Ya ben kıza hamileymisim regl oldum 5 günemzirme döneminde gecikmeler sık yaşanir du bakalım insallah değilsindir. yine de bir test yap bence. korkutmak gibi olacak ama benim bu oğlanda daha günüm geçmeden midem bulanmaya başladı. büyük bir ihtimal hava degisikligindendir. benim de çok karnim ağrıyor bu ara.
Evet oyle yapacagim sanirim ama ne ara eczaneye gidecegim yasanmam ya. test yap rahatla canim
Uyku eğitimi, gece yatmadan belli bir rutin belirleyip, banyo, pijama, emzirme, kitap okuma ve sonra odasına gidip ( mümkün olduğunca karanlık olması tavsiye ediliyor), beyaz gürültü( YouTube da “white noise” diye geçiyor açıp, odada kilitli oyuncaklara, eşyalara iyi geceler diyorsunuz. Sonra 5-10 saniye sürecek iki-üç cümlelik bir konuşma belirliyorsunuz. Bizimki “ Melissa şimdi uyuman gerek. Anne ve baban seni çok seviyor. İyi geceler. Bebeği yatağına yatırdığınızda uykulu ama gözleri açık olmadı. Sonra odadan çıkıp çocuk ağlamaya başladıktan 5 dakika sonra gidip aynı konuşmayı tekrar edip odadan çıkıyorsunuz. Bu çocuk uyduysa kadar her 5 dakika da bir odayı ziyaretle devam ediyor. Bu kitapta yazanı. Uygulamaya gelince, özellikle Kanada’da yaşıyoruz havalar soğudu bile, gün aşırı banyo yaptırıyoruz. Kitap okurken hiperaktif 6,5 aylık kızımın tek istediği onu yemek:) sakinleştirmediği için onu eledik. Odada ki oyuncaklara ve eşyalara iyi geceler derken eşim bana uzaylıymışım gibi bakıyor ama olsun:) amaç her akşam 20-30 dakika sürecek ayni rutini, ayni saatte devam ettirmek. Bir de yatağına sarılıp yarabileceği, küçük tehlike oluşturmayacak bir oyuncak. Bize baby shower da hediye gelmişti, kitabı okuyuncaya kadar ne olduğunu anlamamıştım.Merhaba bizde su sira uykuda huzursuzluk ve gece uykusuna gecisimizde zorlaniyoruz sanirim dişlerden kaynakli. Uyku egitimi nasil peki biraz anlatabilir misiniz neler yapiyorsunuz ?
TeşekkürlerHoşgeldin aramıza
Selam. Daha yeni olduğum içim bilemiyorum post alt alta çıkıyormu. Sizden önce Bhrkk sormuştu, ona detaylı yazdım.ay ne güzel inşallah olur insallahhh
evet ama yine evime atandım
merhaba hoşgeldin. uyku eğitimi ne yaptınız bizlerde fenayiz bi de bende 2 çocuk. büyüğünden ötürü korkuyorum küçük de onun gibi olursa bittim ben.
Yoktur inşallah canım ya rahimin kesilmesi tutunmaya engel değil geleceği varsa her türlü tutunur. Allah gönlündekini versin canımYa ben kıza hamileymisim regl oldum 5 günicime gelen bir hisle test yaptım.yoksa anlamazdim. Ay olmasın ya ne olur..olamaz diye de dusunuyorum ya..rahim daha yeni kesildi bicildi.bebek tutunamaz diye geliyor icime ama Allah korusun..ama eger hamileysem ruhen çokerim muhtemelen
Teşekkürler. İlk çocuğum ve 43 yaşında doğurdum. Tüp bebek denedik olmadı, 1 keresinde düşük yaptımHoşgeldin aramızane güzel yurt dışından da tecrübelerinden faydalanabileceğimiz biri katıldı aramıza ilk bebek mi kızın? Ben de uyku eğitimini veriyorum ama gevşeğiz şimdilik meme reddimiz vardı onu aşmak için uyurken emzirdim hep o yüzden beşiğine koyup eğitim veremedim.
Dediğin ürüne baktım Türkiye de de varmış 30, dozluk kutusu 285 lira burda maalesef epey pahalıymış. Biz pırasa, yeşil soğan kemirtiriz onlar da işe yarıyor baya
Ben geçen 50 gün sonra oldum (hatta çok emin olmama rağmen çok stres olmuştum)normal Ya bu sefer de 32 gün oldu düzensizlik olurKızlar midem çok kötü... midem kötü olunca dalgasıni gectik hamile miyim diye.. ben de bi bakayim dedim 2 gün geçmişbisey yoktur degil mi? Varsa da böyle pat diye mide bulantisi olmaz ki degil mi?
Yaaa ablaları olduğu içim çok şanslıOyun cadırını kurdu benim küçük kız. Oğlan nasıl mutlu oldu nasıl sevdi çıkmak istemedi içinden halen çadıra atılıyor çok tatlıydı bu akşamki oyunları
Hoşgeldin nisan annelerine kızın tam bir mucize bebek desene allah bağışlasın bebişlerimiziTeşekkürler. İlk çocuğum ve 43 yaşında doğurdum. Tüp bebek denedik olmadı, 1 keresinde düşük yaptım. Vaz geçtik eşimle, kader buymuş dedik, kabullendik. 5 ay sonra kendiliğinden, doğal yoldan, kendiliğinden kızımız geliverdi. Burada çok yalnızım, bu grupta olmak eminim çok iyi gelecek bana. Türkiye’de durumlar çok kötü. Allah yardım etsin. Burada 15 kanada doları, şimdi 11 e düşmüş. Aslında papatya çayı özünden, doktorunuza, çevrenize danışın, 6-7 aylık bebeğe ne kadar verilir, sağlıklımı diye belki yardımcı olur. Ben de uzun zamandır emzirerek uyutuyordum. Dönmeye başladığından beri pek heyacanlı. Artık emzirirken uyutamaz oldum. Ondan sonra araştırmaya başladım ne yapabilirim diye.
Evden de emekli olcaz sanırımay ne güzel inşallah olur insallahhh
evet ama yine evime atandım
merhaba hoşgeldin. uyku eğitimi ne yaptınız bizlerde fenayiz bi de bende 2 çocuk. büyüğünden ötürü korkuyorum küçük de onun gibi olursa bittim ben.
Hadi yaKızlar kızım bir kaç gündür anne demeye başladıAğlarken veya beni çağırırken nneannenne mamama diyor. Hatta dün anne mama diye ağladı acıkmış gerçekten. Bu kadar tesadüf olamaz bence 2-3 gündür bu durumdayız
Yok yok inşallah yoktur ama sen test yap yineKızlar midem çok kötü... midem kötü olunca dalgasıni gectik hamile miyim diye.. ben de bi bakayim dedim 2 gün geçmişbisey yoktur degil mi? Varsa da böyle pat diye mide bulantisi olmaz ki degil mi?
Evet grubun çenebazı da belli olduHadi yayerim maşallah ilk konuşmalarda gelmeye başladı büyüyoruz hanımlar
Yaa bnde yazacaktm tam benm sıpam da babbaaabbbbaaaa diuo genelde aglarken de annniie diyodu iyice net sekilde anne dedi sanki dün bi sefer ama babbbabaaa bi kac gundur dha cok soylemeye basladi bazen dadda diye de degisiyoKızlar kızım bir kaç gündür anne demeye başladıAğlarken veya beni çağırırken nneannenne mamama diyor. Hatta dün anne mama diye ağladı acıkmış gerçekten. Bu kadar tesadüf olamaz bence 2-3 gündür bu durumdayız
Anlıyorlar herşeyiYaaa ablaları olduğu içim çok şanslı
Benim de annemler görüntülü konuşunca gülüyor tepki veriyor anlıyor mu anlamadım
Hosgeldin aramiza dişler gelmis sizde ne guzel bzde dha tık yok ama damaklari kasimalari cogaldi belki yakındır bizde deMerhaba. Aranıza yeni katıldım. İlk postum bu olacak. Kızım iki ön alt dişini çıkarttı. Şimdi de yanlarını kaşıyor. Daha görünürde bir şey yok ama epey huzursuz. Ön üst dişlerin şekli de diş etlerinde epey belirginleşti. Tam dişler patlarken gece uyumadan önce papatya bitki özlü doğal bir ilaç var ondan verince rahatlıyordu. Kanada da yaşıyorum. Amazon dan aldık.
Türkiye’de varmıdır bilmiyorum. Doktorunuza sorarsanız uygun bir şey önerebilir. Kızım 6 ayını 7 Ekim de doldurdu, son zamanlarda gece uykuları hep kötüye gidiyordu. Gece uykusuna yatırmak için 2-3 saat harcıyordum. Bir saat sonra uyanıyor, tekrar uyutuyorduk. Gece de 2 kez emmek için uyanıyordu. Sonunda uyku eğitimini denedik. İlk gece sonuç inanılmaz oldu. İnşallah devamı da gelir.
Mama mı degistirsen acaba ya. Ne kullaniyosun mama olarak.? Sizdd de reflü vardi dimi yanls hatırlamadiysamiyi akşamlar kızlar , Sena kuzum yine aynı şekilde küstü . Bu sefer hem de daha şiddetli . En az 40 cc kadar geri çıktı öylece mama . İçer içmez neden böyle olur . Hiç yerinden kaldırmadım . Biberonu yeni ağzından çekmeye kalmadan balon patlarcasına biberonu bile o gelen kusma şiddetiyle ağzından çıktı. Saçları , üstümüz başımız her yer mama . Bir duş aldırdım uyutmaya çalışıyorumiki gündür canımı sıkmaya başladı . Ben alışkınım kusmaya doğduğundan beri kusmadıgı gün zaten hiç olmadı . Ama böylesi hiç olmamıştı . Umarım ciddi bir şey değildir . Hemen bir randevu almam lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?