- 22 Haziran 2016
- 12.671
- 57.649
- 598
Canım çatalla ezerek mi veriyorsun sebzeleri yoksa blenderdan çektiriyor musunBen az suyla haşlıyorum buharda pişirmiyorum suyunu çekiyor pişene kadar sebzeler.
Oyuncak koyuyorum 5 dk ilgileniyo o kadar,Önüne oyuncak koyarsın tutma işini de daha güzel yaparlar bi kahveni çayını içersin canım. Ben mama sandalyesini çok kullandım kızlarımda önlerine meyve, salatalık vs veriyordum onlarla oyalanana kadar baya zaman geçiyordu. Şimdi de uyurken kendine zaman ayırabilirsin aslında.
Dilzar hoşgeldin canım çok sevindimMerhaba arkadaşlar, hepinize iyi akşamlar. hep sormuşsunuz çoook teşekkür ederim. o gün gergin mesajlar olmasin deyip, orta mi iyice gerginleştirdim diye düşünüp bir kaç gün uzak kalma kararı almıştım. iyi ki de almışım, galiba daha fena şeyler olmuş. daha fazla konuşmaya gerek yok galiba.
son mesajlarda ek gida gördüm sanki. biz de yavaştan başladık. üç gündür yoğurt veriyorum. küçük kahvaltılık kaseye mayaliyorum, ve iki gün veriyorum. bunun dışında biz yemek yerken asla durmadığı için elma ve armut püresi verdim. cam rendeden geçirip onları da alerjisi haneye yazdim. iki üç gün sonra da yumurta sarısı deneyeceğim. bakalım ne olacak. bu verdiklerin hep az az. 23unde 6 ay bitecek. o zamana tadimlari geceriz diye düşündüm
aslında hep 6 aydan sonra diyordum ama çok istekli göründü yemeklerimizi hep miziklama yoluyla sabote etti o sebepten 15 gün önce başladık. bakalım hayırlısı. artık. öğünleri cesitlendirdikce yazarın insallah
Ellerini yıkasın güzelce. Eldiven giysin. Maskesini taksın Hiç korkulacak bişey yok devamında.Esimde cocugun bezleri arabasi mamasini kiyafetlerini yolluyacak simdi cok korkuyorum hepsini yikamam lazim ben nasil eve gidicem onuda bilmiyorum
Aynı aynı popoyu kaldırıp ittiriyo hemen beni al diye tam kucak kuşu yaYok uzun süreli hiçbir şeyde durmuyor bi öyle Bi böyle derken cılkım çıkıyor dikkati dağılıyor hemen
Bu ara hepsi öyle sanırımAy aynı ya 24 saatin içinde 1 saat kendi kendime oturmuyorum sıyırcam kafayı az kaldı
Canım çok sevindim negatif çıkmış geçmiş olsun tekrardan.ya bu tat koku kaybı bende de oluyor zaman zaman.özellikle gece vantilatör le yada klima çalışırken yattığımda sabahları bir kaç saat tat koku alamıyorum ben ona bağladım amaKizlar gunaaydin sonucum negatif ama bu tat koku alamama nedenki acaba gecirdim mi ya etkisi mi suan da :)
Canım eşin negatif oldu muEsimde cocugun bezleri arabasi mamasini kiyafetlerini yolluyacak simdi cok korkuyorum hepsini yikamam lazim ben nasil eve gidicem onuda bilmiyorum
ben çiğ süt alıp kaynatıyorum canim. sonra kendimize yoğurt mayaliyorum kalanı da kavanozlara sıcak sıcak koyup kapaklarını kapatıyorum. böylece tutuyor ve süt taze kalıyor. sonra kapakli kahvaltiliga mayaliyorum. her seferinde bir tane mayaliyorum, iki gün verip. sonra tekrar mayaliyorum. kızlardan öyle alışmışım, doktor da öyle tavsiye etmişti, hep öyle yaptım.Dilzar hoşgeldin canım çok sevindim
yoğurdu kaselere nasıl mayalıyorsun canım ben yoğurt mayalamadım da pek.hazır sütten mi yapıyorsun yoksa çiğ süt mü temin ediyorsun? Mayasını neyden koyuyorsun? Şu probiyotik yoğurt mayaları varmış sanırım ondan mı? Sütü kaselere boşaltıp mayasını koyup ayrı ayrı kapatıyor muyuz ağzını? Ayy ne çok soru sordum
Geçmiş olsun canım tekrardan,inşallah sorunsuz atlatırsınız.bebeğinde ateşten başka belirti var mıydı ?Sonucum çıktı Kızlar ama negatif ve tabi ki yanlış alan kadın hiç düzgün alamadı zaten 2 metre mesafe vardı hiç inmedi bile çubuk Boğazıma. Eşim dün testten sonra bile negatif çıkarsa şaşırma demişti. Baş dönmesi baş Ağrısı karın ağrısı ishal eklem ağrısı ve ateş. Bu belirtilerim var evde 2 kovitli var ve negatifim testlerin güvenirliği işte 2 3 gün sonra tekrar vereceğim 3. De pozitif olurum artık. Oğlum da daha iyi epey kendine geldi bende iyiyim. Bugün çok hafif karın ağrım var ishal ağrısı eşim de daha iyi atlattık sayılırız ama işte ben hala sistemlerde negatif.
Şimdi doğru mu anladım acaba,sütü kaynatıyoruz sıcak sıcak kavanozlara ağzı kapalı koyuyoruz.sonra kapaklı kaseye döküp ılık fırında bekletip sarıyoruz öyle mi? Peki neyle mayalıyoruz içine yoğurt mayası koymuyor muyuz? Ve kavanozlara döktüğümüz sütü nerde saklıyoruz kaç gün dayanıyor bu şekilde?ben çiğ süt alıp kaynatıyorum canim. sonra kendimize yoğurt mayaliyorum kalanı da kavanozlara sıcak sıcak koyup kapaklarını kapatıyorum. böylece tutuyor ve süt taze kalıyor. sonra kapakli kahvaltiliga mayaliyorum. her seferinde bir tane mayaliyorum, iki gün verip. sonra tekrar mayaliyorum. kızlardan öyle alışmışım, doktor da öyle tavsiye etmişti, hep öyle yaptım.
küçük kase çabuk soğuduğu için fırın azıcık ılıyınca kapatıyorum, kaseyi orada sarıyorum. iki keredir gayet güzel mayalanıyor. ama firin çok çok ilik olmali, sıcak da mayayı bozar, yogurt ekşir. bugün mayaladım. bugün ve yarın vereceğim insallah.
Asla aslaaaaaaa bi yerde 10 dk durmuyor canım durduğu tek yer kucak ve tüm gün evi gezdiricez hiiiççç rahatsız olmaz sabahtan akşama kadar öyle dursa.oyun halısı oyuncak şu bu hak getire.ve maalesef bütün tekrar düştü koltuktan.çok çok hızlı dönmeye başlamış koltuğun en tepesine koyduğum halde 2 dakka içinde yuvarlanıp düştü çok ağladım yine eşimi aradım hastaneye götürdük,covid hastaları röntgen çektirdikleri için giremedik hastane ana baba günüydü zaten.Allahtan birşey olmadı artık koltuğa da koymuycam hep yerde dursun.ya bebeğim çok mu hiperaktif ben baş edemiyorum artık çocuk 10 saniye duramıyo sürekli bi heyecan sürekli bi hareketlilik.beşikte bile dört dönüyor sabaha kadar.kızım hiç böyle değildi.zaten kızımda ayrı bi yaramazlaştı bütün gün vücumdumdan akan teri bi görsenKızlar bebekleriniz kendi kendine vakit geçiriyor mu? Benimki asla geçirmiyor, denemediğim şey kalmadı kafayı yicem, yaptıklarımı sayayım
Çamaşır sepetine oturtup içine oyuncak koyuyorum 5 dk duruyor
Oyun halısı 10 dk
Yere yorgan seriyorum etrafa oyuncaklar koyuyorum 2 dk ben de yanına oturursam 5 dk ya çıkıyor süre
Bebek arabasına koyuyorum tutacak yerlerine oyuncak takıyorum 10 dk
Altını açıyorum 5 dk
Delircem valla birinde durursa diğerinde durmuyor bu arada yani sırayla hepsinde gezdiremiyorum
Oyuncakla bile kucağıma oturup öyle oyalanıyor akşama kadar bu haldeyiz
Artık biraz yerde dönme sürünme vs lere geçmemiz lazım tembel teneke çıktı bu oğlan ya
Sizin var mı başka öneriniz?
Valla esimin halasigl oylr yaptilar belediyeyi aramislar demisler iste durumu anlatmislar onlar. Bende onlardan duymustum bi araştır istersen. Ankarada onlar oyle yapildi ama her sehirde yaparlar mi bilmiyorm bize de o sylemisti zaten ama negatif olunca gerek kalmadi bize. Zaten ilaclama yapilirsa da yavas yavas yaparsn bence baskasnda durmazsa eger. Yda biri gelir yanina yardmci olir.Aa bilmiyordum bak evede yabanci girsin istemiyorum.ama dezenfekte nasil yapiyorlarmis aslinda yapsalar bende 1 hafta sonra gidip temizlesem cocugu bırakacak kimsemde yok cocukta benden baska adam gormuyor zaten baskasinds durur mu onuda bilmiyorum gecenlerde ablama cok aglamsti yazmistim ya cocugu susturamiyorum diye
Çiğ zararli olmaz dimi ya. Ben bugn de yazdm seftaliyi nasl versem denemek istedm de çiğ vermeye cesaret edemedim yazdm ama arada kaynadi mesaj vermedim bndeKesinlikle tek bir doğru yok hele bu hastalıkta herkes bişey söylüyor
Meyveleri pişirmem canım vitaminleri ölür. Çiğden yumuşayınca ezip veririm.
Ellerini çok gözüne sürüyorsa mikrop kaptırıyor olabilir.Kızlar tek tek etiketleyemedim uyku arasında inleme ile ilgili yazdıklarınızı , teşekkür ediyorum yorumlarınız için . Demir ilacı konuşulmuş o konuda benim de kafam karışık . Sağlık ocağı ferrum vermişti arada bir kullandım .ondan mı oluyor bilemedim bu ara gazımız da var . @ebru_can_ebru Karın ağrısı yaptı demişsin bak kafam karıştı şimdi . Bir arkadaşımın doktoru da sideder kullandırıyor, kabız yapmıyormuş. Sidefer i de aldım kullanayım diye ama bir doktora danışmadan kullanmak da istemedim . Pazartesi doktor randevusu aldım bakalım . Bu arada göz çapaklanma durumu olan bir çok arkadaşımız vardı ne durumdalar ? Benim kızın da iki kere oldu , damla kullandım geçmişti ama şimdi sanki yine tekrarlıyor aynı göz . Neden tamamen geçmiyor ki
Bugun ben de ek gıdaya başlayım dedim pazartesi doktor kontrolünü bekleyemedim. Patates haşlayıp çatalla ezdim , birazda mama ile açtım . Yüzünü buruşturdu sevmedi sanırım bizim kız. Bir de yutamad I sanki . Ağzında beklettiüstüne mama vermeye çalıştım yutsun diye . Ek gıda işi heyecanlandırıyordu ama şimdi yerini Korkuya bıraktı
Niye zararlı olsun ki meyve işteÇiğ zararli olmaz dimi ya. Ben bugn de yazdm seftaliyi nasl versem denemek istedm de çiğ vermeye cesaret edemedim yazdm ama arada kaynadi mesaj vermedim bnde
Çok şükür negatifmiş. Belki burun tıkanıklığına bağlıdır. İnşallah eşin de atlatır.Kizlar gunaaydin sonucum negatif ama bu tat koku alamama nedenki acaba gecirdim mi ya etkisi mi suan da :)
Meyveler pişirilmez ki o zaman vitamini ölür bir faydası kalmaz. Sebzeler bile mümkünse çiğ yenmeli ama olmayacağı için en az ısıya maruz bırakan pişirme yöntemi olan buharda pişirme öneriliyor.Çiğ zararli olmaz dimi ya. Ben bugn de yazdm seftaliyi nasl versem denemek istedm de çiğ vermeye cesaret edemedim yazdm ama arada kaynadi mesaj vermedim bnde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?