2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Nelere benzetmedik o kakaları en büyüğünü yapacak bu sefer sticker alacak bir de ayy bence bebek büyütürken ilk 3 ay bir de wc eğitimi çok zorluyor insanı. minikbebegim9640 benim kızlar 20 ve 21 aylıklardı wc eğitimi verdim. Büyük kız tam 1 ayda tertemiz söyledi tuvaletini hiç kaçırmadı sonrasında. Küçük 6 ay heryere kaçırdı bakalım bu ne işler çıkaracak başıma. Onlar kış bebeğiydi öbğr yazı beklesem 3 yaş olacaklardı o yüzden 2 yaşı beklemedim oğlana 2022 yazında öğretirim nasip olursa o günleri görmek 2,5 yaşında olacak inşallah

Dişimiz çıktı bizim ☺
Gözünüz aydın olsun inci gibi dizilsin dişleri inşallah. Çit ben düşünmüyorum instagramda bir anne almıştı sonra kullanamadı bebek durmadı tutunup kalkmadı ondan kaldırdım köşede duruyor demişti. Ben emeklemeye başlayınca evi karıştırmasını çok severim bebeklerin el izlerini silmem bikaç gün geçer gider bakarım. Bugün örümceğine koydum hemen wc ye gidip geldim mutfak dolabının kapağı açıktı poşetlerin olduğu yere ulaşmış uzana uzana çekmiş çekmiş çıkarmış dağıtmış hepsini. Severim onun yaramazlığını

Of ya kiza mama verdim az once ne verdiysem fiskirtarak kustu neden boyle oldu pekmezden olabilir mi yada yumurta sarisindan yada baska birsey mi var usuttu mu of cok moralim bozuk napayim kizlar doktora mi gotrsem

Kızlar ben soru ile geldim
1) gündüz Bebeklerinizi kaç kere uyutuyorsunuz?
2) benim kız gece1 kerekalkardı 3 4 gecedir bu uyanmalar 3 kere falan oluyor dişten mi sizce
Bi arkadaşım gece uyansa da besleme 1 kereden fazla bu aylarda uyanacak 2 3 kere dedi gerçekten uyandı ama nasıl uyuyacak beslemezsem. Zaten yine kendini atamalara uykuya direnmelere başladı

Oyun çiti alan ya da yakınında kullanmış olan var mı? Pilsan’ın angel oyun çitini düşünüyorum ama emin olamadım çit kullanışlı mı kullanışsız mi diye?
Ben baby toysunkini aldım gayet memnunum koyuyorym içine işlerimi yapıyorjm 15-20 dk dursa bile kar benim için

BKGK biz de memlekete geldik bugün haydo gece hic uyumadi yanimda yatmaya aliskin degil uyanio beni gordukce oyun istedi ya şaka gibi keş gibi göz altlarım morardı
Alisir canim ya saglik olsunda ben usuttum flan diye korkuyorum az oncede kustu ne bileyim yumurtadan mi keci bynuzu ozunden mi yoksa baska birsey mi valla insallah daha olmaz takio ediyorum.

2 buck yasinda tam anlamiyla konusacaklar mi da. Gerci benm yegenim 3 yasinda ogrendi lazımlıkla. Onunla igrenmesi mi mantikli bilmiylrm artk. Ne gzel öğrenmiş kızın insallh bzde oyle ogreniriz. Egitim derken bi de nasil yani napiyosunz

27 Mart doğumlu benim oğlum. Uyurken bir kere emziriyorum. Gece 3 gibi bir emziriyorum bir de sabah 7:30 gibi. Kendisi kıpırdanmaya başlıyor o şekilde alıp emziriyorum. Gündüz de 11 gibi bir de 3-4 gibi toplam 2 kere uyuyor.

Gündüz sık uyuyup uyaniyor. Gece de 1 kere kalkar geri erkenden uyanir zaten 7 gbi 6 buck gbi net. Gece uyandiginda direk veririm biberonu yani karnini doyururum. Dha onceleri dha sık kalkardi her uyandignda aç olduğunu anlardm verirdm bekletmedm oyle. Aç aç nasl uyuyacak diye

Selam jadecim benim oğlan bir sabah bir öğleden sonra uyuyor gece de 3-4 kere kalkıyor emmeden katiyyen uykuya dalmıyor. Emen bebeklerin böyle bi handikapı var malesef açlıktan değil alışkanlıktan uyanıyolar ve başka hiç bi şekilde uyumuyolar memeden kesene kadar böyle sanırım. Ben kabullendim bu durumu

oral donem 5H 2
wc eğitimini biz es geçtik ya. nabız yokladım ama henuz kas farkindaligi olusmamisti. bende hazir degilidum. 2bucuk yaş civarı anca bizde çünkü hala aynı benum sipa

eveeet kızlar ilk önce mevsim sebzeleri tadım hem sert yumuşak parmak şeklinde önünde hemde bi yandan zeytinyağlı püre haliyle destek. amaç ellesin ağzına götürsün. çaykaşığı-tatlikasigi-yemek kaşığı şeklinde maksimum 3er kaşık 3 gün deneme. allerjik değilse daha sonra karışım. yoğurt denenebilir. sebzeden sonra meyve. kırmızı mor yasak. yumurta 6. atın sonuna doğru.
6da tadimlar yapildi sikinti yok diyelim cok istiyorsa 2 ogunde olabilir br tadim ogunu 2. de sebze corbasi pirinc ve yulafli et suyu kiyma olabilir ya da 2. ogun meyve/yogurt/meyveli yogurt
7. ay 3 öğün kahvaltıya başlanıyor
8. ay 4 öğün akşam yem3gi
6 ayda yüzde 80 anne sütü ya da mama almalı. mucize içeceğimiz. ne kadar cok ek gida verirsek uzaklasirmis sutten.
2 yaş sonrası da sütü yavaştan kes dedi misal büyük oğlan için.
bu ek gıdaydı şimdi uykuyu da ayrı yazacam.

6 ayda gündüz 2 uyku önerdi bazen 3 olabilir çocuğa göre değişir. ama 2 uyku ve gece sadece 2 besleme. yani misal 8de uyudu 12de ve 4te süt. bu gece beslemesi 9 ay sonrası tek olacak 1 yaş sonrası hiç olmayacak. hicbiryarari yok dedi. uyku çok önemli. pis pis pat i öneriyor. sallamaya alıştırma dedi. büyüğüyle basil belada bu konuda onun için küçükte sallamadım ama emzirerek uyuttum ben. o da yanlış. en azından tam dalmasın memeden ayır yatakta pis pis pat yap dedi.
aklıma gelirse yazarım. aslında ses kaydibaldim dinliyorum unutursam diye ben yine dinlerim eksik varsa yazarım

Canim gece acikmayacaklar mi peki ya ? Birde ben hamakta surekli salliyordum simdi ayagimda sallayip bırakıyorum . Sallamadan nasil olacak ki bu uyumaz bende kriz geciririm sanirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…