2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Kizlar ya 6 ay aşısı yapildi ya benm oglanin solda bisey yok da sağ bacakta ignenin yapildigi yerin icinde topak var byle kucuk sert bisey niye olur o sizce napmam lazim

S Susam_tanesi bizim kızlar kaldı 7 kiloyu bulamayan herhalde sağlıklı olsunlar da diyorum ama kusma işi de bulandırdı iyice beni .
Ay sorma umudum ya öyle bizim kızlar tıfıl hayır biz de karı koca minyon tipler değiliz ki ortalamamız 178. Boyu da uzun diyordum ama zayıf olduğu için öyle görünüyor sanırım son kontrolde boyu da 68 çıktı. Neyse gelişimsel bir sıkıntısı yok çok şükür nörolojik olarak ilerdeyiz hatta demek besleniyor çocuk.

Kizlar ya 6 ay aşısı yapildi ya benm oglanin solda bisey yok da sağ bacakta ignenin yapildigi yerin icinde topak var byle kucuk sert bisey niye olur o sizce napmam lazim
Bizde de var hatta aşı yapıldığını unutmuştum bu ne diye çok korktum geçer bir haftaya diye umut ediyorum

Ohöm kahvalti menümüzü açıklıyorum ilk defa paylaşıyorum hahahah kendimi ümit ustaaağ gibi hissettim yumurta sarısı haslanmiş patates ve salatadan salata yaptım.zeytinyagi ekledim.salatalarim parmak kadar ve körpeydi.su gibi oldu.cam rendeden gecirebilir.patatesler küpküptü ama ezerek yedirdim.ama hepsini tabakta gördu yani verecegim kadarini ezerek verdim. Evde kurulmuş zeytinim bitmişti..market zeytini vermek istemedim.peynir zaten veremiyorum.ceviz de henuz vermek istemiyorum alerjiden dolayi.alerjisi yok ama 1 ay daha bekleyecegim.siz dilediginiz eklemeyi yapabilirsiniz.oglumun payina da yesil biber ve limon ekledim arti olarak..bayila bayila yedi ilk defa birebir aynı yemeği yediler.oglum cok mutluydu sebeklik etti surekli kiz da ona gulerken agzından düşürdü ama içime bir mutluluk doldu ki sormayın

SonsuzUmut minikbebegim9640 kızlar bizim aşi yapıldığı gibi olustu topak.ben hemen soyledim orada daha ebe de olabilir normal dedi.ben de hafif ovalayayim mi gecsin diye d edim.dokunma yayarsın kalıcı olur dedi.kendiliğinden gecermis. Sonsuz umut sana soyledim mi bilmiyorum ama unutmus olabilirim.
Sanırım saglık ocağının değiştiğinden ve hepatit asisin kalmadigindan bahsetmiştin.canim aile saglik ocagina git ve ebenle tanış.durumdan haberdar et.aşi kartını da yanina al ve numarasını iste.bir daha başka ebeye aşı yaptirma.daima kendi ebenin oldugu zamana denk getir.randevu ile git.çunku bizim burda baskasinin hastasina asi yapan ebe yanlis aşi yapti.meger kendi ebesi zaten o aşiyi yapmismis ama kadin da tutmus yapmis.o nedenle yapilan asilari hazirlarken isimlerine bak.daima aklinda tut canim. Minik sen de yeni bir sehre gidiyorsun.1 yaş aşi zamanin sen de ebenle tanişırsin ve bu olaya dikkat edersin canim.sonsuz Umut ya da bebegi goturme bos yere.seni ne zamana çağırdilar hepatit için? O zaman gittiginde de konuşabilirsin.sadece hepatit olacagini üstune bastıra bastıra soyle ve bebeginin yaninda dur.cunku onlar alismislar 3lü aşi yapmaya el alışkanlığı yanlislikla kotu bir durum olmasin.

Kalppare sen miydin yeğenim? dermişim teyzelerinle yaşımız tutuyor da benim büyük yeğen 21 yaşında. yoksam büyük mü yazdırdılar benden habersiz

tabi benden habersiz evlendirmiş de olmalilar

Ayyy beni korkuttun kuzum ya
Tamam tamam dikkat ederim çok haklısın tşkr ederim

Bizde de oldu canım geçti sonra şişlik kendiliğinden
İnsallah ya
Bizde de var hatta aşı yapıldığını unutmuştum bu ne diye çok korktum geçer bir haftaya diye umut ediyorum
Herkeste varsa sorun yok demek ki. Ya galiba iyi bastirmiyoruz ilk basta ondan mi olur ki bak aklima takıldı
Oyy aynen iyice bi sormak lazim bu aşıları sıkıntı ya insallh sorunsuz büyürler evlatlarimiz saglikla buyusunler

Yöntemlerden biraz bahsetsene
Aslında bildiğimiz şeyler, bebeği yatağa yatıracaksın göz teması yok konuşmak hiçbir şey yok beşiğin yanında oturup başka yöne bakılacak, ağladıkça başını okşayacaksın o kadar, başlarda tabi çok tepki gösteriyo ağlıyo ama kararlı olunca alışıyor ağlama süreleri kısalıyo

Kalppare sen miydin yeğenim? dermişim teyzelerinle yaşımız tutuyor da benim büyük yeğen 21 yaşında. yoksam büyük mü yazdırdılar benden habersiz

tabi benden habersiz evlendirmiş de olmalilar
Hahhaha ayy beni cok guldürdun yaaa..oglan da soruyor anne neye gülüyorsun bu kadar diyr

Ayyy beni korkuttun kuzum ya
Tamam tamam dikkat ederim çok haklısın tşkr ederim

Canım saglik ocağında çalışmış bir yakınım bu konuyu söyledi bana da.benim çocuklarımdan sorumlu ebe de hassas bu konuda.ben yoksam gelme beni ara diyor hep. Annelik biraz pimpiriklik gerektiriyor maalesef.zaten her zaman aşi sirasinda yaninda durun bebeginizin kızlar..onlar da insan hata yapabilirler.ama ebeyi rahatsiz etmeden çok lafa tutmadan kafasini karistırmadan kenardan bakmak lazim.ben aşi sırasında tutuyorum mesela.ebe baska ebeden yardim aliyordu ben istemedim zaten korona var ben tutarım dedim.anma verem asisinda onlar tuttular buna dayanamazsin dedi.gercekten bakarken bile bittim

Başını oksarken nereye bakicaz
O zaman da mı gözüne bakmiycaz.ben de gözüne bakmıyorum sallarken yoksa uyumuyor..ama vicdanim cazırdıyor ya aslında ne güzel oğretmistim ama ne olduysa oldu gene sallattiriyor bir kere taviz vermeyegör..babaannem hep derdi yüz buldun mu astar da istiyorsun diye küçukkenbana..çocukluk iste hep aynı
Tesekkur ederim canim ❤

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…