2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313

Yaa sakınca öyle olur bende yemekleri çok karıştırırım herkesim yemeğini yemem ve aksi hep yemeğimde ya kıl ya bir şey çıkar
Düşün hamileliğimde hiç kusamdım ve gebelik şekerinden dolayı hiç tatlı yemedim diyebilirim bir ara moralim o kadar bozuktu ki eşimle yürüyüşe çıktık ve canım aşırı sıcak çikolata istedi kaçamak yapmak için oturduk bir yere ortam yer de lüks güzel bir yer sıcak çikolatam geldi bir yudum içtim ve ağzıma bir şey geldi topak mı ne diye bir çıkardım böcek

Hala çok kötü oluyorum ömrümde nadir kusmalardan yaşadım

Ki hep böyle dılarda sinek yutarım burnuma ağzıma kaçar 3 kere arı soktu 2si dudağımı yendiğim ekmek arasında konmuş yerken dudağıma(ağzımı) soktu

Yani insan neye dikkat ediyorsa hep o başına geliyor ben hep neyden korksam gerçekleşiyor ne köyde büyük konuşsam başıma gelir bende hep rahat olmaya çalışıyorum bu konuda içimde tutmaya çalışıyorum

Yani herkesin var bir şeyi normal yani

Annelerin öyle oturmak avantaj mıı dezavantaj mı anlamadım bak eee oğluşun da haksız değil ne rahatsa onu istiyor işte anlamak lazım oyunla göster öğretmeye çalış canım

Canım geçmiş olsun ahhh daha iki aylık değilken idrar yolu enfeksiyonu olmuştu o zaman yaşadım tüm bunları o ağladıkça o kan geldikçe ağladım hemşire Odadan kovdu beni çok zor gerçekten

Canım poşet takmakta bir şey yok dikkat et kaka karışmasın kız bebeklerde rahat alınıyor yapışkan yeri tak torbayı geriye doğru at bezi bağla

Ha birde aklında olsun idrar tahlili için evet ama idrar kültürü için o idar torbaları güvenilir değil (%50den fazla yanlış sonuç) uzmanı bize bekleyin yaperken kutuya alın2 damla bile yeterli demişti

Yedireyim mi ya o sekilde valla tadida tatsiz tuzsuz aynen soyle makarna flan yeselerdi keske su islerimi bitireyim 7. Aya dolu dolu girmek sitiyorum
Ne koydun ki bisküvinin içine o kadar sert oldu. Tereyağı ve yoğurtla yapıldığında o kuru olmuyor, bayağı da yumuşak oluyor.Bir de yumuşak olması için soda katılabilirsiniz sodada zararlı değil.

Yedireyim mi ya o sekilde valla tadida tatsiz tuzsuz aynen soyle makarna flan yeselerdi keske su islerimi bitireyim 7. Aya dolu dolu girmek sitiyorum
Piyale marka makarna zaten çok yumuşak oluyor. Sen gene de korkarım diyorsan makarna pişirmeden önce kır, o şekil haşla tereyağla ver.

Canim benim makina bosch hem yikama hem kurutma ama kurutmada 5kg sadece bebegin kiyafetlerini kurutuyorum cok memnunum. Ablamda bosch kullaniyor sadece kurutma oda memnun
Bende dun yogurda muz kattim bugun cok az yapti kakasini. Sabah kahvaltida deneyim bir bisküviyi.
Ben bu tarifi yapıyorum yulaf unu ve karbonat koymuyorum yumuşacık oluyo valla ben bile yiyorum muz da güzel tat veriyo
Sagol cnm aklimda olsun :)
Canişko çok güzel gözüküyor bence ellerine sağlık
Ee sert olsun ne olacak ki zaten onu (su,mama,süt...) püre yapıyorsun
Tadı güzel olsuysa tamamdır
Esim guzel olmus dedi. Ben tat alamadim valla :)
Ne koydun ki bisküvinin içine o kadar sert oldu. Tereyağı ve yoğurtla yapıldığında o kuru olmuyor, bayağı da yumuşak oluyor.Bir de yumuşak olması için soda katılabilirsiniz sodada zararlı değil.
Terayag irmik pirinc unu tam bugday unu pekmez var he birde yogurt

Valla yanına girdiğimizle çıktığımız bir oldu diyebilirim . Sonuçlardan sonra konuşalım dedi . Geceleri inliyor uykusunda onu soracaktım bir de ama sonuçları alırken konuşuruz artık dedim . Ha bir de bıngıldağı büyük hala gibi bir şey dedi , d vitaminini kullanıyor musun dedi ki hiç aksatmam . Kafamı karıştırdı
Amin canım inşallah , size de geçmiş olsun . Bebekler , çocuklar hasta olmasın , onlardan tüm kötülükler uzak kalsın . Canım yanmaz mı çok canım yandı ve sinirlendim aynı zamanda . Kendime de kızdım , zamanında biraz daha üstüne düşsem belki şimdi azalmıştı kusma . Emzirme sevdasına içiremedim verdiği şurupları, ilaçları doğru düzgün . Biraz da acemilikten . Becerebilsem bugün yavrum bunu çekmezdi. Ne emzirmeyi ne çocuğa bakmayı becerebildim. Çok kızdım kendime
Umudum- geçmiş olsun Sena kuşuma ne canları var gariplerin kıyamam. Vampir gibiler mahvettiler kuzuyu oy canım oy. İyiden hassaslaşır şimdi. Allah yardımcınız olsun.
Her sırt üstü yatırmamda ürktü çocuk eve gelince , kucak istedi hep . Akşama doğru unuttu tabi. Amin canım inşallah
Çok şükür evde sakinledi canım , iyiyiz . Gelince zaten ağlamaktan yorgun düştüğünden herhalde , uzun zamandır ilk defa yarım saatten fazla uyudu .
Valla perişan oldu yavrum bugun. Gözümün içine baka baka nasıl ağladı .
Hiç aklıma gelmedi canım yenidoğan hemşiresi çağırtmak . Kan alan da yaşça büyük duruyordu tecrübelidir dedim . Belki yenidoğan hemşiresinde de aynı şey olacaktı bilmiyorum . Beyaz tenli diye zor oluyor dedi hemşire . Bu arada bize de sağlık ocağından verilen devit ti
Bugun veremedik maalesef idrarı . Kan çıkmıştır muhakkak. İnşallah bundan sonra kan aldıracak ya da serum taktıracak sıkıntılar yaşamayız hiç birimiz . Küçücük yavrular, içim parçalandı .
Su dökme olayı iyiymiş ,yarın öyle deneyim valla poşette bir tanecik zaten . İki kutu verildi . Umarım o poşetle iki kutuyu doldurabilirim . Kayseri’de Acıbadem’de kendileri taktı poşeti , iki dolandık geldik biraz yapmıştı yeterli dediler kolay olmuştu o zaman .
Poşeti takmak sıkıntı olmaz belki de , kaka bulaşır diye endişe ettim ben de . Bugun sabah kaka yapmış olsaydı öğlene kadar takar yetiştirirdim idrarl da . Kaka yapmayınca ha yaptı ha yapacak derken yüz yüze ders saatim geldi benim . Yarına kaldı artık .
Hatırlıyorum sizin de iki aylık enfeksiyonu .aynı zamanda biz de vermiştik o zaman idrar tahlili ve idrar kültürü. O zaman bizimki temiz çıkmıştı . İnşallah şimdi de temiz çıkar

İrmik ve pirinç unu bence koymasanda olur. İrmik ve pirinç ununu muhallebilerde kullanarak yedirebilirsin. İkisi de bisküviyi zaten sertleştirir tam buğday unu bence yeterli.irmiği çorbalarla da kullanabilirsin çorbaları kıvamlaştırmak için

Bugn çok degisik bir gun yasadm diyebilirim. Evi sil süpür yaptm iyice sorun yok snra dolabimi tam sevmedm duzeni yerlestiriyim diyodm ya iste döktm dolabi anam bebe durmadi ayakta uyudu biraktikca uyandı derken yarm saat uyudu iste berbat bi gün oldu resmen ondan snra hiç durmadi sürekli agladi kucagmdan inmek istemedi hiç. Akşam oldu iste hâlâ oyle olunca halasinin geln bana yakin evi omu aradm calpol varsa gelsem alsam durmuyo diye o da agladigini duyunca geliyim sen cikma dedi. Yemek vs hic bisy yapamamistm sagolsn geldi yemegi yapti flan pişirdi gittiler işi varms kocasinin baska zaman gelirz dedi oylelikle aksam ettik ama bi ayrinti oldu o arada kız kapiyi caldi bu sustu ve daha da ağlamadi yalancı gibi göründüm dedim kıza ta evdem getirttim yemegi yapti etti oglm gayet akilli durdu yine de calpol verdm gece perisan olmayalm diye

Oglun cok sempatik ve hisli bir cocuk anladigim kadariyla..bence seni anliyordur o sen dert etme..ben bugun kendime kiziyorum diye oglum basima dikildi.anne kendinden ozur dile ve kendini afffet diye tutturdu onlar bize bizden daha cok deger veriyor.
Sarilarak tv izlemee mi.
Oo cok romantiksin sekerim parem.
Masallah sizeeee.
Sonu baska seykere gider dite ben yanasmiorum adama korkudan
Zaten genelde gicik oluyorum onaaaa
Eee biraz öyleyimdir es ile bağ önemli..yoksa öfke sinir giriyor aramıza.yok yere kavga etmeye basliyoruz.biz de ha bre degil de haftada bir de olsa tv izliyoruz bas başa..gerekirse cocuklar.uyuyunca uykudan feragat ederk.
Evet su ile bebe biskuvisi gibi isla.cok tatsız ise muz ez kat.
Ya bahar yaa..benim masum.kizim gitti yerine bir cadı geldi..daha simdiden alt ediyor abisini..yandik bu cadilarla
Ben bu tarifi yapıyorum yulaf unu ve karbonat koymuyorum yumuşacık oluyo valla ben bile yiyorum muz da güzel tat veriyo
Valla süpersin deneyeceğim
Aa bak şimdi ben sok..e eczacı da tuhaf..gitmisim oraya bin kere soyledim..kızdim bak simdi.
Aklıma şey geldi..hani sen biz dertlenince diyordun ya..aman ben de tek olayim evimin duzeni olmasin yeter ki diye ☺ zor valla yavrumcan alışican..ama en azından kafan rahat

Umudum- çok geçmiş olsun senacığa ayşenin de kan tahlili vardı cumartesi yenidoğan hemşiresi aldı tek seferde ama ona bile çok ağladı yavrucum içi gidiyor insanın..
BKGK canım yapışıklığı sen mi soruyordun Ayşe de de varmış bugün çocuk cerrahisine gittik ve 2 saniyelik bir işlemle açtılar açılmaması idrar yolu enfeksiyonuna sebep olur geç kalmayın dedi bide krem verdi 2 ay boyunca kullanmamız için artık her bezini değiştirdiğinde kontrol edip elimle açıyorum ama içim gidiyor sanki çok canı yanıyormuş gibi hissediyorum
Ek gıdaya karşı çok istekliydi biz bişeyler yerken çıldırıyordu ama şimdi hiç bişey yemek istemiyor ne versem püskürtüyor oyun yapıyor midesi bulanıyor şu gibi yapıyor ve ağzını kapatıyor sadece ısırmak istiyor o kadar kuvvetli ısorıyorki elmadan falan parça koparıyor damağıyla diş mi acabakardeş kardeşten ne kadar farklı büyük kızımda hiç yaşamadığım şeyler

komşum sagolasin demen yeterli. dediğin gibi sabır. esim 5 gün evde bakalım ne yapacaz
Amin insallah.
Size de gecmis olsun insallah.
Zaten hep ust uste gelir geldi mi.
Rabbim sifa versin insallah.
amin sagolasin canim
Valla değişiyo ya hala yanındayım uyurken bazen hemen uyuyor bazen 20 dkyı buluyor
gündüz de oluyor mu ya ben ondan tırsıyorum ve kaçıncı gün
Kizlar kahvaltida ne veriyorsunuz ? Corba neler yapıyorsunuz yardima ihtiyacim var tarif kitabi da aldim halen ulasmadi
zeytinyağında soğan sarımsak havuç patatesi az yulaf unu kavurdum princ koydum et suyu koydum dudukludr pisti blenderdan geçirdim

soğanı sarımsağı havucu yulaf ununu kavurdum suyunu ekledim sonra o suyla yoğurdu aça aça en son yoğurdu da ekledim pişirdim blender yok herşeyi rendelerim

hasta olunca çocuklar soğana sarımsağı sardım

sagolasin sekerparem
canim Allah aşkına bi salin kendinizi zaten çocuk büyütmek zor yapacak iş girla bırak çocuk büyüsün oynasın bu kadar ne kendini ne de onu sıkma. zor yani geçmez öyle hayat. sana olan olur. ben kapalı alana sokmuyorum. parka götürmüyorum. ama cayircimen toprak su izin var. enerjisini atsin. eve gelince bi banyo tamam.
2 saat oldu emsin uyusun koy uyansin.
Emsin uyusun koy uyansın.
Catliycam.
Napicam boyle benne yapmaliyim
bende uyusun diye bekliyordum memeden kahkahayla kalkti simdi de sırıtarak ıkınıyor işi uzun belli ki
Sonunda adet olabildim hiç de özlememişim hamileliğinin ve sonrasının en güzel yanı sanırım
ya bende olmadım. ilaç da kullanmıyorum eşim korunuyor ama bu sefer de insan hep bi acaba oluyor. olayım istiyorum valla. 19 kilo gitti adette olayım bakalım benden geriye ne kalacak
bebek hemşiresi iste canim yok mu o zaman çocuk doktoru alsın yoksa gerçekten zor. tekrar çok geçmiş olsun.

Keske salin kendinizi demekle olsa bitse bu isler. Baska turlu anladin sen aslinda canim.
Sokakta oynuyorlar zaten eve kapatma ihtimali yok 6 yasinda cocugu tabiki. Dogru degil en basta.
Evet o siritmayi az once yasadik biz de.
Simdi de agliyor yine meme diye kucak diye.
Kisir dongu resmen.
Napacaz bakalim.

SonsuzUmut

Evet aynen tatlim ya.
Dusundukce seni buluyor.
Istemedigin begenmedigin yaninda oluyor..
Hep banami olur derdim.
Senin basina gelen de cok fenaymis ya.
O kadardikkat et,yeme icme,ictin mi agzina bocek gelsin olacak is mi ya.
Trajikomik resmen halimiz

Aynisini nenim kizim da yapiyor zeyaycim ya.
Elmayi kopartiyor.
Ben yedireyim istemiyor.
Dis diyorum ben de hep ama bilemiyorum tabi.
Her cocuk farkli bizzat yasiyorum bem de..
Gecmis olsun yapisikliginiz,iyilesmistir insallah..
Nasil bir sey bu bilmiyorum. bize hic bakmadilar ya..
Acimiyordur insallah cani hemen iyi olur.

Evet oyledir sagolsun oglum.
Uzulme annem sen dunyanin en guzel annesisin der hep bana.
Canim benim.
Asidir de ama oglum cok fena ya yerim onu.

En degerli sey bence evlatlarinin sevi sevmesi deger vermesi.

Sacini cekiyor mu ya abisinn.
Benim.kiz cok cekiyor sac kulak..cocugu hirpaliyir.
Elinde bir sey görsün agliyor.
E tabi oglum.sen buyuksun ver biraz ona diyince bu seger oglan hirslaniyor.
Oy da oy
Cok tatlilar ya, kardes kavgasi hic bitmez.
Sanki bizimkiler bitti mi yas oldu 30.

bitmeyecek biliyorum da belki böyle demek daha mi sinir bozucu oldu kusuru bakma ama başka türlüsü de gelmiyor aklıma diğer türlü hep stres üzüntü yorgunluk yazık size de ondan dedim kırdıysam kusura bakmayasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…