2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Canım seni çok iyi anlıyorum. Acın daha yeni taze. Ama hep böyle kalmayacak, evet hicbir zaman unutmayacaksın, Ama hafifleyecek. Zaman öyle birseyki bazen aklina dahi gelmediği günler gelecek. Bazende unuttuğun için kızacaksın kendine, vijdan yapacaksın. Hayat işte yaşadığımız sürece, bir yerlere bir şekilde sürükleneceğiz, veya şekil alacağız. Ağlamaktan birsey olmaz seni rahatlatıyorsa ağla, yok dahada dipsiz kuyuya sürüklüyor sa, artık bir dur de. Senin elinden hiçbir şey gelmez. Kendini yıpratma,suan annenin sana ihtiyacı yok. Ama çocuklarının sana ihtiyacı var. Ve mecbursun o cocuklarin her türlü sorumluluğunu almaya. Ama bu sadece bakimlarini yapmak karinlarini doyurmak değil. Gulen gözlerle neşeli sesinle ilgi bekliyorlar. Bunu onlardan esirgeme, ve sende insansın mutlu olmak hakkın. Annenle ilişkini tam anlamiyla bilmiyorum. Mesela ben annemin hep güldüğü, hep güçlü olduğu zamanları hatirlatirim kendime.öyle mutlu ederim kendimi. Bazı insanlar kaybettikleri hakkinda, cok fazla konustugunda rahatlar. Kimisi icine atar hatirlamamaya calisir, kimisi surekli geçmisi düşünür kurarda kurar. Seni konusmak rahatlatiyorsa, her zaman buradayim. Lütfen iyi ol kendin için iyi ol.

Canim esim dun gece ateslenmisti bugun daha iyi ama oksuruk devam. Bende burun tikanikligi ve bas agrisi var 2 gundur bugun tat koku yok gitti. Geçiriyorum sanirim. Umarim daha kotu olmayiz.
Geçmiş olsun inşallah değildir. Artık varsada sana ve bebeğine güçlü bir bağışıklık diliyorum. Cabuk ve sıkıntısız atlatirsin insallah.

Kızlar Asya gündüzleri Çok fazla süt emiyor daha yeni uzun bir aradan sonra süt sağayım dedim önümüzdeki ay çalışma düşüncem var ve 40 cc anca çıktıı çok emdiği için mi öyle sizce? Ama uyuyalı 4 saat falan oluyor hep öyleyse doymaz ki bu çocuk bilemedim fikri olan var mı

Kuzu süt sağma makinesinden çıkanla bebeğin emdiği miktar bir değil.makine tamamen boşaltmaz,sağdıktan sonra emzirdiğinde hala lokur lokur Asya’nın sütü yuttuğunu göreceksin.bebek emdikçe göğüsten süt gelir çünkü sürekli uyarı gidiyor beyine,ve çok güçlü emiyorlar.ben Mustafa’yı emziriyorum mesela,bi müddet sonra süt bitiyor gibi oluyor çocuk yudumlamadan emiyor farkediyorım.5 dakka daha bu şekilde emdikten sonra yeniden göğüslerim sızlayıp tekrar süt iniyor.çocuk yudumlamaya başlıyor.yani sütün yetiyordur illa ki Asya ya.

Ek gıdada alıcak sonuçta. Bu ay cogu gıdaya alıştırırsan, başarılı olursan yeter bence sütün. 5 aya kadar meme ile geldiysen, meme arti ek gida yeterli. Birde zaman zaman degiskenlik göstere biliyor süt. Bazi gunler cok bazi gunler az olabiliyor. Önemli olan besleyiciliği. Su anlamında az gelir 40, ama ozamanda ek gida aldigi icin su icecek

Evet gün içinde gündüz çok sık emiyor belkide ondan azaldı önceden midesi küçük diye az emiyor gece 120 cc falan çıkıyordu gerçi bu saate yorgunluk uykusuzluk falan da var oda etkili sütüm yetmezse evi yıkar diye düşünüyorum gerçi benim ki aç kalmaya dayanamıyor anası kılıklı ay yetsinde süt ya ek gıda da geliyor ufaktan öyle böyle büyüyecek

Evet çalışmalara başladım bakalım nasıl olacak göreceğiz şimdiye kadar hep meme aldı artık emişleri kuvvetli hepsini içiyor önceden içemiyordu sabah uyandığımda üstüm ıslanıyor birikmiş oluyor süt ama gün içindeki yorgunluk uykusuzluk falan da var etken olarak 9 da uyudu ben hala ayaktayım deli miyim ne yat dinlen işte yok su zaten veriyorum ben 1 aydır ve baya içiyor gün içinde 120 cc kadar deliriyor suya yani

E sorun yok ozaman sütün fazlasıyla yeter. Yogurttu corbaydi meyvaydi derken, uykuda önemli tabiki. Ama sutunun az oldugunu dusunme, 5 ayi devirmissin yetmis. E ne güzel suyuda seviyormuş maşallah.

Havuç denedim onu da yemedi bari 3 günü tamamlasaydık 1 er gün verdim hep ertrsi gün üşendim iki gıdım havucu 2 saatte yiyince yumurta sarısı denicez 3 gün bakalım inş başarırız bu sefer Ben de yoğurtla karıştırma taraftarı değilim herşeyi ayrı yesin istiyorum ama bakalım 6 ay dolmadı diye çok üstüne düşmedim öbür ay bulcaz bi formül

Kızlar yoğurdu günlük sütten mi yoksa uht paket sütten mi mayalıyorsunuz? Birde küçük kavanozlara mayalamak gerekir mi acaba?
Biz güvendiğimiz sütçüden alıp mayalıyoruz evde ama oğluma küçük kavanozlara mayalıcam onu da doktora sordum taze olması önemli dedi. İçindeki yararlı bakteriler 2 günden sonra azalıyormuş o yüzden bi açtığın kavanozun 2 günlük olması iyi olur dedi. 3. Günden sonra aynı yoğurdu verirsen zararlı olduğu anlamına gelmiyor daha çok fayda sağlaması için böyle yapıyoruz dedi

Ya onu bakayım o zaman bana pansuman falan demedi doktor kendi iyileşecek dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…