Kaskı 23 saat aralıksız takıyormuş bebekler . Benim bebem örtüye şapkaya çoraba karış bir çocuk. Takmaz diye düşünüyoruz çok ağlar kıyamam. Çocuk doktoru sola yatsa düzelir hala diyor. Kolumda ayağımda nerde yatarsa yatsın dönüyor. Hayırlısı bakalım. Tek yıkamak zor. Balık gibi kayıveriyorlar. Benim avantajım eşim evde. Bana yardımcı yoksa daha da zorlanırdım. Hep kucakta çünkü normalde de.Evet cok zorlu sureclerden gecince zaten zor olan annelik daha zor haklisin gercekten.
Rabbim sifa versin, dermansiz dert vermesin insallah.
Amin inşallah hepsine saglik versin rabbim.
kolunda yatirsan dalinca ceksen kolunu arkasini yastikla desteklesen, donemese yani olur mu ki ama kafayi yine de cevirir mi.
Istanbula da gidilemez simdi haklisin. Insallah hallolur kisa surede.
Nasil bir kaskmis o. Baska yolu yokmuymus yani. Ama ozel bir klinikse ozel arabayla gidilebilir belki de.
Belki de duzelicek zamanla. Normal cocuk doktoru ne diyor peki size.
Bu arada Ben de kucagima yatirip yikiyorum bayadir ama evet tehlikeli baya. Rabbim korudu birkac kez resmen.
İnşallah canım. DR da düzelebilir diyor. Burnu için de kafa içinde inşallah düzelsin. Hepsi sağlıcakla büyüsün. Dermansız dert vermesinnzh99 canım düzelir inşallah biran önce Ata cığımın kafası da burnu da neysr ki az kaldı havalar seriliyor artık. Bizim de kafanın arkası doğduğundan beri bi tarafı yamuk gibi ama iki taraflı da yatıyor dikkat ediyorum oturmaya başlayınca düzelmişti küçük kızımınki de epey yamuktu. Atanın çok mu ki belki oturmaya başlayınca düzelir inşallah
Hoşgeldin canın. Evi taşımana sevindim. O hadsiz komşundan da kurtulmuş oldun. Güle güle oturun. Kuzuların ayrı oda işi de iyi olmuş kolayca alışsınlar inşallah.İyiyim canım teşekkür ederim,Sen nasılsın.
Bebeklerde iyi evi taşıdım, cocuklara oda derken iş güç, kosusturmayla geçti zaman. Yuvarlanıp gidiyoruz. Cocukları ayırdım yanımdan, ikisi aynı odada yatıyorlar artık. Biraz dövüş biraz seviş, birbirlerine alışmaya çalısıyorlar.
Ay keşke benden de gitsee kilolariyi canim tatlı kadın halden anlayan gelini gibi değil de kızı gibi davranan. yeğenler var dönüşümlü 1i kaliyor bizimle gozkulak oluyorlar. ama kv gelirse biraz sorumluluğum azalır 2 gün en azından kafami sakinlestiririm. konuştum gelecek sağolsun. hatta pazaartesi gidip kan da vereyim istiyorum. hizla kilo veruyorum oglum da aliyor. artik süt de sagmiyorum nasil gidiyo biyle korkuyorum artik. 18 kg gitti
aynennn stabillesti yorgunluk hali. bi de sanirim kabullenemedim daha şu anki hayatımı. özgür hissetmiyorum. pandemi de etkiledi tabi ki. ne bileyim ruhum daralıyor bugün
Sağol canım benim. Umut tek yatmak istemedi, uykularini düzene soktum. Akşam 10 da ikisinide yatağına yatırıyorum. Ben kızın yanına uzanıyorum meme verip bırakıyorum. Oğlum zaten tek uyuyabiliyordu. Biz yatiyoruz diyorum umut uyuyor. Kızda 10 dk emip mayışıyor kalkıyorum yanından. Telsiz var gece 4 de kadar kalkmıyor, 4 te emmeye kalkıyor. Emiyor uykulu tekrar yatağına bırakıyorum. Sonra 8 de ikiside kalkıyor. Sonra sabah 11ile 1 arası kız tekrar uyuyor. 3 ile 6 arası ikisi öğlen uykusuna yatıyor. Allah'a şükür bi düzenimiz var. Kızın bazasında koruyucu var. Evet canım duruda çok yaramaz, her yeri karıştırıyor. Saç çekme zaten benim en sinir olduğum sey. İlk başlar hosuma gidiyordu. Umut yeni bıraktı, o başladı.uyumayan beslenmeyen çocuga bakmak cok zor. Uyku yonunden sıkıntımız yok şükür. Çok yoruluyorlar o yüzden güzel uyuyorlar. Vallahi koy bence uyansın, uyanmasın derken öyle alışıyor bu sefer. 21 gün kuralını uyguluyorum. Ne olmasini istiyorsam basarisizda olsam, devam ediyorum.illaki alıştırmak istediğin şeye alışıyorlar.Bu olmadı deyip pes etme, ben nerede hangi sekil uyumasini istiyorsam onu yapıyorum, elinde sonunda oluyor. Çayima şekeri, sigarayı o şekil bıraktım. Blendır hiç kullanmadım, meyve ile elma puresi ile başladım. Cam reddede ezdim, diğer seyleri çatalla ezdim. Birtek patatesi sevmedi onu ve havucu, ikiye bölüm haşladım o sekil yedi. Ben herseyi veriyorum artik. 3 gun kurali ilk gunler yaptim, simdi biraktim. 1 kofte yiyor Hemde severek.ben orti bebede kullanmiyorum, serum fizyokejikte sıkmiyorum. Hergun duş aliyor, sıcak suyla burnunu ovuyorum banyoda, genelde hapşırıyor cikiyor. Her yemek yediginde birde iskak mendili bıraktım, altini temizlemek icinde yikiyorum. Ozamanda hep yuzunu yikiyorum. Burun tikanikligi hiç olmadıHayirli olsun eviniz.
Biraz erken ama iyi yaptin aslinda.
Umutu koysan tek daha cok kiskanir hircinlik yapardi.
Duru da mi bassladi seni delirtmeye simdiden baharcim ya.
Hos benim kizda surekli kucak,yalandan bagirma aglama simdiden basladi oynatmaya haklisin.
Gun boyu uyumuyor ama cok uykusu var.
4 tane de cocuk var ya burda gurultu duyunca hop kalkiyor.
Resmen onlarla oynuyor gulusuyor onlarla, dil cikartiyor, tukuruk yapiyor, onlara ciglik atiyor saclarinii cekiyor.he bi de cirkin ol yapio burnu sumuk doldu galiba getirdim otribebeyi cekicem bakalim
Kanguruda cocuklari izlerken ayakta emzirdim uyuyor suan. birakti memeyi bakalim.
Yataga koyma cesaretim yok acaba bi delilik yapsam mi ne dersiniz uyanir mi.
Blender nasil kulkanmadin sen hic yemekleri nasil verdin mesela taze fasulyeti ezmeyle yutabiliyor mu ki.
Nasil kivam yapmak lazim.
Ben olsam gider elimin nemal olduğunu anlatır kalbini kıran tarafın ben olmadığımı söylerdimYa hanımlar benim bu eltim basıma bela..ellerim titriyor sinirden..iyice hasta etti beni kadın
Ben buraya 6 yıl önce geldigimde (ki baska sehirde yasadim 5 yil) beni komşu bir nene (90) var ona goturdu kv.birsuru de komsu teyze vardi.orada nene bana evlatlarini kaybettigini söyledi agladi..eve geldik.ben de ve kayinvalideme ya cok uzuldum.kimi kimsesi yok mu? Bakani yok mu? Evlatlari da ölmüş.tirnaklari da uzamış. Demistim.kv de bana kizim kimsesi olmaz olur mu ust katta gelini var o bakıyor ama o da yasli demisti.ben de o yyazik ikisi de yasli demek uzuldum denistim.hatta eger kabul ederse gidip evini temizlerim ben gencim bir cirpida biter nolacak sevap yasli kadin demistim. annem de kizim yanlis anlarlar bosver demisti.konu kapanmisti.bunca zaman tut sen bunu icinde de.git kadina sen sekerpareyi seviyorsun ama o senin hakkonda soyleniyor.bakamiyirlar kadina tirnaklari b.k icinde les gibi evi diyor .demedim..deee meee diimm..bir kere yeni gelinim her lafimi seciyorum.b.k kelimesini kulllanmam imkansiz.ya hadi diyelim ki ben bir terbiyesizlik yaptim.kii evladi yok sandigimdan dedim.sen evladini bile bile yasli basli insanlari uzmeye nasil gidersin..hic mi icin sizlamadi mi be kadin.o insanlari ici kırılır diye hic ni dusunmedin vicdansiz..benden buyuksun 6 yas.ben cahilmisim.ben o lafi 25 yasimda ettim ama sen simdi bu aklindla 38 yasinda yetistirdin..Allahim cok uzgunum..icim parcalandi..benim.bi cahil lafımdan konu nerelere gelmis.gidip hatami duzeltmeliyim..bugun gidip konusmayi dusunuyorum..sizce mantikli mi? Kv gitme diyor.esim de oyle.ama ben benim yuzumd3n kirik bir kalbe dayanamam..
Ben sadece tatile gittiğimizde yanımda yatırdım kokumu aldıkça emmek istedi ağladı bize yaramadıAnnemdeyiz ya
Yanyana yatiyoruz enine.
Ezilmez insallah ben de korkuyorum da ezilene kadar dusuyor yataktan zaten emeklemeyi ogrenmis yarim da olsa. eve cikayim ayarlicam. Hamak tabi cok kucuk gelir artim iyi yapmisin. Ama kolunda uyumak da ayri guzel oluuir koklayip operek
Teşekkür ederimAmin canım hayırlı olsun yeni evin
Bu kadar temizliğe düzene vs takılacak kadar uzun değil ömrümüz yaa. Belli bir düzen ve temizlik içinde yaşamayı kafi buluyorum ben. Yazık ömrümüzü bu tarz şeylere harcamamak lazım.
Bence gidip niyetini anlatabilirsin anlayacaktır
Hepimiz aynıyız canım ya tabi 2 tane çok çok daha zor ama ben de her gün ruh gibi kalkıyorum üstelik kümülatif bir yorgunluk oldu artık hiç geçmiyor gibi hissediyorum..
Hoşgeldin canın. Evi taşımana sevindim. O hadsiz komşundan da kurtulmuş oldun. Güle güle oturun. Kuzuların ayrı oda işi de iyi olmuş kolayca alışsınlar inşallah.
Amin canım hayırlı olsun yeni evin
Bu kadar temizliğe düzene vs takılacak kadar uzun değil ömrümüz yaa. Belli bir düzen ve temizlik içinde yaşamayı kafi buluyorum ben. Yazık ömrümüzü bu tarz şeylere harcamamak lazım.
Bence gidip niyetini anlatabilirsin anlayacaktır
Hepimiz aynıyız canım ya tabi 2 tane çok çok daha zor ama ben de her gün ruh gibi kalkıyorum üstelik kümülatif bir yorgunluk oldu artık hiç geçmiyor gibi hissediyorum..
Teşekkür ederim sağolun. Babadan kalma 2 katlı bir evimiz vardı. Sonunda abim satılmasını istedi. Onu sattik hakkimizi aldik, birazda biz borçladık o şekil aldık. Nzh o komsum ben duruyu dogurmadan önce taşınıp gitmişti. Daha önce kurtulmustum zaten. Unutmamana sevindim benimde bazen aklima gelir, adi herif niye susuyordun diye arada sorarım.
Amin Geçmiş olsun canım inşallah biran evvel düzelir.İnşallah canım. DR da düzelebilir diyor. Burnu için de kafa içinde inşallah düzelsin. Hepsi sağlıcakla büyüsün. Dermansız dert vermesin
Ben biraz erkenci davradım. Senin ilk çocuk duru yokken, ayiramiyordum tek kalacak diye , icim rahat degildi.Her cocuk kendi belirliyor zamanı. Al oğlum 2 yasinda ayrilmis oldu, cogu oglum yuzune birazda acele ettim, ilk gunler korktum ama, bende alıştım. Hem cocuklar esimin horlamasından kurtuldu. Gecenin bi yarısı bazen oda sıçratıyordu cocukları.Bende gece ayakta uyutup yatağına koyuyorum ama beşik yanımızda odamız yok yapmadım şarka gideceğiz diye ama sen iyi yapmışsın
Ya bu eltin senden ne istiyor ne degisik bir kadin
Bence gitme ya bosver ne gerek var 6 sene oncesymis birde, karsindaki olgun bir kisiyse zaten orali olmaz sende bosver sinirlenme ya kendine yapiyorsun.
Ya canim benim ben de goruyorum oyle ufak seyleri.
Inanmiyolar bazen
Sanki deliyim ben.
Bugun kopek kacti arka odadan nutfaga girdi kovdu annemler ama diyo ki girmedi.
Kardesim.ayakkabiyla basiyor eve.
Ya ben gore gore iyice evhamlaniyorum,igreniyirum. Zaten hastalik yani bu.
Dizideki kadin da okb iste,elinde degil.k
Hem elinde hem degil.
Ruh kanseri.
Rabbim korusun maddi manevi her turlu hastaliktan hepimizi.
Of of.
Cocuklarla tabiki is olmuyor.ben evde cok is var diye gitmwk istemiyorum zaten buranin pisligini tasicam diye gicik oldum.
Nalicaz bilmen.
Okul zamani beynin doluydu iste. Detayli dusunmuordun.
Sen zaten cok cok temizsin,bosver daginik olsun.cocuklu ev cok daginiliyor.ben oglum uyuyunca toplardim..burda mesela boyna topluyorlar cocuklar yine dagitiyor.cocuk bu napican.
Kendimi ikna edemiyorum ne guzel dedin aynen ben de ugrasip duruyorum iste iknaya.
3 gunluk dunyada rahat olmak lazim aslinda.
Ikk zamanlar oglum idrar yllu enfeksyonu olmasin diye cok taktim uğraştım
Et sut az yesin abur cubur yemesin bobrekleri olmesin diye ugrasmaya devam. Ama burdakilerde goruyor etcil bu yigenlerim ne sebze ne birsey.
Ay ne cok yazdim yaa.
Seans ucreti gondereyim sana iban yaz özelden
Nazar olabiliilir aynen.
Namaza hala baslayamadim bebek oldu 5 bucuk aylik. Of.
Olsun derdimiz bunlar olsun. Rabbim beteinden korusun.
Kalppare Eltin belli ki hasta bir kişilik . Onu düşünme ama teyzenin gönlünü alabilirsin . Nihayetinde seni tanıyor bile olsa yaşlı demişsin . Yaş ilerledikçe çocuklaşıyorlar , alınganlaşıyorlar . Bence de gidip konuşabilirsin. Yoksa senin de için rahat etmeyecek sanırım .
iyi canim tatlı kadın halden anlayan gelini gibi değil de kızı gibi davranan. yeğenler var dönüşümlü 1i kaliyor bizimle gozkulak oluyorlar. ama kv gelirse biraz sorumluluğum azalır 2 gün en azından kafami sakinlestiririm. konuştum gelecek sağolsun. hatta pazaartesi gidip kan da vereyim istiyorum. hizla kilo veruyorum oglum da aliyor. artik süt de sagmiyorum nasil gidiyo biyle korkuyorum artik. 18 kg gitti
aynennn stabillesti yorgunluk hali. bi de sanirim kabullenemedim daha şu anki hayatımı. özgür hissetmiyorum. pandemi de etkiledi tabi ki. ne bileyim ruhum daralıyor bugün
Ben olsam gider elimin nemal olduğunu anlatır kalbini kıran tarafın ben olmadığımı söylerdimyazık işsizlik başka bişey değil neden insanlar bu kadar kötü
Kaskı 23 saat aralıksız takıyormuş bebekler . Benim bebem örtüye şapkaya çoraba karış bir çocuk. Takmaz diye düşünüyoruz çok ağlar kıyamam. Çocuk doktoru sola yatsa düzelir hala diyor. Kolumda ayağımda nerde yatarsa yatsın dönüyor. Hayırlısı bakalım. Tek yıkamak zor. Balık gibi kayıveriyorlar. Benim avantajım eşim evde. Bana yardımcı yoksa daha da zorlanırdım. Hep kucakta çünkü normalde de.
Evet 2 çocuk olunca mecbur kızı alsan oğlan zaten isyankarBen biraz erkenci davradım. Senin ilk çocuk duru yokken, ayiramiyordum tek kalacak diye , icim rahat degildi.Her cocuk kendi belirliyor zamanı. Al oğlum 2 yasinda ayrilmis oldu, cogu oglum yuzune birazda acele ettim, ilk gunler korktum ama, bende alıştım. Hem cocuklar esimin horlamasından kurtuldu. Gecenin bi yarısı bazen oda sıçratıyordu cocukları.
Allah seni bir vesile ile kurtarsın o kadından önüne kapılar açsın canım ne diyimKötülük bu jade ya..kötülük başka açıklaması yok yani bunun...kötü bir ruh..hasta bir ruh..
Gitnek istiyorum ama kkv gitme.dedi..o cözecekmiş guya..
Günaydın canım valla benimki de aynı ya gecesi iyiydi onu da bozdu kaç kere uyandı sayamadım bir de gece de emmedi bu gece nasıl ağlıyor biberon istiyorum diye gündüz çok vermemiştim biberon özledi zaar kiKızlar benim kız 3 gündür bambaşka bir bebek uyku reddini hiçbir atakta böyle yaşamadık çok zorluyor beni ayaklarım koptu sallamaktan kendini resmen sağa sola savuruyor ağıt bağırmaları falan bambaşka boyuta ulaştı uyku aşamasındabir de uyumuyor yatıyor 20 dk 30 dk gece iyi uyurdu onda da uyanmalar başladı 5.30 gibi dikti beni ayağa yeni uyudu güç bela
Hoşgeldin baharcım Maşşallah çocuklarına bin kere. Düzeniniz hiç bozulmaz inşallah ne güzel kurmuşsun darısı bize olsun. Erken odadan ayırınca uykular da çabuk düzene giriyor aslında. Evin de hayırlı uğurlu bol neşeli olsun inşallahBen biraz erkenci davradım. Senin ilk çocuk duru yokken, ayiramiyordum tek kalacak diye , icim rahat degildi.Her cocuk kendi belirliyor zamanı. Al oğlum 2 yasinda ayrilmis oldu, cogu oglum yuzune birazda acele ettim, ilk gunler korktum ama, bende alıştım. Hem cocuklar esimin horlamasından kurtuldu. Gecenin bi yarısı bazen oda sıçratıyordu cocukları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?