2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Hoşgeldin tekrar canım ek gıda dönemin hayırlı olsun ay hepimizin bebekleri yesin içsin uyusun ya çok amin

Bilfigimz kurabiye yapip küçüğe mi veriyorsun anlamadm.

afiyet şifa olsun inşallah.

keşke ben de yiyebilsem, benim bu konuda huyum çok kötü baharcigim. yemek konusunda çocukken az cektirmedim annecigime. eden bulur hesap ben de kizlardan çekiyorum ya. eşim benim ne suçum var deyip dururdu, bari bu iştahlı olsa diyoruz. iştahsız çocuk çok zor, kaç yaşına kadar yanimda yemekle gezdik. dışarda yemek yemez, misafirliğe gideriz yok bu susamli, bunun icinde peynir var, şunun üstünde krema var onları yemezler. biraz düzeldiler şimdi çok şükür. en azından aç kalmıyorlar.

Haklısın canım istahsız çocuk çok zor. valla ek gıdaya ben geçmiş gibiyim. Herşeyi yer dediğim oğlum, ne oldu bilmem yemek seçmeye başladı Gözü açıldı. Yeni şeyler keşfetti. Güne başladığımda ne kadar cok isim olursa olsun dokunmuyor, yemek saatleri geliyor ya o dokunuyor. Başarılı olurda doyurursam benden mutlusu yok. Mutluluğum onların iki dudak arasına bakıyor. Bu duruma geldik artık. Canım benim bugunlerde geçecek ama nasıl geçecek, bazen kara kara düşünüyorum. Bazen diyorum geç evlendim geç anne oldum, onun etkiside varmı. 40 yasındayım ama gel gör, etrafimda 20 lik anneler var ne güzel de bakiyorlar çocuklarına.

O senin tatliligin adin gibisin sekerparecim
Kolay gelsin ne güzel kaldı mı komşuluk ya öyle maşallah size
Teşekkür ederim jademm valla komsuluk bu gurbet ellerdeki en güzel şey e bir de lojman ortamı herkes bi kardeş havasında haydo ve çaki kalabalıkta büyüyüp gidiyo iste arkadaşlarıyla

Merhaba arkadaşlar,
Oğlum 6 ayını doldurdu. Ek gıdaya başlayacağız biz de. Sanırım başlayanlar da var. Neyle başladınız? Doktorlarınız neler önerdi? Biz 7 sinde gideceğiz doktora. O zaman liste vereceğim dedi. Daha sadec eline havuç ve salatalık verdim.
Normalde su içirmiyorum. Geçen gün hastalandı ateşi 38 e çıktı. Doktora gittik grip dedi doktor. Calpol içirdim. Onun arkasından ilk kez su verdim. Siz serum fizyolojik ile normalde burun temizliği yapıyor musunuz? Grip olduğu için yaptım ilk kez ben. Acaba yapmak lazım mı sürekli bilemedim.

Ben 5 de başladm ve burda çoğumuz da oyle yapti. Doktr illa şu bu demedi bana hiç. Ben yumurta sarisi ile başladm 3 gun verdm yağ ve su ile açarak. Snra yoğurt seftali ve patates le devam ettm. Daha da kabak vs yapacagm da köyde getiremedm diye vermedm. Su konusunda bsey diyemem ben bebegime veriyorm mama içen bir cocuk ve o sıcaklar da verdm hep sureklu hergn de veririm az az. Serm fijyolojik de de grip de iyi olur kullanman rahatlatr burnunu normalde bnce çatal igme yda tel toka ile temizle bmce

Bildigimz tarif dimi farkli mi yapiyosn yksa.
2 çay bardağı tam buday unu
1 çay bardağı pekmez
1 cay bardağı keçiboynuzu tozu
1 çay bardağı yoğurt
Ceviz badem
1 kaşık tereyağı
2 yumurta istersen sadece sarısını koyabilirsin
Yarım çay kaşığı karbonat
bu şekil yapıyorum.

Kacinci aydan snra verdin. Bnim oglan 5ay 16 gunlk oldu da yapıp verebilir miym

yok baharcigim senin iki küçük bebeğin var ister 20 lik ol ister 15 lik zor.

çok da güzel bakıyorsun maşallah. tarifini verdiğin keki ben hiç denemedim bile, daha ne yapacaksın.

bazen cikisi olmayan bir labirentte gibi hissediyor insan kendini. yap yap hep ayni şeyler. arada kendine vakit ayırmayı ihmal etme. Allah yardımcın olsun

ben 11 sene önceki doktorun tavsiyeleriyle başladım ek gidaya. tek farkı o üç gün demişti ben iki gün denetiyorum. kabakla başladım sonra kabak havuç sonra kabak havuç patates. en son kıyma da ekledim biraz. rendenin ince yerinden geçiriyorum. az bir yağ ile önce sote yapıyorum sonra az suyla hasliyorum. piştikten sonra ister çatalla ezebilirsin ister ilistirden geçir sonra
içine az bir irmik ya da pirinç koyuyorum az daha pisiriyorum. benim kuzu irmiği daha çok sevdi. sıra soğan ve sarmisakta onları deneyeceğim bakalım sırayla.

yoğurt yapıyorum iki günlük. genelde meyveli yoğurt şeklinde veriyorum.

sabah da yumurta ve ev yapımı labne verdim şimdiye kadar. tabi bunların hepsini az az onceden denedim 5.5 aylıktan beri tadim yaptırıyorum
bugün de süt günü. 1lt sutle lor deneyeceğim. daha önce yapmıştım bakalım inşallah yine olur ve kuzucuk da yer tabi ki.

tabi her gün bu üç öğünü yapmıyorum bazen o bazen bu şeklinde ilerliyor. geçende dışarıdaydık hiç birşey veremedim. anne sütü tutuyor şimdilik ama yakında yetmeyecek gibi duruyor.

Teşekkür ederim canım benim

Maşallah afiyet olsun. Yogurttandır midesi bayram etti. Ek gıda alınca güzel uyuyorlar. Ayran yogurtta uyku getirir.

Hoşgeldin tekrar canım ek gıda dönemin hayırlı olsun ay hepimizin bebekleri yesin içsin uyusun ya çok amin
Saol cnm çok teşekkürler
Bu vesile ile daha önce ek gıdaya başlayanlara bir sorum olacak
Sebze püresi ertesi gün de dolapta bekletilip verilebilir mi yoksa her gün yeni mi yapmak gerekiyor; aynı şeyi yoğurt içinde merak ediyorum şimdilik iki günde bir mayalıyorum ama her gün taze mayalamak gerek?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…