- 7 Kasım 2019
- 4.541
- 10.001
- 108
Canm bebeğin kakasının rengi nasıl olmalı ben 3-4 gün oldu başlayalı Her sabah biraz ekmek içi biraz peynir ılıksu pekmez karıştırıp veriyorum biraz geçsin yumurta da koyacam ve her gün bir meyve veya sebze tadımı yapacağım elmeyı denedikAy ne bileyim şeker eskiden olsa yediği kadar verirdim şimdi diyorlar ya anne sütü yada mama yı 1 yaşına kadar azaltmayın ek gıdayı çok verip diye. Bugün zeytini 4 e bölüp verdim cup diye yuttualtını değiştirirken eşim diyor bu ne içinde siyah bişey var dedim o zeytin eee diyor olduğu gibi çıkmış. Ne bilsin onun bağırsağı mideciği onu işlemesini kıyamam olduğu gibi çıkarmış işte.
Balkabağı aldırdım yarın onu deniycem kısmetse.
O zaman mamayı değiştirebilirsin geri iyi gelmemiş olabilirYok yeni değil.bu mamayi basladik başlayali boyle oldu canım
Ay valla yaaa..ilk zamanlar büyüsünler diye bakardım.şimdi ise büyüdükçe başıma gelecekleri düşünüyorum
Mamaya koyarsan tadını değiştirebilir bir dene kuzum olmadı ek gıdaya eklersin sebze çorbasına ekliyorum ben ama en iyisi erik suyu bir tane eriği kaynatıp hoşaf gibi verebilirsinCanm bebeğin kakasının rengi nasıl olmalı ben 3-4 gün oldu başlayalı Her sabah biraz ekmek içi biraz peynir ılıksu pekmez karıştırıp veriyorum biraz geçsin yumurta da koyacam ve her gün bir meyve veya sebze tadımı yapacağım elmeyı denedikArmuta geçeceğiz
Kakasını. Rengi koyulaştı gibi biraz da katılaştı ben her gün 1 çay kaşığı da zeytinyağ koymayı düşünüyorum mamaya
Hiç doktora danışmadık doğru mu acep annem her şey ver diyor birde dolu dolu kaşığı koyuyor geçen keşkek verdi (tanesiz)
Mamaya koyuyorum içiyor canım ama erik hoşafı yapabilirim mantıklı yaMamaya koyarsan tadını değiştirebilir bir dene kuzum olmadı ek gıdaya eklersin sebze çorbasına ekliyorum ben ama en iyisi erik suyu bir tane eriği kaynatıp hoşaf gibi verebilirsin
Benimki de pusetten kendini atmaya çalışıyordu sürekli bunda en azından onu yapamıyorBende başlayım Ya bende pusette yediriyorum masada çok tükürüyor
Ah yavrum ya benimki de sürekli verdiğimde kucağına alıyor ama kısa süreli olduğu için alışamadı çok şükür hatta sevmiyor kucağı pek çok uykusu gelirse geziyoruz bi kaç tur sonra yatmaya gidiyoruzAyy ben tek başınayım üstelik babası yüzünden benimki kucağa alıştı. Aman üşüyor ısınsın aman koyunca uyumuyor azıcık kucağımda uyusun diye diye şimdi kucakta uyuyor bırakınca uyanıyor gece yanıma sokuluyor öyle uyuyor. İyice kokumuzu aldı. Şimdi kendisi sabaha kadar uyuyor gündüz de işte bana olan oldu
Yine de ilk3 ay hepsini döver gibime geliyorYok yeni değil.bu mamayi basladik başlayali boyle oldu canım
Ay valla yaaa..ilk zamanlar büyüsünler diye bakardım.şimdi ise büyüdükçe başıma gelecekleri düşünüyorum
İnşallah ama sanmam şu anda da zaten oynamaktan vs sıkılınca kucak istiyorAh yavrum ya benimki de sürekli verdiğimde kucağına alıyor ama kısa süreli olduğu için alışamadı çok şükür hatta sevmiyor kucağı pek çok uykusu gelirse geziyoruz bi kaç tur sonra yatmaya gidiyoruzAllah yardımcın olsun emekleme de yürümede geçecek kucak sevdası az kaldı sabret
O zaman mamayı değiştirebilirsin geri iyi gelmemiş olabilir
Yine de ilk3 ay hepsini döver gibime geliyorher çağın zorluğu var tabi ya
Ahahah o durum da benm başıma olsa kske. Anam bebe herkese gidio. Cok uzun gormezse aglio sadece. Formülün ne cabuk syleDarısı size olsunben zaten başından ayrılamıyorum ki basıyor çığlığı kimseyle oyalanmıyor da babasına veriyorum en fazla 5 dk sonra başlıyor bağırmaya ağlamaya
Nasıl alıştırdınız acaba biberona bizde çok denedik olmadı bi türlü bu hafta daha zorlamadım haftaya tekrar deneyeceğimmisskokulumm maşallah Göktuğ paşaya . Bizim kız yerken bile oyun istiyor . Sanırım çok da seçici olacak .bu zamana kadar patates , havuç , şeftali , muz , elma , yoğurt denedim . Bunlardan en çok muzu sevdi . Havuç ve patateste fena değildi . Bunları da ancak soğanla yedi . Yoğurt , şeftali ve elmayı hiç sevmedi . Bugün yoğurda pekmez katarak denedim iyi kötü yedi .kaşık maması veriyorum arada , bunu yediği gibi yese keşke diğerlerini de . Nasıl seviyor kaşık mamasını . Kaşık gelmeden ağzını açıyor . Kaşık mamasını dA ben vermek istemiyorum . Bu arada benim sütüm kesildi gibi bir şey çok stres yaptım son zamanlarda . Biberon almıyordu yavrum , babası gelince o iyice alıştırdı biberona . Bir yerde mecbur kaldık . Şu an emmeyi tamamen reddediyor , biberonu da tam aldığı söylenemez savaş vererek içiriyoruz . Sağlığı yerinde olsun karnı doysun da tek yapacak bir şey yok artık .
Diş gibi geldi bana bizimkinde var çığlık kıyamet haller ağlayarak uyanıyor ama normal ağlama değil çığlık atarak ağlama gün içinde hiç durmuyor falan diş benceKızlar benim kız da uykuya dalmakta çok zorlanıyor . Ağlayarak uyuyor hep . Bundan 10 gün öncesine kadar emerek uyuyordu , benim de kolayıma geliyordu . Ama şimdi sütüm nerdeyse kesildi ve reddediyor emmeyi zaten . Uykuya dalamıyor . Yaklaşık iki aydır da zaten gündüz uykumuz çok kötü . Hem zor dalıyor hem yarım saat uyuyup uyanıyor . Nasıl uyuttuysam o şekilde tekrar uyutmaya çalışıyorum ama olmuyor . Küçük sallanan beşikten büyük sallanmayan beşiğine geçirmeye çalışıyorum ama sallanmak istiyor hanımefendi . Küçük beşikten de artık düşebilir diye korkuyorum . Yatak odamız beşiklerle doldu . Bir de uykuya dalmadan önce çok çok fazla sıçrıyor , uykusunda da inleyerek ağlıyor . Bu durum korkutmaya başladı beni . Normal midir sizlerde de var Mı bunları yaşayan
Yok yere bi dünya oyuncak atıyorum Pet şişe ıslak mendil gibi şeyler daha çok dikkatini çekiyorJadesi gözün Aydın ben de ittire kaktıra süründürmeye çalışıyorum kızı ama bizimki dönme peşinde hala . Çok seri iki üç tur dönüyor . Yatağa bırakıp arkamı dönmeye korkuyorum . Sen şimdi at yere en azından kendisi oyalanacak kurcalayacak şeyler bulur
Neyse ki bir şekilde besleniyor canım olsun kaşık maması da faydalı oluyor. Biberon almayınca da çok sıkıntı yaşadın biliyorsun. Yine de uyutur uyutmaz vermeyi dene memeni ve sütüm azaldı bitti diye düşünme. Ben sağım yaparken 10cc zor çıkıyordu nasıl üzülüyordum şimdi hiç sağım yapmıyorum sürekli veriyorum uykuda gündüz falan hep teklif ediyorum istemezse zorlamıyorum mamayı az verip uyutup emziriyorum. Şuan sertleşiyor artık mesela baya yutuyor. Dediğin gibi sağlıklı olsunlar da yeter Allahın izniyle büyür giderlermisskokulumm maşallah Göktuğ paşaya . Bizim kız yerken bile oyun istiyor . Sanırım çok da seçici olacak .bu zamana kadar patates , havuç , şeftali , muz , elma , yoğurt denedim . Bunlardan en çok muzu sevdi . Havuç ve patateste fena değildi . Bunları da ancak soğanla yedi . Yoğurt , şeftali ve elmayı hiç sevmedi . Bugün yoğurda pekmez katarak denedim iyi kötü yedi .kaşık maması veriyorum arada , bunu yediği gibi yese keşke diğerlerini de . Nasıl seviyor kaşık mamasını . Kaşık gelmeden ağzını açıyor . Kaşık mamasını dA ben vermek istemiyorum . Bu arada benim sütüm kesildi gibi bir şey çok stres yaptım son zamanlarda . Biberon almıyordu yavrum , babası gelince o iyice alıştırdı biberona . Bir yerde mecbur kaldık . Şu an emmeyi tamamen reddediyor , biberonu da tam aldığı söylenemez savaş vererek içiriyoruz . Sağlığı yerinde olsun karnı doysun da tek yapacak bir şey yok artık .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?