2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Oyuncak koyuyorum 5 dk ilgileniyo o kadar,
Mama sandalyesindne ben de umutluyum bi oturabilse bişiler koycam önüne yerken en azından nefes alırım.
Bana uyurken de rahat yok ya memede uyuyo ya sallanarak, gece de uyuyorum zaten aralarda o yüzden hiç bişeye vakit kalmıyo

Dilzar hoşgeldin canım çok sevindim
yoğurdu kaselere nasıl mayalıyorsun canım ben yoğurt mayalamadım da pek.hazır sütten mi yapıyorsun yoksa çiğ süt mü temin ediyorsun? Mayasını neyden koyuyorsun? Şu probiyotik yoğurt mayaları varmış sanırım ondan mı? Sütü kaselere boşaltıp mayasını koyup ayrı ayrı kapatıyor muyuz ağzını? Ayy ne çok soru sordum

Kizlar gunaaydin sonucum negatif ama bu tat koku alamama nedenki acaba gecirdim mi ya etkisi mi suan da :)
Canım çok sevindim negatif çıkmış geçmiş olsun tekrardan.ya bu tat koku kaybı bende de oluyor zaman zaman.özellikle gece vantilatör le yada klima çalışırken yattığımda sabahları bir kaç saat tat koku alamıyorum ben ona bağladım ama geçirdiysen de negatife dönmüş atlatmışsındır belki

Esimde cocugun bezleri arabasi mamasini kiyafetlerini yolluyacak simdi cok korkuyorum hepsini yikamam lazim ben nasil eve gidicem onuda bilmiyorum
Canım eşin negatif oldu mu
Virüs belli aralıklarla yaşıyor kaç saatti hatırlamıyorum ama internetten bakarsın
Negatif olduktan sonra 3-4 gün gitmezsin eşin de kendi çapında temizler sen bebeği bırakacak birini bul gitmeden eve gidip maske eldiven her yeri temizlersin eşinde tüm evi havalandırsın o 3-4 günlük süreçte
Birde belediye nasıl dezenfekte ediyor acaba ararsan evi de gelip dezenfekte ederler mi (tabi eşyalara zarar verir mi dezenfekte onu da öğrenmek lazım)

ben çiğ süt alıp kaynatıyorum canim. sonra kendimize yoğurt mayaliyorum kalanı da kavanozlara sıcak sıcak koyup kapaklarını kapatıyorum. böylece tutuyor ve süt taze kalıyor. sonra kapakli kahvaltiliga mayaliyorum. her seferinde bir tane mayaliyorum, iki gün verip. sonra tekrar mayaliyorum. kızlardan öyle alışmışım, doktor da öyle tavsiye etmişti, hep öyle yaptım.

küçük kase çabuk soğuduğu için fırın azıcık ılıyınca kapatıyorum, kaseyi orada sarıyorum. iki keredir gayet güzel mayalanıyor. ama firin çok çok ilik olmali, sıcak da mayayı bozar, yogurt ekşir. bugün mayaladım. bugün ve yarın vereceğim insallah.

Geçmiş olsun canım tekrardan,inşallah sorunsuz atlatırsınız.bebeğinde ateşten başka belirti var mıydı ?

Şimdi doğru mu anladım acaba,sütü kaynatıyoruz sıcak sıcak kavanozlara ağzı kapalı koyuyoruz.sonra kapaklı kaseye döküp ılık fırında bekletip sarıyoruz öyle mi? Peki neyle mayalıyoruz içine yoğurt mayası koymuyor muyuz? Ve kavanozlara döktüğümüz sütü nerde saklıyoruz kaç gün dayanıyor bu şekilde?

Asla aslaaaaaaa bi yerde 10 dk durmuyor canım durduğu tek yer kucak ve tüm gün evi gezdiricez hiiiççç rahatsız olmaz sabahtan akşama kadar öyle dursa.oyun halısı oyuncak şu bu hak getire.ve maalesef bütün tekrar düştü koltuktan.çok çok hızlı dönmeye başlamış koltuğun en tepesine koyduğum halde 2 dakka içinde yuvarlanıp düştü çok ağladım yine eşimi aradım hastaneye götürdük,covid hastaları röntgen çektirdikleri için giremedik hastane ana baba günüydü zaten.Allahtan birşey olmadı artık koltuğa da koymuycam hep yerde dursun.ya bebeğim çok mu hiperaktif ben baş edemiyorum artık çocuk 10 saniye duramıyo sürekli bi heyecan sürekli bi hareketlilik.beşikte bile dört dönüyor sabaha kadar.kızım hiç böyle değildi.zaten kızımda ayrı bi yaramazlaştı bütün gün vücumdumdan akan teri bi görsen

Selam kızlar okuyorum ama yetişemediğim için bir türlü yazamıyorum. Benim kızın gece uykuları çok kötüledi önce biraz uyuyor gece yarısına kadar bir kaç kere uyanıp emiyor ya da mama veriyorum uyumazsa sonra gece yarısından sonra tam ben yatıcam yarım saat 40 dk uyuyup uyanıyor ağlıyor ya kucağıma alıyorum ya emziriyorum bir türlü derin uyumuyor sürekli uyanıyor. Sanki sabaha kadar ayakta gibi hissediyorum kendimi çok perişanım. Düm gün içinde de her uykusunda onunla birlikte yattım yarım saat bir saat emzirerek ya da değil ben de uyuyayım biraz diye. Zaten ev elden gitti yardımcı abla da gelemiyor artık dolmuştan vs korona olmamak için Ankara çok kötü malum. Hafta sonu eşimle biraz ypıcaz bakalım.

Kendi başına vakit geçiriyor mu diye sormuşsunuz benim ki de max 10 dk duruyordur o da uykudan uyanınca sonra oyuncaklarla kavga ediyor gibi kızıyor bağırıyor neden anlamıyorum. Ana kucağına koyup hızla bir kahvaltı ediyorum işte o kadar sonraki uyku sonrası da aynı şekilde bulaşıkları topluyorum bu kadar.

Şimdi biraz yerde vakit geçirtmeye çalışıyorum emeklesin diye de yok özellikle yüz üstü durmayı hiç sevmiyor bir kaç dk oynuyor sonra ağlıyor. Sırt üstü de durmuyor bu sefer de kalkmaya çalışıyor. Kafa sürekli havada mekik çekiyor gibi zaten zayıfsın yavrum yediğini de mekik çekerken harcıyorsun diyorum biraz emzirme yastığını destekleyerek oturtuyorum oyuncaklarıyla oynuyorum. Yuvarlanıyor veya düşüyor o yüzden hep başındayım. Öyle işte bizden durumlar. Zaten zaman nasıl geçiyor anlamıyorum hemen tekrar uyku saati geliyor döngü başlıyor. Şimdi bi de biberonla çok az yiyor sabredemiyor kaşıkla vermeye başladım yemek zamanı da uzadı. Ek gıdaya baya hazırız. Kaşığa çok alıştı.

Ek gıda konusunda da çok heyecanlıyım ama bir yandan da kendime bile bişeyler hazırlayıp yiyemiyorum bi de ona hazırlaması var zorlu geçecek tahmin edebiliyorum Ben ek gıdada sebzeden başlamayı planlıyorum kabak havuç patates şeklinde haftaya 5.ay kontrolümüz var bakalım doktor ne önerecek. Mama desteklediğimiz için biz 5 dolunca başlayacağız.

Valla esimin halasigl oylr yaptilar belediyeyi aramislar demisler iste durumu anlatmislar onlar. Bende onlardan duymustum bi araştır istersen. Ankarada onlar oyle yapildi ama her sehirde yaparlar mi bilmiyorm bize de o sylemisti zaten ama negatif olunca gerek kalmadi bize. Zaten ilaclama yapilirsa da yavas yavas yaparsn bence baskasnda durmazsa eger. Yda biri gelir yanina yardmci olir.

Kesinlikle tek bir doğru yok hele bu hastalıkta herkes bişey söylüyor

Meyveleri pişirmem canım vitaminleri ölür. Çiğden yumuşayınca ezip veririm.
Çiğ zararli olmaz dimi ya. Ben bugn de yazdm seftaliyi nasl versem denemek istedm de çiğ vermeye cesaret edemedim yazdm ama arada kaynadi mesaj vermedim bnde

Ellerini çok gözüne sürüyorsa mikrop kaptırıyor olabilir.

Çiğ zararli olmaz dimi ya. Ben bugn de yazdm seftaliyi nasl versem denemek istedm de çiğ vermeye cesaret edemedim yazdm ama arada kaynadi mesaj vermedim bnde
Niye zararlı olsun ki meyve işte şeftaliyi dilimliyorum cam rendeyle rendeleyip yediriyorum. Elma armut da yedirdim. Az az ver bişeycik olmaz kaşığa alışsın.

CocoChanelmademoiselle blenderdan çekiyorum ama pütürlü bırakıyorum çorba gibi değil püre kıvamında yapıyorum. Çatalla da iyi haşlanırsa verilebilir ama şuan tam yutmayı beceremiyorlar biraz daha alışsın ezip veririm. Bir de hiç kanepeye bırakmıyorum ben yerde yorganı var sürekli ona bırakıyorum dönüyorlar artık düşer direk. Geçen kanepeye oturttum 2 dk geçmedi devrildi yanında olmasam bir dönüş yapsa direk yerde. Hemen yere bırak artık sen de.

Meyveler pişirilmez ki o zaman vitamini ölür bir faydası kalmaz. Sebzeler bile mümkünse çiğ yenmeli ama olmayacağı için en az ısıya maruz bırakan pişirme yöntemi olan buharda pişirme öneriliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…