2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Ya ben kıza hamileymisim regl oldum 5 gün icime gelen bir hisle test yaptım.yoksa anlamazdim. Ay olmasın ya ne olur..olamaz diye de dusunuyorum ya..rahim daha yeni kesildi bicildi.bebek tutunamaz diye geliyor icime ama Allah korusun..ama eger hamileysem ruhen çokerim muhtemelen

Merhaba bizde su sira uykuda huzursuzluk ve gece uykusuna gecisimizde zorlaniyoruz sanirim dişlerden kaynakli. Uyku egitimi nasil peki biraz anlatabilir misiniz neler yapiyorsunuz ?
Uyku eğitimi, gece yatmadan belli bir rutin belirleyip, banyo, pijama, emzirme, kitap okuma ve sonra odasına gidip ( mümkün olduğunca karanlık olması tavsiye ediliyor), beyaz gürültü( YouTube da “white noise” diye geçiyor açıp, odada kilitli oyuncaklara, eşyalara iyi geceler diyorsunuz. Sonra 5-10 saniye sürecek iki-üç cümlelik bir konuşma belirliyorsunuz. Bizimki “ Melissa şimdi uyuman gerek. Anne ve baban seni çok seviyor. İyi geceler. Bebeği yatağına yatırdığınızda uykulu ama gözleri açık olmadı. Sonra odadan çıkıp çocuk ağlamaya başladıktan 5 dakika sonra gidip aynı konuşmayı tekrar edip odadan çıkıyorsunuz. Bu çocuk uyduysa kadar her 5 dakika da bir odayı ziyaretle devam ediyor. Bu kitapta yazanı. Uygulamaya gelince, özellikle Kanada’da yaşıyoruz havalar soğudu bile, gün aşırı banyo yaptırıyoruz. Kitap okurken hiperaktif 6,5 aylık kızımın tek istediği onu yemek:) sakinleştirmediği için onu eledik. Odada ki oyuncaklara ve eşyalara iyi geceler derken eşim bana uzaylıymışım gibi bakıyor ama olsun:) amaç her akşam 20-30 dakika sürecek ayni rutini, ayni saatte devam ettirmek. Bir de yatağına sarılıp yarabileceği, küçük tehlike oluşturmayacak bir oyuncak. Bize baby shower da hediye gelmişti, kitabı okuyuncaya kadar ne olduğunu anlamamıştım.

İlk gece işe yaradı, daha yolun başındayız. Gündüz uykusunu bugün denedik,olmadı, çok daha zormuş. Maalesef hala çocuğu arabasına koyup sallayarak uyutuyorum Gece uykusuna tam alışınca, gündüz de denemeye devam edeceğiz.

Selam. Daha yeni olduğum içim bilemiyorum post alt alta çıkıyormu. Sizden önce Bhrkk sormuştu, ona detaylı yazdım.

Yoktur inşallah canım ya rahimin kesilmesi tutunmaya engel değil geleceği varsa her türlü tutunur. Allah gönlündekini versin canım

Teşekkürler. İlk çocuğum ve 43 yaşında doğurdum. Tüp bebek denedik olmadı, 1 keresinde düşük yaptım . Vaz geçtik eşimle, kader buymuş dedik, kabullendik. 5 ay sonra kendiliğinden, doğal yoldan, kendiliğinden kızımız geliverdi. Burada çok yalnızım, bu grupta olmak eminim çok iyi gelecek bana. Türkiye’de durumlar çok kötü. Allah yardım etsin. Burada 15 kanada doları, şimdi 11 e düşmüş. Aslında papatya çayı özünden, doktorunuza, çevrenize danışın, 6-7 aylık bebeğe ne kadar verilir, sağlıklımı diye belki yardımcı olur. Ben de uzun zamandır emzirerek uyutuyordum. Dönmeye başladığından beri pek heyacanlı. Artık emzirirken uyutamaz oldum. Ondan sonra araştırmaya başladım ne yapabilirim diye.

Kızlar midem çok kötü... midem kötü olunca dalgasıni gectik hamile miyim diye.. ben de bi bakayim dedim 2 gün geçmiş bisey yoktur degil mi? Varsa da böyle pat diye mide bulantisi olmaz ki degil mi?
Ben geçen 50 gün sonra oldum (hatta çok emin olmama rağmen çok stres olmuştum)normal Ya bu sefer de 32 gün oldu düzensizlik olur

Son düzenleme:
Oyun cadırını kurdu benim küçük kız. Oğlan nasıl mutlu oldu nasıl sevdi çıkmak istemedi içinden halen çadıra atılıyor çok tatlıydı bu akşamki oyunları
Yaaa ablaları olduğu içim çok şanslı
Benim de annemler görüntülü konuşunca gülüyor tepki veriyor anlıyor mu anlamadım

Hoşgeldin nisan annelerine kızın tam bir mucize bebek desene allah bağışlasın bebişlerimizi

Evden de emekli olcaz sanırım hayırlısı olsun kuzum nasip

Hadi ya yerim maşallah ilk konuşmalarda gelmeye başladı büyüyoruz hanımlar

Kızlar midem çok kötü... midem kötü olunca dalgasıni gectik hamile miyim diye.. ben de bi bakayim dedim 2 gün geçmiş bisey yoktur degil mi? Varsa da böyle pat diye mide bulantisi olmaz ki degil mi?
Yok yok inşallah yoktur ama sen test yap yine öyle hemen mide bulanması olmuyor ki adetin düzenli olur muydu

Yaa bnde yazacaktm tam benm sıpam da babbaaabbbbaaaa diuo genelde aglarken de annniie diyodu iyice net sekilde anne dedi sanki dün bi sefer ama babbbabaaa bi kac gundur dha cok soylemeye basladi bazen dadda diye de degisiyo

iyi akşamlar kızlar , Sena kuzum yine aynı şekilde küstü . Bu sefer hem de daha şiddetli . En az 40 cc kadar geri çıktı öylece mama . İçer içmez neden böyle olur . Hiç yerinden kaldırmadım . Biberonu yeni ağzından çekmeye kalmadan balon patlarcasına biberonu bile o gelen kusma şiddetiyle ağzından çıktı. Saçları , üstümüz başımız her yer mama . Bir duş aldırdım uyutmaya çalışıyorum iki gündür canımı sıkmaya başladı . Ben alışkınım kusmaya doğduğundan beri kusmadıgı gün zaten hiç olmadı . Ama böylesi hiç olmamıştı . Umarım ciddi bir şey değildir . Hemen bir randevu almam lazım

Yaaa ablaları olduğu içim çok şanslı
Benim de annemler görüntülü konuşunca gülüyor tepki veriyor anlıyor mu anlamadım
Anlıyorlar herşeyi gerçekten şanslı ablaları da çok seviyor biri gelip biri gidiyor ders aralarında bir sevip iki öpüp gidiyorlar mest oluyor beyfendi. Görüntülü konuşmayı benimki de anlıyor gülüyor ekrana

Hosgeldin aramiza dişler gelmis sizde ne guzel bzde dha tık yok ama damaklari kasimalari cogaldi belki yakındır bizde de

Mama mı degistirsen acaba ya. Ne kullaniyosun mama olarak.? Sizdd de reflü vardi dimi yanls hatırlamadiysam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…