2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Yaa ağlatma varsa ben yokum. Ağlayacak bir yöntemle hiç uyku eğitimi vermem sanırım ben..
2ayda 600 gram almış sadece anne sütü ile normal mi sizce 8100 kg
Bize doktor bu aydan sonra 300 gr üstü normal dedi. Biz de 450 fln aldık bu ay ama ben ilk ayları kapatacağım diye gece falan veriyorum mama
Ben de bebelac thickener ı anne sütüne katıp veriyordum. Şimdi hipp mama kullanmak istiyorum sanırım ona da katıp vereceğim.
Kızmayın ya yazık çocuuma anlıyor benimki ama biz hafif sesimizi de yükseltiyoruz hayırrrr diye ağladı bir kere yaptık bir de eşim hüzünlü şarkılar söylediğinde dudağını büzüyor
Oy yerim ben o dudakları. Bizimki de ağlamadan hemen evvel büzüyor dudakları gülesim geliyor çok tatlı oluyor
Maşallah ne güzelsiniz kocaman kızın sana yoldaş biz de böyle olur muyuz ki ama sen genç annesin bizim aramızda 31 yaş olacak
Zor günler yaşamışsın Allah beterinden saklasın. Ben de ilk günler zorlandım hem de hiç sağlık problemimiz olmamasına rağmen. Lohusalık anlatıldığı kadar varmış..
Evet canım bizim kız da 6300 ne yapalım sağlıklı olsunlarda
Siz en azından anne sütüyle o kilodasınız ben mamayla nasıl böyle yaptım bu çocuğu bilmiyorum

Bünye meselesi ama ya demek ki çıtı pıtı bi yapısı var ne yapsan da kilo alamayacaktır böyleyse hiç canını sıkma sagligi yerinde çok şükür kuzucuğun çok severim böyle çitlembik minnaklari

misskokulumm canım sen yulafı nerden almıştın marketten mi yoksa internetten mi
Marketten aldım etinin sade yulaf ezmesi canım. Bir de labne yapmaya üşenenler yada yapamayanlar için migrosta organik labne var ondan sipariş verdim sabah geldi bakalım nasıl çıkacak marketlerinde bulamadım sanal marketten aldım o yüzden.

Yalnız onda tuz var galiba

Hoş geldin tekrar aramıza . Reflü için siz ekstra bir şey yaptınız mı ? Orda doktorlar ne önerdi merak ettim
Reflü içim doktor bir ilaç yazdı. Çok ağır yan etkileri olan. Burada dağa hafif, alternatif olarak verilecek başka ilaç yok dedi. Kıyamadık kızıma vermeye. Bir arkadaş probiyotik tavsiye etti. Bebeğe probiyotik verilebileceğini bilmiyordum bile. Bebekler için yapılmış tabi. Mayıs ortasından beri kullanıyoruz. Epey işe yaradı. İlk zamanlar çok zahmetli oldu tabi. Probiyotik bıçak gibi hemen düzeltmiyor durumu. 45 derece eğimli yatakta bile ağzına su gelince utanıyordu kuzum. 3 aya kadar gündüzleri kucağımda nerdeyse dik tutarak uyuttum kızımı Çok şükür 3. Aydan sonra yavaş yavaş düzeldi. Sezaryen olunca özellikle probiyotik tavsiye ediyorlar, normal Doğum olmadığı için bakteri florası oluşmuyormuş.

Selam kizlar annemdeydim annem bugun oglen memleketten geldi ablamlar dun temizlkk yapmis bende bu sabah yemek yaptim esimde birşeyler almıştı her neyse cok sukur geldi sonra ev kalabaliklasti cocuklar basimi agritti cocugu ver opelim opelim diye her neyse zor bela kactik simdi eve girdik. Kendimi bazen cok yalniz hissediyorum su virus belasida iyice hassas yapti bizi kafayi siyirmaya az kaldi

Ağlamasında bi problem görmüyırum ben bi sorun olduğu için ağlamıyor çünkü uyuma yöntemi değiştiği için itiraz gibi birşey bu ağlama

Bende

Ebru gercekten cok bunaldm disari cikmak istiyorum nefes almak istiyorum çıktığımda da insanlardan kaciyorum orayi ellemeyeyim buraya dokunmayayim vs. Evde de bunalıyorum ailemdn kimse yok yakinimda ha deyince gelemiyorlar. Bende o tarafa gittigimde kalabalik oluyor her kafadan bir ses cikiyor ister istemez tartismalarda oluyor. En basiti bugün eve alisveris yapmistik evdr yemek yapamiyorum orada kizi babasina attim yemek yaptim sabahin 4 bucugundan 5 bucuguna kadar telefon gorusmesi hes kodu yanlismis vip gelmemis taksi gelmemis seyahat belgesi lazimmis lafi olmaz ama bazen o kadar bunalıyorum ki aldiklari patates sogani salataligi alisveris yaptik diye buyutuyorlar. annemin suyu bitmis 10 dk lik yoldan alinip gelinmesi lazim su zamana kadar her hafta biz aldik iyle biyle de degil 5 damacana flan ve 1 haftada bitiyor nasil bitiyor dersen sabah aksam kahve cay iciliyor. abim ve ablamda araba var ve yakindalar bizimki şirket araci km vs problem olabilir. Birde eve gitmek uzereyiz gidemeyiz dedk diger ablamlar onun lafini yaptilar. Kalabaligin icinde kendimi cok yalniz hissediyorum

Canım bizde mama veriyoruz hatta hala alamadığımız meme reddi var sağıyorum o yüzden bir öğün mama bir öğün süt veriyorum ama 90 ancak içiyor zorla zorla
Bende yarın başlıyorum tadımlara bitti yeter bu kadar denedik Bi çok şeyi belki ek gıdayla toparlarız biraz yulafla irmik alayım yarın
Ben dün normal yükledim canım fotoyu sıkıntı olmamıştı.
Ben neden yükleyemedim ki
Akşama misafirim var sabahtan beri mutfaktayım allahtan kocam evde bugün
Maşallah canım ben evin hakkından gelemiyorum ki nerde kaldı misafir ancak abiler falan geliyor o kadar kolaylıklar diliyorum

Kızlar ben bebişe şu ana kadar hep soğanlı biraz sulu eklersem pirinçli sebze yemekleri verdim. Yoğurt verdim meyve verdim. Ekmek ve bisküvi hiç yapamadım. İrmikle veya yulafla da herhangi bişey yapamadım. Kahvaltıyı basıl hazırlayacağımı bilmiyorum. İrmik veya yulafla neler yapıyorsunuz? Veya ekmek için bir tarifiniz var mı? Biraz fikir olsun. Hep ekran görüntüsü aldım ama bu şekilde genel bilgiler alayım biraz tecrübeli annelerden.

Bende çok almıyorum zor iş gerçekten. ailem dışında gelen 6. Misafirim davet etmiyorum kendiler diyenler işte onlarda.

Biliyorum canım ama ben 2. Aydan beri sanki sütüm yok gibi düşünerek veriyorum çünkü hiç yetmedi sütüm. Yetmemiş yani ilk ay farketmedim zaten kilomuz da o yüzden düşük. Hala akmasa da damlıyor ama günde 500-600 cc mama veriyorum. Sen sanki cenaze sırasında mama verdin sonra biberondan meme reddi yaşadın diye hatırlıyorum. Ben de bir ara meme reddi yaşadım hala da tam emiyor sayılmaz. Ama kızım çok haklı çünkü az sütüm var o da napsın emmek istemiyor. Senin sağman faydalı oluyordur. İnşallah da döner memeye. Bu arada ben meme reddini aşmak için uykuluyken vereceğim diye uyku düzenini bozdum. Şimdi yatırdığım an agzını açarak meme arıyor Buna alıştı bu sefer. Her türlüsü zor yaa ne yapsak başka bişey patlıyor. Sağlıklı olsunlar da demekten başka bişey elimden gelmiyor.

BKGK hepimiz öyleyiz canım ya nasıl bir zamansa doğurduk halen düşündükçe akıl sır erdiremiyorum şu yaşadıklarımıza. Dün avmys gittim ya gece başım ağrıdı, öğlene kadar da devam etti. Kalabalıktı Lcw girdik çabucak çıktık ama nasıl huylandıysam baş ağrısı çektim baya. Dedim kesin hastayım. Öğleden sonra geçti konusu açılınca aynı yere ağrı giriyor insanın gidesi varsa da gitmek istemiyor biryere böyle olunca. En iyisi açık hava da işte havalar soğuyor bir de arkadaş eş dost görmek istiyorsun o da yok kaç aydır. Allah sağlık versin bugünümüzü aratmasın diyerek geçiyor günlerimiz hepimizin

İrmiği mesela bir taşım kaynatıp meyve püresine ekliyorum bazen ben. Sabah kahvaltısında yaptığım bisküviyi haşlayıp ezip veriyorum. 2 gündür mücver yapıyorum severek yiyor. Kabak rendesi, tuzsuz peynir ve zeytin, yumurta sarısı, maydanoz, yeşil soğan, biraz da un karışımından koyuyorum içinde farklı unlar var. 2 adet ince mücver çıkıyor az zeytin yağıyla suyla pişirip yediriyorum bitiriyor ikisini de. Bugün yanına avakado ezdim tahin ekledim yemedi onu ben de öğlen meyve püresine kattım yedirdim . Tuzsuz pırasa yemeği yaptım zeytinyağlı onu yedi akşam mesela. Ekmek kullanmıyorum şimdilik gerek duymuyorum. Patates, kepekli pirinç, bulgur yada elde kesilmiş şehriye, erişte kullanıyorum yemeklerine yeterli geliyor. Dün bir küçük köfte, bal kabağı, patates, sarımsak, kapya biber az suyla düdüklüye koydum zeytinyağı ekleyip 2 dk pişti akşam yedirdim tadı da fena değildi yumuşacık olmuştu sebzeler. Ezmeden verdim damağında ezip yuttu.

Benimkine emziği bıraktırınca baya fark etti emme isteği kızlar şükür. Biraz zorlandı uyurken ağzına sürekli bişeyler koymak istedi falan ama azaldı gibi isteği. Artık memeyi görünce heyecanlanmaya başladı şükür uyanınca ve uyurken emziriyorum artık uyurken beklemiyorum başında. Emziği tam unutsun haftaya uyku eğitimine başlayım diyorum bakalım okullar açılmadan halledeyim diyorum sabredebilirsem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…