Ya ben birsuru alinti yapmistim.cevaplarini yazarken hadi sabaha kalsin dedim.ama sabaha alintilar gitmisve kime ne yazacaktim unuttum..en son miss e bisiler yaziyordum ammmaa neydi hatirlamiyorum
Dur takip et kuzum olur biraz acıkmasını bekle düzelir inşallahOf ya kiza mama verdim az once ne verdiysem fiskirtarak kustuneden boyle oldu pekmezden olabilir mi yada yumurta sarisindan yada baska birsey mi var usuttu mu of cok moralim bozuk napayim kizlar doktora mi gotrsem
Günaydınlargüzel bir gün olsun inşallah hepimize kızlar
@nzh99 aynen canım ben de nasıl akşam oluyor hiç anlamıyorum gün boyu hiç oturmuyorum zaten orası burası derken bakıyorum gün bitmiş.
Poğaça hamuru yoğurdum sabah göktuğun kahvaltısını hazırladım bir yandan. Yarına okulu başlıyor benim küçüğün . Beslenmesine koyarım hem de kahvaltıya yenir diye iş çıkardım. Şimdi uykusu geldi yatırıp onun başına geçecem. Kızlar derste tenefüse yetiştiririm inşallah
Bak bu konu benim en dikkat ettiğim konulardan biridir. Alt değiştirirken bebekler özellikle annelerinin yüzüne, gözlerine çok bakarlar yüzünü buruşturup, iğrenirsen bunu anlarlar ve tuvalet eğitimi döneminde çok sıkıntı yaşarsın kakasını pis olarak görür ve ondan korkar, yapmak istemez, görünce çığlık çığlığa ağlar. Biz tuvalet eğitimi dönemimde o kakalarla ne arkadaşlııklar kurduk benzetmeler yaptık ki yapsın heveslensin diyeşimdi de oğluma ohhh ne güzel yapmış aferin oğluma diye açıyorum altını özellikle gülüyorum seviyorum oyun oynayarak yapıyorum temizliğini.
sekerparecim dis mi yoksa baska birsey mi bilemedm usuyormu diyorum acaba ama evde sicak uzun kollu var ustunde battaniye ortuyorum aciyor. Bilemedimki neyden yapiyor ac mi acaba ek gidada 2 gündür dogru durust birsey vermedim acaba acikiyor mu ama sabah 7 de verdim mesela uyumai mizirdandi durdu. Bu sabahta 1 cay kasigi keci boynuzu ozu birde az yumurta sarisi verdim yumurta sarisini gecenlerde yemişti az az simdi migdesini bulandirdi az kaldi delirmeme
Ben battaniye ile yatiyorum mesela sicaklamiyordur bence acaba usuyor mu diyorum ama ustunu örtüyorum o indiriyor asagiya tulumda dedgu. Gibj terletyr flan ama bakalim bir ney bu kizin derdi dis mi ac mi bilemedim..
Oof ebru ya benmkide 12 de uyudu ama gece sondu durdu aradada aglamalar mizirdanmalar var gazi mi var diyorum acabaherseyi düşünür oldum
Of ya kiza mama verdim az once ne verdiysem fiskirtarak kustuneden boyle oldu pekmezden olabilir mi yada yumurta sarisindan yada baska birsey mi var usuttu mu of cok moralim bozuk napayim kizlar doktora mi gotrsem
Kızlar ben soru ile geldim
1) gündüz Bebeklerinizi kaç kere uyutuyorsunuz?
2) benim kız gece1 kerekalkardı 3 4 gecedir bu uyanmalar 3 kere falan oluyor dişten mi sizce
Bi arkadaşım gece uyansa da besleme 1 kereden fazla bu aylarda uyanacak 2 3 kere dedi gerçekten uyandı ama nasıl uyuyacak beslemezsem. Zaten yine kendini atamalara uykuya direnmelere başladı
Ben bosch kullanıyorum, gayet memnunum. O olmasaydı işlerim çok daha uzardı, çok rahat ediyorum tavsiye ederim. Ben çamaşırlarda yıpratma görmedim elektrik faturası her gün çalıştırırsak muhtemelen etkiler ama haftada üç kez falan çalışıyor.
Böbrek taşı sebep oluyor sanırım kusmaya.gecmis olsun insAllah iyilesir beybibeyminikbebegim9640 Benim oğlanın da reflüsü var. Motillium ve gaviscon infant kullanıyoruz. Kusması azaldı ama geçmiyor tam. Kilo alımı iyiyse takılma benimki az alıyor kustugu için.
Yaa gecms olsn paşaya. Bizde öyle kusma yok agzina kdar gekio geri yutuyo snra yine başa sarıp migde bulaniyo flan o döngü var yuttukca bulanti devam edio. Gaviscon vermislerdi bize de hani o dha cok bulandirdi. Bakalm yarin randevu var ne diyecek ne ilaç yazacak. Tamamen geçer insallah. Ek gida olmadan once dha iyiydi dr da ek gida yerse gecer belki dedi tam tersi acayip derecede cogaldi çok zor uyudu bign hatta. Galiba geçmicek ve bu perişan edicek beniminikbebegim9640 Benim oğlanın da reflüsü var. Motillium ve gaviscon infant kullanıyoruz. Kusması azaldı ama geçmiyor tam. Kilo alımı iyiyse takılma benimki az alıyor kustugu için.
Valla biz o kadar kötüyüz ki uyku konusunda 11 den veri ayakta sallamayı bıraktık memede uyuyor yine destekliÇok tesekkur ederim zorlu bir surecti benim bebegimde kolik disinda katilma nöbeti haisyir devamli agliyor aglamaktan nefesi gidiyir morariyordu bebek kardilojisne kadar goturdum sukur bisey cikmadi ama cok zorladi bizi ilk zamanlar simdide huzursuz uyku sıkıntimiz var hamak disinda uyumak istemiyor heryere hamakla gitmek zorunda kaliyorum besiginde uyumuyor hamaktada uyuyunca sık uyaniyor cunku buyudu yan dönmek istiyor hamagin icine yastik koyuyorum oyle yatiyor ama ondada yine dönerken uyanip agliyor, dur başla nasil oluyor ne yapmam lazim, uyku danismanindan yardim aklima geldi ama eşim bu konuda isteksiz annelerimiz nasil alistirmis bizi ona gereksiz geliyor geriliyorum cunku eziyetini ben cekiyorum sen nasil aştin anlatirmisin?
Valla biz o kadar kötüyüz ki uyku konusunda 11 den veri ayakta sallamayı bıraktık memede uyuyor yine destekliVe gece 1557 kez uyanıyor bir saat zır uyur kesintisiz keşke yardım edebilsem
Anladım.Herşeyi ağzına götürüyor evet. Sofrada özellikle alıyoruz kucağımıza görsün bizi diye. Alışsın başka şeyler yemeye diye ama hiç saldırmıyor kaşığımıza sadece ellerini masaya vuruyorkaşığımızı takip ediyor sütümğ de şöyle anlıyorum yutkunuyor emerken. Hiç öyle boş boş çekmşyor yutkunuyor devamlı çişleri de az değil yeterli. Sabah 8 den 12 ye kadar yemiyor bişey. Ona rağmen yine saldırmıyor. Süt veriyor annem biberonla içmiyor 4 5 mama kaşığı püre anca yiyormuş. Açtır ama. 4 saat beni bekliyor Bizim oğlan da böyle. 6. Ay kontrolü var haftaya 4. Ay 7600 dü kilosu bu ay ne olacak bakalım.
Bak saat 7.30 da uyudu.23.00 da kalktı.simdi salliyorum bi uyusa.ve gece uykusuni almis oldu.artik 1 saatte bir kalkarizdebelenip duruyor.artik midem bulaniyor.oglan da sabahtan tepemde bitecek Allahim.eksikliklerini gostermesin insAllah ❤ ❤
Aynı şekilde bizim de başka asla uyumuyor illa emecekAh keşke. Benim mi gece meme vermesem gözü kapalı çığlık atarak ağlıyor ne sallama kabul ediyor ne pış pış
Bir sıkıntısı olunca kıyamıyorum hiç zavallım emince geçecek sanıyorKızlar gece beslenmesiyle ilgili bende sizin gibi düşünüyordum alismasin diye. Ta ki dr un gece karnini doyurmak icin degil agri kesici olarak kullaniyor memeyi demesiyle düşüncem degisti. Dis cikarma donemleri agri kesici vermektense gece sık sık emzir bu surede dedi.
Off ya usuttu mu acaba canım devam etti mi kusmasıSabahinn5 nde kalkip konusmaya ne dersiniz ? Bu kizceme noldu boyle ya
Eşim de öyle diyor bilmiyorum ki. Düşse de kurtulsa. Amin inşallah.Bugun ki alıntılarımya hic bakamaz oldum
Ben de gecen gece kizi uyuttum.dedim simdi yap bir kahve otur dizi izle.kirmizi odagittim kahveyi pisirdim.oglan anne bana kurabiye yapar mısın dedi.haydi kurabiyeyr koyulduk..kahve sogudu..kiz uyandi..dizi bitti..keyif mi o da neydi bir annenin keyfi yavrularina kurabiye pogaca pisirmekten gecer
Aynen ya..kakayi kötülersen yapmaz tutar.ilerde duygularini saklar parasini saklar cimri olur..ahhh freud emice ah
Kelin ilaci misali be baharım..ben de bulamadım bir çözüm..oturtamadık bir düzenbu arada doktorum keciboynuzu ozu icin verme dedi bana.vereceksen üzüm pekmezi ver dedi.kaldiramazmis bünyesi
Midesini bastırmış olabilir misin anlamadan.bir sefercik olmus.doktora tasima bence.tekrarlarsa git ama.gecmis olsun canim.
☝ sey ogretmenim bilmedigim yerden sordunuzcunku benim kiz hergun baska.sabah uykusu ve oglen uykusu ayri ayri yarim saat 45 dk. Ama mesela bugun uyumadi hic gece zaten yazmiyom moraliniz bozulmasin simdi bir de buraya yazmamistim ama.uyku egitimi vermistim kendi uyuyordu.sefam.kisa surdu dis bizi perisan etti.salla salla dur simdi bu saatten sonra duzelecegjni sanmiyorum.cunku artik akli erdi.sallamazsam bagiriyor nasil egitim verdin derseniz.bagirdi agladi almadim.salla dur yaptim.kisa surede alisti 4 aylikti.amma artik sallanmak istiyor gece bile defalarca galiba bu aci dolu aglamalata kayitsiz kalamadim.cani yaniyor cunku
Teşekkür ederim canim.sanirim en iyisi bosh herkes onu öneriyor
Böbrek taşı sebep oluyor sanırım kusmaya.gecmis olsun insAllah iyilesir beybibey❤
Kötü düşünme geçer inşallah. Yeğenim 9-10 aya kadar kustu sonra geçti birden.Yaa gecms olsn paşaya. Bizde öyle kusma yok agzina kdar gekio geri yutuyo snra yine başa sarıp migde bulaniyo flan o döngü var yuttukca bulanti devam edio. Gaviscon vermislerdi bize de hani o dha cok bulandirdi. Bakalm yarin randevu var ne diyecek ne ilaç yazacak. Tamamen geçer insallah. Ek gida olmadan once dha iyiydi dr da ek gida yerse gecer belki dedi tam tersi acayip derecede cogaldi çok zor uyudu bign hatta. Galiba geçmicek ve bu perişan edicek beni
Haberlwsmis gbi resmen gece bzde sürekli agladi birnde doyurdm snra emzik verdm onunla sustu ama huzursuzdu. Randevu saati gelse de hemn götürsemSabahinn5 nde kalkip konusmaya ne dersiniz ? Bu kizceme noldu boyle ya
İnsallh ya. Dertlerini de anlayamiyorz o zorluyo resmen beni. Agridi mi dün agzina geldi ona mi agladi bilemedm calpol vermedm o yzdenEşim de öyle diyor bilmiyorum ki. Düşse de kurtulsa. Amin inşallah.
Kötü düşünme geçer inşallah. Yeğenim 9-10 aya kadar kustu sonra geçti birden.
Midesi yanıyor olabilir hamileyken yaşadım çok zordu. Böyle düşününce insanın içi acıyor cidden.İnsallh ya. Dertlerini de anlayamiyorz o zorluyo resmen beni. Agridi mi dün agzina geldi ona mi agladi bilemedm calpol vermedm o yzden
Evet hamilelimte bende cektm onu. Hâlâ mız mız nolacak byle bilmiyorm. Elimden de bsey gelmiyo kiMidesi yanıyor olabilir hamileyken yaşadım çok zordu. Böyle düşününce insanın içi acıyor cidden.
Bende su deneyeyim bi bakalım tepkisi ne olacak1-) gündüz en az 3 kere uyuyor benimki halen en fazla 2-2:30 saat uyanık kalabiliyor sonrası zırıltı.kısa uyuduysa 4.uykuya da yatmak isteyebiliyor.
2-)diş döneminde sık uyanmalar normal gece beslenmesine alıştırmak iyi değil aslında arkadaşının dediği doğru. Gece bebeklerin de sindirim sisteminin dinlenmesine ihtiyaç var. Benim büyük kız çok uyanırdı 1 yaşında kestim gece emmesini odasını ayırdım gece uyanınca salladım su verdim 2-3 gece ağladı sonra deliksiz uykular bizim olduyduküçük kız 1-2 kere kalkıp emer uyurdu onu 2 yaşına kadar emzirdim oğlan da doğduğundan beri 9 da yatar gece 2-3 gibi kalkar karnını doyurup sabaha kadar uyurdu şimdi daha sık kalkıyor. Ben de nedenini çözmeye çalışıyorum bu ara
Aslında bu yaş ve kas meselesine ben pek inanmıyorum doğduğundan itibaren wc iletişimiyle hiö bez kullanmayanlar var bezsiz bebek grubunu keşfettiğimde çok şaşırmıştım. Her bebek tuvaleti geldiğinde sinyal verir altının açılmasını istermiş ama anneler anlamazmış.Beze yaptırmaya biz alıştırırmışız falan. İlk 10 gün hiç oturmadı benim kızlar hep üstlerine yaptılar ıslaklığı hissettikçe anladılar bezi hayatımızdan çıkardık hiç geri dönmedik. Çoğu zaman oturup denk getiemedik hep kalkınca yaptık sağa sola derken öyle böyle biraz uğraş vererek öğrendiler ama sabır işi gerçekten. Oğlum oturmaya başlayınca kakasını yaptığını anladığımda lazımlığa oturtacağım farkına varır belki zamanla çişinin sinyalini de anlar yakalarım kendiliğinden çözülür o iş de inşallah
Sanmam canım kaç saat olmuştu ki vereli? Belki mama fazla geldi. Olabiliyor öyle kusmalar arada sürekli olmadığı sürece panik yapma bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?