2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Kizlar 4.ay kontrole gotmemistim doktor yoktu,saglik ocagi bakmisti.
Simdi 5.ay sadece rotavirus 2.doz var degil mi
Menenjiti okmamistik.
Acaba kendimiz mi icirsek yada saglik ocaginda rotarixi hastaneye gitmek istemiorum ben. Acilde hemsire icirdi gecende ozel bi hastane.
Sizce nasil yapmali.
Olcumler tabi bi kisi tarafindan yapilsa dahaiyi de bilemedim.
Hemen gelip yikanakmi lazim bebegi hastaneye gidince ya da annem de oturulur mu aksama kadar bu virus iyice panik etti beni zaten sevmezdim hastane ortamini.
Arada hapsirmasi dogal dimi bebegin kizlar

SonsuzUmut canim benimkide surekli tükürüyor birde sesli tükürüyor 2 aydir böyleyiz gunde 10 defa ustunu degstriyorum bez flan koysam onune alip yemeye çalışıyor ama suan dis yok henüz.
Evet biz de oykeyiz.
Buvv buvv yapiyor bi de su istiyor diye yorumladim kendimce
Disin de sanki tirtiklari geliyor ele ama 2 aydir ugrasiyoruz bu dislerle

Ben rota yaptirmadm ama eger agza sıkılıyosa kendin de yaparsn heralde ya ama yine de bemce sen saglk ocagini ara kendim yapsam ortalik kötü getirmesem nasi olur diye de sor derim.

Ben kızımı sadece özel hastaneye götürüyorum. Doktoru muayenesinden sonra devlet aşılarını varsa özel aşısını yapıyor. Sağlık ocağına götürmüyorum. Bana sağlık ocakları daha tehlikeli geliyor. Ebeye aşıları yaptırdık diye mesajla bilgi veriyorum. Hastaneye gidince de hemen yıkamıyorum. Zaten tek kullanımlık örtü üzerinde muayene oluyor. Doktor da muayene öncesi ellerini dezenfekte ediyor. Benim kızım üşüdüyse ard arda 3 defa hapşırıyor. Toz, güneştense 1 defa. Ama her gün kesin hapşırıyor

Okuyunca çok üzüldüm. Başın sağ olsun, anneciğinin mekanı cennet olsun inşallah. Allah sabır, dayanma gücü versin. Başka acılar göstermesin

Bebeğinin ateşi düşmüştür inşallah. Nasıl oldunuz?

Rotarixi ben kendim icirdim canım hemşireyle irtibata geçtim içirebilirsin dedi zaten boy kilo ve baş çevresini de kendim ölçüyorum not alıyorum üç gün sonra ikinci doz var yine kendim icircem

5 aylik bebislerinize kac numara bez kullaniyosunz kizlar ya. Bugn sabah da çiş tasti smdi de oyle bana aşırı da dolu degildi bez bi de nasil taştı anlamadm

Çok erken çıkmış gerçekte bizde diş yok ama bizde iki aydan beri öyleyiz
Kızımda 8 ayı bulmuştu ilk dişin çıkması. Daha önce de duymuştum böyle erken diş çıkaranları o yüzden tahmin ediyordum çünkü tükürük haricinde o kadar kaşıyordu ki damakları belli etti.

Hem çok salya vardı hem de aşırı damaklarını kaşıyordu. Eğer tükürüğün yanında kaşınıyorsa da diş olabilir.

Benim demir ilacı ile ilgili bir sorum var. Kızımın doktoru çok başarılı ve çok güvendiğim bir doktordu. Hematologdu ve her dediği çok mantıklı geliyordu. Kızım da 5 aylıkken bir forumda yazıştığım arkadaşlarımın hepsi demir damlası vermeye başlayınca doktor acaba unuttu mu diye bir sonraki kontrolde sormuştum. Doktor "ezbere demir damlası verilmez, doktor çocuğun demir eksikliği olup olmadığı bir çok şeyden anlar senin bebeğinde demir eksiği belirtileri yok, damlaya da gerek yok" demişti. Ve biz hiç demir damlası kullanmadık. Sonra 1 yaşındaki kan tahlillerinde de bana gösterdi, demir değeri gayet iyiydi. Şimdiki doktorum direk verdi ve bu aylarda demir eksilmesi başlar dedi.

Sizler de demir kullanmaya hiç tahlil yapılmadan veya demir eksikliği ile ilgili belirti bulunmadan mı başladınız? başlayıp başlamamak konusunda kararsız kaldım. Eski doktoruma da gidemiyorum. Şimdi çalıştığı hastane hem uzak hem virüsün riskli bulunduğu semtlerden birinde.

Aaa terlemesinin ne gibi sakıncası var ya benim kızımın da sürekli ayakları çorabın içinde terliyor ama çıkarınca da buz gibi oluyor kusuyor bütün yaz çorapla dolaştırdım

Ya canım ister istemez oluyor terleme..ama tırnakta iltihap varsa terlemesin dedim ben.

Biz de sağlık ocağında ezbere başlayanlardaniz her sormamda kesinlikle gerekli şimdi değil ilerisi için depoları boş olmasın diye dedi ama tahlil falan yapılmadı

Evet erken çıkabiliyrmuş ayy nasıl zorlanıyorlardır canlarım ya

Zeyay
Rotarixi ben kendim icirdim canım hemşireyle irtibata geçtim içirebilirsin dedi zaten boy kilo ve baş çevresini de kendim ölçüyorum not alıyorum üç gün sonra ikinci doz var yine kendim icircem
Yani hic gitmior.mu.
Biz de gecen ay saglik ocaginda boy kilo olculdu
Ama doktorla onun olctugu farkli cikior iste.
Ben de iciririm de.
Doktor dedi ki bi muayene ederiz.
Ama ne bileyim elhamdulillah bir sorun yokken goturmek de pek gelmior icimden.
Stres olucam, virus var. Yok hemen banyo yap.panik oldum simdiden virusten ne bileyim.
Bingildak mesela basparmagim kadar kapanmali miydi.
Acaba kulagina bogazina bakilmali mi
Acaba kilo aldi mi boyu kafasi buyudu mu.
Acabalarla yedim kafayi.
Sence gitmiyim yani dimi

Doga Delisi delisi sen de haklisin.
Saglik ocagi da riskli.
Evet biz de altina bir sey seriyoruz ama
Elliyor illa doktor.
Hem ortam da hastane ortami bebek maskesiz.
Hos taktim maske gecende ama yiyor maskeyi emiyor.
Ne yapsam bilemedim, olcumleri ve muayenesi sorun asiyi iciririz de.

Bir de kizlar 9 temmuz ilk doz olduk yarin 11 eylul gec degil sorun olmaz dimi.
Ilk doz da sorun olmustu ya uykuda bile kaka yapmisti, bazen yesil falan.

Bilemedim sen de gotur diyorsun degil mi.
Sabah gitsen aksam gece yikasak oluor mu.
Zaten paniktim virus eksikti yani bi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…