2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
N Nehir8077 sen duruya kaç öğün veriyorsun şuan? 1 yaşına kadar yarım çay bardağını geçmesin ek gıda diyorlar ya ben kızları baya beslemiştim diye hatırlıyorum. Yavaştan kahvaltıya başlasam diyorum 1 hafta sonra 6 ayı bitiyor. Ama işte erken doğması da sıkıntı kilosu normal şuan 7,5 kg ama bilemedim.

Benimkide çok çok yemiyor zaten 2 kare düşün anca upraştırıyor ama böyle böyle alışacak lar umarım sabır gerekecek bize

Benim kizimda 7.5 kilo
Sabah 1 cay kasığı tereyağ, 1 tatlı kaşığı lapne
1 tatlı kaşığı süzme peynir, 1 yumurta sarısı
1 cay kasığı pekmez veriyorum. Yarim cay bardağı ıhlamur
Öğlen meyve püresi veriyorum
Akşam üstü yoğurt
Akşamda çorba
Gece yatmadan öncede muhallebi veriyorum.

Sabah kahvaltısı yarim kavanoz oluyor koyduklarım. Meyve püresi yarim kavonoza denk geliyor. Yogurtta yarim kavonoz. Corbada öyle. 1 cay bardağı nı emmesi icin geçme diyor doktor. Emmede sıkıntı olmadı aksine daha cok emmeye basladi, sanırım hararet yapti. O yuzden veriyorum. Aman yeterki yesin. Yese bir kasede veririm emin ol. Alacagini aldi sonucta cok takilmiyorum. Artik gunumu kurtariyorum. Emdi emmedi valla cok umuraamiyorum, ne yapayim yeterki alissin. İlla bigun alisacak. Yemeyen cocuga bakmak daha zor.

Benim oğlan su içmiyor kızlar yüzünü buruşturuyor su gelince susamıyor sanırım. Bişeyler yedirdikten sonra veriyorum biraz zır bela biraz içiyor.
Benim oğlum da su içmezdi. Sırf su yüzüne ne çektirdi bana ya. Bana doktor gerekirse memeyi bile azalt demişti. Memeden su ihtiyacını alıyor suya gerek durmuyor ama, memedeki su ona artık yetmiyor demişti. Su içmeyen çocuk yemek yemeyen çocuktan daha zor. Ya da ben sudan çok çektiğin için bana öyle geliyor. Yemek yemeyen çocuğa çeşit çok olduğu için başka başka şeyler deniyorsun. En son doktor bana bu çocuğa su içir emiyorsan suyu tatlandır dedi. İçinde çok az Ihlamur koyarak ver,ya da zararı olmayacak şeylerle tatlandır ama yeter ki o suyu içir demişti.

Çıktı sonucumuz maalesef ki pozitif. Antibiyotik vs tedavimizi aldık evde devam edeceğiz. Dua edin. Benim de negatifim pozitif oldu haliyle. İlaç kullanmayacağım emzireceğim yavrumu. Hiç mama vermedim çünkü şu dönemde düşürmek istemem iştahını direncini. Hakkimızda hayırlısı antikor üretip bir daha olmamak temennim.

Çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda atlatirsiniz.

Geçmiş olsun Sevgi. En kolay yoldan atlatırsınız inşallah. Dualarımız sizinle. Allah şifa versin canımm.

Oyy maslallh bi de iyice oturuyo iyi bari düşmemiş tutarken. Benm oglan oyle daha yapamiyo dengeyi saglayamiyor
yok cnm oturamiyor henuz kemer olmasa kafa ustu ucar.
Oturabiliyor mu kendi kendine, iyi masaallah
yok henuz degil ams hevesli :)
Daha çıkmadı sonucumuz. Bende covitin sanırım dizlerim bileklerim ağrıyor eklem ağrım var başım dönüyor. Yorgunluktan değil sanırım.nasıl bakacağım oğlana tek bilmiyorum
Ben cumartesş yaptırdım ama negatif bu haftasonu yine alacaklar
gecmis olsun cnm evef ilk testler negatif cikabiliyor ben o yüzden yaptirmadim bendede tat koku yok bas agrisi var gelip gidiyor ins gecer cabucak
Benim oğlan su içmiyor kızlar yüzünü buruşturuyor su gelince susamıyor sanırım. Bişeyler yedirdikten sonra veriyorum biraz zır bela biraz içiyor.
Canim suyi benimkide içmiyordu biberonle migdesini bulandiriyordu bende once kasikla verdim sonra biberonla simdi iciyor

Canim ya geçmiş olsun ins oyledir vucut antikor üretip birdaha tekrarlamaz. Bebege de mi suruntu testi yapıldı? Birde bebek icin nedl diyorlar bebklerde daha kolay atlatiliyor degilmi? Bende 10 gun oldu hala tedirginim ins boyle gecer gider

N Nehir8077 canm ya masallah kizina yesin bil.bol istahi yerinde olsun. Bende ek gida icin tadimlara baslicaktm ama bu hastalik yuzunden korkumdan veremedim alerjik birsey olur vs panik yaparim dedim kendimce versemiydim acaba ya suan 5 ay 10 gunluk bir 10 gun daha gecsin baslamayi düşünüyorum red etmez ins

Canım inş en kısa sürede atlatırsınz ben bir yerde denk gelmiştim ama hatırlamıyorum şimdi anne sütü çok iyi geliyormuş tedavilerde kullanılması bile planlanıyormuş sütünü sağıp buz kalıplarına koyup ye ilaç kullanamayacağın için
Peki ne dediler nasıl olacak tedavi kısmı bebekler çabuk iyileşiyormuş

Canım bence sizde yoktur
Koku duyun dün yok diyordun bugün nasıl

Canım senin covitden dolayı şüphen var. Beklenebilir aslında bence de 10gub daha bekle. En ufacık bir alerji falan yapar sen korkarsın. 10 gün daha beklemek de bir şey yok. Şüphelerin ortadan kalksın başlarsın. İnşallah da Allah'ın izniyle hiçbir şeyiniz yoktur.

Canım bence sizde yoktur
Koku duyun dün yok diyordun bugün nasıl
insallah yada hafif atlatıyoruzdur bebiste insallah atlatmistir. Burnum tikaliydi ya bugunde koku yok ama soyle diyelim sekerli çay içiyorum seker tadini aliyorum ama tost yiyorum kasarin tadini alamiyorum yani tat olarak tuzlu tatli eksi farkini algılayabiliyorum ama kokudan dolayi sanirim sikinti bakalim izliyorum kendimi bir yandan.
Insallah cnm o kadarda hevesleniyordum neyse saglik olsun bir 10 gun daha bekliyeyim.

Yaa canım çok geçmiş olsun ya minnosumuz korona mi oldu yani bebisler atlatıyor canım grip gibi sen kendini güçlü tutmaya calis bolca c vitamini tüket salata yap sirke koy içine iki üç güne kalmaz şikayetler biter inşallah

Canim hafif ayakta atlatan kisimdasin bence bu iyi bisey sıra bize ne zaman gelecek acaba elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz allah şifa versin herkese de şu aşı da bi bulunsun artik

İnsallah cabuk ve agrisiz atlatirsinix hemen gecer. Cok cok gecmis olsn moralini sakın bozma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…