2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Jadesi
Kuzum benim kiz sabah kalktiktan 1 bucuk saat sonra 1 uyku yapiyor yarim saat sonra oglen 1 uyku daha oda en fazla 1 saat sonra 4 5 gibi bir uyku oda yarim saat sonra aksam 8 gibi flan uyumak istiyor ama mesela dun aksam uyttum 9 da 10 da kalkti 12 ye kadar uyumadi gecede döndü durdu o yuzden ben 6 7 den sonra aksam 10 a kadar flan ayakta tutmaya calisiyorum gece uyusun diye bizde durumalr bu sekil kisa kisa uykular. Keyfi yerindeyse gece 2 kez uyanip mamasini yiyip yatiyor. Ama dun ve 2 gun oncesi anami aglatti ya usuttu yada baska derdi var. Bugünde kustu baya ne verip ne vermeyecegimi sasirdim ya korkuyorum simdide. Insallah duzene girer.

Canim gece acikmayacaklar mi peki ya ? Birde ben hamakta surekli salliyordum simdi ayagimda sallayip bırakıyorum . Sallamadan nasil olacak ki bu uyumaz bende kriz geciririm sanirim
acıkmazlar canim. büyük oğlanda da öyle olmuştu. sallama konusunda valla canim 2 yaşında valla ayakta sallanır pert durumdayım. gündüz uykusu olmasa gece kitap felan uykuya dalıyor.

canim sindirememiş olabilir. dr ruhen bedenen ve bağırsakları yavaş yavaş alışacak. çok karışık gidersen huzursuz olur uykusunu da etkiler dedi. ne kadar verdin ki canim ?

Ben bosch kullanıyorum, gayet memnunum. O olmasaydı işlerim çok daha uzardı, çok rahat ediyorum tavsiye ederim. Ben çamaşırlarda yıpratma görmedim elektrik faturası her gün çalıştırırsak muhtemelen etkiler ama haftada üç kez falan çalışıyor.

Normalde bende yatarken emzirdikten sonra sabah 5 6 gibi emer uyur sonra uyanınca emerdi şimdi saatleri takip edemiyorum ama 3 kere falan kalkıyor anlamadım neden böyle oldu ek gıda veriyorum mide mi genişledi çabuk mu acıkıyor acaba sabah bende 2 ye düşürmeyi planlıyorum ama çok kısa uyuyor tarım saat falan yeter mi bilemedim

Bende veriyorum işte böyle kalırsa düzeni diye korkuyorum yani şurda 3 4 aya keseceğiz gece beslenmesini artması saçma oldu

Çok tesekkur ederim zorlu bir surecti benim bebegimde kolik disinda katilma nöbeti haisyir devamli agliyor aglamaktan nefesi gidiyir morariyordu bebek kardilojisne kadar goturdum sukur bisey cikmadi ama cok zorladi bizi ilk zamanlar simdide huzursuz uyku sıkıntimiz var hamak disinda uyumak istemiyor heryere hamakla gitmek zorunda kaliyorum besiginde uyumuyor hamaktada uyuyunca sık uyaniyor cunku buyudu yan dönmek istiyor hamagin icine yastik koyuyorum oyle yatiyor ama ondada yine dönerken uyanip agliyor, dur başla nasil oluyor ne yapmam lazim, uyku danismanindan yardim aklima geldi ama eşim bu konuda isteksiz annelerimiz nasil alistirmis bizi ona gereksiz geliyor geriliyorum cunku eziyetini ben cekiyorum sen nasil aştin anlatirmisin?

Yok kuzum böyle değildi ama mide de büyüdü yetmiyor artık sanırım ek gıda ile birlikte canı sağolsun kalkarım da tuhafıma gitti

24 yasindaym iste buranin en güccüğüyüm galibaaa benden dha küçük olan varsa el kaldırsın diş jeli olayini bilmiyodm bak
Diş jeli bende kullaniyorum dile degip uyusturna olayini ikk defa duydum boyle bir zarari olsa bebekleri riske atmazlar emin ol bebek bunlae zaten yalayacaklar damagina surunce dogal olarak bence sıkınti olmaz ama yinede sen bilirsin.

Belki yarina yapar aynisi benim bebektede oluyordu yapar bekle kulak cubugunuda pamuk yeri bitene kadar itip biraz saga sola hareket ettie ama yavas yavas o uyariyor.

1-) gündüz en az 3 kere uyuyor benimki halen en fazla 2-2:30 saat uyanık kalabiliyor sonrası zırıltı.kısa uyuduysa 4.uykuya da yatmak isteyebiliyor.
2-)diş döneminde sık uyanmalar normal gece beslenmesine alıştırmak iyi değil aslında arkadaşının dediği doğru. Gece bebeklerin de sindirim sisteminin dinlenmesine ihtiyaç var. Benim büyük kız çok uyanırdı 1 yaşında kestim gece emmesini odasını ayırdım gece uyanınca salladım su verdim 2-3 gece ağladı sonra deliksiz uykular bizim olduydu küçük kız 1-2 kere kalkıp emer uyurdu onu 2 yaşına kadar emzirdim oğlan da doğduğundan beri 9 da yatar gece 2-3 gibi kalkar karnını doyurup sabaha kadar uyurdu şimdi daha sık kalkıyor. Ben de nedenini çözmeye çalışıyorum bu ara
wc eğitimini biz es geçtik ya. nabız yokladım ama henuz kas farkindaligi olusmamisti. bende hazir degilidum. 2bucuk yaş civarı anca bizde çünkü hala aynı benum sipa
Aslında bu yaş ve kas meselesine ben pek inanmıyorum doğduğundan itibaren wc iletişimiyle hiö bez kullanmayanlar var bezsiz bebek grubunu keşfettiğimde çok şaşırmıştım. Her bebek tuvaleti geldiğinde sinyal verir altının açılmasını istermiş ama anneler anlamazmış.Beze yaptırmaya biz alıştırırmışız falan. İlk 10 gün hiç oturmadı benim kızlar hep üstlerine yaptılar ıslaklığı hissettikçe anladılar bezi hayatımızdan çıkardık hiç geri dönmedik. Çoğu zaman oturup denk getiemedik hep kalkınca yaptık sağa sola derken öyle böyle biraz uğraş vererek öğrendiler ama sabır işi gerçekten. Oğlum oturmaya başlayınca kakasını yaptığını anladığımda lazımlığa oturtacağım farkına varır belki zamanla çişinin sinyalini de anlar yakalarım kendiliğinden çözülür o iş de inşallah
Sanmam canım kaç saat olmuştu ki vereli? Belki mama fazla geldi. Olabiliyor öyle kusmalar arada sürekli olmadığı sürece panik yapma bence.

Bugün tarhanababadan sipariş verdiğim bebek tarhanasını pişirdim oyy pek sevdi benimki. Daha içecekti de biraz az tuttum bugün nasıl tepki verecek bir bakayım vucudu diye. Kemik suyu attım bir küp tereyağıyla salçasız pişirdim biraz koyu kıvamlı güzeldi tadı da gerçekten tavsiye ederim.

Premium silikon diye geçiyor aldım. Bpa falan içermiyor. Belki alırken bakmak lazım bunlara. Uzun süredir kullanmıyorum bir buçuk hafta oldu. Şimdilik leke yok.
Hmm anladm bende oyle bakiyim o halde.
Diş jeli bende kullaniyorum dile degip uyusturna olayini ikk defa duydum boyle bir zarari olsa bebekleri riske atmazlar emin ol bebek bunlae zaten yalayacaklar damagina surunce dogal olarak bence sıkınti olmaz ama yinede sen bilirsin.
Bilmiyorum ya galiba duruma gore hareket edicem. Cok zorlanirsa veririm
Belki yarina yapar aynisi benim bebektede oluyordu yapar bekle kulak cubugunuda pamuk yeri bitene kadar itip biraz saga sola hareket ettie ama yavas yavas o uyariyor.
Yok yapiyo ama cok sert sekilde onu da az miktar yapabiliyo ıkına ıkına cok zorlaniyo. Ben kulak cubugunu oyle bile zor yaptm bi de oynatilmasi mi gerekiyo cesaret edecegimi sanmiyorm bi fitil koydum kendimi kastm resmen korka korka yaptm yani 5 dk snra rahatladi ama

Anaaa benm kedim büyüdükçe daha mız mız oluyo ya. Yatiramiyorm direk dönüyor snra sinir olup agliyo bi de götünü kaldiriyo onu öğrendi snra loopp diger tarafa düşüyo arada önüne oyuncak koyuyorm alamadm diye agliyo bu sefer hırs yapiyo hızlı hızlı nefes alip verio. Uyutmak zorlaşıyo artkkafayi kaldiriyo yana düşürüyo kendini flan. Saç baş koymuyo valla ben bagliyorm guzelce çalı süpürgesi oluyo yolmaktan

Canım üşenmemiş yazmışsın eline sağlık uyku sorununu çmzemiycem ben sallıyorum ayakta sadece öyle uyuyor öyle bile zor yani bugün az deneyim dedim ama sabrım yok sanırım beceremiyorum yöntemleri pes ediyorum

Gündüz banyo yaparsa öğle uykusu 1 1.5 saat oluyor yapmazsa daha kısa yarım saat beşikte yarım saat memede uyuyor akşama olan uykusu yarım saat 45 dk anca memede olursa yine süre uzuyor ama sorun memede uyumak istemesi ben hiçbir şey yapamıyorum o zaman diblenemiyorum bile

acıkmazlar canim. büyük oğlanda da öyle olmuştu. sallama konusunda valla canim 2 yaşında valla ayakta sallanır pert durumdayım. gündüz uykusu olmasa gece kitap felan uykuya dalıyor.
Yorulmuyor mu ya 2yaşında uykusu gelmiyor mu hala Ayyy delirmeme az kaldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…