- 27 Aralık 2014
- 2.197
- 4.858
- 133
- 35
Evet doğrudur.Gündüz uyuyan bebek gece daha huzurlu uyuyor aslında. Saat on buçuktu uyudu. Şimdi işim bitti benim odamıza getirdim. Aslında uyuyacak masum da yine burun tıkalı . Nem damlası sıktım. Yastığa coldmix biraz mama. Çok da yiyemedi burun tıkalıyken ememiyor da. Yastık diktik Ata ya eşimle kafa yamukluğu için. Koyduk başını bunu da sevmedi. Kafa resimlerini bir merkeze gönderdim. Bakalım bir yanıt gelecek mi. Mersin’de yok ne yazık ki. Bilsem düzelecek zamanla. Ya düzelmezs anne olarak gerekeni yapmalıyım diye düşünüyorum. Küvezde çok kalanlarda daha çok olıyormuş. Hayırlısı bakalım.
Ooo maşallah. Harika bir düzen olmuş bile şimdiden.Küçük değil bence tadımlara başlayabilirsin artık. Önce sebze verdim ben tek tek kabakla başladım öğlen verdim hep sonra havuç patates verdim. Sonra meyveye geçtim. 3 haftadır veriyorum sanırım yoğurt da var tabi. Şimdi çorba, karışık sebze püresi vs veriyorum. Kahvaltı yaptırıyorum. Zeytinyağlı pirinçli semizotu pişirmiştim tuz atmadan ayırdım ondan bir kaşık. Yeşil mercimek çorbası da yaptım öğlene onu da kattım yedirdim. Çiğnedi diliyle yedi 1 yemek kaşığı kadar. 2 yemek kaşığı kadar da yoğurt yedi yanında sanırım. Dün akşam muhallebi yaptım mesela. İrmik, tam pirinç unu, çavdar yulaf unu karışımı nı pişirip meyve püresi ekledim yedi severek.
Tarhanayı uşaktan almıştım ondan yaptım biraz tuzlu geldi bana yedi ama e bebekten alıyım diyorum bebek tarhanası bakalım. Her tür çorbayı yiyebilir artık.
migren geçti şükürHelinnnnn oncelikle migrenin ne durumda, gecmistir insallah.
15 saniyeden fazla da bastiriyiorlar insallah bir sikinti olmamistir ya
Oturtuyorlar da burda karisan cok. O da oturuyor, ayaklarini yemeye calisiyor ya da devriliyor ama oturuyor ben de korktum acikcasi erken dimi oturmasin daha desteksiz. Kendi dogrulalamiyor tabi de ona da cabaliyor.
Abisi cok hareketli kizimin galiba bu kizce de oyle olacak.
Bir de 4 tane cocukla buyuyor.her gun bu evde iyice algilari acildi. Hic durmuyor. Emmiyor. Uyumuyor.
Oglumun bilegindeki sislik gecmis oynamasi da yerinde gorunmeyen kirik olsa durabilir miydi sence yani.
Is basim geldi demissin isbasi yapmadan kabul ederrler insallah bir yolunu bulursun.
2 si de daha bebek senin cocuklarinin.
Hem de 2erkek 1 sene sonra seni dusunemiorumrabbim kolayligini verir insallah,can sagligi olsun yeter ki.
Cocodan haber var mi esime yonlendirdim ddmistin
Sağol kuzum darısı size olsunOhh şükür cok sevindim kolay gecmesine.insAllah bi de kolaycacık atlatırız
Allah ödeme kolaylığı versin Jadem❤ Allah güzel günlerde kullanmak nasip etsin ailecek ❤hayırlı uğurlu olsun
Kemik suyu azcık koydum olsun bişey olmaz çok da kuralcı olmamak lazım ara ara veriyorum kıyma 1 kez koydum çorbasına mesela azcık. Tarhana bugün e bebekten aldı eşim bakalım yarın öğlene deneyim diyorum.Ooo maşallah. Harika bir düzen olmuş bile şimdiden.
Ben de başlıycam bi inerse kucaktan taze fasulye yemeği gibi püre yapcam bakalım bugün. Armut elma yoğurt dün çok zorla yrdirdim.
Dişi çok sorun yaşatıyor sanırım kızıma.
Sen maşallah kemik suyu et suyu yazmissin ben onlari 7 ya da 8 ay diye hatirlordum.
Tarhana bulursan alırsan bize de haber eder misin.
Meme mama ne güzeldi ya yemekle uğraşmak daha zor hehehe
Tabi ki değil. Benim kızım yedi ayı doldurmak üzereydi dönmeye başladığında. Etraftaki bebeklerin çoğu aylar öncesinde dönmeye başlamıştı tedirgin olmuştum. Ama bir döndü pir döndü. Peşine emekledi, sonra yaşını bulmadan da yürüdü. Senin anlayacağın kendini erkenden yormamış enerji depolamışKızlar her bebek dönmek zorunda da mı benim tam dönemiyor sizin dönüyor mu
Ya ben ilk günden beri beş aşağı beş yukarı hep aynı saatler de uyutmaya çalıştım birde kundak olayı bize çok iyi geldi kundakladıysan sonra bebek hem büyüdü hem daha uzun süre uyudu ilk 3 ay tam kundak yaptım daha sonra yarım kundak yaptım şimdi dalıncaya kadar kundaklıyorum sonra gevşetiyorum kolınu çıkararak uyuyor ayrıca uykuya geçerken emzik kullanıyorum ben uyuyunca atıyor kendiEvet benimki de hep kucagimda uyanikken.
Ssn kundagini ac onun bak bir iki zamana donecekktir. Firsati olmamis dedigin gibi.
Donmese bile daha zamani var. Takilma sen
Ama cok hareketli demistin bence kundagi coz sen emeklemeye bile baslar kafa kafa.
Rutininiz de pek guzelmis masallah nazar degmesin. Bilince saati daha kolay oluuor.
Biz hala uyanigiz.
Bizim rutin de gece 2 sabah 8 uykum sonra az az memede uyku
Sonra aglamaca sonra mecburi kucak.
Aslimda cok uykusu var neden uyumuuor anliorum. Senin kizin uyuuor dimi yani somdi.
Nasil uyutuyorsun.
Gece ýazmistim kizim uyusun diye ugrasirken kendim de uyuyakalmisim
Haklısın canım her bebek ayrı işte tecrübesizlik ilk bebek olunca pipirikli oluyor sanırım insn tşkr ederim ya iyi ki yazdım Kızlar rahatladım yoksa kurup dururdumTabi ki değil. Benim kızım yedi ayı doldurmak üzereydi dönmeye başladığında. Etraftaki bebeklerin çoğu aylar öncesinde dönmeye başlamıştı tedirgin olmuştum. Ama bir döndü pir döndü. Peşine emekledi, sonra yaşını bulmadan da yürüdü. Senin anlayacağın kendini erkenden yormamış enerji depolamış.Oğlum da tam tersi iki ayın içinde yatakta olduğu yerde saat gibi 360 derece dönüyordu. Şimdi de 4 aylıktan beri sırtüstünden yüzüstüne dönüyor. Çocukların hepsi birbirinden farklı oluyor.
Evet bende boynu tutulur diye endişeleniyorum bazen hemen müdahale ediyorum yapmasın diyeSelam kizlar peki bebekleriniz uyurken doğruluyorlar mi benimki tam dalmadgunda hep yapiyor bunu normal mi acep
Ayy bunlar oturmaya ayaklanmaya baslayinca napacaklar.uykuda kalkacaklar miEvet bende boynu tutulur diye endişeleniyorum bazen hemen müdahale ediyorum yapmasın diye
O nasıl oluyor yani doğrulmak.Ayy bunlar oturmaya ayaklanmaya baslayinca napacaklar.uykuda kalkacaklar mi
Benimki yapıyor mekik çekiyor gibi yapıyor. Uyandığı zaman uyanacağı zaman yapıyor gözleri kapalı oluyor ama bunu yaparak uyanıyor.Selam kizlar peki bebekleriniz uyurken doğruluyorlar mi benimki tam dalmadgunda hep yapiyor bunu normal mi acep
Tam benim kızımı anlatmışsın Aynısının tıpkısı havuç verdim tatlıydı onu da yemedi. Sulu olmadığı için yiyemiyor sevmiyor galiba kah kuh yapıyor dline boğazına yapışanları çıkartmaya çalışıyorBeynim yanıyor 4 çocuk gürültüsü ve kkucaktali kızım.
anne ve kız kardeş cabasi
eve gidince de tek kalıyorum.
ne yapsam.bilemedim.
kizima.taze fasulye soğan patates pirinçten puremsi şey yaptım. Ağzımı bile açmıyor.
dün yoğurdu da zorla ydi.yemedi ben tıktım.agzina. hatta armutu da. Ama telefonu yiyor alıp. Ya da ıslak mendili sokuyor ağzına.
dişlerinden mi acaba.
bizimleyken sofraya tabaklara saldırıyor.
püre tatsız tamam ama yoğurt armut tatlıydı yani.
Ben halletmeye calistim ama illa soru yerleri bilmedigim haller oldu . Sonrada yatak degistirince bozuldu . Ama kendi kendine basaranlarda var neden olmasinKitap alsak falan kendimiz halledemez miyiz acaba
Evet ben şu da ekliorum aslında.Benimki yapıyor mekik çekiyor gibi yapıyor. Uyandığı zaman uyanacağı zaman yapıyor gözleri kapalı oluyor ama bunu yaparak uyanıyor.
Tam benim kızımı anlatmışsın Aynısının tıpkısı havuç verdim tatlıydı onu da yemedi. Sulu olmadığı için yiyemiyor sevmiyor galiba kah kuh yapıyor dline boğazına yapışanları çıkartmaya çalışıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?