2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Canım ınstagramda kaymaklisambali takip ediyorum arada bi kaç vurucu tarif paylasiyo bak atayım fikir olur ben en kısa zamanda ufak değişikliklerle denicem

Eklentiler

• Screenshot_20201025-223419.webp
    49,5 KB · Görüntüleme: 45
  • Screenshot_20201025-223413.webp
    34,9 KB · Görüntüleme: 43
Ben kahvaltıda bazen 1 yemek kaşığı irmiği 1 çay bardağı suda pişiriyorum sonra kaseye alıp içine haşlanmış yumurta,lor peyniri,bebe bisküvisi,pekmez karıştırıp veriyorum

Ben de resmen boyleyim baharcim.
Surekli bir aksilik oluyor, ya huzursuzluk.
Dusundukce cekiyor galiba.
Rabbim beterinden korusun ne diyelim..
Ev en guzeli o yuzden,aslinda..

Gece uyanmalariniz drvam ediyor mu. Cozum bulabildin mi canim.

Ben genelde haslanmis yumurta sarisini bazen tek bazen peynirle ezip veriyorum.

Bir kere misir unuyla kuymak tarzi bir sey yaptim.

Birkac kez yada yumurtadan verdim agzina.

Salatalik emiyor verince.

Yulaf suan herhalde haslamadan sindiremezler buyuyunce, yulafli omlet cok guzel oluyordu oglumda.

Krep tarzi ekmek yapabilirsin mesela,
Sabah yapmistim eve onun da onune koydum biraz yer yemis biraz kizim

Ben de cesit bulamiyirum kahvaltida..

Yumurta beyazi ver diyen de var verme diyen de ona da kafam karisiyor..
Her gun yumurta veriyor musunuz mesela.

Bir de yapiyorsun, ugrasiyorsun yemiyor o da ayri bir sorun aslinda.

Catlaklar nasil canim, iyi misiniz insallah

Iyi geceler hanimlar...

Nasilsiniz..
Yavrulariniz iyidir, sagliklidir insallah..

Size bir sey soracaktim..

Sedifer ya da bestiron demir damlasina denk geldim cok.

D vitamininde de ocean varmis.
Coledan vardi bitti, 1damla veriyorduk yogundu o.
Hangisini almali bilemedim...

Bir de kisin 2 gunde 1 mi yikiyorsunuz yoksa daha mi fazla.

Ben banyo yapinca hasta olunma bence ya. Bi sicak bi soguktan usur mu acaba..

Simdi uyuduk cok sukur.

Ama gece kesintisiz uyku yok.

Kolumda memede uyuyoruz.
Ne yapicaz bu konuda hanimlar..
Kaskati yatiyorum gece resmen..

Haydi ben camasir bulasik ve süpürgeye.
Ve de kiyafet yerlestirmeye.
Kendinize iyi bakin, Allaha emanet olun

Umudum- yaa neler yaşamışsınız kıyamam ya gerçekten zor bi psikoloji ama ondan değildir kuzum inşallah öyle hep olmaz mıydı bu sorun
İnşallah bakalım doktor ne diyecek .
Yaaa hatırlattığın çok çok iyi oldu eğer probiyotiğin faydasını görmüşsen . Sürekli gittiğimiz doktorumuza iki aydan fazladır gitmiyoruz galiba . O probiyotik de vermişti . Daha 1,5 aylıktık sanırım o zaman . Ama reflü için verdiğini düşünmedim ben ya da anlattı ben kaçırdım . Probiyotiği aldım ama fazla kullanamadım. Hatta yanında reflü için bir şurup da vermişti. O zamanlar geri çıkardığı için onu hiç içirememiştim. Şurup aklımda , bu gittiğim doktora danışıp onu kullanabilir miyiz diyeceğim . Probiyotiği de danışayım o zaman .Çok teşekkür ederim

S Susam_tanesi evet lohusalık gerçekten çok farklı bir psikolojiymiş. Çok fena rüyalar görüyordum , bir de kırkım çıkmadan öleceğimi düşünüyordum
Bizim kız da mamaya rağmen bu kiloda . Emzireceğim diye çabaladım o kadar . Doymuyor diye düşünüp mama takviyesi yapmaya çalışıyordum . Biberonla hala savaşıyoruz ve emmeyi tamamen bıraktı. Hayırlısı bakalım .

O Oha diyorum den kimsin bilmiyorum tanımıyorum da bana özelden yazıp atıp tutamazsın gelip benim kimsenin huzurunu bozmasın
arada giriyorum ama sana cevap veereyim senin cesaretin olsa bana ozelden yazardin ama bana fark etmez ne gecti elinize kim oldugumu soyleyeim daha hic biriniz yokken cherryle hamile kalmak icin dualar eden arkadsdik ben ondan once kaldim cok sevindim bi takip edeyim ne yapiyor bam yemis ve arkadasimin haksizliga ugramsi benim zoruma gitmistr benle laf yarisi yapan sensin beni bilen bilir kazende bilir mune de bilir nevresttede biz oyle 3 5 gunluk uye degiliz

Kan ilacım bestron günde 8 damla veriyorum meyve öğünüyle içinde ki c vitamini de emilimi artırıyor. D vitaminimiz de 400 ocean spreyli bir kez fıs yapıyorum kullanımı kolay bizde öyleyiz bütün gece uyku için savaşıyoruz adeta. Kolay gelsin canım bende taşınma telaşıyla uğraşıyorum işte

Biz de D vitamini için ocean 400 lük kullanıyoruz hergün vermiyorum 3 güne bir falan dışarı çıkacağımız zaman bir fıs yapıyorum sonra güneşe çıkarıyorum.
Kan ilacı newvit kullanıyoruz 8 damla veriyorum meyve püresiyle birlikte emmeden yada mamadan yarım saat sonra.
Banyosunu artık gün aşırı yapıyoruz akşam değil de gündüz uykusunda yaptırıyorum bir de. Geceleri serin oluyor epey malum.
Gece uykusunu da gece yatağında yatırıp ağladıkça yanına almayacaksın. Biliyorsundur biraz zor uygulaması işte 1 hafta kadar zorlar sonra rahat edersin

Hahahah eşin kendine yoldaş arıyor galiba benimkinin öyle bir derdi yok.kizim zaten kel yazin oglani da kisacik yaptık 3 keltos foto çektim onları bakip bakip guleriz ilerde insAllah
Ya bahar yastiga yatiriyorum ya yastiga nasil hirsla sarilip nasil isirnaya calisiyor bir görsen..oyle bir sinirli ki..dun resmini attim kardesime.o bile dedi nasil sinirli bakiyor diye.ben de hep odada tutuyorum ama mama hazırlamak için yanima aldim.odada biraksam yaygara kopariyor.esim bu hafta cok yogun calisti.calistigi şirketin baska şubelerinde covid olanlar varmis.onlar evlerine gidince bizimkinin mudur yardimcisini oraya yolladilar.mudur de merdivenden düştü.butun yuk bizimkine kaldi.pert oldu adam.kiiyamamdim.

Anlamam zor olmadi.çunku oğlum da alerjikti.geciyor sonra.korkma bucikucum zamanla geciyor. Kakada kan ve mukus oluştu.yani kaka balgam gibi uzayan bir hal aldı.bizim sadece süte degil sut urunlerin hepsine ve ayrıca ete tavuga yumurtaya uzume kapuza kiraza yesil kabaga bibere mercimege pirince vs vs vs birsuru alerjimiz vardi. Ben uzun süre patates salatalik yesillik ve zeytinle beslendim.ama şükür şimdi yavaş yavaş geciyor digerleri.sut en son gecen alerji tabi.yapacak birsey yok cok iyi diyet Yapacagiz.esinle ayni tabaktan salata bile yeme eger o yogurtlu bisiler yiyorsa.reflu sebebi alerji olabilir.oğlumu aylarca kucagimda uyuttum dik bir sekilde.o kadar cok kusardı.çünku alerjisini gec anladim meger o surede midesi mahfolmus.kizim da artik bilincliydim.1 aylikti alerjiyi anladim ve diyete gectim.reflusu yine var ama oglum kadar agir degil.oglum kusmaktan tıkanmıştı ve acillik olmuştuk o kadar agırdi yani.ben de bir daha hic kucagimdan birakmadim.kucagimda büyüttüm desem yalan olmaz ilk 6 ay.o zaman reflü yatagından haberim de yoktu.besledikten sonra 30 dk kucagimda dik tutar uyuturdum.sonra yatgina birakirdim.oglumun uykulari cok kisaydi 30 dk da yatakta uyur gene uyanırdı.o donem cok yorulmuştum.biz burada biogaia diye bir probiyotik kullandik bebeklerimize.hemen aşırı bir etki yapmasa da epey iyi geldi.alerjili bebegin bağirsak florası zaten hassas.probiyotik iyilesmesine yardim ediyormus.
Biz test yapmadık çünku test kesin sonuc vermezmis bu donemde doktorumuz oyle soyledI.bosu bosuna yuklene yapmayalim çocuğa dedi.
süt alerjisi ile intoleransi arasinda ki fark kandır.eger kan var alerjidir .makat çatlaği da olabilir. Emin misin alerji olduguna? Bir defa kanama çok az geldi bana.belki de boşuna diyet yapiyorsun.

BKGK ve benim bebegim de dogar dogmaz kustu canim.amniyon yutmus.kan da vardi.tıkandı.hemsireler aldi götürdü.hortumla açtık dedi.ne yaptılar bilmiyorum
Ama insan cok korkuyor.daha 1 dk önce inim inim inlerken bebegim diye nasil doğruldum ben bilirim.o gece hic oturmadim yatmadim.ayaklandim ve gezdim bebege baktim.sabah doktor geldi bu ne hal dinlen dedi.bebek durmuyor adam bakamiyor.cok zordu gercekten umudum gecici bir sürec.eminim toparlayacak.bazi bebeklerde mide sonradan gelismini tamamliyormus.oglum da oyleydi.besledikten sonra 30 dk kucagimda dik uyuturdum.sonra bırakirdim.kiz da hassas..her bebekte ufak bir problem oluyor.kiminde alerji kiminde reflü kiminde kabız ishal vs vs vs..hepsi insAllah gececek

Ya kıyamam aşıdan o zaman alerji zor ya küçücük bedenleriyle neler çekiyolar
Gecrcek insAllah
Kendi evimden ve yorucu bir sabahtan günaydın sizlere
Oooo güzel haber Allah evinizi.mutlulukla doldursun oglus nasıl?iyi mi? Reflüsu ne durumda?

Desene tutturamadık ek gıdada çok çeşitli gidiyorsun ya bir de tatli dillisin.boga burcu yemek konusunda cok hassastır dili de tatlıdir çok.ondan sordum ama kova burçlarıyla aram daha iyidir nasıl anlamadım ben de bilmiyorum

Maşallah canım ya harika görünüyorsunuz benimde zeynebim anne hadi anne kız zamanı için Bi kahve yapıp sohbet edelim mi derdi Rabbim hayırlısı ile daha nice güzel günlerini görmeyi nasip etsin inş.
Yaa kurban olurum ben o zeynep e yaaa ❤ oyy kuzu yaa..anne kız zamaniymis

Kalppare esler de yoruluyor tabi. Neyse ki canlari sagolsunda geciyor günler ufakliklarda büyüyor cok şükür..
Umudum- canim evet sekerpare ve benim bebegimde de ayni durum olmustu cocuk ememiyordu sababtan aksama kadar damla damla agzina koymustuk beb bu cocuk ac degilmi dediğimde salak hemsireler kan sekeri cok iyi diyorlardi esimse anlamiyordu hic bir şeyden cok zordu en son agzindan su ciktigibi gordum goturup migdesibi yikadilar kanda varmış ertesi gunu yavas yavas duzeldi ama kusmalarimzda cok olmustu o dönem. Allahm sagliklarini versin gecip gidiyor hatirlamak dahi istemedim o ani senin kiz nasil oldu ?

Evet simdi havalarda soğuyor. Ben artik kendim icin degil inan kiz iki insan görsün istiyorum. Saglik olsun dedigin gibi bugunumuze cok sukur

Ya sana göre haksızlık bize göre değil belki yaptığın hiç hoş değil ister ilk üye ol ister son üye özelden yazılacak cesaret diye de bir şey yok bence madem öyle ilk başta özelden yazsaydınız siz niye buraya yazdınız o zaman bence yanlış yapıyorsunuz Kazen gerçekten çok uzattı artık

Ha ayrıca annelik çok güzel bir şey rabbim tüm isteyenlere nasip etsin sağlıkla büyüsünler
Buradaki herkes anne herkes az ya da çok bekledi bekledi dua etti gün saydı bebeği için

Kalppare amin insallahhh ogluş sagolsunlar galiba üşüttu fena halde ishallik var reflu de ilaç fayda etmedi malesef dün de kustu ya üşütmekten ya reflüden bilemedm bizde durumlar byle evi de topladk. Halasi gelinleri ve kuzeni gelecek kahvaltiya ordan da ev isi yapacagiz az is var onlari yapacagz işte. Ama fena yorgunum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…