İlk önce bunu vermişti yenidoğan doktorumuz. Yeterli gelmeyince kırmızı olanından aldık. Çok çekiyor yavrum burnundan.Bende ki bu değil günlük kullanım için olanı bu
Coco cum çok üÜldüm. İnşaşlah bailangıçmış daha eğitimle ilgiyle atlatırsınız inşallah. Çok çok geçmiş olsun kuzumAmin kuzum doktorların ağzından otizm kelimesi çıkınca o kadar kötü oldum öyle bir boşluğa düştüm ki,yüreğim yangın yeri.rabbim dermansız dert vermesin sağlık sıhhat versin inşallah.elimden gelenin fazlasını yapacağım ama ister istemez anneliğimi sorguluyorum ben iyi bir anne değilim evet evet değilim,keşke bu kadar geç kalmasaydım birşeylerin ters gittiğini anladığım ilk an önlemini alsaydım koskoca 2 yıl kaybımız var
Sürmeli canım Allahım sana da güç kuvvet versin. Yormasın. Bebelerine de sağlık versin.Canım hiç üzülme sen çok güçlü bir annesin dahada güçleneceksin. Bak benim büyük kızımda da zeka geriliği var rapor lu ve özel eğitime gidiyor. Ortamcı kızım da itp hastalığı var trombosit düşüklüğü oluyor en ufak bir enfeksiyonda vücudu morarıyor. Asya da albino doğdu gözlerinde titreme tıp dilinde nistagmus var. Bu ayın sonunda doktora gidip genetik test vereceğiz asya ya gözlük verilecek daha sonra rapor cikarttiracagiz mecbur rehabilitasyon merkezine gidecek o da gorme dersi alacak.
Yani demem o ki canı sağolsun sen elinden geleni yap onunla birebir ilgilen gitsin özel eğitim de alsın onun iyiliği için o kuzum. Kendini ve eşini üzme ne gelirse Rabbimden geliyor. Allahım kolaylık versin.
Hoşgeldin canım. İnşallah oğluşuna huzurlu uykular olsun. Siz de sağlıkla kalın.Kızlar merhabalar . yasanan olumsuzluklar yokmus gibi davranip burda hadi normal sohbete dön lepi diyemiyorum . Ama kimsenin yaptigi ne bu dünyada ne de ahirette yanina kâr kalmaz kalmicakta.. Neyse .. Benim amacim hep sohbet ve paylasim oldu . Uyku egitimi veriyorum ogluma . Konu hakkinda isteyene bilgi verebilirim . Haricinde sizi yine takip ederim . Sağlıkla kalın ..
Allah allah fark ederdiniz aslında kaç aylık kızın üzülme lütfen eğitimle atlatılacak bir süreçKızlar hiç iyi değilimkızımı dün çocuk psikiyatristine götürdük,emin olamadık ikinci bi doktora daha götürdük hepsinin ortak tanısı kızımda otizm başlangıcı var derhal kurum raporu çıkartılıp çok geç olmadan özel eğitime başlanması gerektiğini söylediler.tv tablet telefon çok oynayan bi çocuk oyuncaklara ilgisi az,komutların çoğunu yerine getirmiyor ve göz teması yok.anne kelimesinden başka ağzından çıkan bi kelime yok.oğlumun doğumuyla beraber çok ilgisiz kaldı zaten önceden de biraz yaşıtlarından gerideydi ama çok önemsememiştik düzelir nasılsa diye.çünkü arkadaşı yok bütün gün evde sosyal hayat sıfır.hem evde eğitim hem özel eğitim hem de kreşe gitmesi lazımmış.insan ilişkilerinin gelişmesi lazımmış.bizi çok zorlu bi süreç bekliyor
Eşimin kardeşi avukat , o şu aşamada avukat bir şey yapamaz dedi . Mahkeme olduktan sonrasında iyi bir avukat bakacağız . Mahkemenin Bu hafta görülecek olmasına Seviniyordum ancak uzatıp duruyorlar süreyi . Elim kolum bağlı bekliyorum .çok üzgünüm .Ne kadar da doğru güzel şeyler diyorsunuz genel olarak tüm sevdiklerimiz için geçerli bunlar üç günlük dünya kime ne olacağı hiç belli olmuyor. Az çok tahmin ediyorum eşinizi neden aldırdılar diye. İnanın çok sürmez çıkması davası devam etse de dışarda devam eder. Bugün yarın bırakırlar inşallah. Tez vakitte de aklanıR. Avukat tutmuşsunuzdur sanırım. Her şer görünen de bir hayır var diye boşuna demiyorlar. Eşiniz çıkacak sizde kötü günleri geçimsiz günleri unutup daha da sarılacaksınız birbirinize evladınıza.
Asla böyle düşünme her çocuk bir olmak zorunda değil sende kendi çocuğunun kendine has olduğunu düşündün sadece böyle düşünAmin kuzum doktorların ağzından otizm kelimesi çıkınca o kadar kötü oldum öyle bir boşluğa düştüm ki,yüreğim yangın yeri.rabbim dermansız dert vermesin sağlık sıhhat versin inşallah.elimden gelenin fazlasını yapacağım ama ister istemez anneliğimi sorguluyorum ben iyi bir anne değilim evet evet değilim,keşke bu kadar geç kalmasaydım birşeylerin ters gittiğini anladığım ilk an önlemini alsaydım koskoca 2 yıl kaybımız var
Canım işte bende hala yaşaması için bir umut var allah büyük kimsenin ettiği bu dünyada yanına kalmaz eden bulur demişler..Ah yeşimim ah Allah evlatlarımızı korusun böyle canilerden Allah böyle canilerin de cezasını versin,kadın çıkacak mı bakalım yoğunbakımdan
Cnm sen orda mısın????Kızlar Muş Korkut’ta 4,7 deprem oldu
Allahım psikolojim bozuldu çok korktum
Canım çok üzüldüm allah yardımcınız olsun şimdiye kadar farketmemissin üzme kendini simdiden sonra ilgini alakalı esirgemezsin gereken her şeyi yaparsın cnmKızlar hiç iyi değilimkızımı dün çocuk psikiyatristine götürdük,emin olamadık ikinci bi doktora daha götürdük hepsinin ortak tanısı kızımda otizm başlangıcı var derhal kurum raporu çıkartılıp çok geç olmadan özel eğitime başlanması gerektiğini söylediler.tv tablet telefon çok oynayan bi çocuk oyuncaklara ilgisi az,komutların çoğunu yerine getirmiyor ve göz teması yok.anne kelimesinden başka ağzından çıkan bi kelime yok.oğlumun doğumuyla beraber çok ilgisiz kaldı zaten önceden de biraz yaşıtlarından gerideydi ama çok önemsememiştik düzelir nasılsa diye.çünkü arkadaşı yok bütün gün evde sosyal hayat sıfır.hem evde eğitim hem özel eğitim hem de kreşe gitmesi lazımmış.insan ilişkilerinin gelişmesi lazımmış.bizi çok zorlu bi süreç bekliyor
Canım Bitlisliyiz Tatvan da oturuyor ailem bende yazdan beri buradayım baya kalmışsın Muş’taCnm sen orda mısın????
Oralı mısın yoksa görev gereği mı???
Biz 8 yıl orda kaldık Muş Merkez dee
Van depremi olmuştu 2011 de onu net bir şekilde hissetmiştik
Depremin her türlüsü zor allah yardımcınız olsun dua et tekrar olmaz insallah
Helin egitmenden almaya korktum once yapamam uyamam o duzenlere diye . Epey bir araştırma yaptim . Egitmenleri arastirayim derken kendimi birseyleri anlamaya başlarken buldum . 4 günümüz. Ilk günden sallanmayi kestim . Epey bir zor oldu ama ziril ziril aglatmadim . Aglayinca kucakladım susunca koydum yataga . Yere yatak acıyorum ikimiz orda yatiyoruz . Uyaninca pis pis ve pat pat yapiyorum . Yani bu 40 dk 60 dk sürdüğü de oluyor . Cok uykusu varsa 15 dk da sürüyor. Ama benim icin en azindan sallamma kismi gecti ..gece gunduz sallayinca uyuyor durunca agliyordu . Carsaf olayini da salincak olayini da biraktik yani . Mucize olarak bu bana simdilik yetiyor . Once uyuma seklini duzenledikten sonra uyuma duzeni yapmak istiyorum. Ama bir sure sonra ss pati da birakmam lazim . Çünkü buda bir uyku destegi oluyor ve buna alisan bebeklerde daha zor birakma . Kim west ve tracy hogg uyku metodlarini arastir istersen bunlari harmanlicam insallah . 1 ay gibi bir sure vadediyor zaten egitmenlerde . Yatagina birakip aglamadan uyumasi icin . Bakalim zirve nokta hedefim insallah olur kendisi mışıl mışıl uyur bebeklerimiz .Lepistesb nerden alıyorsun canim eğitimi ve nasıl? ben deniyeyim diyorum ama cesaret edemiyorum. program nasıl biraz anlatir misin?
Hepsini de yaşamışsın çok zor insan sürekli deprem oluyor sanıyor çok tedirgin oluyor ben ışıklara bakar dururdumCanım Bitlisliyiz Tatvan da oturuyor ailem bende yazdan beri buradayım baya kalmışsın Muş’ta
Evet ya Van depreminde çok korkmuştum Elazığ depreminde de evimde antepteydim hamile halimle 13 kat inmiştim zaten onun psikolojisi hala yaşıyorum durup durup sallanıyorum burada da bu 2 oldu bu ay çok kortum
canim çok geçmiş olsun. kendini suçlamayı bırak çünkü bu daha çok yorar seni. simdi çok daha güçlü olman lazim. uyaran eksikliğine bağlı otizm mi, yoksa normal otizm mi dedi doktor. uyaran eksikliğine bağlı ise atlatırsınız insallah, diğeriyse de otizme bir bozukluk olarak değil farklılık olarak bakmak gerekiyor diyor herkes.. benim yeğenim de otizmli, 7 yaşında. neler hissettiğini az çok anlayabiliyorum ama sen ne kadar iyiysen yavrun da o kadar iyi olacak. hisleri çok derin o yavrucaklarin. Allah yardımcın olsun. jKızlar hiç iyi değilimkızımı dün çocuk psikiyatristine götürdük,emin olamadık ikinci bi doktora daha götürdük hepsinin ortak tanısı kızımda otizm başlangıcı var derhal kurum raporu çıkartılıp çok geç olmadan özel eğitime başlanması gerektiğini söylediler.tv tablet telefon çok oynayan bi çocuk oyuncaklara ilgisi az,komutların çoğunu yerine getirmiyor ve göz teması yok.anne kelimesinden başka ağzından çıkan bi kelime yok.oğlumun doğumuyla beraber çok ilgisiz kaldı zaten önceden de biraz yaşıtlarından gerideydi ama çok önemsememiştik düzelir nasılsa diye.çünkü arkadaşı yok bütün gün evde sosyal hayat sıfır.hem evde eğitim hem özel eğitim hem de kreşe gitmesi lazımmış.insan ilişkilerinin gelişmesi lazımmış.bizi çok zorlu bi süreç bekliyor
Yine beklerizHepsini de yaşamışsın çok zor insan sürekli deprem oluyor sanıyor çok tedirgin oluyor ben ışıklara bakar dururdum
Görev gereği orda o kadar kaldık ama çok güzeldi tatvan a çok giderdik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?