- 27 Aralık 2014
- 2.197
- 4.858
- 133
- 35
A aynen alkisi da öğretmek lazim artik yavastan.@SuRMeLi Maşşallah Asya kuzumabiz de dün konuştuk ne zaman yapıyordu alkış bebekler diye demek hazır olan yapabiliyor biz de çalışalım biraz
Ana kucağında yediriyorum silikon kaşıkla. Ben mamanın kalanını bile kaşıkla verirdim alışkındı kaşığa böyle zor olacağını tahmin etmiyordumYer canim daha yeni alışıyorlar benimkide yarisini tükürüyor ben tekrar agzina koyuyorum. Bu arafa silikon kasikla verin mutlaka diger turlu zor olur birde cok dik konumda vermiyorsun dime
Yok canım ben elle hiç anlayamamıştım sadece iki aylıktan beri salyası bitmemişti ve çok kaşınıyordu ordan anladık ama bu kadar da erken beklemiyorduk. Şimdi de üst damağı kaşıyor artık kaşıdığı yerden anlıyorum. Doktor elini sürdü şişmiş dedi ben hiç ellemedim bugün bir bakayım yazarım.aynen aynen :)
ben annemde 2 gunde 1 yapmaya basladim tek basima cok zorlanıyordum cunku birde file flanda yok. Simdid eve gidince fileye sığar mı bilmiyorum. Ama esim yardim eder en azindan. Havalarda soguyor dediğin gibi 2 gunde 1 yapalmaya devam ederm heralde annemlerdeyim ablamlar sali ve persembe yikama gunah diyorlar ama bilemedim.
hepsi ayni seyleri yapiyor demek iyi bari :)
ayy sende benim gibisin ya bende cok takintiliyim ablamin kizi geliyor ayakkabini kapinin disinda cikart diyorum cikartiyor bu seferde dışarıya basiyor kizim iceriye bas orasi pis diyorum ama cocuk iste. Ablamda bahçenin merdivenine oturmus sonra eve gelip oturuyor e merdivene bir suru kargocu sucu vs geliyor hep mikrp ama cok dikkat etmiyorlar iste. Mesela parayu tutuyorlar ya ben cok tiksiniyorum gecen markete gittik canta cuzdan almadim zaten buzdolabi posetine koydum parayi ellemeden vermeye calistim napiyorsun sen diyordaha birsürü sey iste anlatsam bitmez
canim bende suan philips avent veriyorum ama ilk chicco vermistim daha iyi tutmustu hatta bence aventten daha iyi sanki damaga tam oturuyor.
Ben hep catalla ezdim son iki gun sulandirdim yoksa lop lop yutuyor sonra oldugu gibi kakayla cikiyor havuclar flan
ay cok fenalar ya her seyide tutmak istiyorlar o ellero parmaklari yerim ya ben
yaa doktor nasilda anlıyor sen farkettin mi peki ben anlamıyorum hic elliyorum normal geliyor
Ata cim insallah burnu hemen acilir insallah kafasida duzelir
Bu arada ben klima acik olunca daha bir fena oluyordum burnumu yaptirdim halen klimali ortamda durmam fena olurum
Klimada acmazsan sicak diyorsun vantilator mu denesen direk cocuga vurmayacak sekilde yada sogutucular var gerci simdi kis geliyor insallah bir an once gecer gider rahat eder bebisin
İyiyim canım teşekkür ederim,Sen nasılsın.
Evet okullar açılmayınca 6 güne yayıldı canlı dersler ne yazık ki sistem kaldırmıyor kilitleniyor çoğu zaman. 37 gün oldu kendimi sürekli bişeylerle meşgul etmeye çalışıyorum yoksa aklıma geldikçe çok kötü oluyorum hala inanamıyorum daha dün geldim evime bugün gidicem tekrar annemde kalınca daha rahat huzurlu hissediyorum kendimi eşimde saolsun anlayışla karşılıyor ama ne zamana kadar büyük kızım 1.sınıfa başladı eşimin benim canlı derslerimiz var sürekli bu haftada böyle idare edip hafta içi evime geçerim sanırım akşamları kardeşler toplanıyoruz anne evinde olmak daha iyi geliyor ama onun yokluğu çok acı...Cok haklisin vallahi.
Bana da aynisi oluyor hep.
Babada iki cocuk da ya uyuyor ya sessizce takiliyor.
Cumartesi de mi ders var artik.
Iyce degisik bir sistem oldu.
Yigebim 2. Sinif bir kere bile giremedi daha canli derse baglanti yokmus falan.
Sen nasilsin canim. Derslerle biraz da olsa mesgul oluordur insallah kafan.
Kizlarin nasil, neler yapiorsunuz.
Ay ne güzel öyle devam eder inşallahIyi geceler canımlar.
Ek gıda doneminiz nasıl geçiyor. Biz maşaallah iyiyiz bu ara kızların ödevlerine çok yoğunlaştım buraya pek vakit bulamıyorum. Bedenen ruhen çöküyorum sanırım.
Asyacik bugün el şaplatmayı öğrendi nasıl sevindik☺cibidik diyorum hemen basliyor el şaplatmaya. Bazen denk getiremese de cok tatlii. Bu kız çok fena olacak sanirsam.
Sen yıka ya bana ne yapma dedilerse yaptım yazılı bi kural yok yaaynen ama oyle dediklerindede acana oluyorum :) birde benim kiz sali doğmuştu annem sali gunleri yikama yaramaz olur diyordu ama bn yikadim :)
Yaa sen nasil bu kadar kisa surede basardin gercekten birde senin bebegin agliyordu. Valla ben sallamazsam uyumaz mahfolur aglamaktan Biz iyice alistik gece bile kalkip sallaniyoruz bazen..
Ahahah gıcıklık değil mi ya bizi rezil edecekler illaGünaydın.. Bu yavruların garezi resmen bize ya canlı dersim var kalktım emzirdim altını değiştirdim sen ilgilen diye verdim eşime yanına aldı yatırdı Bi baktım sesleri yok 5 dk içinde uyumuş ikisi de gülermisin ağlarmısın şimdi bide kalkınca hava atıcak bana hani uyumuyordu Bi çocuk uyuyamıyorsun diye
Zaten park yatakta yatmıyor mu yanında mı yatırıyorsuun ya ben emzirirken uyuyakalcam da düşecek diye korkuyorum bence park yatakta yatır hamağı bile bıraktım döner düşer diye küçük geliyor hamak arrıkGünaydın hanimlar.
Bu kacinci dusus.
Yastik koydugumuz taraftan sandalye olmasina ragmen sandalye ile yatagin arasina dusmus gece.
Agliyor ara ara goremedim aklim gitti. Saniyelik is tabi de iste.
Kafasini sure sure enekliyor oyle becerdi sanirim.
Okumazsam boyle olur nazarliorum en cok ben severken.
Sanirim part yatakta yatmali degil mia artik
Nasil agir uyuyorsam anlayamadim cok kiziyorum kendime.
Hoşgeldin canım yeni eviniz hayırlı olsunİyiyim canım teşekkür ederim,Sen nasılsın.
Bebeklerde iyi evi taşıdım, cocuklara oda derken iş güç, kosusturmayla geçti zaman. Yuvarlanıp gidiyoruz. Cocukları ayırdım yanımdan, ikisi aynı odada yatıyorlar artık. Biraz dövüş biraz seviş, birbirlerine alışmaya çalısıyorlar.
Sağol canım benim. Kendime hiç zaman ayıramıyordum. Ses yapmaktan korkuyordum uyanacaklar, birinden biri elimde patlıyacak diye. Geneldede patlıyordu, hayatım hiç yok gibi gelmeye başlamıştı. Birdahada yanima almam ikisinide. Hasta olmadıkları sürece.Hoşgeldin canım yeni eviniz hayırlı olsunne iyi yapmışsın odaları ayırmakta
Afiyet olsun yarasın şifa olsun.inşallah yer, Benim kızda sıvı seyleri yerken zorlanıyor,bazen boguluyor. Koyu kıvamlı seyleri daha güzel yiyor. Mesela patatesi havucu ezerek verirsem yemiyor. Haşlıyorum o sekil ağzına tutuyorum, daha güzel yiyor. Yani anlıyacağın cocuklar farklı farklı, parmaklarında oynatıyorlar. Birde artık şaırdım ne yedireceğimi, hep degisik birseyler istiyor. Tokta olsa birsey goruyor istiyor. Bu ara istahimiz iyi. Evet ezmeyi blandiri cocuk belirliyor. Daha hic kullanmadim blandirbenim tosbigin akşam yemegi, havuç kabak ve patatesi rendenin ince yerinde geçirip, bir tatlı kaşığı yağ ile hafif kavurdum. sonra az suyla haşladım, sebzeleri ezdikten sonra az bir pirinc katıp biraz daha pişirdim. ama asıl önemli olan pasa yiyecek mi? patatessiz olanı irmikle yapmıştım yemişti. üç gün çok geldi iki gün kuralıyla yapıyorumilk iki gün kabak, sonra kabak havuç, sonra kabak havuç patates diye gittim. kıvam versin diye irmik ya da pirinç kullanıyorum. çok sıvı şeyleri daha zor yiyor onu farkettim.
Eki Görüntüle 2696797 Eki Görüntüle 2696799 Eki Görüntüle 2696800
aşamaları da böyle. bebeğinizin durumuna göre ister çatalla ezip, ister ilistirden geçirip ister de blender yapabilirsiniz. buradaki mesajlardan anladığım kadarıyla tek doğru yok bu konuda. dikkat etmemiz gereken az çok pütür olması galiba.
Sağol canım benim, insallah iyi olur hersey.Sizlerde mutlu olun guzel günler herkesin hakkı. Allah herkese nasip etsin, guzel bir ev, mutlu bir aile, tabi önce sağlık diliyeyim.
Kalppare iyiyiz canim. Iyi diyelim daha iyi olsun elhamdulillah.
Annemdeyim ben altkatta. Burda biraz daha rahatim pislik temizlik acisindan ama.burasi da pis istekizim cirkin olmayi igrebmis dusun ne kadar toz pislik varsa burda himkirmaya calisiyor yani abartmiyim ama bana gore degil anliosun sen beni iste.
Kardesimin 3 cocuk benim iki komple buradayi, tertemiz deliriyoruz her gun tertemiz.
Gurultudenn kizin da duzeni sasti ama cocuklari da cok seviyor, istiyor. Ben de ellemeyin bagirmayin demekten yoruldum onlar aynen devam
Esim 5 gun somra gelcek ins eve yerlesicez bakalim.
Oglum.firarda.iste hala ben xe yanina grldim.napayim anneme de faydam olur diye kardesim kirsa falan gidiyor olmuor evde
Okuorum da yazamiorum kizim hep kicak istiyor telefonu elimden cekiyor.
Oglun simdi 3 yas problemlerini yasiyor sanirim.
Sosyallesmesi lazim aslimda sen daha iyi biliorsun ama korona da var.
Rabbim.yardimcin olsun insallah.
Sen debenim gibi asilari simdiden dusunmeye basladin mi.
Ates yapar mi, hzursuz olur mu,banyo yaaptitilir mi, hangi saatte gitsek az kisi olur saglik ocaginda
Macir salcasi nasil yapiosunuz siz hani kahvaltilik olani.
anmem almis domates biber de ben tam.girisiorum kizim uyanior birazini eksiktttik tarhanaya cevircez galibasiznasil yapiorsunuz tarhanayi, sizin oralarda sutle degisik tarifler de oluordu.
Salcayi seen yapaamazsin tabi iki cocukla. Normal yemek yapmaya firsat olmuyordur.
Annen nasıl oldu. Kalkabildi mi.
Sen psikolojik olarak da agri hissedebilirsin belki ama dikişlerinin acimasi kucakta tasimaktan olabilir.
Çok iş yapıyorsun bi de sen sanirim.
Dolaplar giriştin badana annenin ev ooo.
Çok yoruyorsun dimi kendini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?