Saol komşum.bardak falan yok zaten. İnşallah kolayca geçer.afiyet olsun pambığa
canim benimki de çok sinirleniyordu zaten inan öyle kısa duruyor ki yavaş yavaş alışıyor. abisi yanına gelince nasıl da guzel duruyor sıpa
komsum bizim bu kadar uzun sürmemişti ya. bardak felan da hiç koymadık. doktordan doktora değişiyor sanirim. tez zamanda ata bebeğe sakınlık huzur gelsin ağrısı korkusu uçsun gitsin canim
canim bence instadan takip et. bir-çok tarif veriyorlar sonra da zaten oturuyor kafanda herşey yapıyorsun. ama fikir olsun elimin altında diyorsan 1 tane al bence.
Canım biz yoğunbakım çıkışında yenidoğan uzmanının verdiği d vitaminini kullanıyoruz. Pro D- 600
Pedia d kullanıyoruz biz
Merhaba arkadaslar
Çok muhabbetler geçmişbenim kızın adı Elif
Canlar ben oğluma oda kuramamıştım.. beşikten aldım ve oturma odasında yattı.. simdi oda bakıyoruz.. oglan 3.5 yasinda. Montessoru yatak icin gec mi? Yani montessori alsam bir sure sonra sıkılır mi? Yani sizce kac yaşına kadar kullanilir? Almisken iki yatak alayim kiz da yatar 1.5 yasina gelince diye dusundum. Yani ortak bir dolap ve iki yatak dusundum.uyumlu olsun diye.esim arabali yatak istiyor.iyi ama ilerde kiza yatak aldigimizda sırıtacak.odanın bir yerinde araba bir yerinde normal bir yatak.annem bazalı bişiler al diyor.baza cocuk icin risk.acip icine girebilir. En kullanişli gardrop montessori tarzlarda var. Ay kafam allak bullak..sizlerin fikrini alayim dedim.kullanan var mi çevrenizde veya kendiniz kullaniyor musunuz? Avantaj ve dezavantajlari neler?
Kv o ne ya oyle catili yatak mi olur mus diyoryere yakın olursa üşür mu? Atıyorum 10 yasina gelince sıkıldım bu ne der mi? Bir de ranzalı modeller cok revaçta..merdivenleri cekmece gibi dizayn edilmis.nasil olur..duser mi size birkac ornek yüklüyorum.belki sozcuklerle tam anlatamamisimdir.bu arada bunlar tam olarak almayi dusundugum modeller diye dusunmeyin.sadece tarzi anlatmak istedim..fikirleriniz benim icin cok değerli.
bu arada mobilyalar pahalı geldi bana ya
ocean d 300 canimKızlar doktorunuzun önerdigi d vitamini hangisi?
ocean d 300 canim
bu arada benim büyük oğlanın yatağı montessori. dediğin gibi buyukler boyle yatak mi olur dediler aldım oldu dedim.
öncelikle avantajları çocuk düşme riski yok. kendi yatağına rahatca ulaşabiliyor emeklerken bile. ev gibi olduğu için daha çok ilgisini çekiyor.
dezavantajı çarşaf takmak zor geliyor bana bu kadar
kısaca biz mutluyuz ama ileride sıkılırsa 4 ayak çakarız hala saglamsa
Oyy tatlisima geçmiş olsuun. Bizde iyiyiz cok sukur. Suan sabahin 6 sında uyanan Karya hn ile oynarsam simdide uyumaz salla salla birde ayagimda kendini atıyor. Ver mamayi yatsin yani ne diye oyun oynarsam.Kızla oğlanı bugun babaanneye bıraktım.kıza kadife esofman giydirdim.evi 23 24 derece diye.23 derecede o kalın giydirilmez dersiniz belki ama bu hafta hava aniden bozdu.cocuk uyum saglayamaz diye giydirdim.tembihledim uyurken altindaki esofmani cikar kulotlu corabi var.ustune bi polar battaniye ser anne diye.bi geldim cocuk 3 saate yakin uyumus.ustunu cikarmis ama ustune sadece 4 e katladigi carsafi sermis.elleri buz gibiydi yavrumun.isitana kadar da agladi.her neyse susturduk falan.ama bu saat oldu hala uyumadi.durmadan ağlıyorusumus mudur? Bizim ev 25 derece.ben de iki gundur battaniye sermeye basladim zaten.havalar aniden serinledi..cok gazi var agliyor sıkınıyor .bu hafta evin derecesi birden düştü.ben bile üşüyorum..karnım sisiyor dikislerim acıyor bu sene kendimizi hep kollamak zorundayız ..nasıl olacaksa
evet ben bi tane de kardeşine alalım diyorum ama eşim değiştirelim diyor. şimdilik duruyoruz çünkü biz de ev değişikliği düşünüyoruz kısmet olursaŞu an icin rahat eder diye düşünüyorum ama ben de..şunda kararsizim... mesela oglana alip kiza almayım.kiz azicik buyuyunce montessoriye gecer.oglana baska yatak düşünürüm diye de dusunuyorum.ikisine de birden alayim gitsin diye de düşünüyorum
İkisini birden alacaksan aynı odada yatacaklarsa ranza almak mantıklı ama ranza için yaşları biraz küçük gibi geldi bana ya düşerlerse büyük olan bile küçük yani ranza için. Kız kardeşimle ranzada yattık biz ama ben 10 o 8 yaşındaydı. MONTESORRİ yataklarının bence yaşı yok.Merhaba arkadaslar
Canlar ben oğluma oda kuramamıştım.. beşikten aldım ve oturma odasında yattı.. simdi oda bakıyoruz.. oglan 3.5 yasinda. Montessoru yatak icin gec mi? Yani montessori alsam bir sure sonra sıkılır mi? Yani sizce kac yaşına kadar kullanilir? Almisken iki yatak alayim kiz da yatar 1.5 yasina gelince diye dusundum. Yani ortak bir dolap ve iki yatak dusundum.uyumlu olsun diye.esim arabali yatak istiyor.iyi ama ilerde kiza yatak aldigimizda sırıtacak.odanın bir yerinde araba bir yerinde normal bir yatak.annem bazalı bişiler al diyor.baza cocuk icin risk.acip icine girebilir. En kullanişli gardrop montessori tarzlarda var. Ay kafam allak bullak..sizlerin fikrini alayim dedim.kullanan var mi çevrenizde veya kendiniz kullaniyor musunuz? Avantaj ve dezavantajlari neler?
Kv o ne ya oyle catili yatak mi olur mus diyoryere yakın olursa üşür mu? Atıyorum 10 yasina gelince sıkıldım bu ne der mi? Bir de ranzalı modeller cok revaçta..merdivenleri cekmece gibi dizayn edilmis.nasil olur..duser mi size birkac ornek yüklüyorum.belki sozcuklerle tam anlatamamisimdir.bu arada bunlar tam olarak almayi dusundugum modeller diye dusunmeyin.sadece tarzi anlatmak istedim..fikirleriniz benim icin cok değerli.
OceanKızlar doktorunuzun önerdigi d vitamini hangisi?
Bizim kız altıda uyandığında 1buçuk veya 2 saat sonra uyuyorOyy tatlisima geçmiş olsuun. Bizde iyiyiz cok sukur. Suan sabahin 6 sında uyanan Karya hn ile oynarsam simdide uyumaz salla salla birde ayagimda kendini atıyor. Ver mamayi yatsin yani ne diye oyun oynarsam.
Mobilyalar gerçekten çok pahalı canım. Ben annen gibi bazacıyımMerhaba arkadaslar
Şekerparem nerdesiniz. Biz hala kavruluyoruz.gece gündüz klima.Kızla oğlanı bugun babaanneye bıraktım.kıza kadife esofman giydirdim.evi 23 24 derece diye.23 derecede o kalın giydirilmez dersiniz belki ama bu hafta hava aniden bozdu.cocuk uyum saglayamaz diye giydirdim.tembihledim uyurken altindaki esofmani cikar kulotlu corabi var.ustune bi polar battaniye ser anne diye.bi geldim cocuk 3 saate yakin uyumus.ustunu cikarmis ama ustune sadece 4 e katladigi carsafi sermis.elleri buz gibiydi yavrumun.isitana kadar da agladi.her neyse susturduk falan.ama bu saat oldu hala uyumadi.durmadan ağlıyorusumus mudur? Bizim ev 25 derece.ben de iki gundur battaniye sermeye basladim zaten.havalar aniden serinledi..cok gazi var agliyor sıkınıyor .bu hafta evin derecesi birden düştü.ben bile üşüyorum..karnım sisiyor dikislerim acıyor bu sene kendimizi hep kollamak zorundayız ..nasıl olacaksa
Gunaydin canim geçmiş olsun kuzuya. Benim kiz gecen ay 8 kg 66 cm bas cevrsde 42 imis dun mezurayla 44 flan bpyda 71 kg olcemedim ama doktora goturmem lazim asisida ekimin basinda olacak. Doktor rotanin 2. Dozunu yapalim demisti birde. Menenjit yapmadik biz doktor soylemedi onuda sorayim. Benim kiz bu ara atak geciriyor yine sanirim 5 dk durmuyor uyuturken beni cok zorluyor uykusu yktur dursun buraz daha diyorum yok yine ayni ana kucagina koyuyorum ondada bu ara zipliyor ayaklariyla itiyor baya sallaniyor kendi kndine valla bu ana kucagi olmazsa zaten isim yaştı.Günaydın
Aşımızı olduk da geldikbundan sonraki aşı 9 aylık olunca inşallah 3 ay rahatız
2 bacaktan vurdu. 1 de ağızdan çocuk felci aşısı damlattı.
8 kg olmuş boyu da 69 cm dedidoğum kilosuna bakılırsa çok iyi dedi şükür. Normal doğan bebeklerin %75 ini geçmiş nasıl besliyorsan öyle devam et dedi.
Bizden haberler böyle
Sağolasın misskokulumm peki bişey sorcam vitaminler ölmesin diye cam rendeden geçiriyoruz sonra buharda pişiriyoruz peki blender da metal o da vitaminleri öldürmez mi? Plastik Tel süzgeç falan kullanılıyor ya bunun için mi acaba?Henüz o kadar katı yiyemez ki canım. Cıvık püreyle başlamalısın. Blender kullanabilrsin ilk aşamada ama pütürsüz olmasın içinde küçük tanecikler de olsun. Sonra sonra taneli çorbalara geçersin. Ben dün pirinçle yayla çorbası yaptım mesela pirinçleri hiç ezmeden verdim yuttu gitti. Öğürmedi. Bazı anneler iyice blender yapıp pütürsüz hale getiriyor yutamaz endişesiyle çocuk öğrenemiyor nasıl yutacağını. Netten bakabilirsin püre kıvamı nasıl olmalı diye. Muhallebi gibi oluyor ilk etapta sonra sonra katılaştırıyorsun.
Buharda pişirme aparatı nasıl bişey? Ben de şu tencereden alsam diyorum ama pahalı geliyor aslında başka şeylere de kullanılır bilemedimCanim yok annemdeyim henüz evden oyle kacmisimki 1 ay olacakburada bahce var kizi arabasiyla cikartiyor dolastiriyorum ablamlar geliyor bahcede görüşüyoruz kucuk yigenlerm var arada ugruyorlar kizi oyaliyorlar en azindan o yuzden 1 hafta daha uzattim birde evdeki mikroplar iyice ölsün esimde halilari yikamaya verecek ortu flan yikayip duruyor bene gittigimde camasir suyuyla heryeri silerim artik kizdan firsat bulabilirsem ama yoruldum vallahi
Ben 3 gun kuralina uyuyorum baya zaten yemege girisecek halim yok suan. Pisirip tattiriyorum
Su malzemeleri aldim simdilik. Önlük aldim wee baby nin silikon kasiklarindan aldim babyjem in vakumlu tabagindan aldim baby plusun dusmeyen tabagi var ondan aldim ama cok lazm degil bence 1 tane tabak is gorur simdilik cam rende ve ufak kavanozlar aldm alistirma bardagi phlips avent aldm ama kiza verdigimde boğazına kaciyor alisamadi bende ufak biberonu vardo su verdigim onda devam ediyorum meyve suzgeci aldim he birde buharda pisirme aparatı var cok guzel tavsiye ederim sebzeler az suyla hemem pişiyor buharli pisiricilere o kadar para vermeye hic gerek yok bence. Mama sandalyesidr ablam vermisti markasini bilmiyorum dandik birsey sanki ama suan oturamiyor zaten. Baskada birsey almadim. Ama kiza toka almam lazim saclari gözünün ustune geliyor
Ise baslama konusunuda da cok istiyorum aslinda ama kizla kopamiyacagim gibime geliyor gozum arkada kalacak esimde maddi anlamda zor olur diyor bilemiyorum henuz esimle konusamadik hesap yapmamz lazim birazda
ben biraz izleyeyim videolari eve bir geceyimde baslayacagim.bende arttirmaya insallah saglik olsun once tabi. Tesekkur ederim
Yok ya elliyorum diste yok kabaran birseyde yok henuz her seyi agzina vuruyor ciksada rahatlasak
Menenjiti biz 1 yaştan sonra tek doz yaptıracaz canım. Zaten karantinadayız hepimiz bulaşma riski çok düşük şuan. erkenden başlayıp çok doz yapılacağına 1 yaşta yaptıralım dedik.Gunaydin canim geçmiş olsun kuzuya. Benim kiz gecen ay 8 kg 66 cm bas cevrsde 42 imis dun mezurayla 44 flan bpyda 71 kg olcemedim ama doktora goturmem lazim asisida ekimin basinda olacak. Doktor rotanin 2. Dozunu yapalim demisti birde. Menenjit yapmadik biz doktor soylemedi onuda sorayim. Benim kiz bu ara atak geciriyor yine sanirim 5 dk durmuyor uyuturken beni cok zorluyor uykusu yktur dursun buraz daha diyorum yok yine ayni ana kucagina koyuyorum ondada bu ara zipliyor ayaklariyla itiyor baya sallaniyor kendi kndine valla bu ana kucagi olmazsa zaten isim yaştı.
Oy GÖKTUĞ paşama maşallah. Allah’ım esirgesin.bu aşıları da hafif atlasın inşallah.Günaydın
Aşımızı olduk da geldikbundan sonraki aşı 9 aylık olunca inşallah 3 ay rahatız
2 bacaktan vurdu. 1 de ağızdan çocuk felci aşısı damlattı.
8 kg olmuş boyu da 69 cm dedidoğum kilosuna bakılırsa çok iyi dedi şükür. Normal doğan bebeklerin %75 ini geçmiş nasıl besliyorsan öyle devam et dedi.
Bizden haberler böyle
Canim bak boyle bence tencere flan alma bosuna gereksiz hem yer kaplar.Sağolasın misskokulumm peki bişey sorcam vitaminler ölmesin diye cam rendeden geçiriyoruz sonra buharda pişiriyoruz peki blender da metal o da vitaminleri öldürmez mi? Plastik Tel süzgeç falan kullanılıyor ya bunun için mi acaba?
Buharda pişirme aparatı nasıl bişey? Ben de şu tencereden alsam diyorum ama pahalı geliyor aslında başka şeylere de kullanılır bilemedimEki Görüntüle 2694494
Canim ben büyükte 3.5 yasinda 2 aydir bazali yatak almistik oda yapmistik kendisine orda yatiyor . Park yatakta done döne yatiyor rahata alışmış diye bir iki düştü yere . Minderlerle zemini yumuşattim sert düşmesin diye. Alisti artik cok rahat odasında bazada yatiyor.Merhaba arkadaslar
Mantıklıymış ben de bundan alayım bari fiyatı da uygun. Peki her boy tencereye uyuyor mu? Tencerede su koyacak yer kalıyor mu? Kapak oturuyor mu? Ben sügzeçle denedim de kapak oturmadığı için buhar dışarı çıktı uzun sürede piştiCanim bak boyle bence tencere flan alma bosuna gereksiz hem yer kaplar.
Bende aldım bundan yer kaplamaz pratik diye düşündümCanim bak boyle bence tencere flan alma bosuna gereksiz hem yer kaplar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?