2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Arkadaşlar her birinizin mesajını okudum çok teşekkür ederim desteğiniz için.bütün gün üzüntüden migrenim tuttu ne yapabilirim neler yapabilirim nasıl düzeltebilirim diye düşünmekten beynim allar bullak oldu çok üzgünüm hemde çok.ama dedim ki kendine gel ayşegül,kızın için güçlü olmak zorundasın.bi yerden başlamak zorundasın.

mesajlarınızı okuduktan sonra yanlış yazdığımı farkettim kusura bakmayın,kafam nasıl uçtuysa.otizm başlangıcı değil,dün gittiğimiz doktor otizmin bütün belirtilerini net şekilde gösteriyor derken,bugün gittiğimiz doktor ise %90 otizmli dedi

aslında birşeylerin ters gittiğini bebeğim 12 aylıkken anlamıştım fakat eşimin sürekli birşey yok kızımızda ortalığı ayağa kaldırma her çocuğun yapacağı şeyler diye diye beni psikolojik olarak bastırmasından dolayı üzerine düşmemiştim.o dönemde hamileliğimin başlangıç dönemime denk gelince ya dönemseldir düzelir diye düşünmüştüm.

şöyle ki,nolduysa 12 aylıkken ortaya çıkmaya başladı bu.doktorlarla konuştuktan sonra parçalar yeni oturmaya başladı kafamda.çocuk birden yerde yatarken bacaklarını kasmaya ve ellerini bilekleriyle çevirmeye başladı gülerek.Allah Allah bu çocuk hiç böyle yapmazdı dedim içimden.tv de gördüğü birşeyw sevindi herhalde dedim ama o günden sonra bunu sürekli yapmaya başladı.hatırlıyor musunuz bilmiyorum beslenmeyi 12 aylıkken birden reddetmişti seçiçi olmaya başlamıştı demiştim.verdiğim her yemeği yiyen,eline bir bisküvi bir kek verdiğimde ağzına atan çocuğum birden bunları yapmaz olmuştu.ondan sonra yemek istememeye başladı zaten.yemekte seçicilik de otizm belirtisiymiş bugün doktordan öğrendim aynı şekilde oyuncaklara ilgisi azaldı ve yerde küçük halının pamuklarıyla,veya ufaladığı peçete parçalarıyla oynamaya başladı.bu arada hala göz kontağı yok.bana kalsa yine kafama takıyorum ama eşim bu arada hep öteliyor hiçbirşey yok benim kızımda,senin kendi paronayaklığın vs vs onu hiç affetmiycem.

en son artık bi kaç gün önce çocuk psikiyatristine götüreceğim çocuğu diye kavga ettik.eşime göre çocuk çok normal ama çevreme bakıyorum 2 yaşındaki çocukların hiçbiri benim çocuğum gibi değil.en son olay şuydu,çocuğumda yine göz kontağı Melisa diyince yüzümüze bakmama olayı devam ediyor.çocuk dış dünyaya kendini tamamen kapamış vaziyette.kardeşi de gelince iyice böyle oldu.herneyse,çocuk bir sağa bir sola sürekli sallanıyor,normal ayak üstünde değil de,elleri ve ayakları üstüne basarak tıpkı bi kedi köpek gibi yürüyor arada Allahım bunu söylerken intihar edesim geliyor hala aklıma geldikçe çok korktum o gün.ellerini kanat çırpar gibi sallayıp bacaklarını kasıyor.ve istediğini yapmadığımız zaman aşırı hırçın bi çocuk oluyor.derhal kaptığım gibi doktora götürdümve sonuç otizm.çok kötüyüm,o kadar kötüyüm ki aklımdan çok kötü şeyler geçti bugün.

bir öZel eğitim öğretmeniyle görüştüm bugün.tekirdağ da.eşim arkadaşının ablası.bana neler yapmam gerektiğini bu süreçte çok sabırlı olmam gerektiğini,tv yi yerinden kaldırmamı asla telefonla oynamamamız gerektiğini Ve önceliğimizin göz kontağı olduğunu söyledi.tv yi söktüm telefon artık kızım uyanıkken asla yok.gurbetteyim anam yok babam yok tek başıma savaşacağım yavrum için canımı dişime takacağım Allahım yardım etsin bana nolur yavrum düzelsin

kurum raporu şimdilik almamamız gerektiğini söyledi.önce 1 ay deneyecekmişiz.eğer ilerleme varsa rapora gerek yokmuş,çünkü devletin verdiği eğitim haftada sadece 2 saatmiş,çocuk için asla yeterli değilmiş öğretmen öyle söyledi.çok çok ilgiyle atlatacağımızı söyledi.çok ağladım çok yandım.inşallah o günleri görürüm.nolur düzelir diyin

canım kızım benim bitanem bu fotoğraflarda nasıl da gözümün içine bakardı benimle oynardı gülerdi mutluyduk.nasıl oldu da böyle oldu yavrum gözlerimin önünde çığlığını duyamadım.bana en net baktığı fotoğraflardan biri.burda 9 aylık falan

İnşallah arkadaşım inşallah kalbini ferah tut yavrun iyi olacak inşallah çok dua edelim birbirimize

Coco sen cok ilgili bir annesin . Bazen birseyler senden kaynakli olmadan degisebiliyor . Icim cok yandi ama yakindan ben bu duruma tanik oldum . Atipik otizme . Mesela dönen seylere ilgi duyuyor mu pervane vantilatör gibi .. Egitimle cok kisa sürede normale döndü. Anneye biraz fazla yük ilgi düşüyor. Büyüyünce derslere ogretmene dikkatle dinleyebilmesi icin de ilac oneriyor doktor . Herşeyiyle normal bir birey oluyor . Sen fazlasiyla ilgilen sev özel egitimle ramla sürekli birlikte hareket et ..

Ahh canım içim gitti yazdıklarına otizm konusunda hiç bir bilgim yok az önce otizim vakfı resmî sayfasına %75 1 yaş civarında belirtiler ortaya çıkar yazıyor ama insan nasıl kondursun nasıl kabul etsin kızma eşine birbirinize destek olun
Ve yine sayfada doğru tedaviler ve erken tanı ile kısmen veya tamamen ortadan kalkabilir yazıyordu
Rabbim kolaylıklar versin tamamen ortadan kalkacağına inanıyorum sen çok iyi bir Annesin güzel. Bir başarı öyküsü çıkaracağınızı düşünüyorum öyle diliyorum

Eklentiler

• A77F9DA9-17CF-4CA8-AF8B-439EDB1F9C3C.webp
    48,1 KB · Görüntüleme: 42
  • 0766E964-A633-4BC2-A244-EE73DC1CD002.webp
    52,8 KB · Görüntüleme: 38
  • BAD4497C-80BD-4AC4-8C18-ABC30D5FCE4B.webp
    46,3 KB · Görüntüleme: 37
  • BE771B26-F5A5-4AD8-A05B-7C4BC8E23872.webp
    46,4 KB · Görüntüleme: 37
  • C8DCAC69-B379-4539-A8EA-EE22DE5D094C.webp
    41,1 KB · Görüntüleme: 36
  • 93436BF4-4CAC-42A2-AE81-44E8A33E70D9.webp
    44,7 KB · Görüntüleme: 37
Ah kuzum üzülme bu kadar lütfen zor evet ama sen üzüldükçe kuzuların da üzülecek bence herşet güzel olacak bak gör

BKGK bahar sen nasilsin kuzum? Iyilestiniz mi? Minnak premses nasil
Canim selam, bu arada burada canimli cicimli yaziyorum ama bazi arkadaslar ablam yasinda sanirim @nzh D dilzar Kalppare misskokulumm N Nehir8077 yazncada nedense bir tuhaf hissediyorum :) ben 29 yasndayim henuz 30 a aralikta giricem
Biz iyiyiz cok sukur cok tesekkur ederim dun annemin evini camasir suyuyla kapilar yerler halilar banyo vs heryeri temizledim koltuk ortulerini flan yikadim burayi hallettim yani neredeyse bitti. Sira benim evde ama esim hala test yaptirmamis buyuk ihtimal negatif cunku gayet iyi ve 3 hafta oluyor kendini ise cok kaptiriyor dun 1 yada 2 kez konusabildik. Bende de tat koku var ama hala cok keskin hissedemiyorum duzelir ins. Ayrica butun gun tek basima kizla ilgileniyorum. Cok söyleniyordum kiz zor yoruluyorum vs diye ama bak Allahin isine beni cezalandirdi sanirim :) sagligi yerinde olsunda bakarim tek basima.. kizdada durumlar su sekilde gubduz sallayarak uyutuyorum bir sekilde uykusunu aliyor ama gece uykuya geciste çok zorlaniyoruz acikiyor mu anlamadim ya dun aksam 9 da mama verdim 10 u geciyordu uyuttum döndü durdu yerine koyuncada agladi tekrar ayagimda salladim saat 11 i geçiyordu muhtemelen acikmisti oyle oyle yatti.. ek gidalar artinca doyup sabaha kadar yatar mi ya ? Birde gece cok donmeye çalışıyor kafasini flan kaldiriyor dun en son yastigi aldm altindan normal mi bu durum ?
Bu arada sen nasilsin annecigin nasil oldu umarim daha iyidir.

Kızlar Muş Korkut’ta 4,7 deprem oldu
Allahım psikolojim bozuldu çok korktum
Çok geçmiş olsun canım. Erzurumda ben de çok yaşadım deprem bahar aylarında karlar eriyince deprem olurdu hep Allah beterinden saklasın.
Çok geçmiş olsun dilzar o da illet bir hastalık
İlk aşamada ağızdan çıkarmak normal sen tekrar ver canım. Kaşığa alışıyor şuan. Benimki artık yutuyor şükür ilk başlarda beceremiyordu diliyle çıkarıyordu şuan yutuyor. Biz 2 hafta falan oldu sanırım tadımlara başlayalı. 2 gündür sabah kahvaltı hazırlıyorum bir yemek kaşığı kadar yiyordur sanırım.yutamıyorsa biraz daha sıvı verebilirsin.
Kızlar ya ben doğumdan önceki kilona 5 kg kalmıştı ki tekrar kilo almaya basladim ve göbeğim çıktı.
Kk da zayıflama yarışmasına mi katılsam acep sizler ne durumdasınız?
Ben hiç zayıflamadım aynıyım doğumdan çıktığımda nasılsam şimdi de öyleyim kızlarda 1 yıl sonra eski halime dönmüştüm bakalım 6 ay daha bekleyim olmazsa bişeyler yapacaz

Umudum- bizi haberdar et inşallah biran önce mahkemesi görülür bir netlik kazanır tabi olumlu olur inşallah. Her anımız kadar kıymetli ki sağlıkla, birlikte geçirdipimiz, hayat bir anda alt üst olabiliyor işte bu tür sınavlarla aklımız başımıza geliyor biz insanoğlunun da. Hangimiz öyle değiliz ki unutuveriyoruz sahip olduklarımıza şükretmesini. Daha çok güzel günleriniz olsun inşallah canım içini ferah tut.

K Kuf dün bir ara gördüm cevap yazacaktım yazamadım. Eşin ameliyat olmuş geçmiş olsun. Cenazeler oldu demişsin kimler vefat etti? Başınız sağolsun

Oyyy kuzummm benim tekrar bakacak o boncuk gözlerle annesine derin derin inşallah canım umudunu yitirme. Eşine de kızma çoğu aile öyle kabullenmek çok zor birbirinize destek olun

K Kuf dün bir ara gördüm cevap yazacaktım yazamadım. Eşin ameliyat olmuş geçmiş olsun. Cenazeler oldu demişsin kimler vefat etti? Başınız sağolsun
Sağ ol canım. Eşimin ailesinden çok yakın iki akraba vefat etti. Eşim kv kp dağıldı falan. Geldi mi ustuste geliyor işte. Eşim de taş düşüremedi kırdılar lazerle.

minikbebegim9640 canim oglunun gozu icin teramycn krem kullandim demistin nasil kullandin hangi krem gorsel paylasabilir misin ? Benim kzin sag gozu bir geciyor bir akiyor ya gecmedi gitti

canim ben uyku saatlerini düzenlemede sıkıntı yaşıyorum ve bu ara gece çok uyanıyor. her seferinde emzirmim diyorum ama yok susmuyor aslinda aglamak da degil de iste ben hic sesi cikmasib istiyorum cunku abisini uyandiriyor bu sefer aabaha kadar kisir dongu oluyor. aslinda buyuge uyku egitimi vermem lazim. hala sallanarak uyuyor ve gece uyaniyor. dr muz kucuk icn 7bucukta uyisun dedi ama imkansiz babasi goremez ki o zaman hic. ben i bucuk gibi uyisin istiyorum buyugu de obucuk ama iste olmuyor
Canim bu makine nasil yapiyor?
canim günlük sütü biraz ilitip koyuyorum makineye 42 derecede 3 saatte yaptı dün çünkü havada sıcak zaten. kisin dereceyi biraz arttirip saati uzatabilirim zaten kapagi acip goruyorsub tutmus mu tutmamis mi diye. aslina bakarsan yogurtun puf nojtasi sicakligini ayarlamak sadece. ben zorlandim diye aldim. yapabilirseb cok da gerekli degil

İnş herşey çok güzel olucak sen kızın için elinden geleni en iyi şekilde yapıcaksın ve güzel gelişmelerini haberlerini buradan vericeksin bizlere
Bende bekliyorum 5 ay 20 günlük
Ben de 6. Ayı beklemek istiyorum bugün tam 5 aylık olduk ama kilo alımı çok geriden gittiği için başlamalıyım bilmiyorum bu ay kontrolümüzde yok geçen ay doktor ek gıda 6. ay demişti ne yapacağımı bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…