2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
S Susam_tanesi geçmiş olsun canım kendini suçlama olabiliyor maalesef ek gıda döneminde. Lorun kabız yaptığını ilk kez duydum desem. İnşallah kısa zamanda geçer gider.
Dün benimki de çorbasınu içti sofraya uzanıyordu durmuyordu mama sandalyesinde eline biraz ekmek verdik yedi onu. Sabah keçi kakası yapmış resmen. Bugün üç kez öyle katı katı yaptı. Hemen semizotu yaptım zeytinyağlı yarına düzelir diye umuyorum inşallah. Karnabahar püresi yediğinde iyiydi kıvamı bir de.

yagmur1212 hoşgeldin aramıza evine alışırsın bikaç güne düzene girersiniz inşallah
BKGK ek gıdada kaka çok karıştırılmaz havuç hep öyle çıkar zaten sindirimi çok zor olduğundan. Mama yı ben çok vermiyorum ama yine de içiyor günde 3 kere ortalama. similac dan memnunum içeriği daha temizmiş sma dan. Marketlerde yok e bebekten alıyor eşim onu da.

nzh99 canım labneyi kendin mi yapıyorsun hazır öı alıyorsun ben hazır alıyım diyorum onu pınar aldım bir kere az kaldı. Migrosta organik labne var görünüyor nette ama mağazada göremedim

Sagolll. Evet sehir degistiriyorz ankaraya tasinacagim annemler de orada. Fzla bi uzak da olmayacak gbi sanki. Ama bittik hâlâ ariyoruz

minikbebegim9640 canım sevindim senin adına ama kayınbiraderinin sizle kalması hoşuma gitmedi. Gençsiniz yeni evlisiniz evde genç bir erkek ne bileyim rahat olamazdım ben. Allah gönlüne göre versin kuzum
Hayirlisi olsun insallah
Hadi gözün aydın canım çok sevindim senin adına umarım kaynında olmaz yakında başbaşa kalırsınız iyice
Evet kaynm bana zarari olmaz odadan cikmaz etmez ki hep bizde degl halasigl vs de oturur yatar kalkar arada belli zan haftalarca flan oyle yapilacak. Oyle iste bakalm tek o evden kurtuluyum da byle olsun diyorm ileride zaten gidecek kaynm surekli bisy degil

Evi hallettik kizlar cok icime sindi şükür. Smdi eve gidiyoruz iste. Beni bırakacaklar ordan ufak tefek eşya alırlar sabah erkenden çıkacaklar geri kb da gidecek flan iste halledecekler işlerini kb geri arabayla donecek. Esim de 1 ay flan calisacak snra beni alacaklar evle. Belki daha kisa bi sure snra alir belli de olmaz. Eve gidince de ben artk ev toplayacagm iste yogun şekilde. Allah hayırlısını versin artk. 1 gunde cok fzla ugrasmadan evimizi buldk

Ooo süpersin valla 1 günde ev de bulmuşsun. Hadi inşallah herşey iyi olur sizin için hayırlı uğurlu olsun kolay gelsin

Labne ne veriyorsun kendin mi yapıyorsun? Ben de labne vereyim çünkü lora da şöyle başladım labne kıvamında bir lor vardı evde çok beğendi. Epey yedi tuzlu diye fazla vermedim sonra ben yaptım ama bilmiyorum ondan mı oldu bağırsakları ek gıdadan biraz karıştı mı?
labne mi yapsan canim. ben büyüğe labne veriyordum. küçüğe de gelecek ay başlarım 7ayi bekliyorum
Nasıl yapılıyor tarif var mı?
Geçmiş olsun canım bence herşey bir anda yapıcam diye uğraşma ben bir yeri toplasam bir yer kalıyor kabullendim artık arada canım sıkılıyor herşey üstüme geliyor ama yapacak bişey yok. Önemli olan bebişlerin ve bizim sağlığımız
Kuzum geçmiş olsun kalıcı birşey değildir geçer ama biraz zor olur büyüklerde bile zor geçiyor Rabbim şifasını versin
İnşallah canım sağol
Bize de sıcak su banyosu önerdi yapıyoruz 2 gündür bakalım inşallah en kısa zamanda iyileşir travma olmadan atlatır kuzum.
Canım sağol suçluyorum maalesef mükemmelliyetçilik de var bende iyi bişey değil hastalık gibi herşeyi kendine bağlıyorsun. Aşmam lazım. İlk aylarda kilo alımımda hata yaptım ek gıdada yapmayacağım dedim bir sürü şey izledim araştırdım bu seferde yemeyen bebek beni demoralize etti loru da sevdi diye verdim üstüste belki ondan değildir bilmiyorum ama işte kendimi çok yıprattım 2 gündür. Biraz rahatlasam iyi olacak ama işte poposunu gördükçe canım sıkılıyor.

Sen tecrübelisin hayranlıkla takip ediyorum yaptığın şeyleri keşke ben de öyle olabilsem ama işte ilk çocuk bi de yalnız çok zormuş..

Senin tesellin ayrı bir iyi geldi sağol
Sagolll. Evet sehir degistiriyorz ankaraya tasinacagim annemler de orada. Fzla bi uzak da olmayacak gbi sanki. Ama bittik hâlâ ariyoruz
Bu kadar kısa sürede şehir değişikliği kararı yeni iş yeni ev gerçekten zor süreçler. Çok hızlı olmuş. Umarım herşey daha iyi olur senin adına. Annenlerle aynı şehirde olman en iyi yanı olmuş. Hayırlı olsun. Kv ler ne diyor bu işe. Bir anda ev boşalacak onların da

Evde laboratuvar ortamı kurcaz az kaldı hepimiz tedirginiz kuzum bebeğin neyi seviyor neyi bünyesi kabul ediyorsa devam et diğerlerine yavaş yavaş karışımlarla falan yaparsın ilk başta zorlamamak lazım bence soğumasın yemekten iyice

Benimde cuma günü annemle ablam gelecek 1 hafta saltanat süreyim be hoş benim bebe babasına bile gitmiyor da orası ayrı mesele kolay gelsin kuzum can sağlığı olsun iş güç yapılır

Sağlıkları yerinde olsun tek diyorum kiloyu önemsemiyorum . Birileri bir şey demese , gözüme sokmasa keşke . Bana kalsa çok şükür sağlıklı ya diyorum , hala kilosu ile üstüme üstüme geliyorlar . Sena kuşum da hem emmede hem mama içmede hem ek gıdada canıma okuyor . Emmeyi de bıraktı . Aynı aydaki kız çocuklarının %25 i Sena gibi zaten artık kilo alımı daha da yavaşlayacakmış . Bazen böyle moralim bozuluyor , birileri dürttüğü için

canim süzme peynirle yapılıyor. aynı yoğurt mayalar gibi düşün. farkı dolapta soğuduktan sonra bi kabin üstüne suzgecini koy sonra da tulbentini koy ve peyniri süz. beklesin oyleyece. hatta üstüne ağırlık koy daha kıvamlı olur. alttaki su peyniraltisuyu.sakin atma değerlidir. çorbalara kullan. tülbentin içindeki de labnen oluyor canim. tuzsuz yapacagin için 1lt yeterli olur cok yapip eksşitme.

benim büyüğü öyle. çok zayıfladı farkındayım. yemek yemeyi reddediyor. küçük masallah iyi. ikisinin de anası benim ama sonuç ortada bazen olmaz işte napsan

muhendisinoglu nu takip ediyorsan eğer sabitlenen hikayeler arasında en sonda var anlatımı

Sağol canım

Birileri hic bitmiyor, bitmez ki canım.
Bosvercez yapacak bir şey yok.
Kilo hic iyi bir şey değil ki.
Sağlığı, kan değerleri önemli değil mi zaten.
Oglum böbrek hastası ya doktorları kilo almasini istemez. Cuunku organlarin kapasitesi belli fazla yuk bindirmeye gerek yok. öyle düşün sen de.
Mesela kemikleri sayılıyor benim oğlumun da.
Bazı bebek iştahsız oluyor iste, bazısında boş kilo oluyor ne bileyim degisik.
Bazısı minyon olur sen milyondan mesela.
Zamanla daha da oturacaktır insallah beslenme düzeni.

S Susam_tanesi

Ben de her zaman hep kendimi suçladım, suçluyorum..
Benim de anneliği böyle tam olsun, iyi olsun derken hem eksik kalıyor hem de ben eksiliyorum..
Normal aslında biraz.
En değerli şey evlatlarımız bizim için öyle değil mi.
Kendini hırpalama.
Lor yapmamıştır belki de sen fazla verdin diye değil-dir.
Yapısal olarak dardır belki makat çıkışı ipek bebegin.
Bağırsaklar daha tam olgunlasmasigi için kalayı beklemiştir.
Benim kızım da birkaç gün yapmamaya başladı ki günde 5 6 yapardı. Yapınca da böyle elma.dilkmi gibi sert yapmış.
Kendini suçlama.
Doktor demiş ki ben hemen müdahale etmiyorum demiş. Sen de ona güvenmişsin.
SuYu bolca içerse insallah biraz karın masajı,zeytinyağ tasviyesi, kuru kayısı püresi ile insallah artık kalası yumuşar.
Ama varmak biraz zaman alabilir canım
Inşallah cani cok fazla acimadan atlatır güzel yavrun.
Onların hücreleri cok çabuk yenileniyor Allahın izniyle.
Erkenden fark edildigi icin zaten daha cabuk duzelecektir.
Yarın doktor zaten krem, fitil yazar diye dusunuyorum. Benimki çok fazla ileriydi, 5dakikalik operasyon olmuştum 6 yıl oldu.
Kendini kahretmemeye çalış olur mu.
Bazen ne yaparsan yap, en sevdiğini koruyamiyorsun, üzülmesini engelleyemiyorsun..Ben de genelde böyle oluyor hoş..
Inşallah rabbim sağlık versin evlatlarımıza, bizlere.
Şimdi nasılsınız.
Biraz daha rahatladı mi yavrun.

benim büyüğü öyle. çok zayıfladı farkındayım. yemek yemeyi reddediyor. küçük masallah iyi. ikisinin de anası benim ama sonuç ortada bazen olmaz işte napsan
Kilo işine takınmayalım bence
Yigenlerim etli butlu.
Bir gün içinde yediklerini sayayım gördüğüm kadarıyla. Sabah bol bol salam belki bi haşlanmış yumurta,çikolata,gün içinde bi çorba makarna pilav et varsa salt et bonibon cips boş ekmek büsküvi. Kilo almasınlar da ne olsun dimi
Kilo almak kolay yani aslında.
Zaten hareketleniyorlar ya ondan da zayifliyorlar.
Benim kız 5 saniye kıçı üstünde durmuyor absiinden beterr çıktı.
Inşallah beni de zayiflatirlar peşinden koştura koştura ne diyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…