Bugun havucu zeytinyağ ile verdim . Alışır herhalde diye umut ediyorumUmudum- Ek gıdayı ilk etapta tükürmesi normal. Yutmayı zamanla oğrenecek.püreleri hafif yağla ve kek hamuru gibi hafif cıvık olsun ilk denemelerin.
Canım inşadan yazdım görmedin sanırımEk gıda ile ilgili yazılanları pek okuyamadım . Şu an Sena kuşumu doyuramadığım için odaklanmam lazım artık ek gıda olayına . İlk patates vermiştim ancak geri çıkardı yutamadı. Havuç denedim bugün yine aynı tepkiyi verdi . Dün de şeftali püresi denedim en azından tatlı olduğu için farklı yaklaşır sandım ama yine aynı . Sizin çocuklar nasıllar yutma konusunda ?? Doyumluk olamayacak yine ama en azından yavaş yavaş alışsın .
Çok mesaj vardı , bazı arkadaşlar da çok yanlış anlamışlar Allah korusun eşimi öldü sanmışlar . Üzüldüm onları da o şekilde üzdüğüm için daha da kötü hissettim kendimi , hesabı kapattım . Şu an annem yanımda o da seninle aynı fikirde . Yemeklerini yapıp tuz baharat atmadan ayırıp verelim diyor. Dik durmaya çalışıyorum ama belirsizlik içimi kemiriyor .ilk çocuk , üç gün kuralıydı , buharda pişirmesiydi diye ek gıda için malzeme bakarken kendimi nelerin içinde buldum . Ne bulsam ağzına vereceğim nerdeyse tek doysa diyeCanım inşadan yazdım görmedin sanırım
Burdan okudum ilk anlayamadım ne olduğunu. Rabbim içine ferahlık versin. Yavruna odaklan güçlü ve dimdik ayakta durmaya çalış. Ek gıda olayına gelince meyve olarak ilk şeftaliyi meyve suzgecine koy ver alışsın. En azından suyunu emsin. Ben sebzeleri püre yapmıyorum normal baharatsız yemeklerini pisiriyorum ezerek suyuyla yumuşatıp yediriyorum. Bugun yayla corbasi yapmistim yarmalarını yedirmeden suyuna birazcık ekmek doğradım iyice yumuşardım mama gibi oldu. Çok sevdi maşaallah. Sende çorba meyveli muhallebi yedirebilirsin. Azar azar yedir 3 4 kez ağzından çıkarır normaldir yani o sevmemek değil yani
Canımmm yanında kimse var mı tek kalma. Sena kuşa da sana da yazık . Aileden birileri olsun. En azından ikinize de bakar. Bak virüs çok arttı. Gıdasız kalır bağışıklığın düşer Allah korusun. Ama geçecek Allah’ın izniyle. Sadece süreç işlerken sağlam durman önemli. Allah’a emanetsiniz, dualarımdasınız.Ah şeker parem keşke toparlayabilsem . Sena kuşum çok zorluyor beni . Biberon almıyor , meme reddediyor , aç kalıyor uyuyamıyor . Sonra başlıyor mızmızlanmaya. Rabbim sabrımı sınıyor . Kafam kaldırmıyor gerçekten . Yavruma sinirleniyorum . Gerçekten hiç iyi değilim . Sonra kendi kendime kızıyorum . Bu şekilde kısır döngü devam ediyor . Belirsizlikler insanı daha çok yoruyor .
Ben yoğurtla başladım kuzum. Sonra yumurta sarısı. Yarın kabak vereceğim. Yavaş yavaş alışacaklar inşallah.@bharkk pusetinde yarı oturur şekilde verdim . Bizimki de geveledi arada çıkardı , o çıkardıkça geri Verdim ağzına . Baktım yutmuyor üstüne mama verdim . Onların üstüne bir yudum da olsa mama içmek için hemen aldı biberonu . Onu da iki çekip bıraktı tabi. Bakalım alışacak inşallah .
Allah razı olsun . Annem var yanımda .o da rahatsız ama azıcık Sena yı kucağına alsa , onu sevse bile benim için şu an büyük nimet .Canımmm yanında kimse var mı tek kalma. Sena kuşa da sana da yazık . Aileden birileri olsun. En azından ikinize de bakar. Bak virüs çok arttı. Gıdasız kalır bağışıklığın düşer Allah korusun. Ama geçecek Allah’ın izniyle. Sadece süreç işlerken sağlam durman önemli. Allah’a emanetsiniz, dualarımdasınız.
Kesinlikle kuzum. Allahım güç kuvvet versin. İyiki Sena kuşum var. Yedi yemedi ek gıda derken mecburen az da olsa kafan dağılıyordur. Ailecek kavuşun tez zamanda inşallahAllah razı olsun . Annem var yanımda .o da rahatsız ama azıcık Sena yı kucağına alsa , onu sevse bile benim için şu an büyük nimet .
D dilzar geçmiş olsun canım çok zordur bilirim.Kalppare kuzum az daha sabır. Annendir. Bak ne zor büyütüyoruz. O da ne zorluklarla büyütmüştür sizleri. Umarım eski haline döner. Dönmezse de canı saolsun. Sana yeni haline sabır İhsan etsin rabbim. SonsuzUmut geçmiş olsun kuzum.
Canım çok geçmiş olsun şimdi herzamankinden daha güçlü olmalısın yavrularının sana daha çok ihtiyaçları var başlangıç aşaması demişsin inş özel eğitimle aşabilirsiniz ama sabırlı olman lazım süreç ilerledikçe buraya güzel haberlerle geleceğine inanıyorum dualarımdasınKızlar hiç iyi değilimkızımı dün çocuk psikiyatristine götürdük,emin olamadık ikinci bi doktora daha götürdük hepsinin ortak tanısı kızımda otizm başlangıcı var derhal kurum raporu çıkartılıp çok geç olmadan özel eğitime başlanması gerektiğini söylediler.tv tablet telefon çok oynayan bi çocuk oyuncaklara ilgisi az,komutların çoğunu yerine getirmiyor ve göz teması yok.anne kelimesinden başka ağzından çıkan bi kelime yok.oğlumun doğumuyla beraber çok ilgisiz kaldı zaten önceden de biraz yaşıtlarından gerideydi ama çok önemsememiştik düzelir nasılsa diye.çünkü arkadaşı yok bütün gün evde sosyal hayat sıfır.hem evde eğitim hem özel eğitim hem de kreşe gitmesi lazımmış.insan ilişkilerinin gelişmesi lazımmış.bizi çok zorlu bi süreç bekliyor
Anneliğimi sorguluyorum diye kendini suçlama hiçbirimiz mükemmel değiliz ki yavrularımız için en iyisini yapmaya çalışıyoruz bu denli bir sıkıntıya yol açacağını bilsen yaparmısın hiç. Üzme kendini ne olur şimdi ne yaptım ben değil bundan sonra neler yapıcam demelisinAmin kuzum doktorların ağzından otizm kelimesi çıkınca o kadar kötü oldum öyle bir boşluğa düştüm ki,yüreğim yangın yeri.rabbim dermansız dert vermesin sağlık sıhhat versin inşallah.elimden gelenin fazlasını yapacağım ama ister istemez anneliğimi sorguluyorum ben iyi bir anne değilim evet evet değilim,keşke bu kadar geç kalmasaydım birşeylerin ters gittiğini anladığım ilk an önlemini alsaydım koskoca 2 yıl kaybımız var
Kolaylıklar diliyorum inş yavrum ve sen çok rahatlayacaksınız uyku düzeniniz oluşunca süreci yaz bizleredeKızlar merhabalar . yasanan olumsuzluklar yokmus gibi davranip burda hadi normal sohbete dön lepi diyemiyorum . Ama kimsenin yaptigi ne bu dünyada ne de ahirette yanina kâr kalmaz kalmicakta.. Neyse .. Benim amacim hep sohbet ve paylasim oldu . Uyku egitimi veriyorum ogluma . Konu hakkinda isteyene bilgi verebilirim . Haricinde sizi yine takip ederim . Sağlıkla kalın ..
Çok geçmiş olsun 7 nin üzerinde iki büyük deprem yaşamış biri olarak 20 sene geçmesine rağmen hala o psikolojiyi atamıyorum üzerimdenKızlar Muş Korkut’ta 4,7 deprem oldu
Allahım psikolojim bozuldu çok korktum
Vertigomumerhaba arkadaşlar, hepinize iyi akşamlar. benim vertigo adli arkadaşım tekrar hortladı.bir haftadır dünya dönüyor şarkısı eşliğinde sallanıyorum. mesajlara yarı bakarsam yarı bakamıyorum. çok da merak ediyorum sizi ama ekran pek bir fena ediyor, arada bir uğrar ce deyip kaçarım insallah kisa sürede geçer. haydiiiin görüşürüz garii
Şifa olsun Ataya tam olarak ne kadarlık oldu şimdiBen yoğurtla başladım kuzum. Sonra yumurta sarısı. Yarın kabak vereceğim. Yavaş yavaş alışacaklar inşallah.
Yavaş yavaş tattır hepsinden muhallebi de yapabilirsin bak o iyi yarar hem hem de tok tutar. Rabbim kolaylık versin sana da canım.Çok mesaj vardı , bazı arkadaşlar da çok yanlış anlamışlar Allah korusun eşimi öldü sanmışlar . Üzüldüm onları da o şekilde üzdüğüm için daha da kötü hissettim kendimi , hesabı kapattım . Şu an annem yanımda o da seninle aynı fikirde . Yemeklerini yapıp tuz baharat atmadan ayırıp verelim diyor. Dik durmaya çalışıyorum ama belirsizlik içimi kemiriyor .ilk çocuk , üç gün kuralıydı , buharda pişirmesiydi diye ek gıda için malzeme bakarken kendimi nelerin içinde buldum . Ne bulsam ağzına vereceğim nerdeyse tek doysa diye
Canım çok zor biliyorum ama hastalık daha hassas yapıyor belli bir yaştan sonra azıcık sabır inan yoklukları öyle acı veriyor ki Rabbim başınızdan eksik etmesin hastalığına şifa sizlerede kolaylıklar ve sabır versinZaten sabrediyorum canim.nazik davranıyorum..eğer hayırsız bir evlat olsam herhalde durmazdım..ama annemdir diyorum susup oturuyorum ama bu durum mideme vurmaya başladı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?