ya helal olsun yazmissin valla ama iyinyapmissin bu hafızayla hiç tutamıyorum benim aklımda asya haydo ve ata varmış sadeceKızlar şöyle bir tablo yaptım eklerim sonra da söylendikçe son 2 ye bildiklerimi de ekledim burda dursun kaydedersiniz hatırlamakta zorlananlar
Kardeşleri de yazdım da sığmadı ekran görüntüsüne Eki Görüntüle 2693829
ya cok karışmak istemiyorum ama yurutecler bilinenin aksine zararlı ve tehlikeli.hic gerek yok keşke almasaydın canim. ha zamanında benim yeğenlerden de kullananlar olmuştu ama ne yazık ki çok yanlış yapılmış diyorum simdilerdeEki Görüntüle 2693846
Bende bunu aldım Asoşa
Benim eşimin de sürekli böbrek taşı olur. Neredeyse iki senede bir düşürür. Geçen teyzem söyledi bir deneyin. Her sabah ev yapımı olursa daha iyi olur sirke içsin. Olan taşı parçalıyormuş. Teyzemin kendinde varmış kırılması gereken taşlar. Birinden bunu duymuş denemiş. Bir kaç ay içinde tekrar konrtole gittiğinde taş yokmuş. Düşürdüğümü bile anlamadım parçalanmışlar dedi. Her sabah ister içebiliyorsa direk kaşıkla içsin, isterse suya karıştırıp içsin.Sağ ol canım. Eşimin ailesinden çok yakın iki akraba vefat etti. Eşim kv kp dağıldı falan. Geldi mi ustuste geliyor işte. Eşim de taş düşüremedi kırdılar lazerle.
ya cok karışmak istemiyorum ama yurutecler bilinenin aksine zararlı ve tehlikeli.hic gerek yok keşke almasaydın canim. ha zamanında benim yeğenlerden de kullananlar olmuştu ama ne yazık ki çok yanlış yapılmış diyorum simdilerde
Bizim de çığlık çığlığa özellikle akşamları ve çok sevinince, heyecanlanınca çığlığı basıyor.Benim oğlan çığlık çığlığa ayyneşeden ağlarken kafasına göre. Normal mi bu çığlıklar 2 gündür çığlığı basıp geziyor internetten bakıyorum iletişim için diyor. Patatesi de eh ağzı büzüştüre büzüştüre Verdim biraz. Benim ki zor mu ne alışacak kaşıkla çıkardı zaten ittirdi diliyle elimle verdim azar azar yalandı biraz. Yarın yine vereceğim bakalım
ben degisik olarak el ve parmak kuklalarıyla şarkı söylüyorum. gerisi gıdıklama mıncıklama yoğurma.Ya kizlar bebislere ne tur hareketler ve etkinlikler yaptiriyorsunuz ?
bende alayim bu kartlardan ya yavastan baslayayim birseylere aksama kadar konusmaktan cenem agridiEki Görüntüle 2693854
Bir de bunu aldım yatağının etrafına takacagim☺
ya iyi yapmissin bende buraya yaziyorum sürekli ileride dönüp bakabilirim diye. Ben hamileyken flan surekli ablamlara anneme soruyordum unuttuk diyorlardi simdide ayniBenim oğlum da bu aralar uyurken dönmeye başladı. Normalde yüzüstü yatmayı da sevmez o yüzden dönüp de yüzüstü pozisyona geçince uyanıyor. Ek gıdalara geçince özellikle akşam muhallebi verince deliksiz uyumaya başlamıştı benim kızım. Ama her şey o kadar değişmiş ki muhallebi ne zaman başlayacak bilmiyorum. Ben doğum yapalı çok zaman oldu doktorum da aynı değil. Bu doktor 6 aydan önce ek gıdaya geçmek istemedi. Ama ben diğer doktorumun kızımda önerdiklerini yapıyorum. Tadımlara başladım. Kızımda ilk heves yediğini içtiğini yaptığı herşeyin ilklerini yazdığım bir defterim vardı. Şimdi ona bakarak ilerliyorum. İkinci de neredeyse konuşup kalkıp yürüyecek daha yazıcam. İyi ki yazmışım her şeyi ikincide çok faydası oldu. Dönüp dönüp bakıyorum ne yapmışım diye. İlk çocukları olan arkadaşlar tavsiye ederim yapın. Hem çok güzel bir hatıra oluyor hem de ikincide çok yardımcı oluyor.
benimkide herseye dokunmak istiyor ah su korona hasta etti beni kizada hic birseyi elltmiyorum camdan baktiriyorum bazen ellemek istiyor dokundurtmuyorum, dislikleri gunde 10 kez yıkıyorumyüzüstü pozisyonda kitaplarla çok ilgiliyiz. oturma pozisyonunda da daha çok sesli oyuncaklar piyano gibi onlarla takılıyoruz. dokun hisset tarzi kitaplara bakıyoruz bu ara dokunuyoruz. ama herşey ağıza gitmek istiyo çok dellenince veriyorum diş kasiyicilarini ya da balkon sakinleştiriyor. dün gece 11 de attik.kendimizi dışarıya kanguruyla. öyle uyudu. diş sinir yaptı pambigimda
Canim neden zararliymis? Bende alacaktim ya.ya cok karışmak istemiyorum ama yurutecler bilinenin aksine zararlı ve tehlikeli.hic gerek yok keşke almasaydın canim. ha zamanında benim yeğenlerden de kullananlar olmuştu ama ne yazık ki çok yanlış yapılmış diyorum simdilerde
Genelde parmak kuklaları seviyor onlarla oynatıyorum. Onları bir yere koyup tek tek veya topluca alıyor. Hışırtılı kitabı var onunla oyalanıyor ağzına sokuyor. Çıngırakla oynuyor. Kahvaltı ederken ya da mutfakta ana kucağına koyuyorum karşısında anlatıyorum bişeyler iş yaparken. Hepsinden de hemen sıkılıyor. Tek tek vermeye çalışıyorum. Emzirme yastığına oturtuyorum oyuncaklarla oynarken. Kucağımda balkondan dışarıyı gösteriyorum. İlk uyandığında kendisi oyalanıyor 5 dk falan öyle böyle akşamı zor ediyorum sonra da babasına postalıyorum. Bu ara uykuya geçmesi çok zorlaştı. Gözleri kapalı kafasını üstüme sürtüp duruyor. Ağzı açık emzik veriyorum atıyor, meme veriyorum Kızıyor ne istediğini anlamıyorum ağlayarak pışlayarak zorla uyuyor. Yere koyuyorum uyanıyor hemenYa kizlar bebislere ne tur hareketler ve etkinlikler yaptiriyorsunuz ?
Öyle gerçekten ama hepsine bir iki bastı dokundu sonra bağırmaya ağlamaya başladı. Bu oyuncaklarla ne alıp veremediği var bu kızın çözemedim. Belki zıplamayı keşfettikçe sever.Ay benşm bile oynayasım geldi ne güzelmiş
İnekliğim tuttuSüpersin üşenmemiş yazmışsın
ya helal olsun yazmissin valla ama iyinyapmissin bu hafızayla hiç tutamıyorum benim aklımda asya haydo ve ata varmış sadece
Ayy canim sorma benimki de gece bir yatardi 12 de mi uyudu ornegin sabah 6 7 ye kadar derin uyurdu simdi uyudumu 2 3 saate donmeye basliyor agliyor bazen ayagimda sallayip tekrar yatırıyorum he birse mama veriyorum acikiyor sanirim anlamadim ya ama dun mamanin yarim saat sonrasinda yinr döndü durdu. Birde ustunu cok aciyor ben ortuyorum o ayaklarini kaldirim atiyor asagiyaGenelde parmak kuklaları seviyor onlarla oynatıyorum. Onları bir yere koyup tek tek veya topluca alıyor. Hışırtılı kitabı var onunla oyalanıyor ağzına sokuyor. Çıngırakla oynuyor. Kahvaltı ederken ya da mutfakta ana kucağına koyuyorum karşısında anlatıyorum bişeyler iş yaparken. Hepsinden de hemen sıkılıyor. Tek tek vermeye çalışıyorum. Emzirme yastığına oturtuyorum oyuncaklarla oynarken. Kucağımda balkondan dışarıyı gösteriyorum. İlk uyandığında kendisi oyalanıyor 5 dk falan öyle böyle akşamı zor ediyorum sonra da babasına postalıyorum. Bu ara uykuya geçmesi çok zorlaştı. Gözleri kapalı kafasını üstüme sürtüp duruyor. Ağzı açık emzik veriyorum atıyor, meme veriyorum Kızıyor ne istediğini anlamıyorum ağlayarak pışlayarak zorla uyuyor. Yere koyuyorum uyanıyor hemen
Öyle gerçekten ama hepsine bir iki bastı dokundu sonra bağırmaya ağlamaya başladı. Bu oyuncaklarla ne alıp veremediği var bu kızın çözemedim. Belki zıplamayı keşfettikçe sever.
İnekliğim tuttu
Ben de kızımda 6 ay dolsun da limon yalatıp video çekelim diye sabırsızlanmıştım. Yerken bırak yüzünü ekşitmeyi gözünü bile kırpmamıştı. Eşimle telefonu hazırladık limonu getirdik ağzına sürmemizle sanki bal verdik, şapırdata şapırdata bir yedi şok olmuştum. Birkaç gün sonra doktor kontrolü vardı. Doktora çocuğun dilinde ekşi tad alma kısmında bir sıkıntı olabilir mi diye sormuştum da çok gülmüştü doktor :) Oğlumda da heveslenip yine yaptık sonuç aynı. Gözünü bile kırpmadığı gibi bir de saldırıyor daha yesin diye :) Emin olmak için ben de limonun tadına baktım acaba çok ekşi mi değil diye ay gözümü açamadım.Yazık ya bir anne sütü olamaz tabi tadı annesi napsınzamanla alışır.
Dün benimkine limon verdik sofraya atılıp duruyordu dedim verin şuna limonu görsün gününüayy bi aldı nasıl emiyor sıpa hiç mi yüzünü ekşitmezsin elinden almasak daha emecek bir beni emmiyon doğru dürüst başka hiçbişeyi affetmiyon minnoş dedim
İnşallah yaa ben çok yoruldum doğru düzgün uyku uyumuyorum saat başı uyanıyor. Gündüz zaten sürekli kucakta uyuyor koyunca uyanıyorAyy canim sorma benimki de gece bir yatardi 12 de mi uyudu ornegin sabah 6 7 ye kadar derin uyurdu simdi uyudumu 2 3 saate donmeye basliyor agliyor bazen ayagimda sallayip tekrar yatırıyorum he birse mama veriyorum acikiyor sanirim anlamadim ya ama dun mamanin yarim saat sonrasinda yinr döndü durdu. Birde ustunu cok aciyor ben ortuyorum o ayaklarini kaldirim atiyor asagiya
Insallah gecicidir bu dönem
Ben ilk çocuğumda emeklesin diye uğraştığım dönemlerde bir gün yatağın üstünde oyuncağı önce önüne koydum aldı oynadı, sonra elinin uzanabileceği kadar ileriye koydum uzandı aldı, en son elinin uzanacağı mesafenin biraz ilerisine koydum ki emeklemek için bir hareket yapsın diye. Önce bana baktı sonra oyuncağa baktı sonra da yatağın örtüsünü çekip oyuncağı aldı . O zaman anladım ki benim çocuk pek öyle istediğimi yaptırabileceğim bir çocuk değil :))Ya hiç duymamıştım demek psikolojik bir etki bırakıyor. Ben kızlarda emeklemeyi öğrettim. Öğrenilen bir davranış emeklemek. Şuan oğlanın da keyfi yerindeyken yüzüstü bırakıyoruz önüne oyuncak vs koyuyoruz çok uzak da değil yakın da. Bacaklarını toplayıp popoyu kaldırıp kendini iterek ulaşmaya çalışıyor. Ablaları da yanında emekler pozisyonda duruyor falan bakalım daha zamanı var olur inşallah 3 ay içinde
Eğer yeni doğan reflüsü ise katı gıdalara tam geçtiğin ay biter. benim Kızımda vardı çok çektik. Emerdi emdiği gibi kusardı sonra tok gibi olur uyurdu ama aç olduğu için 40-50 dk sonra uyanırdı. Zombi gibi gezerdim. Çok yorulmuştum. Bir de ilk bebek tecrübesizlik de var çok zorlanmıştım. Doktora ilaç verseniz olmaz mı sütüm yerlerde geziyor mama vermek zorunda kalıyorum demiştim. Doktor da kızım iyi kilo aldığı için ilk aylarda ilaç vermemişti. Beşinci ayıydı çok az kilo almıştı ilaç verdi kusmayı bitirmedi ama yarıya indirmişti. Katı gıdaya geçiş tam geçildiğinde özellikle muhallebi başladığında kusma neredeyse duruyor. Tabi yeni doğan reflüsü ise. Bu arada her şey değişmiş on sene oldu ben doğum yapalı adı da değişmiş midir reflü çeşitlerinin bilemedim :)Ya benim bebede reflü varya fikri olanlar yda reflu sorunu yaşayanlar nasil ve neler yedirmeliyim neler yasak. Baharat reflüyü tetikler mi eğer reflu gecmezse 6 aydan snra ilac başlarız demişti doktor çünkü. Nasil ve neler yapmalıyım.???
Sebze meyve yoğurt derken her gün biri mi yoksa gün içinde birden fazla tadım mı?Kızlar bugün kontrolümüz vardı 5 ay 2 günlük olduk. Kilomuz fena artmamış boyumuz çok iyi uzamış yüzde 75 e gelmişiz bizim kız safinaz gibi bişey olacak anlaşılan ince uzunbaş çevresi de 1 cm uzamış bıngıldak küçük ama kapalı değil hala dedi. Çok hareketli gördü hoppala önerdi. Ayağa kalkınca hopluyor yazan arkadaş Kimdi hatırlamıyorum ama bence sen de hoppala al bizimki de öyle hiç durmuyor yerinde. Ek gıdaya da geçiyoruz sebze meyve yoğurt şeklinde gidicez ama bizim doktor 2 kaşık ver dedi kendi kaşığıyla bakalım ben de yarın kabakla başlayacağım inşallah ek gıdada bari üzmez bizi bu kız
İyikide tutmuş unutmayız böyleceGenelde parmak kuklaları seviyor onlarla oynatıyorum. Onları bir yere koyup tek tek veya topluca alıyor. Hışırtılı kitabı var onunla oyalanıyor ağzına sokuyor. Çıngırakla oynuyor. Kahvaltı ederken ya da mutfakta ana kucağına koyuyorum karşısında anlatıyorum bişeyler iş yaparken. Hepsinden de hemen sıkılıyor. Tek tek vermeye çalışıyorum. Emzirme yastığına oturtuyorum oyuncaklarla oynarken. Kucağımda balkondan dışarıyı gösteriyorum. İlk uyandığında kendisi oyalanıyor 5 dk falan öyle böyle akşamı zor ediyorum sonra da babasına postalıyorum. Bu ara uykuya geçmesi çok zorlaştı. Gözleri kapalı kafasını üstüme sürtüp duruyor. Ağzı açık emzik veriyorum atıyor, meme veriyorum Kızıyor ne istediğini anlamıyorum ağlayarak pışlayarak zorla uyuyor. Yere koyuyorum uyanıyor hemen
Öyle gerçekten ama hepsine bir iki bastı dokundu sonra bağırmaya ağlamaya başladı. Bu oyuncaklarla ne alıp veremediği var bu kızın çözemedim. Belki zıplamayı keşfettikçe sever.
İnekliğim tuttu
Benim sorduğum doktorlar 1,5 aydan sonra genel anestezi dediler. Ben lokal olsun istiyorum. Bu ayki kontrolünde farklı bir doktora da sorucaz. Lokal olursa hemen yaptırmak istiyoruz biz de.Oyy ne guzel insallah sorunsuz ağrısız atlatsin minik. Gecmis olsun smdiden
Bi denerim ya yer yada yemex artk baksin tadina bi
Ohh masalh insallah cabuk gecer. Bence erkenden yaptirmak cok iyi bu yüzden bence bekleyen anneler hemen yaptirin derim fzla hareket olmadan.
MaşallahÖğlen yayla çorbası içtik akşama mis gibi kiymali kabak yemegi yapiyorum asoşum da yiyecek
çok güzel bir şekilde özetlenmiş canim.Canim neden zararliymis? Bende alacaktim ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?