- 27 Aralık 2014
- 2.197
- 4.858
- 133
- 35
Yüz yüze dersim var takmadım artık bugun geçti zaten . Yarın bekleyip götürürüz yarım saat içinde . Valla kanı ilk defa aldılar , çok zormuş . Elleri soğuk ve beyaz tenli o yüzden damar zor bulunuyor dedi hemşire .yarına da hayırlısı ile idrarını teslim edebilirsem benden iyisi yok .kıyamam yavruma. Rabbim şifa versin. inşallah bir seycigi yoktur. o ağlamaları insani nasıl uzuyor yoruyor.
idrarı yarim saat içinde götürün canim. gerçi biliyorsundur. kan idrar tahlili deyince tüylerim diken diken oluyor. büyük kizimda çok yaptırdık. az beklemedim bir damla çiş için. yapmaz yapmaz tam yapar poşet kaymıştır.bir de büyüyünce poşetten rahatsiz olup çiş tutuyordu . ne doluymuşum ben de. Kusura bakma, bir dokun bin ah işit gibi oldu.
sık sık bakarsın. bekleyince akıp gidiyor kız bebeklerde bir zor ki idrar işi.
Yüz yüze dersim var takmadım artık bugun geçti zaten . Yarın bekleyip götürürüz yarım saat içinde . Valla kanı ilk defa aldılar , çok zormuş . Elleri soğuk ve beyaz tenli o yüzden damar zor bulunuyor dedi hemşire .yarına da hayırlısı ile idrarını teslim edebilirsem benden iyisi yok .
Elimden geldigince yapiyorum iste kizda beni izliyor zavallim.Evet.
Tam takmiycam dedikce aksilik oluyir.
Keske duzelse,boyke kalsin diye ugrasiyiruz istre.
Kotulesmesin de iyilesmesi bir mucize...
Sagol canim haklisin. Kurtulmak lazim.
Senin yaptigin kadar is de yapamiorum ki.
Beynim kitleniyor pis bir sey olunca bazen gorunce..
Ne gyzel dun misafirin de gelmis,ben de isterdim alabilsem gelse birileri ama hem korona hem nerelere oturdular ellediler bastilar düşünces..
Okbden omur boyu kurtulamiycam sanirim.
Napayim ben cekerim evlatlarim zarar gormese diyirum onlara da dokunuyor isin ucu..
Sen aksamlari da yapma baharcim ya imreniyorum sana masallah ne cok temizlik,is yapabildin bu ara. Baya gider o size ama perdeler var diodun dimi.esine pasla en iyisi, sen cagirdin adamlari sen temizle de
Insallah kurtuluruz incik cincik dusunmekten..
Neyse tatlim olumlu dusunelim dogru diyorsun.
Zaman geri gelmiyor.
Cok keskem var insallah artik olmaz.
Nasil bi tariften yapacaksin kurabiyeyi.
Acaba cubuk dami yapsak ya kizlar galeta gibi kemirirlerdi.yumusatip yerler de bence artik.
Yedireyim mi ya o sekilde valla tadida tatsiz tuzsuz aynen soyle makarna flan yeselerdi keske su islerimi bitireyim 7. Aya dolu dolu girmek sitiyorumSıcak suda erit canım.ılıyınca yedirelletine sağlık
Kavga ediyoruz sürekli var, kızımın annesi babası oyuncakları hiçbir şeyi yok, Oğlumdan dolayı. Kızın eline ne verirsen vereyim Benim diyerek, yalandan ağlama krizine giriyor elinden kapıyor vuruyor. Ne onsuz duruyor ne onunla duruyor. Çok fazla kıskanıyor. Yeri geliyor eline verdiğim çöp poşeti bile kıymetli oluyor. Elinden alıyor çöpe atıyor ama yeter ki o ellemesin. Kızımın bir tek bezi var, sadece bizine bir şey demiyor. Kendisi adam oldu ya onun altına yapmasını kötü bir şeymiş gibi, bize gösteriyor kaka yaptı diye. Ne zaman kızıl altını atsam anne kaka gitsin diyor. Garibim de artık ne bulursa oynamaya çalışıyor, harala gürele ona kız ona dur de ona yap de al ondan ona ver, derken bir bakıyorum gece olmuş.Oh masallah cok guzelmis.
Bir duzeniniz olmus orda da.
Burun tikaliysa tabi mutsuz oluyor cocuk.
Eekenden alistirman cok iyi olmus.
Bence de olmaz yazarari, asiri tazyik yapmayiz.
Kavga dovusvar dimi bahar.
Oyuncak cekostirmece.
elindekine Sulanmaca
Martta duru 1 yasinds olur zTen ikisinin pesine kosmaktan sen calisamazsiin orda tahmin edebiliyorum
Ne aliosum yanina yemek. Fikir olsun bana da cocuklaemrla disarda zor oluyor ekgiddaydi,ogkanin yemeğiydi..
Doktorumuz çorbalarına çift çekilmiş kıyma koymamı istedi. Protein de alması gerek dedi. Ama kızım çorbalarına kıyma kalktığım zaman sevmedi. Ben de kıymasını köfte olarak, ve ayrıyetten eti direkt yediriyorum. Kaçamak dediklerin benle alakalı değil ben pek fazla abur cubur yiyen biri değilim. Ya oğlum marketi öğrendi bakkalı öğrendi.Onun elinde gördüğü zaman ne oluyor onun ucundan falan veriyorum, kaçamak kızım yapıyor yani. En büyük kurtarıcım benim muz. Bir şey olmadı mı alelacele ya yoğurda, ya muhallebiye hemen muz eziyorum. Makarna veriyorum tereyağlı.Oh masallah cok guzelmis.
Bir duzeniniz olmus orda da.
Burun tikaliysa tabi mutsuz oluyor cocuk.
Eekenden alistirman cok iyi olmus.
Bence de olmaz yazarari, asiri tazyik yapmayiz.
Kavga dovusvar dimi bahar.
Oyuncak cekostirmece.
elindekine Sulanmaca
Martta duru 1 yasinds olur zTen ikisinin pesine kosmaktan sen calisamazsiin orda tahmin edebiliyorum
Ne aliosum yanina yemek. Fikir olsun bana da cocuklaemrla disarda zor oluyor ekgiddaydi,ogkanin yemeğiydi..
Kavga ediyoruz sürekli var, kızımın annesi babası oyuncakları hiçbir şeyi yok, Oğlumdan dolayı. Kızın eline ne verirsen vereyim Benim diyerek, yalandan ağlama krizine giriyor elinden kapıyor vuruyor. Ne onsuz duruyor ne onunla duruyor. Çok fazla kıskanıyor. Yeri geliyor eline verdiğim çöp poşeti bile kıymetli oluyor. Elinden alıyor çöpe atıyor ama yeter ki o ellemesin. Kızımın bir tek bezi var, sadece bizine bir şey demiyor. Kendisi adam oldu ya onun altına yapmasını kötü bir şeymiş gibi, bize gösteriyor kaka yaptı diye. Ne zaman kızıl altını atsam anne kaka gitsin diyor. Garibim de artık ne bulursa oynamaya çalışıyor, harala gürele ona kız ona dur de ona yap de al ondan ona ver, derken bir bakıyorum gece olmuş.
Bildiğin sebze haşlama ları havuç patates fasulye karnabahar brokoli. Bunları haşlayıp yediriyorum köfte yediriyorum, kuşbaşı et alıyorum. Yaprak yaprak doğruyorum buharda etleri pişiriyorum döner gibi. Suyunu çorbalara koyuyorum etlerini de öyle yediriyorum. Tam buğday unundan Kek yapıyorum, poğaça yapıyorum onları yediriyorum. İrmik ten muhallebi yapıyorum, içine muz koyuyorum onu yediriyorum. Patates dolması yapıyorum, Bir de kadınbudu köfte yapıyorum pirinçli onu çok seviyor. Kadınbudu köfteyi kızartıyorum, en üst dış cephesini alıyorum, kızarmış yağ emmiş kısmını yedirmiyorum. Ne bileyim aklıma geldikçe yazarım.
Evet muzu ben de oglumda cok kullaniyirdum disaridayken hemem yanina 1 kutu sutle ogun gibi oluyordu.Doktorumuz çorbalarına çift çekilmiş kıyma koymamı istedi. Protein de alması gerek dedi. Ama kızım çorbalarına kıyma kalktığım zaman sevmedi. Ben de kıymasını köfte olarak, ve ayrıyetten eti direkt yediriyorum. Kaçamak dediklerin benle alakalı değil ben pek fazla abur cubur yiyen biri değilim. Ya oğlum marketi öğrendi bakkalı öğrendi.Onun elinde gördüğü zaman ne oluyor onun ucundan falan veriyorum, kaçamak kızım yapıyor yani. En büyük kurtarıcım benim muz. Bir şey olmadı mı alelacele ya yoğurda, ya muhallebiye hemen muz eziyorum. Makarna veriyorum tereyağlı.
Yok biz pek abur cubur almıyoruz. Ama işte oğluma gelenler gidenler getiriyor. İşte bazen halası gel bakkala gidelim falan o şekil. Kıymaya 6. ayda başladım. Omlet olarak umut'a yaptıysam ondan beyazını yediğide oldu. Ama kahvaltılarda sarısını veriyorum.Benim kızla kaşığı pek sevmiyor ama muhallebi ve muzu kaşıkla yiyor ona bir şey demiyor.Evet muzu ben de oglumda cok kullaniyirdum disaridayken hemem yanina 1 kutu sutle ogun gibi oluyordu.
Abur cuburi benimki de sonradan ogrendi.
Ne yazik ki kaciz yok bundan sanirim.
Ama sen yenedikce, siz almadikca fazla da yemez belkii de umut.
Biz seviyoruz esimle ne yazik ki.
Kofte 7 ayda mi basladiniz, kiymaya yani.
Biz 6 bucuk ayligiz pek bir duzen yok.
Ugrassan da pek yemiyor.
Istahli gibi ama anlamiorim.
Yumurra her gun veriyor musun.
Beyazi sikinti diorlar
Her doktor da baska konusuyor gerci
Bence de ilk çocuğun yaşının önemi yok. Yaşı kaç olursa olsun kıskanıyorlar. Ama ben şunu fark ettim. Kızı ben ne kadar koruyup kollarsam, Umut o kadar çok sardı. Tedbiri tam anlamıyla bırakmadan, gözüm üstünde ama ilgilenmiyormuş gibi yaptım. Bana biraz artısı oldu, kızım kendini korumaya çalıştı. Kız direk saçlarına yapışıyor. Isırmaya kalkıyor. Umut'ta kendini biraz biraz çekmeye başladı. Çünkü dikkati üzerine kıza saldırarak çekiyordu. Hatta birkaç kere öyle olduğunda, Duru neden abine böyle yapıyorsun olmaz olmaz dedim, adi oğlumun göğsü kabardı. Haksız olmasına rağmen. Şimdi bu ara kıza pek vurmuyor ama,Ağzının dibine giriyor beni dövdü diyor. Bir de şunu fark ettim umut umut derken, benim kız çok fenaymış. Tahminimce bir kaç aya hakkından gelecek.Ya deme oyle duruya kapi gibi abisi var onun. Gencliginde nefes bile aldirmaz kiza bu gidisle..1
Hic de kacamakli beslenecek gib durmuyorsunuz be baharcim.
Baksana yagli kismini bile aliyormussun.
Senin umut kucuk yapiyor kiskanclik tabi daha dogal ve normal ama benim umut da yapiyor aynilarini.
Kiskanclik baki yas kac olursa olsun kardes arasinda, bana kalirsa
Benim oglan da dun bana da emzik alin dedo kardesininkini agzina sokma diyince dusun yani
Haaslama olarak mi yiyor daha cok.
Elleriyle yani.
Benim kizim da kasiga karsi resmen.
Ben de tek tek haslayip deneyeyim bakalim.
Kekin bende deniycem nornal yaptigimin tadina bakmisti.
Keciboynuzu ozu mu tozu mu neyyse ondan diyiyim bakalim esime.
Uyaninca irmikten muhallebi yaparim ben de insallah. Muzla.
Zaten ben buraya yazmıya utandım. Demiyeyim demiyeyim diyorum ama, söyleyeyim bari. Benim kız tam bir çirkef. Şimdiden çoğu zaman hakkından geliyor. Anasi Yok babası yok oyuncağı yok ama, O bir şekilde hepsine sahip oluyor. Umut'un saçlarını kesmek zorunda kaldım. Çocuğun saçlarını cekiyor, Umut kurtulamıyor. Zor parmaklarından çıkarıyoruzUmudum- çok geçmiş olsun kuşumuzun canını acıtmışlar idrar almak sıkıntı hele de kız bebekten. Kızımda almaya çalıştım alamadım poşetle. Bezini açıp yanıma temiz bir kap hazırladım biraz su döktüm. Hemen çiş yapmaya başladı alttan kutuyu tuttum ona yaptı öyle almıştım çişini.
S Sonsuzsukurler canım okb ile normal yaşantını sürdürebilmen inan çok güzel bir aşama. İlaçsız durabilmen çok iyi. Kalıcı olarak düşünme bence yenersin sen bu hastalığıinsan bişeyden sakınırsa o geliyor başına maalesef.
N Nehir8077 Allah kolaylık versin inşallah yakında durucuk büyüyünce umut u bastırır şuan ondan ders alıyor. Küçükler biraz büyünce haklarını öyle bir savunuyor ki büyükleri geçiyorlar
Ben bu tarifi yapıyorum yulaf unu ve karbonat koymuyorum yumuşacık oluyo valla ben bile yiyorum muz da güzel tat veriyoEki Görüntüle 2711486 bn yaptim ama tas gibi bunu yediremeem ki
Ya baharBence de ilk çocuğun yaşının önemi yok. Yaşı kaç olursa olsun kıskanıyorlar. Ama ben şunu fark ettim. Kızı ben ne kadar koruyup kollarsam, Umut o kadar çok sardı. Tedbiri tam anlamıyla bırakmadan, gözüm üstünde ama ilgilenmiyormuş gibi yaptım. Bana biraz artısı oldu, kızım kendini korumaya çalıştı. Kız direk saçlarına yapışıyor. Isırmaya kalkıyor. Umut'ta kendini biraz biraz çekmeye başladı. Çünkü dikkati üzerine kıza saldırarak çekiyordu. Hatta birkaç kere öyle olduğunda, Duru neden abine böyle yapıyorsun olmaz olmaz dedim, adi oğlumun göğsü kabardı. Haksız olmasına rağmen. Şimdi bu ara kıza pek vurmuyor ama,Ağzının dibine giriyor beni dövdü diyor. Bir de şunu fark ettim umut umut derken, benim kız çok fenaymış. Tahminimce bir kaç aya hakkından gelecek.
Ailesi gelecekti onun sanirim.Jadesi kızzz beğeni atmışsın nerelerdesin bebeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?