- 22 Haziran 2016
- 12.671
- 57.649
- 598
İnşallah arkadaşım inşallah kalbini ferah tut yavrun iyi olacak inşallah çok dua edelim birbirimizeArkadaşlar her birinizin mesajını okudum çok teşekkür ederim desteğiniz için.bütün gün üzüntüden migrenim tuttu ne yapabilirim neler yapabilirim nasıl düzeltebilirim diye düşünmekten beynim allar bullak oldu çok üzgünüm hemde çok.ama dedim ki kendine gel ayşegül,kızın için güçlü olmak zorundasın.bi yerden başlamak zorundasın.
mesajlarınızı okuduktan sonra yanlış yazdığımı farkettim kusura bakmayın,kafam nasıl uçtuysa.otizm başlangıcı değil,dün gittiğimiz doktor otizmin bütün belirtilerini net şekilde gösteriyor derken,bugün gittiğimiz doktor ise %90 otizmli dedi
aslında birşeylerin ters gittiğini bebeğim 12 aylıkken anlamıştım fakat eşimin sürekli birşey yok kızımızda ortalığı ayağa kaldırma her çocuğun yapacağı şeyler diye diye beni psikolojik olarak bastırmasından dolayı üzerine düşmemiştim.o dönemde hamileliğimin başlangıç dönemime denk gelince ya dönemseldir düzelir diye düşünmüştüm.
şöyle ki,nolduysa 12 aylıkken ortaya çıkmaya başladı bu.doktorlarla konuştuktan sonra parçalar yeni oturmaya başladı kafamda.çocuk birden yerde yatarken bacaklarını kasmaya ve ellerini bilekleriyle çevirmeye başladı gülerek.Allah Allah bu çocuk hiç böyle yapmazdı dedim içimden.tv de gördüğü birşeyw sevindi herhalde dedim ama o günden sonra bunu sürekli yapmaya başladı.hatırlıyor musunuz bilmiyorum beslenmeyi 12 aylıkken birden reddetmişti seçiçi olmaya başlamıştı demiştim.verdiğim her yemeği yiyen,eline bir bisküvi bir kek verdiğimde ağzına atan çocuğum birden bunları yapmaz olmuştu.ondan sonra yemek istememeye başladı zaten.yemekte seçicilik de otizm belirtisiymiş bugün doktordan öğrendim aynı şekildeoyuncaklara ilgisi azaldı ve yerde küçük halının pamuklarıyla,veya ufaladığı peçete parçalarıyla oynamaya başladı.bu arada hala göz kontağı yok.bana kalsa yine kafama takıyorum ama eşim bu arada hep öteliyor hiçbirşey yok benim kızımda,senin kendi paronayaklığın vs vs onu hiç affetmiycem.
en son artık bi kaç gün önce çocuk psikiyatristine götüreceğim çocuğu diye kavga ettik.eşime göre çocuk çok normal ama çevreme bakıyorum 2 yaşındaki çocukların hiçbiri benim çocuğum gibi değil.en son olay şuydu,çocuğumda yine göz kontağı Melisa diyince yüzümüze bakmama olayı devam ediyor.çocuk dış dünyaya kendini tamamen kapamış vaziyette.kardeşi de gelince iyice böyle oldu.herneyse,çocuk bir sağa bir sola sürekli sallanıyor,normal ayak üstünde değil de,elleri ve ayakları üstüne basarak tıpkı bi kedi köpek gibi yürüyor aradaAllahım bunu söylerken intihar edesim geliyor hala aklıma geldikçe çok korktum o gün.ellerini kanat çırpar gibi sallayıp bacaklarını kasıyor.ve istediğini yapmadığımız zaman aşırı hırçın bi çocuk oluyor.derhal kaptığım gibi doktora götürdümve sonuç otizm.çok kötüyüm,o kadar kötüyüm ki aklımdan çok kötü şeyler geçti bugün.
bir öZel eğitim öğretmeniyle görüştüm bugün.tekirdağ da.eşim arkadaşının ablası.bana neler yapmam gerektiğini bu süreçte çok sabırlı olmam gerektiğini,tv yi yerinden kaldırmamı asla telefonla oynamamamız gerektiğini Ve önceliğimizin göz kontağı olduğunu söyledi.tv yi söktüm telefon artık kızım uyanıkken asla yok.gurbetteyim anam yok babam yok tek başıma savaşacağım yavrum için canımı dişime takacağım Allahım yardım etsin bana nolur yavrum düzelsin
kurum raporu şimdilik almamamız gerektiğini söyledi.önce 1 ay deneyecekmişiz.eğer ilerleme varsa rapora gerek yokmuş,çünkü devletin verdiği eğitim haftada sadece 2 saatmiş,çocuk için asla yeterli değilmiş öğretmen öyle söyledi.çok çok ilgiyle atlatacağımızı söyledi.çok ağladım çok yandım.inşallah o günleri görürüm.nolur düzelir diyin
Coco sen cok ilgili bir annesin . Bazen birseyler senden kaynakli olmadan degisebiliyor . Icim cok yandi ama yakindan ben bu duruma tanik oldum . Atipik otizme . Mesela dönen seylere ilgi duyuyor mu pervane vantilatör gibi .. Egitimle cok kisa sürede normale döndü. Anneye biraz fazla yük ilgi düşüyor. Büyüyünce derslere ogretmene dikkatle dinleyebilmesi icin de ilac oneriyor doktor . Herşeyiyle normal bir birey oluyor . Sen fazlasiyla ilgilen sev özel egitimle ramla sürekli birlikte hareket et ..Arkadaşlar her birinizin mesajını okudum çok teşekkür ederim desteğiniz için.bütün gün üzüntüden migrenim tuttu ne yapabilirim neler yapabilirim nasıl düzeltebilirim diye düşünmekten beynim allar bullak oldu çok üzgünüm hemde çok.ama dedim ki kendine gel ayşegül,kızın için güçlü olmak zorundasın.bi yerden başlamak zorundasın.
mesajlarınızı okuduktan sonra yanlış yazdığımı farkettim kusura bakmayın,kafam nasıl uçtuysa.otizm başlangıcı değil,dün gittiğimiz doktor otizmin bütün belirtilerini net şekilde gösteriyor derken,bugün gittiğimiz doktor ise %90 otizmli dedi
aslında birşeylerin ters gittiğini bebeğim 12 aylıkken anlamıştım fakat eşimin sürekli birşey yok kızımızda ortalığı ayağa kaldırma her çocuğun yapacağı şeyler diye diye beni psikolojik olarak bastırmasından dolayı üzerine düşmemiştim.o dönemde hamileliğimin başlangıç dönemime denk gelince ya dönemseldir düzelir diye düşünmüştüm.
şöyle ki,nolduysa 12 aylıkken ortaya çıkmaya başladı bu.doktorlarla konuştuktan sonra parçalar yeni oturmaya başladı kafamda.çocuk birden yerde yatarken bacaklarını kasmaya ve ellerini bilekleriyle çevirmeye başladı gülerek.Allah Allah bu çocuk hiç böyle yapmazdı dedim içimden.tv de gördüğü birşeyw sevindi herhalde dedim ama o günden sonra bunu sürekli yapmaya başladı.hatırlıyor musunuz bilmiyorum beslenmeyi 12 aylıkken birden reddetmişti seçiçi olmaya başlamıştı demiştim.verdiğim her yemeği yiyen,eline bir bisküvi bir kek verdiğimde ağzına atan çocuğum birden bunları yapmaz olmuştu.ondan sonra yemek istememeye başladı zaten.yemekte seçicilik de otizm belirtisiymiş bugün doktordan öğrendim aynı şekildeoyuncaklara ilgisi azaldı ve yerde küçük halının pamuklarıyla,veya ufaladığı peçete parçalarıyla oynamaya başladı.bu arada hala göz kontağı yok.bana kalsa yine kafama takıyorum ama eşim bu arada hep öteliyor hiçbirşey yok benim kızımda,senin kendi paronayaklığın vs vs onu hiç affetmiycem.
en son artık bi kaç gün önce çocuk psikiyatristine götüreceğim çocuğu diye kavga ettik.eşime göre çocuk çok normal ama çevreme bakıyorum 2 yaşındaki çocukların hiçbiri benim çocuğum gibi değil.en son olay şuydu,çocuğumda yine göz kontağı Melisa diyince yüzümüze bakmama olayı devam ediyor.çocuk dış dünyaya kendini tamamen kapamış vaziyette.kardeşi de gelince iyice böyle oldu.herneyse,çocuk bir sağa bir sola sürekli sallanıyor,normal ayak üstünde değil de,elleri ve ayakları üstüne basarak tıpkı bi kedi köpek gibi yürüyor aradaAllahım bunu söylerken intihar edesim geliyor hala aklıma geldikçe çok korktum o gün.ellerini kanat çırpar gibi sallayıp bacaklarını kasıyor.ve istediğini yapmadığımız zaman aşırı hırçın bi çocuk oluyor.derhal kaptığım gibi doktora götürdümve sonuç otizm.çok kötüyüm,o kadar kötüyüm ki aklımdan çok kötü şeyler geçti bugün.
bir öZel eğitim öğretmeniyle görüştüm bugün.tekirdağ da.eşim arkadaşının ablası.bana neler yapmam gerektiğini bu süreçte çok sabırlı olmam gerektiğini,tv yi yerinden kaldırmamı asla telefonla oynamamamız gerektiğini Ve önceliğimizin göz kontağı olduğunu söyledi.tv yi söktüm telefon artık kızım uyanıkken asla yok.gurbetteyim anam yok babam yok tek başıma savaşacağım yavrum için canımı dişime takacağım Allahım yardım etsin bana nolur yavrum düzelsin
kurum raporu şimdilik almamamız gerektiğini söyledi.önce 1 ay deneyecekmişiz.eğer ilerleme varsa rapora gerek yokmuş,çünkü devletin verdiği eğitim haftada sadece 2 saatmiş,çocuk için asla yeterli değilmiş öğretmen öyle söyledi.çok çok ilgiyle atlatacağımızı söyledi.çok ağladım çok yandım.inşallah o günleri görürüm.nolur düzelir diyin
Ahh canım içim gitti yazdıklarına otizm konusunda hiç bir bilgim yok az önce otizim vakfı resmî sayfasına %75 1 yaş civarında belirtiler ortaya çıkar yazıyor ama insan nasıl kondursun nasıl kabul etsin kızma eşine birbirinize destek olunArkadaşlar her birinizin mesajını okudum çok teşekkür ederim desteğiniz için.bütün gün üzüntüden migrenim tuttu ne yapabilirim neler yapabilirim nasıl düzeltebilirim diye düşünmekten beynim allar bullak oldu çok üzgünüm hemde çok.ama dedim ki kendine gel ayşegül,kızın için güçlü olmak zorundasın.bi yerden başlamak zorundasın.
Bende bekliyorum 5 ay 20 günlükEk gıda da sanırım 6 ayı bekleyen sadece benim ben daha hiç bir şey tattırmadım elimden çaldığı Mısır hariç5ay 7 günlük
Ah kuzum üzülme bu kadar lütfen zor evet ama sen üzüldükçe kuzuların da üzülecek bence herşet güzel olacak bak görEki Görüntüle 2691647
canım kızım benim bitanem bu fotoğraflarda nasıl da gözümün içine bakardı benimle oynardı gülerdi mutluyduk.nasıl oldu da böyle oldu yavrum gözlerimin önünde çığlığını duyamadım.bana en net baktığı fotoğraflardan biri.burda 9 aylık falan
Canim selam, bu arada burada canimli cicimli yaziyorum ama bazi arkadaslar ablam yasinda sanirim @nzh D dilzar
Çok geçmiş olsun canım. Erzurumda ben de çok yaşadım deprem bahar aylarında karlar eriyince deprem olurdu hepKızlar Muş Korkut’ta 4,7 deprem oldu
Allahım psikolojim bozuldu çok korktum
Çok geçmiş olsun dilzar o da illet bir hastalıkmerhaba arkadaşlar, hepinize iyi akşamlar. benim vertigo adli arkadaşım tekrar hortladı.bir haftadır dünya dönüyor şarkısı eşliğinde sallanıyorum. mesajlara yarı bakarsam yarı bakamıyorum. çok da merak ediyorum sizi ama ekran pek bir fena ediyor, arada bir uğrar ce deyip kaçarım insallah kisa sürede geçer. haydiiiin görüşürüz garii
İlk aşamada ağızdan çıkarmak normal sen tekrar ver canım. Kaşığa alışıyor şuan. Benimki artık yutuyor şükür ilk başlarda beceremiyordu diliyle çıkarıyordu şuan yutuyor. Biz 2 hafta falan oldu sanırım tadımlara başlayalı. 2 gündür sabah kahvaltı hazırlıyorum bir yemek kaşığı kadar yiyordur sanırım.yutamıyorsa biraz daha sıvı verebilirsin.Ek gıda ile ilgili yazılanları pek okuyamadım . Şu an Sena kuşumu doyuramadığım için odaklanmam lazım artık ek gıda olayına . İlk patates vermiştim ancak geri çıkardı yutamadı. Havuç denedim bugün yine aynı tepkiyi verdi . Dün de şeftali püresi denedim en azından tatlı olduğu için farklı yaklaşır sandım ama yine aynı . Sizin çocuklar nasıllar yutma konusunda ?? Doyumluk olamayacak yine ama en azından yavaş yavaş alışsın .
Ben hiç zayıflamadım aynıyım doğumdan çıktığımda nasılsam şimdi de öyleyimKızlar ya ben doğumdan önceki kilona 5 kg kalmıştı ki tekrar kilo almaya basladim ve göbeğim çıktı.
Kk da zayıflama yarışmasına mi katılsam acep sizler ne durumdasınız?
Oyyy kuzummm benim tekrar bakacak o boncuk gözlerle annesine derin derin inşallah canım umudunu yitirme. Eşine de kızma çoğu aile öyle kabullenmek çok zor birbirinize destek olunEki Görüntüle 2691647
canım kızım benim bitanem bu fotoğraflarda nasıl da gözümün içine bakardı benimle oynardı gülerdi mutluyduk.nasıl oldu da böyle oldu yavrum gözlerimin önünde çığlığını duyamadım.bana en net baktığı fotoğraflardan biri.burda 9 aylık falan
Sağ ol canım. Eşimin ailesinden çok yakın iki akraba vefat etti. Eşim kv kp dağıldı falan. Geldi mi ustuste geliyor işte. Eşim de taş düşüremedi kırdılar lazerle.
canim ben uyku saatlerini düzenlemede sıkıntı yaşıyorum ve bu ara gece çok uyanıyor. her seferinde emzirmim diyorum ama yok susmuyor aslinda aglamak da degil de iste ben hic sesi cikmasib istiyorum cunku abisini uyandiriyor bu sefer aabaha kadar kisir dongu oluyor. aslinda buyuge uyku egitimi vermem lazim. hala sallanarak uyuyor ve gece uyaniyor. dr muz kucuk icn 7bucukta uyisun dedi ama imkansiz babasi goremez ki o zaman hic. ben i bucuk gibi uyisin istiyorum buyugu de obucuk ama iste olmuyorHelin egitmenden almaya korktum once yapamam uyamam o duzenlere diye . Epey bir araştırma yaptim . Egitmenleri arastirayim derken kendimi birseyleri anlamaya başlarken buldum . 4 günümüz. Ilk günden sallanmayi kestim . Epey bir zor oldu ama ziril ziril aglatmadim . Aglayinca kucakladım susunca koydum yataga . Yere yatak acıyorum ikimiz orda yatiyoruz . Uyaninca pis pis ve pat pat yapiyorum . Yani bu 40 dk 60 dk sürdüğü de oluyor . Cok uykusu varsa 15 dk da sürüyor. Ama benim icin en azindan sallamma kismi gecti ..gece gunduz sallayinca uyuyor durunca agliyordu . Carsaf olayini da salincak olayini da biraktik yani . Mucize olarak bu bana simdilik yetiyor . Once uyuma seklini duzenledikten sonra uyuma duzeni yapmak istiyorum. Ama bir sure sonra ss pati da birakmam lazim . Çünkü buda bir uyku destegi oluyor ve buna alisan bebeklerde daha zor birakma . Kim west ve tracy hogg uyku metodlarini arastir istersen bunlari harmanlicam insallah . 1 ay gibi bir sure vadediyor zaten egitmenlerde . Yatagina birakip aglamadan uyumasi icin . Bakalim zirve nokta hedefim insallah olur kendisi mışıl mışıl uyur bebeklerimiz .BKGK canim senide etiketleyim burdan bu sekilde yaptim .
canim günlük sütü biraz ilitip koyuyorum makineye 42 derecede 3 saatte yaptı dün çünkü havada sıcak zaten. kisin dereceyi biraz arttirip saati uzatabilirim zaten kapagi acip goruyorsub tutmus mu tutmamis mi diye. aslina bakarsan yogurtun puf nojtasi sicakligini ayarlamak sadece. ben zorlandim diye aldim. yapabilirseb cok da gerekli degilCanim bu makine nasil yapiyor?
Ben başlamak istiyorum ya artıkBende bekliyorum 5 ay 20 günlük
İnş herşey çok güzel olucak sen kızın için elinden geleni en iyi şekilde yapıcaksın ve güzel gelişmelerini haberlerini buradan vericeksin bizlereArkadaşlar her birinizin mesajını okudum çok teşekkür ederim desteğiniz için.bütün gün üzüntüden migrenim tuttu ne yapabilirim neler yapabilirim nasıl düzeltebilirim diye düşünmekten beynim allar bullak oldu çok üzgünüm hemde çok.ama dedim ki kendine gel ayşegül,kızın için güçlü olmak zorundasın.bi yerden başlamak zorundasın.
Ben de 6. Ayı beklemek istiyorum bugün tam 5 aylık olduk ama kilo alımı çok geriden gittiği için başlamalıyım bilmiyorum bu ay kontrolümüzde yok geçen ay doktor ek gıda 6. ay demişti ne yapacağımı bilmiyorumBende bekliyorum 5 ay 20 günlük
Saol teyzesi. Amin inşallah.Bugün 5 ay 10 günlük.Şifa olsun Ataya tam olarak ne kadarlık oldu şimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?