Kızlar hiç iyi değilimkızımı dün çocuk psikiyatristine götürdük,emin olamadık ikinci bi doktora daha götürdük hepsinin ortak tanısı kızımda otizm başlangıcı var derhal kurum raporu çıkartılıp çok geç olmadan özel eğitime başlanması gerektiğini söylediler.tv tablet telefon çok oynayan bi çocuk oyuncaklara ilgisi az,komutların çoğunu yerine getirmiyor ve göz teması yok.anne kelimesinden başka ağzından çıkan bi kelime yok.oğlumun doğumuyla beraber çok ilgisiz kaldı zaten önceden de biraz yaşıtlarından gerideydi ama çok önemsememiştik düzelir nasılsa diye.çünkü arkadaşı yok bütün gün evde sosyal hayat sıfır.hem evde eğitim hem özel eğitim hem de kreşe gitmesi lazımmış.insan ilişkilerinin gelişmesi lazımmış.bizi çok zorlu bi süreç bekliyor
Amin kuzum doktorların ağzından otizm kelimesi çıkınca o kadar kötü oldum öyle bir boşluğa düştüm ki,yüreğim yangın yeri.rabbim dermansız dert vermesin sağlık sıhhat versin inşallah.elimden gelenin fazlasını yapacağım ama ister istemez anneliğimi sorguluyorum ben iyi bir anne değilim evet evet değilim,keşke bu kadar geç kalmasaydım birşeylerin ters gittiğini anladığım ilk an önlemini alsaydım koskoca 2 yıl kaybımız var
Yağmur çok üzülüyorum elimde değil doktorun dediğine göre çok fazla uyaran eksikliği tv tablet ve kendi halinde durması,aynı zamanda sosyal hayat olmaması otizmi tetiklemiş ve otizmin bütün belirtileri çok net şekilde çocuğumda görülüyormuş duyduğumdan beri ben ben değilim.benim çocuğum bizler gibi insan içine karışamayacak mı hep yaşıtlarından geri mi olacak hep farklı mı olacakCanım anneliğini neden sorguluyorsun kötü anne olsan şu an hiç önemsemezsin ne kadar üzülmüşsün hiç öyle düşünme dediğin gibi allah dermansız dert vermesin doğru yönlendirilse otizmli çocuklar neler neler yapıyolar hepsi bir konuda yıldız oluyorlar lütfen biraz araştır panik olma otizmli çocuklar özel çocuklardır sen de şanslı bir annesin olaya bu açıdan bak güzel bir eğitim almasını sağla pozitif ol çocuğunun yanında ol onu her zaman destekleçok güzel örnekler var mucize doktor dizisi mesela en basit örnek ☺ Youtube da oytun erbaş otizmin öğrettikleri videosunu izlemeni tavsiye ederim
Çok teşekkür ederim canım sana özelden yazdım bi bakar mısın? Ben siirtteyim ne yazıkki çaresiz kaldığım bi şehirde yaşıyorumya coco üzüldüm nerde oturuyorsun yani hangi şehir? bak bugün bile duyu butunleme eğitimi veren bir hocamizin paylasiminda aklima s3n geldin. hic yemeyen bir çocuğun normal yemeye başlamasını anlatıyordu. otizm evet zor bir süreç. eşim de fizyoterapist ve özel eğitimde çalışıyor. otizm tanili çocuklarla çok çalışıyor. birşey varsa aklıma takılan konuşalım. kendini suçlama. bende inan telefonla yemek yediriyorum ama kitapla da çok hasirnesiriz kalem düşmez elinden. ama yine de seviyor telefonu ekranı. bende kucukle ilgilenirken işime geliyor.
siirtte çalışan arkadaşımız var mı bi düşünelim. yonlendiririz en azından. şu anda aklıma gelmiyor kimse orda ama bi bakalım olur mu.Çok teşekkür ederim canım sana özelden yazdım bi bakar mısın? Ben siirtteyim ne yazıkki çaresiz kaldığım bi şehirde yaşıyorum
Çok teşekkür ederim canımsiirtte çalışan arkadaşımız var mı bi düşünelim. yonlendiririz en azından. şu anda aklıma gelmiyor kimse orda ama bi bakalım olur mu.
Canım yapacakların kısıtlı küçük bebeğin var, bi yandan pandemi, kendini suçlama önceden farkedilseydi tabiki farklı davranırdın ama geç de kalmış sayılmazsın internetten araştır evde neler yapabilirsin diye bir çok kaynak var. Şimdi şokla birliklte panik halindesin sakinleş halledebilirsin çocuklarınla ilgililenebilirsin onlara yetersin sen annelerisin senden iyi kim ilgilenecek öyle düşün geç kalmış sayılmazsın nerden başlasan karYağmur çok üzülüyorum elimde değil doktorun dediğine göre çok fazla uyaran eksikliği tv tablet ve kendi halinde durması,aynı zamanda sosyal hayat olmaması otizmi tetiklemiş ve otizmin bütün belirtileri çok net şekilde çocuğumda görülüyormuş duyduğumdan beri ben ben değilim.benim çocuğum bizler gibi insan içine karışamayacak mı hep yaşıtlarından geri mi olacak hep farklı mı olacakbuna sebep biz olduk en çok buna üzülüyorum kendimi toparlamam lazım ama napıcam nerden başlıycam bilemiyorum.doktor özel eğitim sonucu geriye de gidebilir ileri de gidebilir dedi
Kızlar hiç iyi değilimkızımı dün çocuk psikiyatristine götürdük,emin olamadık ikinci bi doktora daha götürdük hepsinin ortak tanısı kızımda otizm başlangıcı var derhal kurum raporu çıkartılıp çok geç olmadan özel eğitime başlanması gerektiğini söylediler.tv tablet telefon çok oynayan bi çocuk oyuncaklara ilgisi az,komutların çoğunu yerine getirmiyor ve göz teması yok.anne kelimesinden başka ağzından çıkan bi kelime yok.oğlumun doğumuyla beraber çok ilgisiz kaldı zaten önceden de biraz yaşıtlarından gerideydi ama çok önemsememiştik düzelir nasılsa diye.çünkü arkadaşı yok bütün gün evde sosyal hayat sıfır.hem evde eğitim hem özel eğitim hem de kreşe gitmesi lazımmış.insan ilişkilerinin gelişmesi lazımmış.bizi çok zorlu bi süreç bekliyor
İyiyiz iyi çok şükür. Atlattık bitti ama hala negatife dönmemişizdri sanırım. Haftaya başlayabiliriz işlereCıvınıp duruyor. Ben saat başı kontrol ediyorum çok zor. Klima mecbur hiç durmadan çalışıyor çocuk kuru havada dahada tıkanıyor. Geçecek inşallah. Siz nasıl oldunuz. Oğlan canlandı mı biraz kuzum.
Ne kadar da doğru güzel şeyler diyorsunuz genel olarak tüm sevdiklerimiz için geçerli bunlar üç günlük dünya kime ne olacağı hiç belli olmuyor. Az çok tahmin ediyorum eşinizi neden aldırdılar diye. İnanın çok sürmez çıkması davası devam etse de dışarda devam eder. Bugün yarın bırakırlar inşallah. Tez vakitte de aklanıR. Avukat tutmuşsunuzdur sanırım. Her şer görünen de bir hayır var diye boşuna demiyorlar. Eşiniz çıkacak sizde kötü günleri geçimsiz günleri unutup daha da sarılacaksınız birbirinize evladınıza.İyi geceler Kızlar . Yine tek tek etiket yapamadım , destek olmuşsunuz hepinize teşekkür ediyorum . Eşimden hala haber yok tam olarak . Dün aradı , 10-15 sn ancak sesini duydum . Bu hafta içinde belli olacak inşallah durumu . Eşimden eminim , onu çok iyi tanıyorum ancak o kendini anlatabilir mi , tanıtabilir mi tam olarak bilemiyorum . Önemli olan benim değil mahkemede kendini anlatabilmesi . İnşallah zararsız bir şekilde evine döner . Bu süreçte Sena kuzum çok huysuz , benİm gerginliğimi, babasının yokluğunu hissediyor sanırım . Ona bakmakta çok zorlanıyorum. Ne kadar anlaşamasam da yokluğunu çok fazla hissettim eşimin . Yapmadığım bir çok şeyden pişman oldum . Sevdiklerinizle vakit geçirirken onların bir anda hayatınızda olamadıklarını düşünün , her anınızın tadını çıkarın .Sizin elinizde iken çözülemeyecek sıkıntı yokmuş aslında . Bir çok şey içime oturdu . Gitmeden bir gün önce ertesi gün gelecek misafirim için tatlı yaptım eşime tatlıyı bozmayım diye yedirmemiştim . Ama ertesi gün olduğunda tatlı yedirecek eşimi bulamadım yanımda . Keşke yeseydi dedim . Sıkıntılarımızdan dolayı çok soğumuştum eşimden , sarılmak istediğinde bile karşılık vermedim . Keşke sarılsaydım dedim . Çok keşkelerim oldu . Çok hırpaladım kendimi. Yavruma bakmakta çok zorlanıyorum . Sizler içinde yaşadığınız her anın tadını ÇIkarın . Hayatınızı olmasını istediğiniz gibi değil de olduğu gibi kabullenip yaşayın. Var olanı sevmeye çalışın . Ya olmasaydıyı düşünerek geçirin 1 dakikanızı bile . Eşim de dönecek inşallah . Ve bu geçirdiğimiz zamanlar inşallah sadece ders olarak kalacak .
KendiniZi suçlayıp düşmeyin lütfen. Eskisinden daha çok ihtiyacı var o evin size. Rabbşm herkesi bişeylerle sınıyor. Yarının kime ne getireceği hiç belli değil eğitimlerle çok daha akıllı bir kız olacaktır. Bu TV tablet gerçekten de çok zararlı. Şimdi bile benimkini koy önüne oturuyorda oturuyor. Her çocukta var yani o merak. İşiniz biraz daha zorlaştı evet ama halledersiniz siz. Allah yardımcınız olsun dua edin bol bolKızlar hiç iyi değilimkızımı dün çocuk psikiyatristine götürdük,emin olamadık ikinci bi doktora daha götürdük hepsinin ortak tanısı kızımda otizm başlangıcı var derhal kurum raporu çıkartılıp çok geç olmadan özel eğitime başlanması gerektiğini söylediler.tv tablet telefon çok oynayan bi çocuk oyuncaklara ilgisi az,komutların çoğunu yerine getirmiyor ve göz teması yok.anne kelimesinden başka ağzından çıkan bi kelime yok.oğlumun doğumuyla beraber çok ilgisiz kaldı zaten önceden de biraz yaşıtlarından gerideydi ama çok önemsememiştik düzelir nasılsa diye.çünkü arkadaşı yok bütün gün evde sosyal hayat sıfır.hem evde eğitim hem özel eğitim hem de kreşe gitmesi lazımmış.insan ilişkilerinin gelişmesi lazımmış.bizi çok zorlu bi süreç bekliyor
Canım bilgim yok ama başlangıcı olan bir durum ortadan kalkadabilir demek kendini suçlama lütfen 2 yaş çok erken eminim senin erkenden fark etkemle kıızn hayatı değişecek Allah Yardımcın olsun canım zor ve biraz uzun bir süreç olsa da üstesinden geleceksiniz inşKızlar hiç iyi değilimkızımı dün çocuk psikiyatristine götürdük,emin olamadık ikinci bi doktora daha götürdük hepsinin ortak tanısı kızımda otizm başlangıcı var derhal kurum raporu çıkartılıp çok geç olmadan özel eğitime başlanması gerektiğini söylediler.tv tablet telefon çok oynayan bi çocuk oyuncaklara ilgisi az,komutların çoğunu yerine getirmiyor ve göz teması yok.anne kelimesinden başka ağzından çıkan bi kelime yok.oğlumun doğumuyla beraber çok ilgisiz kaldı zaten önceden de biraz yaşıtlarından gerideydi ama çok önemsememiştik düzelir nasılsa diye.çünkü arkadaşı yok bütün gün evde sosyal hayat sıfır.hem evde eğitim hem özel eğitim hem de kreşe gitmesi lazımmış.insan ilişkilerinin gelişmesi lazımmış.bizi çok zorlu bi süreç bekliyor
Hoş geldin canım senin minnaka uyku eğitimi şarttı zatenKızlar merhabalar . yasanan olumsuzluklar yokmus gibi davranip burda hadi normal sohbete dön lepi diyemiyorum . Ama kimsenin yaptigi ne bu dünyada ne de ahirette yanina kâr kalmaz kalmicakta.. Neyse .. Benim amacim hep sohbet ve paylasim oldu . Uyku egitimi veriyorum ogluma . Konu hakkinda isteyene bilgi verebilirim . Haricinde sizi yine takip ederim . Sağlıkla kalın ..
Üzüntünü derinden hissettim coco çok zor konu evlat olunca hele. Ama erken dönemde yakalamışsınız çoğu aşle kabullenemiyor okula gidene kadar. İnşallah toparlayacaktır sen de bundan sonra elinden geleni fazlasıyla yaparsın zaten. Eşinle de konuş o da artık çocuklar ve eve yardım etmeye başlasın.sadece dışarda çalışmakla olmuyor maalesef babalık yada analık. Üzme toparla kendini Allah dermansız dert vermesin toparlanır inşallah eğitimle.Kızlar hiç iyi değilimkızımı dün çocuk psikiyatristine götürdük,emin olamadık ikinci bi doktora daha götürdük hepsinin ortak tanısı kızımda otizm başlangıcı var derhal kurum raporu çıkartılıp çok geç olmadan özel eğitime başlanması gerektiğini söylediler.tv tablet telefon çok oynayan bi çocuk oyuncaklara ilgisi az,komutların çoğunu yerine getirmiyor ve göz teması yok.anne kelimesinden başka ağzından çıkan bi kelime yok.oğlumun doğumuyla beraber çok ilgisiz kaldı zaten önceden de biraz yaşıtlarından gerideydi ama çok önemsememiştik düzelir nasılsa diye.çünkü arkadaşı yok bütün gün evde sosyal hayat sıfır.hem evde eğitim hem özel eğitim hem de kreşe gitmesi lazımmış.insan ilişkilerinin gelişmesi lazımmış.bizi çok zorlu bi süreç bekliyor
Canım benim Allah yar ve yardımcınız olsun evlatlarına sağlık sıhhat nasip etsin inşallahCanım hiç üzülme sen çok güçlü bir annesin dahada güçleneceksin. Bak benim büyük kızımda da zeka geriliği var rapor lu ve özel eğitime gidiyor. Ortamcı kızım da itp hastalığı var trombosit düşüklüğü oluyor en ufak bir enfeksiyonda vücudu morarıyor. Asya da albino doğdu gözlerinde titreme tıp dilinde nistagmus var. Bu ayın sonunda doktora gidip genetik test vereceğiz asya ya gözlük verilecek daha sonra rapor cikarttiracagiz mecbur rehabilitasyon merkezine gidecek o da gorme dersi alacak.
Yani demem o ki canı sağolsun sen elinden geleni yap onunla birebir ilgilen gitsin özel eğitim de alsın onun iyiliği için o kuzum. Kendini ve eşini üzme ne gelirse Rabbimden geliyor. Allahım kolaylık versin.
Lepi hoşgeldin inşallah başarılı olursun uyku eğitimde kolaylıklar diliyorumKızlar merhabalar . yasanan olumsuzluklar yokmus gibi davranip burda hadi normal sohbete dön lepi diyemiyorum . Ama kimsenin yaptigi ne bu dünyada ne de ahirette yanina kâr kalmaz kalmicakta.. Neyse .. Benim amacim hep sohbet ve paylasim oldu . Uyku egitimi veriyorum ogluma . Konu hakkinda isteyene bilgi verebilirim . Haricinde sizi yine takip ederim . Sağlıkla kalın ..
canım geç kalmış değilsin ki bir yerden başlamakzor üzülmeni de anlıyorum ama bak kardeşi var daha sosyal olacak daha çok etkinlik yapacaksın bundan sonra çok iş düşecek sana Allah’ın izniyleyde üstesinden geleceksinizYağmur çok üzülüyorum elimde değil doktorun dediğine göre çok fazla uyaran eksikliği tv tablet ve kendi halinde durması,aynı zamanda sosyal hayat olmaması otizmi tetiklemiş ve otizmin bütün belirtileri çok net şekilde çocuğumda görülüyormuş duyduğumdan beri ben ben değilim.benim çocuğum bizler gibi insan içine karışamayacak mı hep yaşıtlarından geri mi olacak hep farklı mı olacakbuna sebep biz olduk en çok buna üzülüyorum kendimi toparlamam lazım ama napıcam nerden başlıycam bilemiyorum.doktor özel eğitim sonucu geriye de gidebilir ileri de gidebilir dedi
Canım sende çok güçlü bir Annesin Allah ayağına taş değdirmesin kolaylıklar güzellikler versinCanım hiç üzülme sen çok güçlü bir annesin dahada güçleneceksin. Bak benim büyük kızımda da zeka geriliği var rapor lu ve özel eğitime gidiyor. Ortamcı kızım da itp hastalığı var trombosit düşüklüğü oluyor en ufak bir enfeksiyonda vücudu morarıyor. Asya da albino doğdu gözlerinde titreme tıp dilinde nistagmus var. Bu ayın sonunda doktora gidip genetik test vereceğiz asya ya gözlük verilecek daha sonra rapor cikarttiracagiz mecbur rehabilitasyon merkezine gidecek o da gorme dersi alacak.
Yani demem o ki canı sağolsun sen elinden geleni yap onunla birebir ilgilen gitsin özel eğitim de alsın onun iyiliği için o kuzum. Kendini ve eşini üzme ne gelirse Rabbimden geliyor. Allahım kolaylık versin.
Kuzum burnu nemlendiriyor. Normal tıkanıklık için eczaneden izotonik su aldır. Aynı işi görür. Fazla para vermene gerek yok. Serum gibi . Bir de şiringa. Şıringaya çek iğnesi poşette kalsın. Oğlanın burnuna sık . Çekmek istemiyorsan dizine koluna yüzükoyun yatır akar zaten. YouTube da videoları var.Tenizlemeye gerek kalmiyo mu bunu sakınca.?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?