Benimde önceden gündüzleri fazla uyurdu geceleri uyanmazdi ama şimdi sizin gibiyiz gündüz uykusu yok denecek Kadar ayaklarımda olursa fazla uyuyo yoksa uyumuyo. Bizimde tek başlarına uyusa ne güzel olur yaBenimki de ya memede uyuyor ya beşikte sallanarak. Ama şurda bir kaç haftaya beşikten düşme ihtimali olabilir. Büyük beşiğine geçireceğim o da sallanmıyor. Nasıl uyuyacak bu çocuk diye düşünüyorum kara kara . Çünkü arada memeyi de reddediyor . Ablamın çocuğu koyduğu yerde uyurdu.uykusu gelince hala alır yastığı atar kendini nereyi bulursa. Çok isterim öyle olsun ama bu zamana kadar hiç desteksiz uyumadıkdesteksiz uykuyu geçtim , bizim kıza 4.ay aşılarından sonra bir haller oldu .mis gibi uyuyan kuzum şimdi gündüzleri yarım saatlik uykular uyuyor , bu yüzden de gece çok uyanıyor . Ah eskiden ne güzeldi , gece hiç uyanmaz , gündüz de en az 2 saatlik uykular yapardı . Bir düzene koymak lazım ama çocuklar kendi belirliyor düzeni .
evet geçecek kendime sürekli hatırlatıyorum ve şu minik hallerini özleyeceğiz diye diye sabretmeye çalışıyorum. umarım sağlıklı ve huzurlu geçiririz umarımAnlıyorum canim ama senin bagisikligin duserse ne olacak? Merak etme o alacagini almistir.sen kendini toparlamaya bak.2 yaş cok zor ama gecici bir dönem..biraz daha sabır canım ❤
bizde de bu ara gece çok çok uyanıyor. migren atağının tuttuğu gece eşimle yer degistirdim o emzik versin diye gecenin 4unde sigara icmeye gitti gelmis bu boyle olmaz doktoru ara diyor ya dedim o bu ara boyke zaten ben seni uyandirmiyorum ama sanirim dedigime de cok ikna olmamis.Aynı canım aynı ben 1 hafta 10 gündür benzer şeyleri yaşıyorum sadece bağırma yok ama uyumamak için direniyor uykular yarım saat 40 dk gece yüzlerce kez uyanıyor bazı geceler 3 te bazı geceler 5 te uykusu kesiyor 2 saat oynuyoruz oturuyoruz. Herkeste olduğuna göre inşallah ataktır ve geçer..
Aynen meme reddi çok zor yaa zaten yarım saat 40 dk uyuyor onda da mayıştı emzireyim diyorum hiç dinlenemiyorum akşam gelince eşime veriyorum yemek yapmak için son uykusuna ya o uyutuyor ya da uyutamıyor bana veriyor. Bi de sürekli bu böyle olmaz bi çare bulalım başka türlü uyutalım deyip duruyor(Kucakta pışpışla 20 dk da falan uyuyor). Bir kere uyutmakla beziyor ya beni benden alıyor delireceğim
Valla artık sinirim bozuldu bu sabah olanı anlatıcam. İpek 6.30 da uyandı (tabi gece boyu uyanmalarını saymıyorum tamamen güne başladı) altını aldım yatağa aldım oynayıp bizimle ilgileniyor. Babası aldı mama falan verdi ben uyuyayım diye sözde ama başka odaya da gitmedi yatak odasında oyalıyor, bende uyumak falan hikaye. Evde gezdirmiş biraz ben orda dalmışım herhalde yatağa geldi tekrar pışpışlıyor 8.30 gibi. Öyle uyumaz oturarak ayakta pışpışla dedim. Uyuyup uyuyup da konuşma gezdirdim evde kaka yapcak sandım getirdim dedi. O kadar canım sıkıldı ki o lafa sanki saatlerdir uyuyor gibi.. uyumuyorum bari yatıp da adım uyuyor olmasın dedim kalktım yataktan. Yine başladı bu böyle olmaz da başka türlü alıştıralım bunu. Lavaboya falan girdim çıkana kadar uyumuş.
Sanki ben çok memnunum bütün gün en az 3-4 kere aynı şeyleri yaşıyorum bi hafta sonunda ya da akşam uyutuyor. Tutturdu olmaz böyle başka türlü bişeyler deneyelim. Bu çocuk bir süredir böyle oldu ataktan ya da huy değiştirmekten hep böyle değildi ki napabilirim yani ben ağlatarak vs uyku eğitimi vermek istemiyorum. Benim çocuğum çok etrafla ilgilenen bir çocuk öyle bırakayım kendi kendine uyusun bebesi değil ki. Yeni doğmuştu o zaman bile değildi. Yere uyanıkken bırakınca ağlardı.
Neyse dolmuştum anlattım. Bundan sonra akşam ipekle birlikte uyuyacağım sabaha da enerjim olsun. Biraz oturayım çay içeyim bişeyler izleyeyim kitap okuyayım falan diyordum ama yok. Ona muhtaç olmak istemiyorum sinirlerimi bozuyor..
canim söyleyince çok şey istiyor ya da istegin bitmiyor oluyor. yani bedenen yorgunuz zihnen de yoruluyoruz bi de duygusal olarak bitiriyorlar bizi. çözümüm yok. odaklanamiyorum zaten. hergün başka türlü takiliyorum sanirim.Ben 1.çocukta bittim ikinciyi hiç düşünmeyeyim zaten iyice büyümeden düşünmem bir kaza falan olmazsa ama belki büyüyünce bile düşünmeyebilirim çok zormuş..
Canım geçen hafta doktor da erkekler istekleri net net bekliyorlar bizim gibi düşünüp yapmıyorlar ne istiyorsan şu şöyle olsun şunu da şu şekil yap akşama da şunu al gel orayı da temizle bulaşığı da topla makinayı da çalıştır gibi komutlarla çalışıyorlar başka türlüsü yok onlarda. Ha söylüyorsun da yapabiliyor musun hayır. Sürekli beklenti içine giriyorum ve sürekli hayal kırıklığı. Bi de canım sıkılıyor söylesem bile düzgün söylemiyorum sonuç kavga küslük.. doktor bana dedi de ben uygulayamıyorum kalbinle değil aklınla davran diye. Kalbim kızgın kırgın ama mantık düzgünce söylemeyi gerektiriyor. Yapabilene..
bence acele ediyorsun. özelikle son gece uykusuna geçmeden önce 3 saat uyanıklık isteniyorAcaba uykusu gelip gelmediğini mi anlamıyorum. Sizim bebeler kaç saat uyanık kalabiliyor. Benimki sanki 1,5 saatte pili bitiyor. Ondan sonra bi şekilde sakinleştirmeye çalışmakla geçiyor 2 veya daha fazla süre sonra uyuyor. Acaba ben çok mu acele ediyorum uyutmakta
ne güzel özetlemişsin. benimde bir güzelsanatlar diplomam var o zaman. 5 yıl doldu biz de de.Bu kalbinle beynini ayrı kullanabilme işi çok zor. Çok yaptım kalbimi bir kenara koyup beynimle konuşmayı. Evet çok işe yarıyor ama sen bunu yapabildiğin sürece. Bir kez kalbini dinle hemen her şey bozuluyor. Böyle olunca da yıpranıp dolup bir ara depresyona girip sonra kalbin üzülmekten yorulunca garibim beynin devreye girip değer mi boş ver diyor. Tekrar düzelip tiyatro gibi yaşıyorsun hayatı beyninle. Sonra aynı döngü devam ediyor. Ben hep derim evlilikte beş yılı doldurana güzel sanatlar tiyatro bölümünden diploma versinler diye. On yılı dolduran yüksek lisans yapmış sayılır. Ben on beş yılda doktora aldım sanırım :)
aynı odada nasıl olacak ki şimdi. yani birbirlerini uyandirirlar. beze devam canim. kas farkindaligi olusmus degil. bende tuvalet egitimi vermeye hazir hissetmedim kendimi. ama yinede gece 1-2 uyanir su içer ve tekrar uyuyamaz ya yanına yatarım ya da ayakta sallarımCanım 2 sinide ayrı odalarda mı yatıracaksın, Zor olmayacakmı. Yanlış hatırlamıyorsam senin ilk çocukta küçüktü. 2 yaşında değilmi. Biri tuvalet ve su için kalkıyor, diğeri memeye kalkıyor. Aynı zamanda kalkarlarsa bir oh çekiyorum. İlk çocugun bezmi kullanıyor yoksa bıraktımı.
şimdi geldim kv hep birlikte. sağolsun geldi. valla şu an bile psikolojik olarak bi rahatlama var. Allah razı olsun ondan sanki annem beni ona emanet etmiş öyle naif öyle iyi.
Serum fizyolojik zaten tuzlu su. Oranına bir bak internetten öyle hazırlayabilirsin.
Teşekkür ederim canım. Senin ilk çocuğun ben 2 yaşına kadar yanımda tuttum, sana diyebirmiyim kötü yapıyorsun. Tadını cıkar sen nasıl mutluysan öyle yap. Ama şunuda söyliyim çokta yanina alıştırıp, eşte başka odada kalınca, bi sure sonra olmuyor. Aşk yavaşlıyor. Kendini hep anne gibi hissdersin, ben umutta öyle oldum. Duru oldu anaanne gibi hisstmeye başladım. Baktım bir süre sonra, dedim benim hiç hayatım yokmuş. Zaten aksama kadar onlarlayım, birde geceyide onlarla geçirince, sıkıldım kendimi hep anne olarak hissettim, anne olabilirim ama ben Bir kadınım. Cocuklardan zaten bi kahve bir çay icip, rahat sohbet edemiyoruz. Bari gece sarilarak uyuyayım dedim. Diğer konuya gelince Dişlerinde sıkıntısı vardır, söylediğin belirtiler onu gösteriyor, biran evvel patlatsada rahatlasa. Sen biraz yardım etsen, ya parmak dis fırçası al, yada elini cok guzel yika biraz masaj yap dişlerine rahatlasın.N Nehir8077
Canim yeni evin hayırlı olsun gule gule oturmak nasip olsun. Benim kiz benim yaninda uyuyor babayi attik yataktan daha doğrusu kacti diger odada uyuyor. Iyi mi ediyorum kotu mu bilmiyorum dun besige koydum besigin tutma yerlerini isirmaya çalışıyor benimkinin disler geliyor sanirim ya ne bulsa agzina vuruyor 3 4 gundur birsey bulamadiysada elini vuruyor salya zaten aldi basini gitti
Çok güzel söylemişsin ben de maalesef kalbimi bırakıp beynimi dinlediğim zaman eşimden soğuyorum içimden gelmeyen şeyler yaptırıyor gibi, ben ben olmaktan çıkıyor gibi hissediyorum..
Maşallah size biz 5. Yılı yeni doldurduk
Canim bizde ayniyiz ya valla dis mi baska birsey mi anlamadim moralim bozuk evime geldim kiz gülmüyor sanki orada cocuklar vardi baya egleniyorduKızlar benim Elifim cok huzursuz..hic gülmüyor diyemem ama öyle dalgın dalgın..ne bileyim bir acaip..iştah da az..birden aglamaya başlıyor diş kasiyiciyi verene kadar susmuyor.o da gecici susturuyor..sonra gene aynı.gogus hep ıslak..ne onluk ne mendil tutmuyor..diş bu kadar etki eder mi? Yani sanki kalbi kırık giib mahzun..dayanamiyor icim..
Canim bizde ayniyiz ya valla dis mi baska birsey mi anlamadim moralim bozuk evime geldim kiz gülmüyor sanki orada cocuklar vardi baya egleniyordu
Eger kendi kendine uyuyacak formülü bulirsan beni de etiketle mutlakaSelam güzel hanımlar bende Nisan annesiyim 7 gün sonra 6 aylık olacağız bı konuda fikirlerinizi istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Benim oğlan ayakta sallanıp uyumaya alışık nasıl bu huyundan vazgecirebilirim. Yatağında uyumaya alışsın diyorum uyurken bırakıyorum 10 dk geçmeden eli kolu başlıyor harekete ağlayıp uyaniyo ayaklarımda derman kaldı daha
Bak bunu bilmiyordum deneyeceğim zaten son uykudan önce çok durmak istiyordu bizimki ben de bundan dolayı iyice zor uyuyor diye düşünüyordum.evet geçecek kendime sürekli hatırlatıyorum ve şu minik hallerini özleyeceğiz diye diye sabretmeye çalışıyorum. umarım sağlıklı ve huzurlu geçiririz umarım
bizde de bu ara gece çok çok uyanıyor. migren atağının tuttuğu gece eşimle yer degistirdim o emzik versin diye gecenin 4unde sigara icmeye gitti gelmis bu boyle olmaz doktoru ara diyor ya dedim o bu ara boyke zaten ben seni uyandirmiyorum ama sanirim dedigime de cok ikna olmamis.
herkes bir olmaz ama ne yazık ki erkeklere rahatlığı verirsen zora gelemiyorlar. ben bu oglum da kontrol bende olsun ıstiyorum çünkü sabırlı değil uykusuzken. agresif oluyor bu sefer biz kavga ediyoruz cocigu ondan alacam diye. bu sebepten oturu bana uykusuz her gece mod on
canim söyleyince çok şey istiyor ya da istegin bitmiyor oluyor. yani bedenen yorgunuz zihnen de yoruluyoruz bi de duygusal olarak bitiriyorlar bizi. çözümüm yok. odaklanamiyorum zaten. hergün başka türlü takiliyorum sanirim.
bence acele ediyorsun. özelikle son gece uykusuna geçmeden önce 3 saat uyanıklık isteniyor
ne güzel özetlemişsin. benimde bir güzelsanatlar diplomam var o zaman. 5 yıl doldu biz de de.
aynı odada nasıl olacak ki şimdi. yani birbirlerini uyandirirlar. beze devam canim. kas farkindaligi olusmus degil. bende tuvalet egitimi vermeye hazir hissetmedim kendimi. ama yinede gece 1-2 uyanir su içer ve tekrar uyuyamaz ya yanına yatarım ya da ayakta sallarım
şimdi geldim kv hep birlikte. sağolsun geldi. valla şu an bile psikolojik olarak bi rahatlama var. Allah razı olsun ondan sanki annem beni ona emanet etmiş öyle naif öyle iyi.
6 aylık bebek 2-2,5 saat uyanık kalabilir diyor uzmanlar canım. Benimki ortalama 2 saat sonra huzursuzlanmaya başlıyor. Dün 5 de uyanmıştı gündüz 2 saat uyumuştu. 7 de tekrar yatırayım biraz kestirsin dedim uyumadı bıraktım oynadık banyo yaptık derken 9 a doğru uyudu. Akşam üzeri uykusu pek yapmıyor artık ben de zorlamıyorum oyalayıp gece uykusuna yatırıyorum.Acaba uykusu gelip gelmediğini mi anlamıyorum. Sizim bebeler kaç saat uyanık kalabiliyor. Benimki sanki 1,5 saatte pili bitiyor. Ondan sonra bi şekilde sakinleştirmeye çalışmakla geçiyor 2 veya daha fazla süre sonra uyuyor. Acaba ben çok mu acele ediyorum uyutmakta
Bende ekstra uykuya geçerken bağırma ve kendini atmada başladıAynı canım aynı ben 1 hafta 10 gündür benzer şeyleri yaşıyorum sadece bağırma yok ama uyumamak için direniyor uykular yarım saat 40 dk gece yüzlerce kez uyanıyor bazı geceler 3 te bazı geceler 5 te uykusu kesiyor 2 saat oynuyoruz oturuyoruz. Herkeste olduğuna göre inşallah ataktır ve geçer..
Aynen meme reddi çok zor yaa zaten yarım saat 40 dk uyuyor onda da mayıştı emzireyim diyorum hiç dinlenemiyorum akşam gelince eşime veriyorum yemek yapmak için son uykusuna ya o uyutuyor ya da uyutamıyor bana veriyor. Bi de sürekli bu böyle olmaz bi çare bulalım başka türlü uyutalım deyip duruyor(Kucakta pışpışla 20 dk da falan uyuyor). Bir kere uyutmakla beziyor ya beni benden alıyor delireceğim
Valla artık sinirim bozuldu bu sabah olanı anlatıcam. İpek 6.30 da uyandı (tabi gece boyu uyanmalarını saymıyorum tamamen güne başladı) altını aldım yatağa aldım oynayıp bizimle ilgileniyor. Babası aldı mama falan verdi ben uyuyayım diye sözde ama başka odaya da gitmedi yatak odasında oyalıyor, bende uyumak falan hikaye. Evde gezdirmiş biraz ben orda dalmışım herhalde yatağa geldi tekrar pışpışlıyor 8.30 gibi. Öyle uyumaz oturarak ayakta pışpışla dedim. Uyuyup uyuyup da konuşma gezdirdim evde kaka yapcak sandım getirdim dedi. O kadar canım sıkıldı ki o lafa sanki saatlerdir uyuyor gibi.. uyumuyorum bari yatıp da adım uyuyor olmasın dedim kalktım yataktan. Yine başladı bu böyle olmaz da başka türlü alıştıralım bunu. Lavaboya falan girdim çıkana kadar uyumuş.
Sanki ben çok memnunum bütün gün en az 3-4 kere aynı şeyleri yaşıyorum bi hafta sonunda ya da akşam uyutuyor. Tutturdu olmaz böyle başka türlü bişeyler deneyelim. Bu çocuk bir süredir böyle oldu ataktan ya da huy değiştirmekten hep böyle değildi ki napabilirim yani ben ağlatarak vs uyku eğitimi vermek istemiyorum. Benim çocuğum çok etrafla ilgilenen bir çocuk öyle bırakayım kendi kendine uyusun bebesi değil ki. Yeni doğmuştu o zaman bile değildi. Yere uyanıkken bırakınca ağlardı.
Neyse dolmuştum anlattım. Bundan sonra akşam ipekle birlikte uyuyacağım sabaha da enerjim olsun. Biraz oturayım çay içeyim bişeyler izleyeyim kitap okuyayım falan diyordum ama yok. Ona muhtaç olmak istemiyorum sinirlerimi bozuyor..
Ben müzik açıyorum sakinleştirici onunla daha sakin deliriyorBu uykuya diretmelere ben kolik müziği ile çözüm buldum. Şükür kolik yok bebeğimde ama uyutmaya çalışırken dinletmeye başlamıştım iki üç aylıkken çok işe yaramıştı. Şimdi de uykuya direttiği zaman bir açıyorum gerçekten uykusu var da inatla uyuyamıyorsa birden sakinleşiyor. Bir dene istersen.
Benimki de de 1.5 2 saate huysuzluk başlıyor gözleri falan o alıyor geliyor uykusu yaniAcaba uykusu gelip gelmediğini mi anlamıyorum. Sizim bebeler kaç saat uyanık kalabiliyor. Benimki sanki 1,5 saatte pili bitiyor. Ondan sonra bi şekilde sakinleştirmeye çalışmakla geçiyor 2 veya daha fazla süre sonra uyuyor. Acaba ben çok mu acele ediyorum uyutmakta
Söz çok iyiymişBu kalbinle beynini ayrı kullanabilme işi çok zor. Çok yaptım kalbimi bir kenara koyup beynimle konuşmayı. Evet çok işe yarıyor ama sen bunu yapabildiğin sürece. Bir kez kalbini dinle hemen her şey bozuluyor. Böyle olunca da yıpranıp dolup bir ara depresyona girip sonra kalbin üzülmekten yorulunca garibim beynin devreye girip değer mi boş ver diyor. Tekrar düzelip tiyatro gibi yaşıyorsun hayatı beyninle. Sonra aynı döngü devam ediyor. Ben hep derim evlilikte beş yılı doldurana güzel sanatlar tiyatro bölümünden diploma versinler diye. On yılı dolduran yüksek lisans yapmış sayılır. Ben on beş yılda doktora aldım sanırım :)
Tabiki bulursam etiket ederim tabi sende olurda bulursan beni unutmaEger kendi kendine uyuyacak formülü bulirsan beni de etiketle mutlakabende ayakta salliyorm ileride cok perişan olacagm biliyorm ve kuculken kendi kendine uyumayi öğrenmeli ammaa nası bilmem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?