- 14 Haziran 2019
- 2.219
- 7.561
- 158
Ne güzel isimler maşallah onlara. Zey ay da nerden geliyormuş anladıkBenim minik meleğimde Ayşe Bilgeablasıda Zeynep Beril
Ben Göktuğ la karıştırdım o zamanYa ipek çok güzel bi isim adıyla yaşasın canım sağlıkla büyüsüngöktürk başka olduğunu bilmiyodum grupta bi Göktuğ hatırlıyorum sadece
Bu arada ben de Bilge ismini düşünmüştüm çok seviyorum sonra erkek olursa koymaya karar verdikBenim minik meleğimde Ayşe Bilgeablasıda Zeynep Beril
Bu arada ben de Bilge ismini düşünmüştüm çok seviyorum sonra erkek olursa koymaya karar verdik
Amin canım Asya kuzusu da ismiyle yaşasınEvet dünya tatlısı adaşı var kızımınipek seninkini de ilk kez duydum ben adıyla yaşasın
Anlamı da çok güzelmişZeyay1420
Ya bende bilge yi düşünmüştüm ama Karya yi daha once karar vermiştik sonra Karya kalsin dedik. Balayimizdi sanirim donerken cok guzel bir kucuk kizla karsilasmistik anneannesiyleydi anneaneside cok guzeldi kiza ismibi sorduk Karya dedi tabi ozamanlar boyle kayra karan gibi isimler yoktu isminin anlami ne dedik daglarin prensesi dedi bizimde cok hosumuza gitmisti ordan geldi kzimin ismi :)
Ellerine sağlık. Yavrularımız adlarıyla yaşasınlar.Kızlar şöyle bir tablo yaptım eklerim sonra da söylendikçe son 2 ye bildiklerimi de ekledim burda dursun kaydedersiniz hatırlamakta zorlananlar
Kardeşleri de yazdım da sığmadı ekran görüntüsüne Eki Görüntüle 2693829
Ay benşm bile oynayasım geldi ne güzelmişKızlaar aldık önce çok eğlendi sonra sıkıldı beni al bağırmaları başladı
Süpersin üşenmemiş yazmışsınKızlar şöyle bir tablo yaptım eklerim sonra da söylendikçe son 2 ye bildiklerimi de ekledim burda dursun kaydedersiniz hatırlamakta zorlananlar
Kardeşleri de yazdım da sığmadı ekran görüntüsüne Eki Görüntüle 2693829
Evet kızlarımın isminin birleşimiNe güzel isimler maşallah onlara. Zey ay da nerden geliyormuş anladık
Ya kizlar bebislere ne tur hareketler ve etkinlikler yaptiriyorsunuz ?
Benim oğlum da bu aralar uyurken dönmeye başladı. Normalde yüzüstü yatmayı da sevmez o yüzden dönüp de yüzüstü pozisyona geçince uyanıyor. Ek gıdalara geçince özellikle akşam muhallebi verince deliksiz uyumaya başlamıştı benim kızım. Ama her şey o kadar değişmiş ki muhallebi ne zaman başlayacak bilmiyorum. Ben doğum yapalı çok zaman oldu doktorum da aynı değil. Bu doktor 6 aydan önce ek gıdaya geçmek istemedi. Ama ben diğer doktorumun kızımda önerdiklerini yapıyorum. Tadımlara başladım. Kızımda ilk heves yediğini içtiğini yaptığı herşeyin ilklerini yazdığım bir defterim vardı. Şimdi ona bakarak ilerliyorum. İkinci de neredeyse konuşup kalkıp yürüyecek daha yazıcamCanim selam, bu arada burada canimli cicimli yaziyorum ama bazi arkadaslar ablam yasinda sanirim @nzh @dilzar @sekerpare5939 @misskokulumm @bhrumtdru yazncada nedense bir tuhaf hissediyorum :) ben 29 yasndayim henuz 30 a aralikta giricem
Biz iyiyiz cok sukur cok tesekkur ederim dun annemin evini camasir suyuyla kapilar yerler halilar banyo vs heryeri temizledim koltuk ortulerini flan yikadimburayi hallettim yani neredeyse bitti. Sira benim evde ama esim hala test yaptirmamis buyuk ihtimal negatif cunku gayet iyi ve 3 hafta oluyor kendini ise cok kaptiriyor dun 1 yada 2 kez konusabildik. Bende de tat koku var ama hala cok keskin hissedemiyorum duzelir ins. Ayrica butun gun tek basima kizla ilgileniyorum. Cok söyleniyordum kiz zor yoruluyorum vs diye ama bak Allahin isine beni cezalandirdi sanirim :) sagligi yerinde olsunda bakarim tek basima.. kizdada durumlar su sekilde gubduz sallayarak uyutuyorum bir sekilde uykusunu aliyor ama gece uykuya geciste çok zorlaniyoruz acikiyor mu anlamadim ya dun aksam 9 da mama verdim 10 u geciyordu uyuttum döndü durdu yerine koyuncada agladi tekrar ayagimda salladim saat 11 i geçiyordu muhtemelen acikmisti oyle oyle yatti.. ek gidalar artinca doyup sabaha kadar yatar mi ya ? Birde gece cok donmeye çalışıyor kafasini flan kaldiriyor dun en son yastigi aldm altindan normal mi bu durum ?
Bu arada sen nasilsin annecigin nasil oldu umarim daha iyidir.
yüzüstü pozisyonda kitaplarla çok ilgiliyiz. oturma pozisyonunda da daha çok sesli oyuncaklar piyano gibi onlarla takılıyoruz. dokun hisset tarzi kitaplara bakıyoruz bu ara dokunuyoruz. ama herşey ağıza gitmek istiyo çok dellenince veriyorum diş kasiyicilarini ya da balkon sakinleştiriyor. dün gece 11 de attik.kendimizi dışarıya kanguruyla. öyle uyudu. diş sinir yaptı pambigimdaYa kizlar bebislere ne tur hareketler ve etkinlikler yaptiriyorsunuz ?
Allah yardımcın olsun. Çok zor bir süreç ama arkadaşların yazdıklarını gördüm ilgiyle düzelecek bir durumsa sen başarırsın. Allah şifa versin. İnşallah tahmininden de kısa bir sürede üstesinden gelirsiniz. Dua edicem size de.Arkadaşlar her birinizin mesajını okudum çok teşekkür ederim desteğiniz için.bütün gün üzüntüden migrenim tuttu ne yapabilirim neler yapabilirim nasıl düzeltebilirim diye düşünmekten beynim allar bullak oldu çok üzgünüm hemde çok.ama dedim ki kendine gel ayşegül,kızın için güçlü olmak zorundasın.bi yerden başlamak zorundasın.
mesajlarınızı okuduktan sonra yanlış yazdığımı farkettim kusura bakmayın,kafam nasıl uçtuysa.otizm başlangıcı değil,dün gittiğimiz doktor otizmin bütün belirtilerini net şekilde gösteriyor derken,bugün gittiğimiz doktor ise %90 otizmli dedi
aslında birşeylerin ters gittiğini bebeğim 12 aylıkken anlamıştım fakat eşimin sürekli birşey yok kızımızda ortalığı ayağa kaldırma her çocuğun yapacağı şeyler diye diye beni psikolojik olarak bastırmasından dolayı üzerine düşmemiştim.o dönemde hamileliğimin başlangıç dönemime denk gelince ya dönemseldir düzelir diye düşünmüştüm.
şöyle ki,nolduysa 12 aylıkken ortaya çıkmaya başladı bu.doktorlarla konuştuktan sonra parçalar yeni oturmaya başladı kafamda.çocuk birden yerde yatarken bacaklarını kasmaya ve ellerini bilekleriyle çevirmeye başladı gülerek.Allah Allah bu çocuk hiç böyle yapmazdı dedim içimden.tv de gördüğü birşeyw sevindi herhalde dedim ama o günden sonra bunu sürekli yapmaya başladı.hatırlıyor musunuz bilmiyorum beslenmeyi 12 aylıkken birden reddetmişti seçiçi olmaya başlamıştı demiştim.verdiğim her yemeği yiyen,eline bir bisküvi bir kek verdiğimde ağzına atan çocuğum birden bunları yapmaz olmuştu.ondan sonra yemek istememeye başladı zaten.yemekte seçicilik de otizm belirtisiymiş bugün doktordan öğrendim aynı şekildeoyuncaklara ilgisi azaldı ve yerde küçük halının pamuklarıyla,veya ufaladığı peçete parçalarıyla oynamaya başladı.bu arada hala göz kontağı yok.bana kalsa yine kafama takıyorum ama eşim bu arada hep öteliyor hiçbirşey yok benim kızımda,senin kendi paronayaklığın vs vs onu hiç affetmiycem.
en son artık bi kaç gün önce çocuk psikiyatristine götüreceğim çocuğu diye kavga ettik.eşime göre çocuk çok normal ama çevreme bakıyorum 2 yaşındaki çocukların hiçbiri benim çocuğum gibi değil.en son olay şuydu,çocuğumda yine göz kontağı Melisa diyince yüzümüze bakmama olayı devam ediyor.çocuk dış dünyaya kendini tamamen kapamış vaziyette.kardeşi de gelince iyice böyle oldu.herneyse,çocuk bir sağa bir sola sürekli sallanıyor,normal ayak üstünde değil de,elleri ve ayakları üstüne basarak tıpkı bi kedi köpek gibi yürüyor aradaAllahım bunu söylerken intihar edesim geliyor hala aklıma geldikçe çok korktum o gün.ellerini kanat çırpar gibi sallayıp bacaklarını kasıyor.ve istediğini yapmadığımız zaman aşırı hırçın bi çocuk oluyor.derhal kaptığım gibi doktora götürdümve sonuç otizm.çok kötüyüm,o kadar kötüyüm ki aklımdan çok kötü şeyler geçti bugün.
bir öZel eğitim öğretmeniyle görüştüm bugün.tekirdağ da.eşim arkadaşının ablası.bana neler yapmam gerektiğini bu süreçte çok sabırlı olmam gerektiğini,tv yi yerinden kaldırmamı asla telefonla oynamamamız gerektiğini Ve önceliğimizin göz kontağı olduğunu söyledi.tv yi söktüm telefon artık kızım uyanıkken asla yok.gurbetteyim anam yok babam yok tek başıma savaşacağım yavrum için canımı dişime takacağım Allahım yardım etsin bana nolur yavrum düzelsin
kurum raporu şimdilik almamamız gerektiğini söyledi.önce 1 ay deneyecekmişiz.eğer ilerleme varsa rapora gerek yokmuş,çünkü devletin verdiği eğitim haftada sadece 2 saatmiş,çocuk için asla yeterli değilmiş öğretmen öyle söyledi.çok çok ilgiyle atlatacağımızı söyledi.çok ağladım çok yandım.inşallah o günleri görürüm.nolur düzelir diyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?