- 22 Kasım 2019
- 3.169
- 4.553
- 63
Gerxi ben veriyim desem cok acılı yiyorlsr ben bile fzla sevmiyorm yediremem hep ayri yapmam lazim yavas yavas baharata alistiririm. Salca olmaz diye biliyordm benKendi yemegimizden yediriyorum canim salçalı ve az birşey tuz atıyorum.
Yedigi kdar veririm bende heralde ya insallah sever. Yogurt ve labneyi görünce kafasını cevirmeye basliyo artk istemiyor kesinlikle. Ahh yogurdu nasil sevdireceksemÇok az miktar ver. Tadımlık olarak verildiğinde birşey yapacağını düşünmüyorum. Benim ki yemedi bile. Diliyle ittirip duruyorumarım alışır.
Gerxi ben veriyim desem cok acılı yiyorlsr ben bile fzla sevmiyorm yediremem hep ayri yapmam lazim yavas yavas baharata alistiririm. Salca olmaz diye biliyordm ben
Sağol canım fikir içinJadesi bak canim böyle yapıyorum. bazende borcami koyuyorum 1lt süt mayaliyorum
Bugün ki ölçüde 1 cm düşmüştü fark eger devam ederse götüreceğim canımAmin kuzum. İhmal etme götür ben de eşimin ameliyati iki cenaze derken anca goturebildim işte.
Hoş şeyler yaşanmadı konusulmadi ama evlat ah evlat. Çocuklara dayanamam. Okumak istersen bildiklerimi aktarmak isterim.
Öncelikle otizm başlangıcı mı dedi doktorlar yoksa atipik otizm mi? Uyaran eksikliğine bağlı ise işin daha kolay. Atipik ise de üzülme. Biliyorum saçma bir teselli ama senin için değil evladin için bu. Ne kadar çabuk kabullenirsen o kadar çabuk başlarsın doğruları yapmaya.
Öncelikle TV tablet telefon yasak. Evet çok zor kızın direnecek isteyecek ama başka çaren yok.
Duyu bütünleme dersi almanı tavsiye ederim. Yemek konusunda gelişme ancak böyle sağlarsın.
Gaps diyeti var, araştır kafana yatarsa uygula derim. Faydası oluyor. Ama diyeti tamamen yapamasan bile kızını paketli gıdalardan, şeker ve cikolatadan uzak tutmalisin. Enerjisini artırır ve bu tekrarlayan hareketleri daha fazla yapmasına, göz kontagini azaltmasina neden olur.
Parmak ucunda yürüyorsa evde bir süre ayakkabı giydirebilirsin. Ayrıca büyük oyuncak kutularına her birine ayrı ayrı fasulye, talaş vb farklı dokulardaki maddeleri koyup yanyana dizip birinden diğerine geçmesini üstünde yürümesini saglarsan duyusal olarak doygunluğu artar ve parmak ucu yürümesi azalır.
Svava salıncak alabilirsin. Vestibuler sistemi uyarıp odaklanmasin yardımcı olur.
Her bir oyuncakla sırayla oynamalı. Yani oyuncakları bir yere kaldır ve birini kizinla birlikte salona getirin. Oynayın ve işiniz bittiğinde yerine birlikte koyup yenisini seçin. Kızın seçsin elbette. Böylece dikkati dağılmaz ve kural da öğrenmiş olur.
Kendi etrafında dönme, tekrarlayan el hareketleri gibi durumlar varsa gördüğün an yapma deme. İlgisini başka şeye çek.
Kardeşi olması büyük bir artı. Biraz büyüyünce kızına bir öğretmen de kardeşi olur.
Kabullenmek zor bilirim. Umarım uyaran eksikliğine bağlıdır ve eğitimle halledersin. Kolaylıklar, sabır ve sağlık diliyorum. Sormak istediğin bir şey varsa sorabilirsin, dediğim gibi evlat deyince akan sular durur bende.
2 de kedi var demek.yani verilir evetBKGK canim bol su iç vermek istiyorsan. şu anda hiçbirşey yapmıyorum tatlı da yerim çok da severim ama 2 çocuk 2 kedi 1 bey ve 1ev uykusuz yorgun 1ben
İlk bile mi oyle verdn direk yksa alistirma evresi yapip tek tek verdin mi anlamadimBen çocuklarımın hepsinee normal yemek yedirdim canım acısız baharatsız yapıyorum hiç uğraşamam öyle püreyle neyle hem yenir mi o ayy yağsız tuzsuz
Ben varım Sürmelim
Beraber zayıflayalım Kisceler yoksa göbek benden önce gidecek
Ahhh ahh ne yaşadığını unutup ne yaşayacağına endeksle artık kendini nasıl baş edilir onunla ilgilen canım benim inşallah düzelecek 2 yaş çok büyük yaş değil sen elinden gelenin en iyisini yaparsın eminim şokta olduğun için kötü olman normal bebeğim ama kızın için topla kendini birlikte savaşınArkadaşlar her birinizin mesajını okudum çok teşekkür ederim desteğiniz için.bütün gün üzüntüden migrenim tuttu ne yapabilirim neler yapabilirim nasıl düzeltebilirim diye düşünmekten beynim allar bullak oldu çok üzgünüm hemde çok.ama dedim ki kendine gel ayşegül,kızın için güçlü olmak zorundasın.bi yerden başlamak zorundasın.
mesajlarınızı okuduktan sonra yanlış yazdığımı farkettim kusura bakmayın,kafam nasıl uçtuysa.otizm başlangıcı değil,dün gittiğimiz doktor otizmin bütün belirtilerini net şekilde gösteriyor derken,bugün gittiğimiz doktor ise %90 otizmli dedi
aslında birşeylerin ters gittiğini bebeğim 12 aylıkken anlamıştım fakat eşimin sürekli birşey yok kızımızda ortalığı ayağa kaldırma her çocuğun yapacağı şeyler diye diye beni psikolojik olarak bastırmasından dolayı üzerine düşmemiştim.o dönemde hamileliğimin başlangıç dönemime denk gelince ya dönemseldir düzelir diye düşünmüştüm.
şöyle ki,nolduysa 12 aylıkken ortaya çıkmaya başladı bu.doktorlarla konuştuktan sonra parçalar yeni oturmaya başladı kafamda.çocuk birden yerde yatarken bacaklarını kasmaya ve ellerini bilekleriyle çevirmeye başladı gülerek.Allah Allah bu çocuk hiç böyle yapmazdı dedim içimden.tv de gördüğü birşeyw sevindi herhalde dedim ama o günden sonra bunu sürekli yapmaya başladı.hatırlıyor musunuz bilmiyorum beslenmeyi 12 aylıkken birden reddetmişti seçiçi olmaya başlamıştı demiştim.verdiğim her yemeği yiyen,eline bir bisküvi bir kek verdiğimde ağzına atan çocuğum birden bunları yapmaz olmuştu.ondan sonra yemek istememeye başladı zaten.yemekte seçicilik de otizm belirtisiymiş bugün doktordan öğrendim aynı şekildeoyuncaklara ilgisi azaldı ve yerde küçük halının pamuklarıyla,veya ufaladığı peçete parçalarıyla oynamaya başladı.bu arada hala göz kontağı yok.bana kalsa yine kafama takıyorum ama eşim bu arada hep öteliyor hiçbirşey yok benim kızımda,senin kendi paronayaklığın vs vs onu hiç affetmiycem.
en son artık bi kaç gün önce çocuk psikiyatristine götüreceğim çocuğu diye kavga ettik.eşime göre çocuk çok normal ama çevreme bakıyorum 2 yaşındaki çocukların hiçbiri benim çocuğum gibi değil.en son olay şuydu,çocuğumda yine göz kontağı Melisa diyince yüzümüze bakmama olayı devam ediyor.çocuk dış dünyaya kendini tamamen kapamış vaziyette.kardeşi de gelince iyice böyle oldu.herneyse,çocuk bir sağa bir sola sürekli sallanıyor,normal ayak üstünde değil de,elleri ve ayakları üstüne basarak tıpkı bi kedi köpek gibi yürüyor aradaAllahım bunu söylerken intihar edesim geliyor hala aklıma geldikçe çok korktum o gün.ellerini kanat çırpar gibi sallayıp bacaklarını kasıyor.ve istediğini yapmadığımız zaman aşırı hırçın bi çocuk oluyor.derhal kaptığım gibi doktora götürdümve sonuç otizm.çok kötüyüm,o kadar kötüyüm ki aklımdan çok kötü şeyler geçti bugün.
bir öZel eğitim öğretmeniyle görüştüm bugün.tekirdağ da.eşim arkadaşının ablası.bana neler yapmam gerektiğini bu süreçte çok sabırlı olmam gerektiğini,tv yi yerinden kaldırmamı asla telefonla oynamamamız gerektiğini Ve önceliğimizin göz kontağı olduğunu söyledi.tv yi söktüm telefon artık kızım uyanıkken asla yok.gurbetteyim anam yok babam yok tek başıma savaşacağım yavrum için canımı dişime takacağım Allahım yardım etsin bana nolur yavrum düzelsin
kurum raporu şimdilik almamamız gerektiğini söyledi.önce 1 ay deneyecekmişiz.eğer ilerleme varsa rapora gerek yokmuş,çünkü devletin verdiği eğitim haftada sadece 2 saatmiş,çocuk için asla yeterli değilmiş öğretmen öyle söyledi.çok çok ilgiyle atlatacağımızı söyledi.çok ağladım çok yandım.inşallah o günleri görürüm.nolur düzelir diyin
Benimki de yoğurdu ogurdu durdu gözüm korktu sanki büyük oglan hic aksilik etmemiştiBenim oğlan çığlık çığlığa ayyneşeden ağlarken kafasına göre. Normal mi bu çığlıklar 2 gündür çığlığı basıp geziyor internetten bakıyorum iletişim için diyor. Patatesi de eh ağzı büzüştüre büzüştüre Verdim biraz. Benim ki zor mu ne alışacak kaşıkla çıkardı zaten ittirdi diliyle elimle verdim azar azar yalandı biraz. Yarın yine vereceğim bakalım
gülme sevgi onlar da gece uyandırıp mama istiyorlar2 de kedi var demek.yani verilir evet
Gözaltı süreleri uzamış . Sanki zaman durmuş gibi . Ben burda bu haldeyken , zaman geçmiyorken kim bilir ne yapıyordur o . Son kez nezarette gördüm . Keşke görmeseydim . Gözümün önünde hep o son hali var .gün geçtikçe omuzlarıma binen yük daha da ağırlaşıyor .Umudum-
Rabbim ferahlatsin.
Insallah esin kurtulsun bir an once. Rahata kavusun. Cok cok zor rabbim yardimciniz olsun. Var mi bir gelisme
Bravo iyi yetişiyorsunuzgülme sevgi onlar da gece uyandırıp mama istiyorlaruyanmazsan da yüksekte ne varsa yere atar olmadi mi gelir saçını çeker hafiften omzuna vurur. biri 7 biri 5 yıldır bizimle artık herkes herkesin açığını biliyor
inan bizde şanslıyız. terapi gibi sevgileri. evet zorlugu var tabi ki. masrafi da var ama inan degiyor. hem su dunyada birilerinin yuregine dokunmus olma hissi bile yetiyor. Allahin bize emanet edilmis sessiz kullaridir hayvanlarBravo iyi yetişiyorsunuzben yapamam sanırım kendi kılımı tozumu anca temizliyorum oğlanınbile şimdiden dökülüyor saçları yataktan bi kalkıyor hep dökülmüş. İş biter mi kediyle ama çok güzel bir durum onlara da yuva olmanız☺ Ne şanslılar
kabak lifli gıdalardan olduğu için normal. balkabağı da ver bahar. çok yararlı. ben 2 taneyi küp küp doğrayıp attım buzluğa 1 sene yeter bize ❤Annisler ben ek gidaya basladim ya ufaktan kabak verdim ilk kiz gunde 2 kez kaka yapmaya basladi normalde gunde 1 kez yada 2 gunde 1 yapiyordu iyimi geldi acaba ya. Verdiğimide biliyorsunuz 1 tatli kasigi 1 yemek kasigi
Kac diyorlar canim ben 2bin duydumcanlar uyku eğitimi veren 2 yerden fiyat aldım da almaz olaydım ya.
çok yüksek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?