2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313

Günaydın kızlar bugün dersim geç başlıyor ve ayşecik bana güzellik yaptı saat 10 da uyandı düşünebiliyormusunuz 10 a kadar uyudukşimdi biraz sevdim yoğurdu yatakta kahvaltı hazırlayıp doğru derse. Çok şükür Bi düzen tutturduk yavaş yavaş evi hala düzene sokamadım ama kızları bölüştük Zeynep hanımın dersleri ve uykusu bende o sıradada baba ayşeyi oyalıyor ve uyutuyor zeynebimin biraz hırçınlığı gitti ona zaman ayırmamı bekliyormuş ama sevinsem mi üzülsem mi bilemedim ayşecik babayla hemencicik uyuyor ben uyutamıyorum artık bana gelince oyun istiyor uyumuyorcumartesi ayşeciğin doktora götürücem haftayyada aşıları var onlarında atlattık mı şükür bu günümüze

Gunaydin kizlar biz gece 3 kez flan aglayarak uyandik döndük durduk sanirim disten aslinda patladida neden boyle oldu acaba alt diger distemi geliyor
İki alt diş birlikte gelir zaten canım. Yanındakinin ağrısı olmuştur gece. Bir iki güne o da gelir tavşan olur Karya

Oyy 10 a kadar uyumak mı bir hayal olsa gerek Maşşallah canım düzen oturtmanıza sevindim boşver Ayşecik de babayla uyusun senin için daha iyi olur büyük kızınla ilgilenirsin o sırada hem

Ya dilzarcim aslindda istahli gibi.
Kendi yemek istiyor,ben kasik uzatinca kitliyor agzini. Illa kendi tutacak agzina goturecek.
Sabah kasar koydum onune koparmis hemen aldim da ezip verdim. Yumurta sarisi pekmez su ama zorla.

Sigan sarimsak koyuyorum evet.
Sarımsağı en son koyup tam pisirmiyorum da..
Kirmizi biberi denerim ben de sagolasin.
Ben de tuzu salcayi sonradan koyuyorum.
Ona bi iki kask pure yapiorum da.
Bilmiyorum su kafami karsitiriyor.
Emmesi yeter mi ona 1 kasik 1 kasik yese ekgidalardan.
Zorlayinca da agliyor, bogulcak gibi oluyor.
Heves edip yapiyorsun yemeyince de uzuluyorsun ne bileyim.

Illa yerler buyuyunce herhalde, insallah, galiba, sanirim, umarim...ne diyim saglikli olsunlar daa

Yoresel yemeklere mi alistirsam napsam bu yasta belki kan ceker huy veker ne bileyim yer onlari

İki alt diş birlikte gelir zaten canım. Yanındakinin ağrısı olmuştur gece. Bir iki güne o da gelir tavşan olur Karya
Su disler basimiza ne isler acti yaa.
Dun de saclarini cekmeye basladi.hayir saci da yok.
Ne azim varmis, kisacik saci bulup da cekiyor.
Kendininkini tuttaramazsa benim saclar zaten hep elinde

BKGK dis zamani olurmus canim.iste oyle ani uyanmalar. canlari aciyor demek ki baya.
Bizimki 1 2 aydir tirtiklari var kendi cikmiyor neden acaba anlamadim.

Hipp combiyotic kullanıyoruz cnm. Katı gıdaya geçişte de kabızlık sorunu hiç yaşamadık.
Hipp denemistim aslinda ama o sira cok gazliydi yeniden deneyebilirim.
Cok sukur canm. Ne guzel babayla uyuyorsa keske benmkide babayla uyusada versem uyutsa
Misss evet ya bugun gordum esnerken digeride patlamis :) insallah rahatlar artik..
Ya canim bizimkiskde tirtikli elleyince bakayim ne zaman iyice gozukecek :)

labne olurdu ya. yani ben yapıyorsam herkes yapar bencen düzensiz bir düzenle gidiyoruz. en çok uykusuzluk yoruyor beni. sağolsun kv geliyo arada bizi derleyip toplayıp gidiyor kadın. hakkini ödeyemem valla. kediler en temiz hayvanlardir. tükürükleri bi nevi dezenfektan diyebilirsij. onun icin hic yikamaya felan da gerek yoktur. tam aksine onlar bizi pis bulur. dokundugumuz yerleri yalayip dururlar temizlemek icin. zaten gunun buyuk bir vaktini temizlige verirler. korkani anlarim herkes sevmek de zorujda degil ama zarar da vermesin yalniz sunu diyecem iddali olacak su hayatta bir hayvani basmamisssan bagrina almamissan o sevgiyi eksik yasamakmis o kadar diyim
ufaktan bastır canim. koltukaltindan destek ver. ama yine en çok yüzüstü ve artık ufaktan oturma
ayyy hayalim kendinuyuyan çocuk. o seviyeye gelelim raziyim ödevlere lale ye felan ama uyumak istiyorum korkmadan kalkarlar simdi diye yatmak derin uyku olmamasi bitirdi beni
Oyy 10 a kadar uyumak mı bir hayal olsa gerek Maşşallah canım düzen oturtmanıza sevindim boşver Ayşecik de babayla uyusun senin için daha iyi olur büyük kızınla ilgilenirsin o sırada hem
benim buyuk oglanda 10bicukta kalktı. neden çünkü gece 1 buçuk gibi uyandı veeeee 5buvukta tekrarnl yatti. küçüğü de o ara bi ağladı emzirdim uyudu 5buvukta bidaha emzirdim uyudu sonra 9a9kaadar uyumusim. kucuk uyandi da babasi uyutp oyle ise gitti sagolsun

Maşallah ayşeciğe hep öyle uyur umarım bizde gece bu kadar uyanmasak eskisi gibi bana 5 6 saat yetiyor ama huy edindi asla vazgeçmiyor

Kizlar aşımızı olduk.uyuyor simdi.ama opuyorum kokluyorum tepki yok.elini tutuyorum sadece ic geciriyor.hic gozunu aralamiyor bile.benim kızım cit sesine uyanir.evde davul calacaz o fosur fosur.. normal mi? Ates yok ama yuzu soguk..usumus de olabilir gerci dışarda.eve gelince de yuzunu kafasimi kopuklu bez yapip sildim koronadan korkuya.ondandir belki usumesi..

Geçmiş olsun canım 6.ay aşısı bizim oğlanda da uyku yapmıştı. Akşam erkenden bayılıp uyumuştu hatta

Taşınma işi haliyle zor. benim de basimdan geçti. üç ay ancak oldu. senden farkım +2 çocuk dsha vardı. bir şekilde halloluyor. 5 günde biteceğine 10 gün de biter. görümcenin ilk çocuğu galiba. daha da bir haftalikmis annesini yanında istemesi pek normal. bu durumda taşın altına senin ailen elini koyacak. en çok onlara yakışır. hem taşıdığın yerde oturuyorlar hem de kayınvalidenin kızı lohusa.

alınmaca gücenmece yok. ben de görümcenin yerinde olsam kirilirdim. durdular durdular da benim doğumumu buldular diye . buna fırsat vermemek için teklif bile etmemeliydin gel diye. yazık kayınvaliden de arada kaliyor.

açık söyleyeyim ben bu durumda kalsam kızımın yanında kalmayi tercih ederdim. insan hayatında kaç kez lohusa oluyor. hem gelinin de annesi babasi var. onlar da yardim edebilirler. yoksa da en azından 40 gün taşınma ertelenebilir. ertelemiyorlarsa da kendi başlarının çaresine bakmalılar diye düşünürdüm.

hem bebekle ilgili aç bence söylemlerini de hiç sevmedim. yaklaşık 7 ay önce biz de yaşadık bu durumları, arkamızdan böyle konuşulsa hicbirimizin hoşuna gitmezdi ki. yeni anneleri en üzen şeylerdir bu çocuk aç vs diye konuşmalar.

iyisin, hoşsun ama biraz daha empati yapmalısın minikbebegim. kendin için istemediğini baskasi için de isteme. diğer türlü en çok sen mutsuz olursun.

Ailem orda bana destek cikacak bana burda biri lazimdi ki ben gel demedim kendisi dedi bunu bna vereceklerim var tek yapamazsn sen diye. Evet dedm aç diye cnku gercekten sırf emzirme ugruna bebegi aç birakiyo ve bunu herkes de anladi yazk yani minicik bir bebek. Gelme konusunda hatta dedm gelme ablam gelsn 2 cocukla tek ogluma baksn ben yaparm coguju da arar sorarim sna dedim olmaz oyle diye kendi ısrar etti. Ve gorumcem konusu şyle lohusalktan degil kv uyutuyomus gaz kv yapiyomus kendi de uyuyomus yatamam sen olmazsan demis yani ben de kv yanimdaydi ama yine uyuyamamistm evladim uyanik diye gözümden sakındım sırf rahatlik olsn diye annesini istiyo ve pazar geri gelicem diyo 3 4 gunlugune gidicem diyo kadn cocuk misali banane banane deyip agliyo 4 günde cok degil acikcasi ben de lohusayken kizinin yanina gitseydi byle bi durumda ben derdim hatta zor tasinma işj gidersin gelirsn derdim. Ki ben erken dogum riskim varken kızının yanina da gitti herkez kızdı kv birakma ya dogum olirsa diye ama gitti ve ben gitme demedim kızının yanı sonucta dedim doğm olsa syleriz sanci olinca bin gel dedk oylelikle gitti yani. Tasinma işini erteleyemiyoruz hatta 1 ay derkwn erken olmak zorunda kaldi esimgl 2 aylk iş almis ve iş gaptiklari yerde yatacaklar eve gelme durumu olmayacak ve beklese kış gelecek ve bu sefer koca orda ben burda ev desen boş olma ihtimali yoktu. Sunu da syleyim bunu kendi akrabalari da diyo benm cocugum emmedi diye arkamdan hep laf yapmiş kendisi yeni ogrendim smdi sirf millet bsy demesin diye zorluyo ama sütü azmış oyle dedi kv ve hâlâ sarilik varmis cok fazla emmesi lazm karni doymasi lazm mama verin demis doktor ek olarak vermemekte inat ediyolar bnun icin dedim yazk sarilik cogalirsa yine hastahanede yatacak sonuçta ama inatlik var bna dediklerinden dolayi o da.

Ahh kuzum yorgun düşmüştür birak uyusun

Merhaba. Aranıza yeni katıldım. İlk postum bu olacak. Kızım iki ön alt dişini çıkarttı. Şimdi de yanlarını kaşıyor. Daha görünürde bir şey yok ama epey huzursuz. Ön üst dişlerin şekli de diş etlerinde epey belirginleşti. Tam dişler patlarken gece uyumadan önce papatya bitki özlü doğal bir ilaç var ondan verince rahatlıyordu. Kanada da yaşıyorum. Amazon dan aldık.

Türkiye’de varmıdır bilmiyorum. Doktorunuza sorarsanız uygun bir şey önerebilir. Kızım 6 ayını 7 Ekim de doldurdu, son zamanlarda gece uykuları hep kötüye gidiyordu. Gece uykusuna yatırmak için 2-3 saat harcıyordum. Bir saat sonra uyanıyor, tekrar uyutuyorduk. Gece de 2 kez emmek için uyanıyordu. Sonunda uyku eğitimini denedik. İlk gece sonuç inanılmaz oldu. İnşallah devamı da gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…