- 27 Aralık 2014
- 2.197
- 4.858
- 133
- 35
He evet aynen.Benimki yapıyor mekik çekiyor gibi yapıyor. Uyandığı zaman uyanacağı zaman yapıyor gözleri kapalı oluyor ama bunu yaparak uyanıyor.
Tam benim kızımı anlatmışsın Aynısının tıpkısı havuç verdim tatlıydı onu da yemedi. Sulu olmadığı için yiyemiyor sevmiyor galiba kah kuh yapıyor dline boğazına yapışanları çıkartmaya çalışıyor
Ne güzel alıştırmışsın. Maşallah.Ya ben ilk günden beri beş aşağı beş yukarı hep aynı saatler de uyutmaya çalıştım birde kundak olayı bize çok iyi geldi kundakladıysan sonra bebek hem büyüdü hem daha uzun süre uyudu ilk 3 ay tam kundak yaptım daha sonra yarım kundak yaptım şimdi dalıncaya kadar kundaklıyorum sonra gevşetiyorum kolınu çıkararak uyuyor ayrıca uykuya geçerken emzik kullanıyorum ben uyuyunca atıyor kendi
Birde uyku saati geçince benim de çok uykusu da gelse uyumuyor ki 2 saatten soruna yoruluyor benim en geç 4 saat içinde uyutuyorum
Evet ya ben onu biraz yorup egzersiz yapayım en iyisi hep işine geldiği gibi ayakları hep havada sağa sola baya çeviriyor kendini de ama işte tam dönemiyor bende ondan küçük bir arkadaşın bebeğini dönerken görünce ister istemez taktımn
Yani hep uymasak da bir rutin yakaladık gibiNe güzel alıştırmışsın. Maşallah.
Uyku saati geçince doğru diyorsun daha çok uyumuyorlar
EMzikk keşke alsaydı benimki de verseydim zorla.
Yok hiç öyle düşünme. Her bebek basska.
Karin üstü bırak sen onu kurtulmak için nasıl döner bak görürsün.
Ağzını açmıyorsa zorlama canım her gün dene ama zorla verme ağzına sakın. Sonra çok zorlanırsın. Önce dudağına dokunduruyorum tadını beğenirse ağzını açıyor benimki yoksa vermiyorum. Çorba türü daha rahat yerler ilk aşamada ilk 2 hafta blender kullandım ben yeni yeni ezip veriyorum yutmayı ancak öğrendi.Beynim yanıyor 4 çocuk gürültüsü ve kkucaktali kızım.
anne ve kız kardeş cabasi
eve gidince de tek kalıyorum.
ne yapsam.bilemedim.
kizima.taze fasulye soğan patates pirinçten puremsi şey yaptım. Ağzımı bile açmıyor.
dün yoğurdu da zorla ydi.yemedi ben tıktım.agzina. hatta armutu da. Ama telefonu yiyor alıp. Ya da ıslak mendili sokuyor ağzına.
dişlerinden mi acaba.
bizimleyken sofraya tabaklara saldırıyor.
püre tatsız tamam ama yoğurt armut tatlıydı yani.
Canım keşke biraz uzağa taşınma imkanınız olsa sen rahatlarsın gibi geliyor bana.sen inmesen de oğlun durmuyor inince de iyice sinir oluyorsun. En kısa zamanda bence taşınmalısın.Yuz de yok ki kaf anlatsan anlamıyorlar.
2 yaşındaki kızına bana sigara getir diyor içerden.
Jelibon kola salam sosis hepsini zaten bunlardan öğrendi oğlum ya oynuyor mutlu oluyor diye biktim artık bunlardan
Ya yazicam ya kavga eficem şimdiden kusura bakmayın kizlar.
Zaten çocukları umrunda değil.
Neyse çok şey var da ben çekildim odama.
En iyisi sizle konuşmak.
Tuh daha ilk günden kizi soguttuk desene yemeklerden.Ağzını açmıyorsa zorlama canım her gün dene ama zorla verme ağzına sakın. Sonra çok zorlanırsın. Önce dudağına dokunduruyorum tadını beğenirse ağzını açıyor benimki yoksa vermiyorum. Çorba türü daha rahat yerler ilk aşamada ilk 2 hafta blender kullandım ben yeni yeni ezip veriyorum yutmayı ancak öğrendi.
Benimki geçen dönenceye ulaşmak için bir eliyle tutmuş beşiğin parmaklığını kendini yukarı çekiyordu, diğer eliyle de dönencenin düğmesine dokunmaya çalışıyor. Kızımdan biliyorum ayağa kalkmaya başladıklarında bir bakıyorsun kalkmış beşikte balkondan bakar gibi sana bakıyorAyy bunlar oturmaya ayaklanmaya baslayinca napacaklar.uykuda kalkacaklar mi
Yok kız yazmıştım hatta blenderdan geçiriyorum sebze çorbası kıvamına getiriyorum diye içinde pütür bıraktım alışsın diye tabi tam süzme yapmadım. Öyle böyle alıştı gibi inşaAllahTuh daha ilk günden kizi soguttuk desene yemeklerden.
Ben de aklıma getirmistim mis kokulum catalla ezdim yedi dedi diye blenderi es geçiyordum burda yoktu zaten ne cesaretmis bendeki de vay be
Aynı benimkini anlatmışsınızBeynim yanıyor 4 çocuk gürültüsü ve kkucaktali kızım.
ne yapsam.bilemedim.
kizima.taze fasulye soğan patates pirinçten puremsi şey yaptım. Ağzımı bile açmıyor.
dün yoğurdu da zorla ydi.yemedi ben tıktım.agzina. hatta armutu da. Ama telefonu yiyor alıp. Ya da ıslak mendili sokuyor ağzına.
dişlerinden mi acaba.
Dişlerin hepsi çıkana kadar rahat yok. Biri bitse diğeri başlayacak sanırım. Alt iki dişi çıktı bir iki haftadır rahattık. Şimdi üstler kaşınmaya başladı. Bugün doktor kontrolü vardı üstler şişmiş geliyor dedi.He evet aynen.
Mekik çeker gibi kalkıyor direkt.
Oturmaya çalışıyorlar sanırım.
Bak şuan başparmak emiyor halbuki meme verdim emmedi agladi.
Diş çıksa da rahatlasalar.
Evet çorba daha mantıklı sanırım şu aşamada. Benim ki hiç püre yemiyor sulu şeyleri içiyor bi nebzede olsaAğzını açmıyorsa zorlama canım her gün dene ama zorla verme ağzına sakın. Sonra çok zorlanırsın. Önce dudağına dokunduruyorum tadını beğenirse ağzını açıyor benimki yoksa vermiyorum. Çorba türü daha rahat yerler ilk aşamada ilk 2 hafta blender kullandım ben yeni yeni ezip veriyorum yutmayı ancak öğrendi.
Ah kuzum. Rabbine Hamdusenalar olsun. Rabbim her ayrıntıyı o kadar güzel yaratmış. Ne çok özlemini çektim. Rabbim “ol” dedi. Ne zor bir hamilelik geçirdim. Hergün elim yüreğimde. Yavrum da tutundu bırakmadı. Bugün ayakparmaklarını bile ne çok seviyorum dedim. Kafası eğri kaldı biraz. Başka sıkıntı olmasın da . Kask için aradılar. İstanbul a gitmek gerekiyormuş. Çokça. Haftalık bile gelişmeye bakmak için. Kask 23 saat başında kalacakmış. Amerika’dan geliyormuş dolarla. SGK ödemiyormuş. Hastalık var görüşmeye bile gitmek zor. İnternetten bir sürü yastık aldık ama inatla sağa yatıyor,geceden beri yastıklara bariyer dikiyoruz. Sağa çevirmesini engellemek için. Burnu tabi klimadan yine zorlanıyor. Buhar Makinesi çalıştırıyoruz ama tuz lambası hiçbirinin faydası yok. Samsun da daha iyiydi tabi. Kuru hava. Saol ilgine canım. Senin bebelere de sağlıklar dilerimEvet doğrudur.
Gündüz uyumuyor diyorum bayılacak kıpkırmızı gözler yok gece oluyor yine uyumuyor.
Ben uyuyakaliyorum bakıyorum kalkınca sırıtıyor
Endişe etme hemen bence. daha kafalarının zamanları var diye biliyorum.insallah herhangi bir olumsuzluk yoktur.
Açık ya daha bingildaklar zamanla şekilleniyormuş. Ne kadar ince düşünmüş yaratan rabbim dimi beyin en hızlı büyüyen organ olduğu için, bebekler düştüğü için, kolay doğum olsun diye kemikileri açık yaratmış.. vay be.
Elhamdülillah sonsuz şükürler olsun rabbime. Dermansız dert vermesin,bugunümüzü aratmasın insallah..
Internette satiliyordu oyle yastıklar sanırım.
Vardı sanki kullananlar da hatırlayamadım.
Yamukluk duzeliormus tabiki senin sorman iyi olmuş inşallah cevap yazarlar.
Burnuna odayı soguk buhar mi yapsanız acaba. Klima acik ya hassas burnunu o da etkilior sanırım.
Samsunda daha rahat diyordun çünkü.
Çok küçükler ya kuvez geçmişi olan, erken doğan bebek tabi daha çok evhamlandiriyor anneyi çok da haklisin. Oglumdan biliyorum.Inşallah hayırlısı olur her şeyin.
Bizde hergüne devam şükürüm, zira hala fena halde yazHanimlar sonbahar geldi ya malum.
Banyo sıklığı nasıl oldu bebeklerim.
canim sen destek alıyor musun şu anda irlandalı anneden?Ben halletmeye calistim ama illa soru yerleri bilmedigim haller oldu . Sonrada yatak degistirince bozuldu . Ama kendi kendine basaranlarda var neden olmasin
aynen aynen :)O nasıl oluyor yani doğrulmak.
Yatırınca kızım kafayı kaldırıyor.
Onu mu diyorsunuz.
Çok tatlılar dimi ya.
Keşke büyüyünce de böyle tatli olsalar
ben annemde 2 gunde 1 yapmaya basladim tek basima cok zorlanıyordum cunku birde file flanda yok. Simdid eve gidince fileye sığar mı bilmiyorum. Ama esim yardim eder en azindan. Havalarda soguyor dediğin gibi 2 gunde 1 yapalmaya devam ederm heralde annemlerdeyim ablamlar sali ve persembe yikama gunah diyorlar ama bilemedim.Hanimlar sonbahar geldi ya malum.
hepsi ayni seyleri yapiyor demek iyi bari :)Benimki yapıyor mekik çekiyor gibi yapıyor. Uyandığı zaman uyanacağı zaman yapıyor gözleri kapalı oluyor ama bunu yaparak uyanıyor.
Tam benim kızımı anlatmışsın Aynısının tıpkısı havuç verdim tatlıydı onu da yemedi. Sulu olmadığı için yiyemiyor sevmiyor galiba kah kuh yapıyor dline boğazına yapışanları çıkartmaya çalışıyor
ayy sende benim gibisin ya bende cok takintiliyim ablamin kizi geliyor ayakkabini kapinin disinda cikart diyorum cikartiyor bu seferde dışarıya basiyor kizim iceriye bas orasi pis diyorum ama cocuk iste. Ablamda bahçenin merdivenine oturmus sonra eve gelip oturuyor e merdivene bir suru kargocu sucu vs geliyor hep mikrp ama cok dikkat etmiyorlar iste. Mesela parayu tutuyorlar ya ben cok tiksiniyorum gecen markete gittik canta cuzdan almadim zaten buzdolabi posetine koydum parayi ellemeden vermeye calistim napiyorsun sen diyorYa kızın bezini al mutfakta koltukta
Mutfak sandalyesine köy.
Vi girdimbez karşımda pis mendiller de dışında gözüküyor.
O elle telefon iynuyot,kızlarına büsküvi açıyor.
Şuan gözümde her yer pis kanalı.
Bu kardeşim çok salak. Her konuda salak.
Biktim çocuklarının gürültüsünden,simarikligi ve pisliğinden.
Sonra neden elletmiosun bebeği sevdirmiosun.biktim.
canim bende suan philips avent veriyorum ama ilk chicco vermistim daha iyi tutmustu hatta bence aventten daha iyi sanki damaga tam oturuyor.Yani hep uymasak da bir rutin yakaladık gibi
Emİk bizimkide çok zor tuttu en son buradan arkadaşların önerisiyle avent ultra emzik verdim öyle tutmuştu
Ben hep catalla ezdim son iki gun sulandirdim yoksa lop lop yutuyor sonra oldugu gibi kakayla cikiyor havuclar flanAğzını açmıyorsa zorlama canım her gün dene ama zorla verme ağzına sakın. Sonra çok zorlanırsın. Önce dudağına dokunduruyorum tadını beğenirse ağzını açıyor benimki yoksa vermiyorum. Çorba türü daha rahat yerler ilk aşamada ilk 2 hafta blender kullandım ben yeni yeni ezip veriyorum yutmayı ancak öğrendi.
ay cok fenalar ya her seyide tutmak istiyorlar o ellero parmaklari yerim ya benBenimki geçen dönenceye ulaşmak için bir eliyle tutmuş beşiğin parmaklığını kendini yukarı çekiyordu, diğer eliyle de dönencenin düğmesine dokunmaya çalışıyor. Kızımdan biliyorum ayağa kalkmaya başladıklarında bir bakıyorsun kalkmış beşikte balkondan bakar gibi sana bakıyor
yaa doktor nasilda anlıyor sen farkettin mi peki ben anlamıyorum hic elliyorum normal geliyorDişlerin hepsi çıkana kadar rahat yok. Biri bitse diğeri başlayacak sanırım. Alt iki dişi çıktı bir iki haftadır rahattık. Şimdi üstler kaşınmaya başladı. Bugün doktor kontrolü vardı üstler şişmiş geliyor dedi.
Ata cim insallah burnu hemen acilir insallah kafasida duzelirAh kuzum. Rabbine Hamdusenalar olsun. Rabbim her ayrıntıyı o kadar güzel yaratmış. Ne çok özlemini çektim. Rabbim “ol” dedi. Ne zor bir hamilelik geçirdim. Hergün elim yüreğimde. Yavrum da tutundu bırakmadı. Bugün ayakparmaklarını bile ne çok seviyorum dedim. Kafası eğri kaldı biraz. Başka sıkıntı olmasın da . Kask için aradılar. İstanbul a gitmek gerekiyormuş. Çokça. Haftalık bile gelişmeye bakmak için. Kask 23 saat başında kalacakmış. Amerika’dan geliyormuş dolarla. SGK ödemiyormuş. Hastalık var görüşmeye bile gitmek zor. İnternetten bir sürü yastık aldık ama inatla sağa yatıyor,geceden beri yastıklara bariyer dikiyoruz. Sağa çevirmesini engellemek için. Burnu tabi klimadan yine zorlanıyor. Buhar Makinesi çalıştırıyoruz ama tuz lambası hiçbirinin faydası yok. Samsun da daha iyiydi tabi. Kuru hava. Saol ilgine canım. Senin bebelere de sağlıklar dilerim
Ah kuzum. Rabbine Hamdusenalar olsun. Rabbim her ayrıntıyı o kadar güzel yaratmış. Ne çok özlemini çektim. Rabbim “ol” dedi. Ne zor bir hamilelik geçirdim. Hergün elim yüreğimde. Yavrum da tutundu bırakmadı. Bugün ayakparmaklarını bile ne çok seviyorum dedim. Kafası eğri kaldı biraz. Başka sıkıntı olmasın da . Kask için aradılar. İstanbul a gitmek gerekiyormuş. Çokça. Haftalık bile gelişmeye bakmak için. Kask 23 saat başında kalacakmış. Amerika’dan geliyormuş dolarla. SGK ödemiyormuş. Hastalık var görüşmeye bile gitmek zor. İnternetten bir sürü yastık aldık ama inatla sağa yatıyor,geceden beri yastıklara bariyer dikiyoruz. Sağa çevirmesini engellemek için. Burnu tabi klimadan yine zorlanıyor. Buhar Makinesi çalıştırıyoruz ama tuz lambası hiçbirinin faydası yok. Samsun da daha iyiydi tabi. Kuru hava. Saol ilgine canım. Senin bebelere de sağlıklar dilerim
Ben denk gelmedim canım uyurken uyuma aşamasında çok yapıyor ama uyuduktan sonra yapmıyorSelam kizlar peki bebekleriniz uyurken doğruluyorlar mi benimki tam dalmadgunda hep yapiyor bunu normal mi acep
Ne kadat oldu ek gıdaya başlayalı kiBeynim yanıyor 4 çocuk gürültüsü ve kkucaktali kızım.
ne yapsam.bilemedim.
dişlerinden mi acaba.
Bizde sabahları hala sıcak hergün yıkıyorum 12 gibiHanimlar sonbahar geldi ya malum.
Ben de su ekliyorum başta blender dan geçirecek kadar eklemiştim onu da yemeyince baya ekledim bunu da yemediEvet ben şu da ekliorum aslında.
Ama kaşığı görse ağzını açmıyor.
Zorla verince boğulur gibi öksürüyor.
Yoğurt yerdi ondan davazgecti.
Onun dışında herşeyi ağzına sokuyor.
Diş yüzündendir belki de.
Inşallah yerler iştahlı olurlar bakalım.
Yaa ben biraz zorladım sanırım. Ağzını güldürerek açtırıp hop kaşığı soktum biraz yedi biraz dışarı çıktı. Hiç gönüllü değil yaa napcam çok canım sıkkınAğzını açmıyorsa zorlama canım her gün dene ama zorla verme ağzına sakın. Sonra çok zorlanırsın. Önce dudağına dokunduruyorum tadını beğenirse ağzını açıyor benimki yoksa vermiyorum. Çorba türü daha rahat yerler ilk aşamada ilk 2 hafta blender kullandım ben yeni yeni ezip veriyorum yutmayı ancak öğrendi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?