- 14 Haziran 2019
- 2.219
- 7.561
- 158
Yaa ağlatma varsa ben yokum. Ağlayacak bir yöntemle hiç uyku eğitimi vermem sanırım ben..Aslında bildiğimiz şeyler, bebeği yatağa yatıracaksın göz teması yok konuşmak hiçbir şey yok beşiğin yanında oturup başka yöne bakılacak, ağladıkça başını okşayacaksın o kadar, başlarda tabi çok tepki gösteriyo ağlıyo ama kararlı olunca alışıyor ağlama süreleri kısalıyo
Bize doktor bu aydan sonra 300 gr üstü normal dedi. Biz de 450 fln aldık bu ay ama ben ilk ayları kapatacağım diye gece falan veriyorum mama2ayda 600 gram almış sadece anne sütü ile normal mi sizce8100 kg
Ben de bebelac thickener ı anne sütüne katıp veriyordum. Şimdi hipp mama kullanmak istiyorum sanırım ona da katıp vereceğim.Doktor farklılığından dolayı bu mama verildi . Aptamil ar kullanmıştım , onu başka bir doktor önermişti . Bunu da başka bir doktor önerdi , bebelac thickenner. Daha iyi midir bilmiyorum. Bizde fark ettirmiyor her türlü
Bizim kızın boyu da 66 cm di en son.
Oy yerim ben o dudakları. Bizimki de ağlamadan hemen evvel büzüyor dudakları gülesim geliyor çok tatlı oluyorKızmayın ya yazık çocuumaanlıyor benimki ama biz hafif sesimizi de yükseltiyoruz hayırrrr diye ağladı bir kere yaptık bir de eşim hüzünlü şarkılar söylediğinde dudağını büzüyor
Maşallah ne güzelsiniz kocaman kızın sana yoldaş biz de böyle olur muyuz ki ama sen genç annesin bizim aramızda 31 yaş olacakBen bugün göktuğu anneme bıraktım küçük kızım da kuzenleriyle hayvanat bahçesine gitti. Ben de büyük kızımı alıp Avm ye gittim birkaç parça değişecek kıyafet vardı onları hallettik. Küçüğümün doğum günü yaklaştı ona hediye aldık. Bişeyler yedik döndük. Şükür nasıl büyüdü kızım bana arkadaş oluyor artık zaman çok hızlı geçiyor kızlarrrrr
Zor günler yaşamışsın Allah beterinden saklasın. Ben de ilk günler zorlandım hem de hiç sağlık problemimiz olmamasına rağmen. Lohusalık anlatıldığı kadar varmış..Kustu yine akşam ama şiddetli değildi . Kusana kadar yine mızırdandıek gıda yine vermedim bugun. Aklıma hep doğum yaptığım gün geliyor . Bu çocuk doğduğu gün ağzında bir şey var gibiydi sürekli . Yanımda kalan akrabamız hemşireye iki kere söyledi çocuğun boğazında sanki bir şey var da yutkunamıyor gibi diye ama tükürüktür dedi gitti . O günün akşamında çocuk çok şiddetli bir şekilde küstü .doğumda kan yutmuş .kan kustu nerdeyse çok korkmuştum , götürüp midesini yıkadılar . Acaba diyorum orda midesiyle ilgili bir sıkıntısı mı oldu bilmiyorum ki çocuk belki de ilk gün ondan ememedi. O halimle hiç yatmadan çocuğu emzireceğim diye nasıl çabalamıştım. Sonrasında da enfeksiyon kaptım zaten . Ay aklıma geldikçe lohusa psikolojisine tekrar giriyorum bu günümüze çok şükür
Bu arada nasıl özendim nasıl özendim , maşallah kızınla sanaSena kuşuma konuşurken hayallerimden bahsediyorum , siz resmetmiş oldunuz o tabloyu
Siz en azından anne sütüyle o kilodasınız ben mamayla nasıl böyle yaptım bu çocuğu bilmiyorumEvet canım bizim kız da 6300 ne yapalım sağlıklı olsunlarda