- 11 Şubat 2008
- 7.252
- 17.425
- 773
- 41
Ya o diziyi geçen hafta ben de izledim ama çok beğendim çünkü bütün kitaplarını okuduğum gülseren budayıcıoğlunun dizisi. Zaten kitaplarından bildiğim hikayeler. Resmen kendi kendime terapi olmuştu o kitaplar bana. Evlenince ortaya çıkan bazı sıkıntılarımı çözmüştüm.Ayy kızlar tv 8 de kırmızı oda var dizi psikolojimi bozdu nerden izledim yav
Teşekkür ederim canım o zaman şimdilik püre vereyim bende.makarnavitma dan ruşeymli irmik falan da alayım çorbalarının içine katarım doyurucu olur.birde sen yarma falan verdim dedin ya,çorbaların içine bulgur pirinç şehriye katabilir miyiz şuan için?CocoChanelmademoiselle blenderdan çekiyorum ama pütürlü bırakıyorum çorba gibi değil püre kıvamında yapıyorum. Çatalla da iyi haşlanırsa verilebilir ama şuan tam yutmayı beceremiyorlar biraz daha alışsın ezip veririm. Bir de hiç kanepeye bırakmıyorum ben yerde yorganı var sürekli ona bırakıyorum dönüyorlar artık düşer direk. Geçen kanepeye oturttum 2 dk geçmedi devrildi yanında olmasam bir dönüş yapsa direk yerde. Hemen yere bırak artık sen de.
Bunu ben de duymuştum virüsün miktarı çok önemliymiş hastalığın seyrinde.Testler çoğunlukla yanlış çıkıyor zaten canım. Bugün bir arkadaşımla konuştum ailecek pozitif olmuşlar eşi hastanede yatıyormuş. Çıkınca hepimiz hastayız normal hayatımız gibi mi davranalım demiş doktora. Doktor asla yaklaşmıycaksınız hepiniz tek tek izole olacaksınız yoksa hem kendi vucudunuzdaki hem de birbirinizin virüsüyle enfekte olursunuz ağırlaşırsınız biranda demiş. Sen demiştin hepimiz koronayız artık izolasyona gerek yok gibi. Sen aklıma geldin direk. Yine de eşin maskeli ve mesafeli olsun size
Neye güveneceğini bilemiyor insan eee test sonucunada güvenilmeyecekse niye yapıyorlar sen koru Allahım ya.. Bağışıklığının kuvvetli olduğunu kolay hadtalanöadığını yazmıştın yanlış hatırlamıyorsam beslenmene dikkat et umarım en az hasarla atlatırsınızSonucum çıktı Kızlar ama negatif ve tabi ki yanlış alan kadın hiç düzgün alamadı zaten 2 metre mesafe vardı hiç inmedi bile çubuk Boğazıma. Eşim dün testten sonra bile negatif çıkarsa şaşırma demişti. Baş dönmesi baş Ağrısı karın ağrısı ishal eklem ağrısı ve ateş. Bu belirtilerim var evde 2 kovitli var ve negatifim testlerin güvenirliği işte 2 3 gün sonra tekrar vereceğim 3. De pozitif olurum artık. Oğlum da daha iyi epey kendine geldi bende iyiyim. Bugün çok hafif karın ağrım var ishal ağrısı eşim de daha iyi atlattık sayılırız ama işte ben hala sistemlerde negatif.
Hoşgeldin canım dönmeme çok sevindim ek gıda serüveni başladı demek bende çok heyecanla bekliyordum ama şu süreçte ona konsantre olmam zor olacak 1 ay daha bekleyelim bakalım ama küçük hanım çok sabırsız hiç yemek yediriyor bize hep gözü yiyip içtiğimizdeMerhaba arkadaşlar, hepinize iyi akşamlar. hep sormuşsunuz çoook teşekkür ederim. o gün gergin mesajlar olmasin deyip, orta mi iyice gerginleştirdim diye düşünüp bir kaç gün uzak kalma kararı almıştım. iyi ki de almışım, galiba daha fena şeyler olmuş. daha fazla konuşmaya gerek yok galiba.
son mesajlarda ek gida gördüm sanki. biz de yavaştan başladık. üç gündür yoğurt veriyorum. küçük kahvaltılık kaseye mayaliyorum, ve iki gün veriyorum. bunun dışında biz yemek yerken asla durmadığı için elma ve armut püresi verdim. cam rendeden geçirip onları da alerjisi haneye yazdim. iki üç gün sonra da yumurta sarısı deneyeceğim. bakalım ne olacak. bu verdiklerin hep az az. 23unde 6 ay bitecek. o zamana tadimlari geceriz diye düşündüm
aslında hep 6 aydan sonra diyordum ama çok istekli göründü yemeklerimizi hep miziklama yoluyla sabote etti o sebepten 15 gün önce başladık. bakalım hayırlısı. artık. öğünleri cesitlendirdikce yazarın insallah
Maşallah harikasın sadece kabuklarını soyup dilimleyin mi şeftalili birde kabağı nasıl koydunOğluşa daldan organik seftali hazirladim smdik de.
Kara erik
Kayisi
Seftali
Kabak
Smdilik bunlar hazirlandi bakalm
Hepicuğiii organik şükür
Oy gülüm ben de geçen sene bu zamanlar hamilelik sonucunu almıştım. 2 güne 1 kan verip BetaHcG sonucunun katlanıp katlanmadığını öğrenme çabasındaydım. Bi de yanı sıra kanamam bir dünya ilaç iğne. Bugüne hamdolsun. Benim eşim de 4 kasa domates getirdi. İki günde bitirebildik. Oğlan gündüz hep ilgi hep kucak istiyor canı sağolsun. Pestilim çıktı ama 1 sene rahatım. Siz de afiyetle sağlıkla yeyin inşaşlah.Bir yerde okumuştum kafayı dağıtma İn en iyi yolu elleri meşgul etmektir diye geçen yıl bu zamanlar tüp bebek tedavisinden pozitif sonuç alıp hamileliğim başlarında çok sıkıntılı günler geçirdim sürekli kanama oluyor bthcg değerlerim yükselmiyordu doktorlar muhtemelen boş yada dış gebelik diyorlardı keseyi görüp kalp atışlarını duyana kadar ömrümüz geçmişti ve sürede kafamız dağılsın diye kilolara domates alıp kahvaltılık sos ve domates sos yapmıştık anneciğimle öyle iyi gelmişti ki şimdide sıkıntılı bir dönemde eşim 30 kilo domates almış dünden beri onlarla uğraştık baya iyi geldi kafa dağıtmaya gece de öyle yorulmuşum ki hiç düşünmeye halim kalmadan uyumuşum
Ben kavanoza mayaladım canım. Çiğ sütten, küçük kavanoz tutar mı dedim kerpiç gibi olmuştuDilzar hoşgeldin canım çok sevindim
yoğurdu kaselere nasıl mayalıyorsun canım ben yoğurt mayalamadım da pek.hazır sütten mi yapıyorsun yoksa çiğ süt mü temin ediyorsun? Mayasını neyden koyuyorsun? Şu probiyotik yoğurt mayaları varmış sanırım ondan mı? Sütü kaselere boşaltıp mayasını koyup ayrı ayrı kapatıyor muyuz ağzını? Ayy ne çok soru sordum
Peki mayaladığın kavanozu en geç kaç gün sonra açıyorsunBen kavanoza mayaladım canım. Çiğ sütten, küçük kavanoz tutar mı dedim kerpiç gibi olmuştu
Hosbuldum coco. İlk mesaja dan dıye gırmısım.Şimdi doğru mu anladım acaba,sütü kaynatıyoruz sıcak sıcak kavanozlara ağzı kapalı koyuyoruz.sonra kapaklı kaseye döküp ılık fırında bekletip sarıyoruz öyle mi? Peki neyle mayalıyoruz içine yoğurt mayası koymuyor muyuz? Ve kavanozlara döktüğümüz sütü nerde saklıyoruz kaç gün dayanıyor bu şekilde?
Olur canım, hepsi zamani gelince oluyor da bakma telaş ediyoruz.Neye güveneceğini bilemiyor insan eee test sonucunada güvenilmeyecekse niye yapıyorlar sen koru Allahım ya.. Bağışıklığının kuvvetli olduğunu kolay hadtalanöadığını yazmıştın yanlış hatırlamıyorsam beslenmene dikkat et umarım en az hasarla atlatırsınız
Hoşgeldin canım dönmeme çok sevindim ek gıda serüveni başladı demek bende çok heyecanla bekliyordum ama şu süreçte ona konsantre olmam zor olacak 1 ay daha bekleyelim bakalım ama küçük hanım çok sabırsız hiç yemek yediriyor bize hep gözü yiyip içtiğimizde
Maşallah harikasın sadece kabuklarını soyup dilimleyin mi şeftalili birde kabağı nasıl koydun
Kuzum bugün 3. Günümüzdü yoğurtta. Bu küçük kavanozu dün ve bugün verdim örneğin. Yani gün aşırı mayalayacağım. Sütü dondurulmuş olarak Karadeniz’den getirdim. Bir cezvede kaynatıp ılıyınca mayaladım . Mayayı kendimize yaptığım yoğurttan aldım. Stok sütüm bitince, sütü kaynatıp yarım litrelik kavanozlara kaynakken koyup kapatacağım. D dilzar ın yaptığı gibi. Ordan ılıtıp mayalayacağım. Küçük kavanozu 3 saat bıraktım mayalanmaya iki kat mutfak havlusuna sarıp . 3 saat sonra aldım. Benim kuzu yoğurdu sevdi. Pazar günü yumurta sarısı tadımımız var bakalım. Hepsine afiyetler olsun.Peki mayaladığın kavanozu en geç kaç gün sonra açıyorsun
Bu arada ellerine sağlık güzel gözüküyor
Sağol canım zor ya test olsun bence insanlarla hep teması var mesela bu testte bi tane komiser pozitif çıkmış şimdi tüm ekibine yapacaklarmışDilzar hosgeldin sagol Allah razi olsun.
Allaha sukur canim sevindim. Dahada gerek olmasin teste flan ins.
Bende koku az az gelmeye basladi sanirim ya ben birde burnum tikandiginda aldim yarim bardak suya 1 yemek kasigindan fazla tuz attim burnuma cektikce cektim ondan sonra olan oldu bu koku tat gitmesi ondan mi ki gecirdim mi yada test mi yanlis bilemiyorum 1 hafta 10 gun sonra bende yine yaptiricam emin olmadan eve gitmek istemiyorum tabi esimde iyice temizlensin daha evi temizliyecegz bebekle nasil yapacaksam arrik bir temizlenelimde su virusten
Bende kaldır indir oturt yatır müzik aç oyna konuş emzir uyut derken bir bakıyorum akşam olmuşAynı aynı popoyu kaldırıp ittiriyo hemen beni al diye tam kucak kuşu ya
Ben düşürdüğüm günden beri emzirmek dışında asla koltuğa koymuyorum benim için bitti o gün koltukAsla aslaaaaaaa bi yerde 10 dk durmuyor canım durduğu tek yer kucak ve tüm gün evi gezdiricez hiiiççç rahatsız olmaz sabahtan akşama kadar öyle dursa.oyun halısı oyuncak şu bu hak getire.ve maalesef bütün tekrar düştü koltuktan.çok çok hızlı dönmeye başlamış koltuğun en tepesine koyduğum halde 2 dakka içinde yuvarlanıp düştü çok ağladım yine eşimi aradım hastaneye götürdük,covid hastaları röntgen çektirdikleri için giremedik hastane ana baba günüydü zaten.Allahtan birşey olmadı artık koltuğa da koymuycam hep yerde dursun.ya bebeğim çok mu hiperaktif ben baş edemiyorum artık çocuk 10 saniye duramıyo sürekli bi heyecan sürekli bi hareketlilik.beşikte bile dört dönüyor sabaha kadar.kızım hiç böyle değildi.zaten kızımda ayrı bi yaramazlaştı bütün gün vücumdumdan akan teri bi görsen
Ay ben de izledim Meliha bitirdi beniAyy kızlar tv 8 de kırmızı oda var dizi psikolojimi bozdu nerden izledim yav
Afiyet olsun şimdiden pek tatlı oğluşınOğluşa daldan organik seftali hazirladim smdik de.
Kara erik
Kayisi
Seftali
Kabak
Smdilik bunlar hazirlandi bakalm
Hepicuğiii organik şükür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?