2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
ya helal olsun yazmissin valla ama iyinyapmissin bu hafızayla hiç tutamıyorum benim aklımda asya haydo ve ata varmış sadece

Sağ ol canım. Eşimin ailesinden çok yakın iki akraba vefat etti. Eşim kv kp dağıldı falan. Geldi mi ustuste geliyor işte. Eşim de taş düşüremedi kırdılar lazerle.
Benim eşimin de sürekli böbrek taşı olur. Neredeyse iki senede bir düşürür. Geçen teyzem söyledi bir deneyin. Her sabah ev yapımı olursa daha iyi olur sirke içsin. Olan taşı parçalıyormuş. Teyzemin kendinde varmış kırılması gereken taşlar. Birinden bunu duymuş denemiş. Bir kaç ay içinde tekrar konrtole gittiğinde taş yokmuş. Düşürdüğümü bile anlamadım parçalanmışlar dedi. Her sabah ister içebiliyorsa direk kaşıkla içsin, isterse suya karıştırıp içsin.

Hiçbirşey olmaz canım 2 kizima da kullandim aksine daha çabuk yürüdüler biz cok severek kullandik zaten 4 5 ay anca binecek

Bizim de çığlık çığlığa özellikle akşamları ve çok sevinince, heyecanlanınca çığlığı basıyor.

Ya kizlar bebislere ne tur hareketler ve etkinlikler yaptiriyorsunuz ?
ben degisik olarak el ve parmak kuklalarıyla şarkı söylüyorum. gerisi gıdıklama mıncıklama yoğurma.

bir de olabildiğince farklı nesnelerle karşılaşmasını sağlamaya çalışıyorum, plastik kaseler, ablalarının tahta blokları, peluş oyuncakları vs. ayna karşısında oyunu çok seviyor, camdan dışarı bakmayi. oyun halısında oynamayı bıraktı maalesef. direkt yüz üstü dönüyor. en sevdiği şey kucak kucak kucak. kol boyun omuz bırakmıyor köftehor

Eki Görüntüle 2693854
Bir de bunu aldım yatağının etrafına takacagim☺
bende alayim bu kartlardan ya yavastan baslayayim birseylere aksama kadar konusmaktan cenem agridi
ya iyi yapmissin bende buraya yaziyorum sürekli ileride dönüp bakabilirim diye. Ben hamileyken flan surekli ablamlara anneme soruyordum unuttuk diyorlardi simdide ayni zaten diyorlar ya ilk cocuktaki zorluklari unutmasaydik ikiciyi yapmazdik
benimkide herseye dokunmak istiyor ah su korona hasta etti beni kizada hic birseyi elltmiyorum camdan baktiriyorum bazen ellemek istiyor dokundurtmuyorum, dislikleri gunde 10 kez yıkıyorum
Canim neden zararliymis? Bende alacaktim ya.

Ya kizlar bebislere ne tur hareketler ve etkinlikler yaptiriyorsunuz ?
Genelde parmak kuklaları seviyor onlarla oynatıyorum. Onları bir yere koyup tek tek veya topluca alıyor. Hışırtılı kitabı var onunla oyalanıyor ağzına sokuyor. Çıngırakla oynuyor. Kahvaltı ederken ya da mutfakta ana kucağına koyuyorum karşısında anlatıyorum bişeyler iş yaparken. Hepsinden de hemen sıkılıyor. Tek tek vermeye çalışıyorum. Emzirme yastığına oturtuyorum oyuncaklarla oynarken. Kucağımda balkondan dışarıyı gösteriyorum. İlk uyandığında kendisi oyalanıyor 5 dk falan öyle böyle akşamı zor ediyorum sonra da babasına postalıyorum. Bu ara uykuya geçmesi çok zorlaştı. Gözleri kapalı kafasını üstüme sürtüp duruyor. Ağzı açık emzik veriyorum atıyor, meme veriyorum Kızıyor ne istediğini anlamıyorum ağlayarak pışlayarak zorla uyuyor. Yere koyuyorum uyanıyor hemen
Ay benşm bile oynayasım geldi ne güzelmiş
Öyle gerçekten ama hepsine bir iki bastı dokundu sonra bağırmaya ağlamaya başladı. Bu oyuncaklarla ne alıp veremediği var bu kızın çözemedim. Belki zıplamayı keşfettikçe sever.
Süpersin üşenmemiş yazmışsın
İnekliğim tuttu
ya helal olsun yazmissin valla ama iyinyapmissin bu hafızayla hiç tutamıyorum benim aklımda asya haydo ve ata varmış sadece

Ayy canim sorma benimki de gece bir yatardi 12 de mi uyudu ornegin sabah 6 7 ye kadar derin uyurdu simdi uyudumu 2 3 saate donmeye basliyor agliyor bazen ayagimda sallayip tekrar yatırıyorum he birse mama veriyorum acikiyor sanirim anlamadim ya ama dun mamanin yarim saat sonrasinda yinr döndü durdu. Birde ustunu cok aciyor ben ortuyorum o ayaklarini kaldirim atiyor asagiya
Insallah gecicidir bu dönem

Ben de kızımda 6 ay dolsun da limon yalatıp video çekelim diye sabırsızlanmıştım. Yerken bırak yüzünü ekşitmeyi gözünü bile kırpmamıştı. Eşimle telefonu hazırladık limonu getirdik ağzına sürmemizle sanki bal verdik, şapırdata şapırdata bir yedi şok olmuştum. Birkaç gün sonra doktor kontrolü vardı. Doktora çocuğun dilinde ekşi tad alma kısmında bir sıkıntı olabilir mi diye sormuştum da çok gülmüştü doktor :) Oğlumda da heveslenip yine yaptık sonuç aynı. Gözünü bile kırpmadığı gibi bir de saldırıyor daha yesin diye :) Emin olmak için ben de limonun tadına baktım acaba çok ekşi mi değil diye ay gözümü açamadım.

İnşallah yaa ben çok yoruldum doğru düzgün uyku uyumuyorum saat başı uyanıyor. Gündüz zaten sürekli kucakta uyuyor koyunca uyanıyor

Ben ilk çocuğumda emeklesin diye uğraştığım dönemlerde bir gün yatağın üstünde oyuncağı önce önüne koydum aldı oynadı, sonra elinin uzanabileceği kadar ileriye koydum uzandı aldı, en son elinin uzanacağı mesafenin biraz ilerisine koydum ki emeklemek için bir hareket yapsın diye. Önce bana baktı sonra oyuncağa baktı sonra da yatağın örtüsünü çekip oyuncağı aldı . O zaman anladım ki benim çocuk pek öyle istediğimi yaptırabileceğim bir çocuk değil :))

Eğer yeni doğan reflüsü ise katı gıdalara tam geçtiğin ay biter. benim Kızımda vardı çok çektik. Emerdi emdiği gibi kusardı sonra tok gibi olur uyurdu ama aç olduğu için 40-50 dk sonra uyanırdı. Zombi gibi gezerdim. Çok yorulmuştum. Bir de ilk bebek tecrübesizlik de var çok zorlanmıştım. Doktora ilaç verseniz olmaz mı sütüm yerlerde geziyor mama vermek zorunda kalıyorum demiştim. Doktor da kızım iyi kilo aldığı için ilk aylarda ilaç vermemişti. Beşinci ayıydı çok az kilo almıştı ilaç verdi kusmayı bitirmedi ama yarıya indirmişti. Katı gıdaya geçiş tam geçildiğinde özellikle muhallebi başladığında kusma neredeyse duruyor. Tabi yeni doğan reflüsü ise. Bu arada her şey değişmiş on sene oldu ben doğum yapalı adı da değişmiş midir reflü çeşitlerinin bilemedim :)

Sebze meyve yoğurt derken her gün biri mi yoksa gün içinde birden fazla tadım mı?

İyikide tutmuş unutmayız böylece oyun kısmına gelince herşey hevesleri 5 dk sürüyor yorgunluk baki

Ben tadım kısmını hızlı geçtim biraz rahat anne olduğum için bugün sabah labnenin içine salatalık rendeleyip verdim akşama tarhana çorbasına ekmek doğradım verdim o yüzünü ekşiten tiksinip tüküren bebek gitti yerine iştahla yiyen bebek geldi yani onlarda haklı kabak üstüne zeytinyağ iğrenç değil mi ya zaten 10 güne 6 aylık olacak ha 10 gün önce ha sonra dedim verdim valla ama az verdim bide sabah beri 4 5 kere şiddetli kustu dedim herhalde verdiklerim dokundu halbuki dün balkon esiyordu bi 10 15 dk oturduk üşğttğ sanırım çorap falan giydirmiştim ama alışkın değil bünyesi tabi kıyamam emdi kustu emdi kustu çorbada sonra kalın da giyinince rahatladı şimdi yeni tarifler için sileyim kızlar arkadaşlarım soruyor nerden biliyorsun bu kadar şeyi diye hep burdan öğreniyorum işte iyiki varsınız

Benim sorduğum doktorlar 1,5 aydan sonra genel anestezi dediler. Ben lokal olsun istiyorum. Bu ayki kontrolünde farklı bir doktora da sorucaz. Lokal olursa hemen yaptırmak istiyoruz biz de.

Öğlen yayla çorbası içtik akşama mis gibi kiymali kabak yemegi yapiyorum asoşum da yiyecek
Maşallah bizde 5 ay 25 günlüğüz sabahları çeyrek yumurta, 1 çay kaşığı organik labne, içine az avokado eziyorum mis gibi yiyiyor. Bugün bizde yoğurtlu tarhana çorbası içtik. Bayıla bayıla yedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…