2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Merhaba kızlar...
Tek tek alintılıyamadim kusura bakmayın.hepinize destekleriniz icin tesekkur ederim..Allah nasip ederse birkac güne eve dönüyorum. Gercekten coook yoruldum hem zihnen hem fiziken..bugun aynaya bi baktim.geldigimd3 nasildim..simdi nasilim..esim bu halimi gorunce anneme birseyler soyler diye korkuyorum.zaten adam doldu.ya esim isi geregi eve gec geliyor.beni ariyor.annem basimda gece oldu kapat.cocuklar uyuyor sus.balkona cikiyorum evde gezinme..10 dk zor konusuyoruz bazen.esim kup gibi oldu zavalli..ben de bittim..ya anne yapma Allah askina dedigimde kiz kardesim parliyor annem ameliyatlı kavga etme diye.yok o anestezili bilmem ne.. kavga eden ben degilim dedigimde olsun o saysin sen sus diyor bana..yeter canima tak geldi boguldum.dar ettiler burayi bana..en sonunda agladim agladim..dedim ben kpcaman bi essegim bi kulaklarim yok.yakinda onlarda cikar.buraya gelen kocaman essek o benim..bana gel diye yalvaran annem kiz kardesime ben ablani cagirmayin dedim cocuklardan dinlenemem dedim derken yakaladim.ben size cok merakliydim yarin gidiyorum.bosuna düzenim bozuldu yazik yavrularima dedim.esime dedim gel al.sabah oldu ben gidiyorum dedim.vay gidemezsin vay bi daha kapini acmam vay sen beni hasta halimle uzmeye mi geldin..yok cok kotusun.yok ben onu demek istemedim..hadi dedim tmm kaliyorum.ama yok arkadas değişmiyor.cami acin diyor 3 dk sonra cami actiniz beni usutmeye diyor.ustume ortun diyor.ustumu ortup beni terletiyorsunuz diyor hepiniz bebegi seviyorsunuz.bebekten kimse bana bakmıyor diye bağrışıyor halbuki surekli onla hemhaliz.. her dk basindayiz.Allahim cok cabuk iyilestirsin..ben dayanamiyorum artik
Allahim ben annemin eski halini ozledim..gecer mi

D dilzar canım gecmis olsun..Allah tez vakitte sifa versin ❤

SuRMeLi canım Asyanın gözlerinden sıkıntının tedavisi vardır inşAllah geçer gider insAllah

SonsuzUmut canim size de gecmis olsun..deprem hep oluyor korkma Allah a emanet olun ❤

CocoChanelmademoiselle ya coco...ben okulöncesi öğretmeniyim.. ozel egitimde calistim anlarim az cok. Sen resim atmistin orada ki kiz cocugu gayet net bakışlı bir cocuktu.otizmli cocuklar donuk bakar canım.gozleri ya aşağı ya yukarı kayar.ya da oyle bos ve sabittir.aama senin kizin gozleri oyle gelmemisti bana.Bana kalirsa ciddi anlamda uyaran eksikligi var.guzel bir tedavi ve ilgi ile bu is çözülür.simdi ona masa oyuncaklari al.bul tak tarzi.birkac gorsel eklemeye calisacagim elim degerse.el ve goz koordinasyonu gelistirmeye calis. O tarz oyuncaklar dikkqtini toplamasini saglar.
Gozlerine 3 saniye bakinca odul ver.en sevdigi yiyecek mesela.kucuk cakil cikolatalar cok ise yarıyor. Sonra sureyi zamanla arttir.qma once gozune kac saniye bakabiliyor onu dene.sonra kademeli arttiralim.ekrani kapat
Evde ekran kalmasın.oglan uyudugu her an onla ilgilen.
Ne zaman danismak istersen yaz kuzum.etiket yap.surekli bakamiyorum.Ama elimden geldigince destek.olurum.biseycigi yoktur insAllah.

Umudum- Allah yardımcın olsun canım.

Sevgi22884550 iyilestiniz mi canim?

K Kuf .benim oğlumda oyle bisey vardi.doktor ultrason cekmisti.bizde bingildak gec kapanmisti bebegine gecmis olsun.

Lepistesb lepi hosgeldin. Egitim adina buraya da yazarsan sevinirz.

Hmm tamam cok sagl

Geçmişmılsun canımm
Geçmiş olsun . Bir zamanlar biz de Muş Malazgirtte idik. Tatvan bizim için Paris’ti , gezmeye gelirdik oraya hafta sonları .çok sevmiştim ben OraLarı .
Saol canım inş yine gelirsiniz Eşin sen ve senakuş Malazgirt’te 2 yıl lise okudum anlaşılan Doğu görevi olarak buralardan çok kişi geçmiş eh küçük çaplı Paris diyebiliriz tatvana

Cok cok gecmis olsn cok zorlu bi süreç ama güçlü olmak zorundasin senin sucun yok sakın kendini suclama Allahın takdiri olacagi varmış demek ki elbette herseyde bir hayir vardir sakın sıkma ve güçlü olmaya calis cnku onun sana ihtiyaci var

Amin kuzum. İhmal etme götür ben de eşimin ameliyati iki cenaze derken anca goturebildim işte.
Hoş şeyler yaşanmadı konusulmadi ama evlat ah evlat. Çocuklara dayanamam. Okumak istersen bildiklerimi aktarmak isterim.
Öncelikle otizm başlangıcı mı dedi doktorlar yoksa atipik otizm mi? Uyaran eksikliğine bağlı ise işin daha kolay. Atipik ise de üzülme. Biliyorum saçma bir teselli ama senin için değil evladin için bu. Ne kadar çabuk kabullenirsen o kadar çabuk başlarsın doğruları yapmaya.
Öncelikle TV tablet telefon yasak. Evet çok zor kızın direnecek isteyecek ama başka çaren yok.
Duyu bütünleme dersi almanı tavsiye ederim. Yemek konusunda gelişme ancak böyle sağlarsın.
Gaps diyeti var, araştır kafana yatarsa uygula derim. Faydası oluyor. Ama diyeti tamamen yapamasan bile kızını paketli gıdalardan, şeker ve cikolatadan uzak tutmalisin. Enerjisini artırır ve bu tekrarlayan hareketleri daha fazla yapmasına, göz kontagini azaltmasina neden olur.
Parmak ucunda yürüyorsa evde bir süre ayakkabı giydirebilirsin. Ayrıca büyük oyuncak kutularına her birine ayrı ayrı fasulye, talaş vb farklı dokulardaki maddeleri koyup yanyana dizip birinden diğerine geçmesini üstünde yürümesini saglarsan duyusal olarak doygunluğu artar ve parmak ucu yürümesi azalır.
Svava salıncak alabilirsin. Vestibuler sistemi uyarıp odaklanmasin yardımcı olur.
Her bir oyuncakla sırayla oynamalı. Yani oyuncakları bir yere kaldır ve birini kizinla birlikte salona getirin. Oynayın ve işiniz bittiğinde yerine birlikte koyup yenisini seçin. Kızın seçsin elbette. Böylece dikkati dağılmaz ve kural da öğrenmiş olur.
Kendi etrafında dönme, tekrarlayan el hareketleri gibi durumlar varsa gördüğün an yapma deme. İlgisini başka şeye çek.
Kardeşi olması büyük bir artı. Biraz büyüyünce kızına bir öğretmen de kardeşi olur.
Kabullenmek zor bilirim. Umarım uyaran eksikliğine bağlıdır ve eğitimle halledersin. Kolaylıklar, sabır ve sağlık diliyorum. Sormak istediğin bir şey varsa sorabilirsin, dediğim gibi evlat deyince akan sular durur bende.

Sonradan tekrar gidip ziyaret etmeyi istemiştim , ilk atama yeri farklı oluyor . Eşim gelsin içimde kalan bir çok şeyi yapacağım hangi lisede okudun malazgirtte ?

Sonradan tekrar gidip ziyaret etmeyi istemiştim , ilk atama yeri farklı oluyor . Eşim gelsin içimde kalan bir çok şeyi yapacağım hangi lisede okudun malazgirtte ?
İnş em kısa sürede gelirsiniz
Anadolu öğretmen lisesi 2013 mezunuyum
Eski alaydaydık

Aaaa ilk tercihimdi ancak sınıf arkadaşım atandı oraya . 2013 te atandım ben de . Öğretmen lisesi sonradan taşındı , senin okula biz geçtik . Allah ım o pansiyonda az nöbet tutmadık .
Bende 2010-11 de oradaydım sonra tatvana geçtim Ama mezuniyette gelmiştim
Vay be dünya küçükmüş ahah evet ya ahh o yurt olayını 2 yıl kaldım ahhh ahh anılar canlandı şimdi

Umudum- ya o değilde var mı başka tanıdık ya ilkokul öğretmenim erkek olmasa o da acaba burada mı diycem
Birde canım vs konuluyoruz utandım şuan

Bende 2010-11 de oradaydım sonra tatvana geçtim Ama mezuniyette gelmiştim
Vay be dünya küçükmüş ahah evet ya ahh o yurt olayını 2 yıl kaldım ahhh ahh anılar canlandı şimdi
Evet dünya küçük . Benim de canlandı anılarım . Güzel günlerdi , huzurluyduk en azından o zamanlar . İki kişiyken şimdi üç kişiyiz , ancak eksiğiz . Zaman da çok hızlı geçiyor .

Umudum- bu zamanlar da geçecek inanıyorum kzıın sabrın şuan öyle düşün eşinin parçası o
bu taraflara gelirseniz haber verin Buralarda olursam görüşmek isterim
güzeldir bu taraflar kışında bile ayrı bir sıcaklık vardır hele mesleğe ilk adım için samimidir

Aaa neden utandın ki ? Muş filan deyince ben eski günlere gittim kafam dağıldı az da olsa

Ya lutfen toparla kendini canim..Allah rizasi icin toparla..insAllah hersey daha iyi olacak..insAllah siz yine bir arada olacaksınız..dag daga kavusmaz insan insana kavusur derler..yeter ki saglik olsun...Allah sizi güzel bir sekilde kavustursun insAllah

Kesinlikle öyle , benim için yeri çok ayrı oraların .

Geldikten sonra bir sene daha kalsaydık olurdu dedik
Aklımızda bir gün mutlaka ziyarete geleceğiz
Ahh cağnımmmm memleketim öyledir bende Allah nasip ederse eşime rağmen buraları tercih edeceğim
Gelin gelin ay ne kadar tuhaf ya aynı yerlerden farklı dönemlerde belki de aynı anda geçmiş olmak

Umudum- cnm çok geçmiş olsun inan geçecek Bu günler sabır gerekiyor yavruna sarıl onu ihmal etme..
Katılıyorum SonsuzUmut a cnm orda mesleki anlamda gözümü açtım ilk Muş un bir dağ köyüne atandım köyde de kaldım çok samimi insanlarla karşılaştım
Hatta eve eşya alacağız gittik bir esyaciya yeni atandık dedik paramız kısıtlı dedik sorun değil hocam her ay taksitle ödersiniz dediler ne bir senet ne de başka bir teminat istemişlerdi bizden
Muş a dair çok anım var iyi ki oraya gidip yaşamışım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…