- 7 Kasım 2019
- 4.541
- 10.001
- 108
Çok şükür canım sevindim sizin adınıza inş bir daha bulaşmaz 3 ayda bağışıklık var 3+7 gün corona virüs açısından huzurlu gecirebilirsinizÇok şükür iyiyiz arkadaşlar. Perşembe günü test yaptırmış negatif çıkmıştım ama biliyorum ki pozitifim. Bugün sabah gittim hastaneden verdimTesti . Aradılar pozitifsin. Testlerin güvenirliği ortada. Kendimi bilmesem inanacağım yanii 7 gün daha karantina verdiler. Ama çok şükür bi sıkıntımız kalmadı. Ben en hafif Atlatan oldum sonra oğlum sonra eşim. Önümüzde ki 7 günü daha Huzur içinde geçireceğiz inşallah.
Hadi iyi cnm çok sevindim hep seni merak ediyordumÇok şükür iyiyiz arkadaşlar. Perşembe günü test yaptırmış negatif çıkmıştım ama biliyorum ki pozitifim. Bugün sabah gittim hastaneden verdimTesti . Aradılar pozitifsin. Testlerin güvenirliği ortada. Kendimi bilmesem inanacağım yanii 7 gün daha karantina verdiler. Ama çok şükür bi sıkıntımız kalmadı. Ben en hafif Atlatan oldum sonra oğlum sonra eşim. Önümüzde ki 7 günü daha Huzur içinde geçireceğiz inşallah.
Sütü kaynatır kaynatmaz sıcak sıcak kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatırsan konserve gibi olur taze kalır. Ben öyle yapıyorum taptaze kalıyor süt.Yogurtta aklima takilan o sütü nasl bekleteceğim her hafta yapmiyorz biz kendimize cok mayaliyorz baya bi gidiyo bize. Aklima takilan hani o sütü dolaba koysam hani 2 3 gune mayalamis olsam bozulur gbi geliyo aklima taze yesin istediğimde. Valla heveslendm meyve suzgecine karpuz koydum eliylr agzina goturemedi de ben agzinda tuttum cok sevdi agzindan cikarinca ağladı
Yag konusunda da sagl bmde katiyim o zamn bünyesi alisir dusuncesi vardi hep aklimda. Gerci yeni yeni ek gida surecini cogaltacagim. Hep az veriyodm.
Peki kac gün dayanir oyle yapsam.?Sütü kaynatır kaynatmaz sıcak sıcak kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatırsan konserve gibi olur taze kalır. Ben öyle yapıyorum taptaze kalıyor süt.
Olaya bak ya sen kendini bilmesen negatif çıktı test diye rahat rahat dolaşan işte böyle böyle yayılıyor neyse ki sen iyi hissetmeye başlamışsın Rabbim tez zamanda şifalar versin sana oğluşuna eşineÇok şükür iyiyiz arkadaşlar. Perşembe günü test yaptırmış negatif çıkmıştım ama biliyorum ki pozitifim. Bugün sabah gittim hastaneden verdimTesti . Aradılar pozitifsin. Testlerin güvenirliği ortada. Kendimi bilmesem inanacağım yanii 7 gün daha karantina verdiler. Ama çok şükür bi sıkıntımız kalmadı. Ben en hafif Atlatan oldum sonra oğlum sonra eşim. Önümüzde ki 7 günü daha Huzur içinde geçireceğiz inşallah.
Maşallah becerikli anne afiyet şifa bol bol da vitamin olsun paşayaBugün nihayet oğlanın bebe bisküvisini ve lor peynirini yaptım kızlar. Peynir altı suyunu da dondurucuya koydum küp küp kalıpta. Az önce tarhana pişirdim az tereyağına uşak tarhanasını sulandırıp bir taşım kaynattım. İçine yoğurt katıp yedirdim. 2 yemek kaşığı kadar yemiştir belki. Sonra tadına baktım ki tuzlu biraztereyağının tuzunu unutmuşum. Tereyağı da mı yapsam napsam bir ara yapıyordum baya da güzel oluyordu. Bakıyım da migrosta falan bulurrum yada tuzsuz tereyağ.
Bebe bisküvisinin tarifini yazayım size de fikir olsun. Makarnavitmadan bebe bisküvisi karışımı almıştım içinde un, çavdar unu vs var. Ona 1 kaşık tereyağı, az zeytin yağı, 1 kaşık yoğurt, biraz keçiboynuzu tozu. Kuru üzüm, kuru kayısı ve hurmayı kaynattım blenderdan geçirdip püre yaptım. Bunu da hamura katıp şekil verdim pişirdim. Soğuyunca dondurucuya attım. Tek tek çıkarıp kahvaltı karışımına ekliyecem inşallah sever.
gecmis olsun canim kesin bende pozitifim bu tat koku kaybi baska neyden olabilir esim yarin ise gidecekmis bugun buyuk patron aramis baska arkadsylada görüşmüş adam test yaptirdim 14 gun doldu sonucunu bekliyorum demis bir suru firca kaymis 14 gun dolduysa iyiysen bitmiştir hastaneye neden gidiyorsun hastaneler riskli flan diye. Esimde yarin ise gidecek ama hastaneyede gidip test verecek emin olmak istiyoruz sonucta.Çok şükür iyiyiz arkadaşlar. Perşembe günü test yaptırmış negatif çıkmıştım ama biliyorum ki pozitifim. Bugün sabah gittim hastaneden verdimTesti . Aradılar pozitifsin. Testlerin güvenirliği ortada. Kendimi bilmesem inanacağım yanii 7 gün daha karantina verdiler. Ama çok şükür bi sıkıntımız kalmadı. Ben en hafif Atlatan oldum sonra oğlum sonra eşim. Önümüzde ki 7 günü daha Huzur içinde geçireceğiz inşallah.
insallah gecirmisizdir yarin burada 13. Gunum. 3 ay neden rahatiz onu anlamadim yaBKGK @Sevgi22884550 Maşşallah kızlar çok etkilemeden geçirdiniz sayılır çok şükür. Biz de yakalanırsak öyle olur inşallah. Öyle gelmiş geçmiş olsun. Bir 3 ay rahatsınız en azından şimdi
masallah yaa sana valla ben nasil yapicam bunlari yapamam ki ya keciboynuzu tozunu nerden aldin markasi ne ?Bugün nihayet oğlanın bebe bisküvisini ve lor peynirini yaptım kızlar. Peynir altı suyunu da dondurucuya koydum küp küp kalıpta. Az önce tarhana pişirdim az tereyağına uşak tarhanasını sulandırıp bir taşım kaynattım. İçine yoğurt katıp yedirdim. 2 yemek kaşığı kadar yemiştir belki. Sonra tadına baktım ki tuzlu biraztereyağının tuzunu unutmuşum. Tereyağı da mı yapsam napsam bir ara yapıyordum baya da güzel oluyordu. Bakıyım da migrosta falan bulurrum yada tuzsuz tereyağ.
Bebe bisküvisinin tarifini yazayım size de fikir olsun. Makarnavitmadan bebe bisküvisi karışımı almıştım içinde un, çavdar unu vs var. Ona 1 kaşık tereyağı, az zeytin yağı, 1 kaşık yoğurt, biraz keçiboynuzu tozu. Kuru üzüm, kuru kayısı ve hurmayı kaynattım blenderdan geçirdip püre yaptım. Bunu da hamura katıp şekil verdim pişirdim. Soğuyunca dondurucuya attım. Tek tek çıkarıp kahvaltı karışımına ekliyecem inşallah sever.
insallah canim insallah sizlerde dikkat edin bebisler cok ufak daha 1 yasini gecselerde biraz daha rahatlariz heraldeBKGK kuzum inşallah geldi geçti. Rabbim bir daha yaşatmasın bunla geçmiş olsun.
3 ay bağışıklık kazanılıyormuş coronanın bulaşma ihtimali olmuyor yanigecmis olsun canim kesin bende pozitifim bu tat koku kaybi baska neyden olabilir esim yarin ise gidecekmis bugun buyuk patron aramis baska arkadsylada görüşmüş adam test yaptirdim 14 gun doldu sonucunu bekliyorum demis bir suru firca kaymis 14 gun dolduysa iyiysen bitmiştir hastaneye neden gidiyorsun hastaneler riskli flan diye. Esimde yarin ise gidecek ama hastaneyede gidip test verecek emin olmak istiyoruz sonucta.
insallah gecirmisizdir yarin burada 13. Gunum. 3 ay neden rahatiz onu anlamadim yaSonsuzUmut da oyle demis
masallah yaa sana valla ben nasil yapicam bunlari yapamam ki ya keciboynuzu tozunu nerden aldin markasi ne ?
insallah canim insallah sizlerde dikkat edin bebisler cok ufak daha 1 yasini gecselerde biraz daha rahatlariz heralde
Aa oylemiymis ya neden 3 aymis peki :) nsallah hadi bakalim3 ay bağışıklık kazanılıyormuş coronanın bulaşma ihtimali olmuyor yani
TV de açıklamalar öyle 3 aydan sonra 2. Kez bulaşanlar olmuş keşke geçiren bir daha hiç geçirmese bitse gitse şu illetAa oylemiymis ya neden 3 aymis peki :) nsallah hadi bakalim
Kapağını açana kadar taze kalır konserve mantığı yani. Buzdolabında muhafaza et yine de havalar sıcak kapak atmasın.Peki kac gün dayanir oyle yapsam.?
Vucut antikor üretiyor canım yani koruyucu hücreler 3 ay uyanık kalıyormuş bu süre içinde virüs tekrar gelirse anında tanıyıp yok ediyorlar. Ama 3 ay sonra virüsü unutuyorlar hücreler ve yakalanırsa tekrar aynı mücadeleyi veriyorlar.Aa oylemiymis ya neden 3 aymis peki :) nsallah hadi bakalim
Yoğurt makinasına bakıyorum hemen canım sağolben her türlü denedim bazen oldu bazen olmadi bende yoğurt makinesi aldım wewellin bebekler icin zaten. valla mis jade tavsiyemdir csnim.
ahhh... kötü hissettim. Allah herşeyi gönlüne göre versin canim. hayırlısı neyse hakkında o olsun.
jade benimkide emerek uykuya alışacak gibi onun için bu ara memede az mayışınca emziği aradan veriyorum ağzına bi dene istersen canim.
tecrübelerimi aktaracam sizr ins. yarin tarif fotolu atacsm söz. 6-12 ay arasi yuzdr 75 sut ya da mama yüzde 25 ek gida canlar
ben hicc olmadim olacağımı da sanmam
Eline sağlık çok güzel tarifler bunlarYoğurt buzluğa girmez canım bozulur yapısı.
2 günde bir mayalıyorum ben de sütü ılıtıp küçük kavanozu sarıp fırını 50 derecede 5 dk çalıştırıp kapatıyorum. Kavanozu koyup 4 saat bekletiyorum. Sonra açıp dolaba koyuyorum. Haftada 1 kere kendimize mayalıyorum zaten 2 gn ondan veriyorum. Sonra 2 kez de 2 gün aralıklarla oğlana mayalayıp yediriyorum.
Cam rendeyi kaynatmana gerek yok normal yıka durula kullan.
Meyve süzgeci de oğlun eline alıp ağzına götürebiliyorsa verebilirsin.
Ek gıdaya geçişte kabızlık olabilir verdiklerine zeytinyağı damlat. Benimki 4-5 güne bir yapıyordu ek gıdadan önce. Yoğurt verdikten sonra 3 güne bir rahat yapıyor düzelme oldu yani bizde. Zeytinyağı alışkanlık yapmaz korkma zamanla bağırsak ek gıdaya alışınca tekrar düzene girer.
Melekler korur derler ya gerçekten koruyorEvet kuzum ama işte halının bitiş yeri fayanstı.koltuğun en üst ucundan düştü kafası fayansa geldi atamadım daha üzüntümü.kurban olduğum rabbim korudu şükürler olsun ama daha kötüsü de olabilirdi.yere koyunca da ablası eziyor üstünden geçmeye çalışıyor korkuyorum bu seferde.yemek yemiyorum su içmiyorum uyutuncaya kadar başlarında bekliyorum öyle
Her zaman vermiyorsan alışmaz çok zorlanıyor sa ver gitsin yazık uğraştırma kuzuyu 1 2 seferle alışmazResmen suan kaka yapamayan bir evlatla uğraşıyorum. Ikınıyo ama yok ne mama iciyo suan ne bska bisey. Karın masajı yapiyorm bakalm gecenin bu vakti. Yağ versem mk ki 2 gundr kabîzlik da var zaten ama alismasn diye vermek istemiyodm
Ahh Umudum çok üzüldüm inan çokBoğuluyorım sanki . Hepiniz Dua etmişsiniz Allah razı olsun . Sıkıntım çok büyük . Bu zamana kadar dert yandım eşimle ilgili . Ama çözüm ikimizin elinde ve çözülmeyecek sorunlar değildi . Şimdi öyle bir durumdayım ki gerçekten boğuluyorım sanıyorım. Yavrumla bir başıma kaldım . Cuma günü sabah erkenden eve polisler geldi , arama yaptılar ve eşimi alıp götürdüler . Ne benle ne Yavrusuyla vedalaşamadı bile . Ağzı olan konuşuyor yorum yapıyor . Bir şey olmasa almazlardı diye düşünen çok . Ne kadar anlaşamasam da Allah tan korkarım hakkını yiyemem . Hayatımız hep zorlukla geçti , kaç sene evlat hasreti çekip evlat sahibi olduk .derken başımıza bunlar geldi . İçinde bulunduğumuz durum çok gurur kırıcı. Daha mahkemesi olmadan sonuca bağlanmadan okulu , öğrencileri , arkadaşları , komşularımız duymuşlar . Ben eşimden eminim . Duyanlar da üzülüyor . Ama insanız hepimiz herkesin aklından bir acaba geçiyordur . Son kez nezarette gördüm keşke görmeseydim .Elbet sonuçlanır evine döner . Ama bu yaşadığımın hesabını kimse veremez . Yavrumun yüzüne bakmaya dayanamıyorum . Çok acı çekiyorum
Sebzeleri ve meyveleri tek tek tattırdım ama 3 gün kuralı uygulamadım pek. Yoğurdu 3 gün verdim. Yumurta sarısını da denedim. Gerisini koyuverdim gittiEline sağlık çok güzel tarifler bunlarbişey sorcam sen alerji için tek tek tadım yaptırdın mı yoksa direkt başladın mı?
Ay ben ilk kızımda halıya odaklanıp millet nasıl bir daha bir daha çocuk yapıyor diye yarım saat düşünüyordum kafayı sıyırmış gibiMelekler korur derler ya gerçekten koruyorben birde dağıldım çok çocuklular tebrikler valla
Normal canım sindirime farklı şeyler gidiyor ona alışması vakit alacak2 gun kabiz sekilde hani zorlayarak az yapiyodu. Sabah normal yapti. Ama ben anliyorm ki biseyler yediginde kabız oluyo zorlaniyo dün bsey vermemistm sabah duzeldi ama bilemiyorm yağ a alismasindan da korkuyorm.
Bu ek gidaya baslayinca kabiz olmasi normal mi.?
İnsan hayatı ucuz ya resmen nasıl yapılır böyle bi hata hafif atlatmayada bilirdin nasıl olsa negatifim diye dışarda gezip bi sürü kişiye bulaştırabilirdinÇok şükür iyiyiz arkadaşlar. Perşembe günü test yaptırmış negatif çıkmıştım ama biliyorum ki pozitifim. Bugün sabah gittim hastaneden verdimTesti . Aradılar pozitifsin. Testlerin güvenirliği ortada. Kendimi bilmesem inanacağım yanii 7 gün daha karantina verdiler. Ama çok şükür bi sıkıntımız kalmadı. Ben en hafif Atlatan oldum sonra oğlum sonra eşim. Önümüzde ki 7 günü daha Huzur içinde geçireceğiz inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?