Hoşgeldin tekrar canım ek gıda dönemin hayırlı olsunSağol canım, hoşbuldum. Çok şükür kızım iyi büyüyor zamanın nasıl geçtiğini anlamadan; bu hafta ek gıda tadımlarına başladık keyifli gidiyor☺
Otomatik derken şifreni kullanıcı adını girp beni hatırla yapıyorsun ya onu kastediyorum; öyle olunca sayfaya girdiğinde her defasında şifre girmemiş oluyosun ama benim o ayarlarım da gidince ve uzunca zamandır şifre girmemiş olduğun için unutmuşumzor oldu geri dönmesi ama güzel oldu
Bilfigimz kurabiye yapip küçüğe mi veriyorsun anlamadm.Kurabiye yapmadim ama kek yapiyorum çocuklara. Yumurta akinida katiyorum, tek tek denemedim. 1 çay pardağı keçiboynuzu tozu, yarim çay bardağı pekmez koyuyorum. Birde kuru yemiş rendeliyorum. Ceviz badem felam tek tek denemek, zor geldi. Ogluma hep yapiyordum, bi kere tattirdim bisi olmadı, artik yediriyorum. Ihlamur yapiyorum yanina,
Kurabiye yapmadım canım. Kek yapıp küçüğe veriyorumBilfigimz kurabiye yapip küçüğe mi veriyorsun anlamadm.
afiyet şifa olsun inşallah.Afiyet olsun yarasın kuzuya. Bende sekersiz tutsuz yesin diye uğraşıyorum, sanırım elimin ayarı yok biraz fazla yapıyorum. Bu seferde kıyamıyorum atmaya ezmediklerimden ben yiyorum. Sayesinde tuzuda birakicam galiba. Birde zayıflama ya başladım. İştahımda kapandı. İki kaşık yesin diye uğras, bir tabağı otur ye. Bugün brokoli havuc patates hasladım, azıcık yedi Bana kaldı. Pekmezle kek yapmistim kecibiynuzu tozu ile, oturdu onunla doyurdu karnını.
Haklısın canım istahsız çocuk çok zor. valla ek gıdaya ben geçmiş gibiyim. Herşeyi yer dediğim oğlum, ne oldu bilmem yemek seçmeye başladı Gözü açıldı. Yeni şeyler keşfetti. Güne başladığımda ne kadar cok isim olursa olsun dokunmuyor, yemek saatleri geliyor ya o dokunuyor. Başarılı olurda doyurursam benden mutlusu yok. Mutluluğum onların iki dudak arasına bakıyor. Bu duruma geldik artık. Canım benim bugunlerde geçecek ama nasıl geçecek, bazen kara kara düşünüyorum. Bazen diyorum geç evlendim geç anne oldum, onun etkiside varmı. 40 yasındayım ama gel gör, etrafimda 20 lik anneler var ne güzel de bakiyorlar çocuklarına.afiyet şifa olsun inşallah.
keşke ben de yiyebilsem, benim bu konuda huyum çok kötü baharcigim. yemek konusunda çocukken az cektirmedim annecigime. eden bulur hesap ben de kizlardan çekiyorum ya. eşim benim ne suçum var deyip dururdu, bari bu iştahlı olsa diyoruz. iştahsız çocuk çok zor, kaç yaşına kadar yanimda yemekle gezdik. dışarda yemek yemez, misafirliğe gideriz yok bu susamli, bunun icinde peynir var, şunun üstünde krema var onları yemezler. biraz düzeldiler şimdi çok şükür. en azından aç kalmıyorlar.
O senin tatliligin adin gibisin sekerparecimÇok tatlısiniz ya.. benim niye böyle komsularim yok ya..masAllah size..Allah mutlu mutlu nice gunler nasip etsin❤
Çok tatlı bir kisiliksin..foruma renk katiyorsun balim.eksikliğin hissediliyorgerci ben de pek bakamıyorum artik..gucum.kalmiyor
Teşekkür ederim jademm valla komsuluk bu gurbet ellerdeki en güzel şey e bir de lojman ortamı herkes bi kardeş havasındaKolay gelsin ne güzel kaldı mı komşuluk ya öyle maşallah size
İyi kuzum 6 ay olduk bizde bende çok alamıyorum çok istiyor telefonu almila bende saklıyorkm artıkİyiyim sagol canim vallahi görmedim. Ne zaman girsem elimde tele saldiriyorlar, bazen kaçırıyorum. Kusuruma bakma. Sen nasılsın bebek nasıl.
Bildigimz tarif dimi farkli mi yapiyosn yksa.Kurabiye yapmadım canım. Kek yapıp küçüğe veriyorum
Ben 5 de başladm ve burda çoğumuz da oyle yapti. Doktr illa şu bu demedi bana hiç. Ben yumurta sarisi ile başladm 3 gun verdm yağ ve su ile açarak. Snra yoğurt seftali ve patates le devam ettm. Daha da kabak vs yapacagm da köyde getiremedm diye vermedm. Su konusunda bsey diyemem ben bebegime veriyorm mama içen bir cocuk ve o sıcaklar da verdm hep sureklu hergn de veririm az az. Serm fijyolojik de de grip de iyi olur kullanman rahatlatr burnunu normalde bnce çatal igme yda tel toka ile temizle bmceMerhaba arkadaşlar,
Oğlum 6 ayını doldurdu. Ek gıdaya başlayacağız biz de. Sanırım başlayanlar da var. Neyle başladınız? Doktorlarınız neler önerdi? Biz 7 sinde gideceğiz doktora. O zaman liste vereceğim dedi. Daha sadec eline havuç ve salatalık verdim.
Normalde su içirmiyorum. Geçen gün hastalandı ateşi 38 e çıktı. Doktora gittik grip dedi doktor. Calpol içirdim. Onun arkasından ilk kez su verdim. Siz serum fizyolojik ile normalde burun temizliği yapıyor musunuz? Grip olduğu için yaptım ilk kez ben. Acaba yapmak lazım mı sürekli bilemedim.
2 çay bardağı tam buday unuBildigimz tarif dimi farkli mi yapiyosn yksa.
Kacinci aydan snra verdin. Bnim oglan 5ay 16 gunlk oldu da yapıp verebilir miym2 çay bardağı tam buday unu
1 çay bardağı pekmez
1 cay bardağı keçiboynuzu tozu
1 çay bardağı yoğurt
Ceviz badem
1 kaşık tereyağı
2 yumurta istersen sadece sarısını koyabilirsin
Yarım çay kaşığı karbonat
bu şekil yapıyorum.
Tadimları yaptiktan sonra başladim. 5 bilemedin 5 bucukta basladim vermeyeKacinci aydan snra verdin. Bnim oglan 5ay 16 gunlk oldu da yapıp verebilir miym
yok baharcigim senin iki küçük bebeğin var ister 20 lik ol ister 15 lik zor.Haklısın canım istahsız çocuk çok zor. valla ek gıdaya ben geçmiş gibiyim. Herşeyi yer dediğim oğlum, ne oldu bilmem yemek seçmeye başladı Gözü açıldı. Yeni şeyler keşfetti. Güne başladığımda ne kadar cok isim olursa olsun dokunmuyor, yemek saatleri geliyor ya o dokunuyor. Başarılı olurda doyurursam benden mutlusu yok. Mutluluğum onların iki dudak arasına bakıyor. Bu duruma geldik artık. Canım benim bugunlerde geçecek ama nasıl geçecek, bazen kara kara düşünüyorum. Bazen diyorum geç evlendim geç anne oldum, onun etkiside varmı. 40 yasındayım ama gel gör, etrafimda 20 lik anneler var ne güzel de bakiyorlar çocuklarına.
ben 11 sene önceki doktorun tavsiyeleriyle başladım ek gidaya. tek farkı o üç gün demişti ben iki gün denetiyorum. kabakla başladım sonra kabak havuç sonra kabak havuç patates. en son kıyma da ekledim biraz. rendenin ince yerinden geçiriyorum. az bir yağ ile önce sote yapıyorum sonra az suyla hasliyorum. piştikten sonra ister çatalla ezebilirsin ister ilistirden geçir sonraMerhaba arkadaşlar,
Oğlum 6 ayını doldurdu. Ek gıdaya başlayacağız biz de. Sanırım başlayanlar da var. Neyle başladınız? Doktorlarınız neler önerdi? Biz 7 sinde gideceğiz doktora. O zaman liste vereceğim dedi. Daha sadec eline havuç ve salatalık verdim.
Normalde su içirmiyorum. Geçen gün hastalandı ateşi 38 e çıktı. Doktora gittik grip dedi doktor. Calpol içirdim. Onun arkasından ilk kez su verdim. Siz serum fizyolojik ile normalde burun temizliği yapıyor musunuz? Grip olduğu için yaptım ilk kez ben. Acaba yapmak lazım mı sürekli bilemedim.
Teşekkür ederim canım benimyok baharcigim senin iki küçük bebeğin var ister 20 lik ol ister 15 lik zor.
çok da güzel bakıyorsun maşallah. tarifini verdiğin keki ben hiç denemedim bile, daha ne yapacaksın.
bazen cikisi olmayan bir labirentte gibi hissediyor insan kendini. yap yap hep ayni şeyler. arada kendine vakit ayırmayı ihmal etme. Allah yardımcın olsun
Maşallah afiyet olsun. Yogurttandır midesi bayram etti. Ek gıda alınca güzel uyuyorlar. Ayran yogurtta uyku getirir.Bende bugün Ayşeciğe mayaladığım yoğurdu verdim şapur şupur severek yedi maşallah inş. Ek gıdayı severse yemekle biraz toparlar yoğurt yedikten Bi yarım saat sonra uyudu ama baya uzun uyudu yoğurttan mıdır acaba
Saol cnm çok teşekkürlerHoşgeldin tekrar canım ek gıda dönemin hayırlı olsunay hepimizin bebekleri yesin içsin uyusun ya çok amin
Hm tamam saglTadimları yaptiktan sonra başladim. 5 bilemedin 5 bucukta basladim vermeye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?