canim yoksa birşey sende eminsen zaten sakin ol sağduyulu hareket edin avukat tutmussunuzdur zaten tez zamanda çıkar eşine yavrusuna döner eşin. sende yalnız kalma bu süreçte ve etrafi boşver tika kulaklarını canim. Allah sabır versin.Boğuluyorım sanki . Hepiniz Dua etmişsiniz Allah razı olsun . Sıkıntım çok büyük . Bu zamana kadar dert yandım eşimle ilgili . Ama çözüm ikimizin elinde ve çözülmeyecek sorunlar değildi . Şimdi öyle bir durumdayım ki gerçekten boğuluyorım sanıyorım. Yavrumla bir başıma kaldım . Cuma günü sabah erkenden eve polisler geldi , arama yaptılar ve eşimi alıp götürdüler . Ne benle ne Yavrusuyla vedalaşamadı bile . Ağzı olan konuşuyor yorum yapıyor . Bir şey olmasa almazlardı diye düşünen çok . Ne kadar anlaşamasam da Allah tan korkarım hakkını yiyemem . Hayatımız hep zorlukla geçti , kaç sene evlat hasreti çekip evlat sahibi olduk .derken başımıza bunlar geldi . İçinde bulunduğumuz durum çok gurur kırıcı. Daha mahkemesi olmadan sonuca bağlanmadan okulu , öğrencileri , arkadaşları , komşularımız duymuşlar . Ben eşimden eminim . Duyanlar da üzülüyor . Ama insanız hepimiz herkesin aklından bir acaba geçiyordur . Son kez nezarette gördüm keşke görmeseydim .Elbet sonuçlanır evine döner . Ama bu yaşadığımın hesabını kimse veremez . Yavrumun yüzüne bakmaya dayanamıyorum . Çok acı çekiyorum
Evet sizler nasılsınız kızlar?
2 gun kabiz sekilde hani zorlayarak az yapiyodu. Sabah normal yapti. Ama ben anliyorm ki biseyler yediginde kabız oluyo zorlaniyo dün bsey vermemistm sabah duzeldi ama bilemiyorm yağ a alismasindan da korkuyorm.minikbebegim9640 canim kac gun oldu kaka yapmiyor? Mamaya 1 cay kasigi zeytnyagi koy ben her sabah koyuyorum
Sagolun kizlar sordugunuz icin, esim iyi 2 gundur cok sukur. Kizda iyi gözüküyor Allahim a bin şükür. Bende koku hala yok ya cok az hissediyorum zorlayinca birde bogazimin asagisi hafiften giciklaniyor anlamadim ama bayadir bu sekilde yeni olan birsey degil. Esim yarin test yaptiricak 14. Gun doluyor bakalim ins negatif cikar. Siz nasilsiniz ?Evet sizler nasılsınız kızlar?
Canim bilmiyorum ki ya bende basliycam ek gidaya ama 2 gun kaka yapmamasi normal benim kizda bazen 2 gun yapmıyor sonra yapiyor.2 gun kabiz sekilde hani zorlayarak az yapiyodu. Sabah normal yapti. Ama ben anliyorm ki biseyler yediginde kabız oluyo zorlaniyo dün bsey vermemistm sabah duzeldi ama bilemiyorm yağ a alismasindan da korkuyorm.
Bu ek gidaya baslayinca kabiz olmasi normal mi.?
Yok yapmadi degil yapiyo ama kabız yani ve cok zorlanıyo yaparken. Birde kabiz olunca gaz da atamiyo eger yaparsa kakasini gaz da yapip anca rahatliyo ve zaten gnde 1 sefer yapiyo oyle bska yapmiyo hicSagolun kizlar sordugunuz icin, esim iyi 2 gundur cok sukur. Kizda iyi gözüküyor Allahim a bin şükür. Bende koku hala yok ya cok az hissediyorum zorlayinca birde bogazimin asagisi hafiften giciklaniyor anlamadim ama bayadir bu sekilde yeni olan birsey degil. Esim yarin test yaptiricak 14. Gun doluyor bakalim ins negatif cikar. Siz nasilsiniz ?
Canim bilmiyorum ki ya bende basliycam ek gidaya ama 2 gun kaka yapmamasi normal benim kizda bazen 2 gun yapmıyor sonra yapiyor.
Benim kavanozlar 200 ml gibi. Bugün mayaladım bu yoğurdu bugün ve yarın vereceğim. Artık bugün yarım kavanoza yakın vermeyi düşünüyorum. Sonra hergün 1 kavanoz yiyeceğinde günlük yaparım . Yoğurdun kavanozu açıldıktan sonra iki günden fazla vermiyoruz.Senin mayaladığın kavanoz 250 ml mi canım? Her gün ayrı kavanoz mu açıp veriyorsun yoksa bir kavanozdakini bi kaç gün veriyor muyuz
Yoğurt buzluğa girmez canım bozulur yapısı.Kizlar akıl verin bana yogurt hakknda ve bi kac bsy icin daha...
Gunlk nasil yapacagim.?
Buzluga atsam nasil atmam gerek.?
Mayalasam kucuk kaba nasil yapicam.?
Cam rende aldik suda kaynatsam çatlar mı.?
Meyve süzgeci aldirdim vermem icin erken mi.?
Biran önce geçsin gitsin Sevgim. Allah’a emanetsiniz.Çok şükür iyiyiz arkadaşlar. Perşembe günü test yaptırmış negatif çıkmıştım ama biliyorum ki pozitifim. Bugün sabah gittim hastaneden verdimTesti . Aradılar pozitifsin. Testlerin güvenirliği ortada. Kendimi bilmesem inanacağım yanii 7 gün daha karantina verdiler. Ama çok şükür bi sıkıntımız kalmadı. Ben en hafif Atlatan oldum sonra oğlum sonra eşim. Önümüzde ki 7 günü daha Huzur içinde geçireceğiz inşallah.
canim, çok şükür atlattınız sayılır. geçmiş olsun. kurbanlık koyun gibi sıramızı bekliyorum ben de.Çok şükür iyiyiz arkadaşlar. Perşembe günü test yaptırmış negatif çıkmıştım ama biliyorum ki pozitifim. Bugün sabah gittim hastaneden verdimTesti . Aradılar pozitifsin. Testlerin güvenirliği ortada. Kendimi bilmesem inanacağım yanii 7 gün daha karantina verdiler. Ama çok şükür bi sıkıntımız kalmadı. Ben en hafif Atlatan oldum sonra oğlum sonra eşim. Önümüzde ki 7 günü daha Huzur içinde geçireceğiz inşallah.
Yogurtta aklima takilan o sütü nasl bekleteceğim her hafta yapmiyorz biz kendimize cok mayaliyorz baya bi gidiyo bize. Aklima takilan hani o sütü dolaba koysam hani 2 3 gune mayalamis olsam bozulur gbi geliyo aklima taze yesin istediğimde. Valla heveslendm meyve suzgecine karpuz koydum eliylr agzina goturemedi de ben agzinda tuttum cok sevdi agzindan cikarinca ağladıYoğurt buzluğa girmez canım bozulur yapısı.
2 günde bir mayalıyorum ben de sütü ılıtıp küçük kavanozu sarıp fırını 50 derecede 5 dk çalıştırıp kapatıyorum. Kavanozu koyup 4 saat bekletiyorum. Sonra açıp dolaba koyuyorum. Haftada 1 kere kendimize mayalıyorum zaten 2 gn ondan veriyorum. Sonra 2 kez de 2 gün aralıklarla oğlana mayalayıp yediriyorum.
Cam rendeyi kaynatmana gerek yok normal yıka durula kullan.
Meyve süzgeci de oğlun eline alıp ağzına götürebiliyorsa verebilirsin.
Ek gıdaya geçişte kabızlık olabilir verdiklerine zeytinyağı damlat. Benimki 4-5 güne bir yapıyordu ek gıdadan önce. Yoğurt verdikten sonra 3 güne bir rahat yapıyor düzelme oldu yani bizde. Zeytinyağı alışkanlık yapmaz korkma zamanla bağırsak ek gıdaya alışınca tekrar düzene girer.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?