2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Oh senin iş Almanya dan iyiymiş bizimkiler de büyüyüp yardım ederler mi
Ayy ederler inşallah zaman hem çok yavaş hem çok hızlı geçiyor büyük kızımın boyu beni geçti. Benim 178 cm boyum bu arada . Fotolara bakıyoruz da daha dün gibi bebekliği. Bu minnoşlar da büyür de unuturz bu günleri

Aynı canım aynı ben 1 hafta 10 gündür benzer şeyleri yaşıyorum sadece bağırma yok ama uyumamak için direniyor uykular yarım saat 40 dk gece yüzlerce kez uyanıyor bazı geceler 3 te bazı geceler 5 te uykusu kesiyor 2 saat oynuyoruz oturuyoruz. Herkeste olduğuna göre inşallah ataktır ve geçer..
Aynen meme reddi çok zor yaa zaten yarım saat 40 dk uyuyor onda da mayıştı emzireyim diyorum hiç dinlenemiyorum akşam gelince eşime veriyorum yemek yapmak için son uykusuna ya o uyutuyor ya da uyutamıyor bana veriyor. Bi de sürekli bu böyle olmaz bi çare bulalım başka türlü uyutalım deyip duruyor(Kucakta pışpışla 20 dk da falan uyuyor). Bir kere uyutmakla beziyor ya beni benden alıyor delireceğim

Valla artık sinirim bozuldu bu sabah olanı anlatıcam. İpek 6.30 da uyandı (tabi gece boyu uyanmalarını saymıyorum tamamen güne başladı) altını aldım yatağa aldım oynayıp bizimle ilgileniyor. Babası aldı mama falan verdi ben uyuyayım diye sözde ama başka odaya da gitmedi yatak odasında oyalıyor, bende uyumak falan hikaye. Evde gezdirmiş biraz ben orda dalmışım herhalde yatağa geldi tekrar pışpışlıyor 8.30 gibi. Öyle uyumaz oturarak ayakta pışpışla dedim. Uyuyup uyuyup da konuşma gezdirdim evde kaka yapcak sandım getirdim dedi. O kadar canım sıkıldı ki o lafa sanki saatlerdir uyuyor gibi.. uyumuyorum bari yatıp da adım uyuyor olmasın dedim kalktım yataktan. Yine başladı bu böyle olmaz da başka türlü alıştıralım bunu. Lavaboya falan girdim çıkana kadar uyumuş.

Sanki ben çok memnunum bütün gün en az 3-4 kere aynı şeyleri yaşıyorum bi hafta sonunda ya da akşam uyutuyor. Tutturdu olmaz böyle başka türlü bişeyler deneyelim. Bu çocuk bir süredir böyle oldu ataktan ya da huy değiştirmekten hep böyle değildi ki napabilirim yani ben ağlatarak vs uyku eğitimi vermek istemiyorum. Benim çocuğum çok etrafla ilgilenen bir çocuk öyle bırakayım kendi kendine uyusun bebesi değil ki. Yeni doğmuştu o zaman bile değildi. Yere uyanıkken bırakınca ağlardı.

Neyse dolmuştum anlattım. Bundan sonra akşam ipekle birlikte uyuyacağım sabaha da enerjim olsun. Biraz oturayım çay içeyim bişeyler izleyeyim kitap okuyayım falan diyordum ama yok. Ona muhtaç olmak istemiyorum sinirlerimi bozuyor..

Hanimlar burdayken baby turco islak mendille sildim kizin altını.
Evde pamukla su yapıyorum.
Insallah bir sknti olmaz.
Serum fizyolojik de yok simdi.
acaba ictigimiz sise sudan damlatsam burnuna olur mu ki.
Serum fizyolojik zaten tuzlu su. Oranına bir bak internetten öyle hazırlayabilirsin.

Ben 1.çocukta bittim ikinciyi hiç düşünmeyeyim zaten iyice büyümeden düşünmem bir kaza falan olmazsa ama belki büyüyünce bile düşünmeyebilirim çok zormuş..
Canım geçen hafta doktor da erkekler istekleri net net bekliyorlar bizim gibi düşünüp yapmıyorlar ne istiyorsan şu şöyle olsun şunu da şu şekil yap akşama da şunu al gel orayı da temizle bulaşığı da topla makinayı da çalıştır gibi komutlarla çalışıyorlar başka türlüsü yok onlarda. Ha söylüyorsun da yapabiliyor musun hayır. Sürekli beklenti içine giriyorum ve sürekli hayal kırıklığı. Bi de canım sıkılıyor söylesem bile düzgün söylemiyorum sonuç kavga küslük.. doktor bana dedi de ben uygulayamıyorum kalbinle değil aklınla davran diye. Kalbim kızgın kırgın ama mantık düzgünce söylemeyi gerektiriyor. Yapabilene..

Benimki de gece kalkmazdı emmeye 2 gibi kalkıyor artık eski düzeni iyiydi ya umarım değiştirmeleri kalıcı olmaz bende öğlen yattım onla da kendime geldim biraz ara uykusunu da istemiyor artık sabahtan öğle uykusuna kadar az bişey uyurdu oda yok 3 gündür canları sağolsun da Napalm buda geçecek kuzum direne direne kazanacağız

Ohhh bu sıpa büyüsün de bende bugünlerin acısına iş kitliycem ona hep görür gününü

Bu uykuya diretmelere ben kolik müziği ile çözüm buldum. Şükür kolik yok bebeğimde ama uyutmaya çalışırken dinletmeye başlamıştım iki üç aylıkken çok işe yaramıştı. Şimdi de uykuya direttiği zaman bir açıyorum gerçekten uykusu var da inatla uyuyamıyorsa birden sakinleşiyor. Bir dene istersen.

Acaba uykusu gelip gelmediğini mi anlamıyorum. Sizim bebeler kaç saat uyanık kalabiliyor. Benimki sanki 1,5 saatte pili bitiyor. Ondan sonra bi şekilde sakinleştirmeye çalışmakla geçiyor 2 veya daha fazla süre sonra uyuyor. Acaba ben çok mu acele ediyorum uyutmakta

Bu kalbinle beynini ayrı kullanabilme işi çok zor. Çok yaptım kalbimi bir kenara koyup beynimle konuşmayı. Evet çok işe yarıyor ama sen bunu yapabildiğin sürece. Bir kez kalbini dinle hemen her şey bozuluyor. Böyle olunca da yıpranıp dolup bir ara depresyona girip sonra kalbin üzülmekten yorulunca garibim beynin devreye girip değer mi boş ver diyor. Tekrar düzelip tiyatro gibi yaşıyorsun hayatı beyninle. Sonra aynı döngü devam ediyor. Ben hep derim evlilikte beş yılı doldurana güzel sanatlar tiyatro bölümünden diploma versinler diye. On yılı dolduran yüksek lisans yapmış sayılır. Ben on beş yılda doktora aldım sanırım :)

Çok güzel söylemişsin ben de maalesef kalbimi bırakıp beynimi dinlediğim zaman eşimden soğuyorum içimden gelmeyen şeyler yaptırıyor gibi, ben ben olmaktan çıkıyor gibi hissediyorum..

Maşallah size biz 5. Yılı yeni doldurduk

ya insan tedirgin oluyor iste bugun sadece mutfagi halledebildim her seyi makinaya attim zaten 3 5 tabak kullanmis hep camasir suyuda doktum her yeri dolaplari kollari flan camasir suyuyla sildim bir buzdolabi kaldi.
Ahh canim yanyana gelince halldersiniz umarım araya mesafe koyma bu kadar gerckten soğukluk oluyor. Ins gonlunce olsun hersey..
Sekerparecim anliyorum seni benim ilk aldigim evdede boyle bir problem yasmstim ve en son bitmisti ama ben evden o kadar tiksinmistimki ne esya alabilmistim ne yemek yapabilmistim. Sonrada sattim. Hersey gelip gecici cocuklarimiz var artik onlari dusun bitip gidecek can sagligi olsun. Millet sokakta uyuyor cok takilma. Ilerde evi degstirirsn bak ficam diye bir ilac var cok etkili haserelere ama kullandiktan 1 ay sonra flan eve gir bebek ve cocuk oldugu icin soyluyorum bunu ben yeni evimdede kullanmstim suyla seyreltip sikiyorsun ama bircok hasereyi yok ediyor ben bir suru ilac denemstim en etkilisi bu. Insallah sikintilarindan bir an once kurtulursun. He birde sunu soylim neyden kacarsan tiksinirsen basina geliyor bak ben o kadar hassasim ki korona geldi bizi buldu. Bir aras evde pire gormustum hatrliyorsundur simdi eve geldim yine yerlere bakiyorum deli gibi. Iste cagirmayacaksin bazi seyleri kotu enrjiyle cekiyorsun. Opuyorum seni sıkma canini hepsi gececek..
aynen canim balkonu yika demistim 3 kez onu yapmis mesela o da ise gidip geliyor ne yapim ne diyim bilemedim. Sende sikma canini su donem ataktalar galiba bebeler insallah geçecek.
bnde muzik aciyorum cnm birde pis pis
masallah bizimde 5. Yilimiz oluyor.

Kizlar birde benim kiz son 1 haftadir eline ne vediysem agzina surekli vuruyor pat pat seklinde. Bazen iki elini tutup ellerini carpiyor normal mi ya esimde gördü bugun doktra goturelim diyor zaten kntrolu vardi ama

O zaman ne diyoruz.Allah iyilerin yardımcısı olsun.niz yuvamizda mutlu olalim.onnemli olan bu.❤

BKGK bahar haklısın canim.ben korktum bir an sürekli surekli temizlik bana gore degil.yillarca calisan bir kadindim.ev hayatina da uyum sıkıntısı bu galiba canim.neyse Allah kurtarsin haserelerden evlerimzi insAllah.

Canım 2 sinide ayrı odalarda mı yatıracaksın, Zor olmayacakmı. Yanlış hatırlamıyorsam senin ilk çocukta küçüktü. 2 yaşında değilmi. Biri tuvalet ve su için kalkıyor, diğeri memeye kalkıyor. Aynı zamanda kalkarlarsa bir oh çekiyorum. İlk çocugun bezmi kullanıyor yoksa bıraktımı.

N Nehir8077
Canim yeni evin hayırlı olsun gule gule oturmak nasip olsun. Benim kiz benim yaninda uyuyor babayi attik yataktan daha doğrusu kacti diger odada uyuyor. Iyi mi ediyorum kotu mu bilmiyorum dun besige koydum besigin tutma yerlerini isirmaya çalışıyor benimkinin disler geliyor sanirim ya ne bulsa agzina vuruyor 3 4 gundur birsey bulamadiysada elini vuruyor salya zaten aldi basini gitti

BKGK Ata’nın da eli ağzında sürekli. Salya hiç bitmiyor. Damakları sert. Bir aya çıkar gibi geliyor dişleri . Bunu da kolayca atlatsınlar inşallah. Helinnnnn canım nasıl oldun kayınvaliden geldi mi, dinlenebiliyor musun.

Yaa ins hemen cikar. Elliyorum birseyde yok ama elini vurmasi ve sinirlenmesi bizi rahatsiz ediyor elinr dislik veriyorum isiriyor ama pat pat vuruyorda.

Selam güzel hanımlar bende Nisan annesiyim 7 gün sonra 6 aylık olacağız bı konuda fikirlerinizi istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Benim oğlan ayakta sallanıp uyumaya alışık nasıl bu huyundan vazgecirebilirim. Yatağında uyumaya alışsın diyorum uyurken bırakıyorum 10 dk geçmeden eli kolu başlıyor harekete ağlayıp uyaniyo ayaklarımda derman kaldı daha

Benimki de ya memede uyuyor ya beşikte sallanarak. Ama şurda bir kaç haftaya beşikten düşme ihtimali olabilir. Büyük beşiğine geçireceğim o da sallanmıyor. Nasıl uyuyacak bu çocuk diye düşünüyorum kara kara . Çünkü arada memeyi de reddediyor . Ablamın çocuğu koyduğu yerde uyurdu.uykusu gelince hala alır yastığı atar kendini nereyi bulursa. Çok isterim öyle olsun ama bu zamana kadar hiç desteksiz uyumadık desteksiz uykuyu geçtim , bizim kıza 4.ay aşılarından sonra bir haller oldu .mis gibi uyuyan kuzum şimdi gündüzleri yarım saatlik uykular uyuyor , bu yüzden de gece çok uyanıyor . Ah eskiden ne güzeldi , gece hiç uyanmaz , gündüz de en az 2 saatlik uykular yapardı . Bir düzene koymak lazım ama çocuklar kendi belirliyor düzeni .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…