- 7 Kasım 2019
- 4.541
- 10.001
- 108
Insallah canim sagol tesekur ederim.
Biliorum, yapabilirim, eskiden de iyilestim, pisleklerle, korkularla bas ettim diyorum.ama tam iyiyken basima bir sey gelior basa sariyor her sey. Daha kotu oluyorum.
Kimse gormuyor hayvanin cime pisledigini ben goruorum sonra diken ustunde geciyor tum gun.
Veya disar cikiorum havadan elime.kus tuyu konuyor.
Var mi boyle sans.
Esim diyor ne sanssizsin..
Koronada boyle yapanlar var.
Biz zaten koronayla boyle basa sardik.
Yoksa hamileligin ilk aylari normaldim.
Ama.simfo suphelenmeler acabalar, oraya degdi mi bulastimilar.va pislik varsalar basladi.
Yine iyiyim aama.oglumu.uzunce kahroluorum.
Ben cekeyim diorum ama onlari uzmeme musade etme Allahim.diye yalvariorum.
Burda cebremde korona kimsenin umrunda degil.
Alt kat annemlerr,kardesim, cocuklari..
Disaridan gelince el yikayini bile.zorla soyluorum.
Oglum da ordaki rahatlikla beni kiyaslayinca kotu etkilenecek diye de dertleniorum iste.
Canişko çok güzel gözüküyor bence ellerine sağlıkEki Görüntüle 2711486 bn yaptim ama tas gibi bunu yediremeem ki
Canım geçmiş olsun ahhh daha iki aylık değilken idrar yolu enfeksiyonu olmuştu o zaman yaşadım tüm bunları o ağladıkça o kan geldikçe ağladım hemşire Odadan kovdu beni çok zor gerçektenYüz yüze dersim var takmadım artık bugun geçti zaten . Yarın bekleyip götürürüz yarım saat içinde . Valla kanı ilk defa aldılar , çok zormuş . Elleri soğuk ve beyaz tenli o yüzden damar zor bulunuyor dedi hemşire .yarına da hayırlısı ile idrarını teslim edebilirsem benden iyisi yok .
Ne koydun ki bisküvinin içine o kadar sert oldu. Tereyağı ve yoğurtla yapıldığında o kuru olmuyor, bayağı da yumuşak oluyor.Bir de yumuşak olması için soda katılabilirsiniz sodada zararlı değil.Yedireyim mi ya o sekilde valla tadida tatsiz tuzsuz aynen soyle makarna flan yeselerdi keske su islerimi bitireyim 7. Aya dolu dolu girmek sitiyorum
Piyale marka makarna zaten çok yumuşak oluyor. Sen gene de korkarım diyorsan makarna pişirmeden önce kır, o şekil haşla tereyağla ver.Yedireyim mi ya o sekilde valla tadida tatsiz tuzsuz aynen soyle makarna flan yeselerdi keske su islerimi bitireyim 7. Aya dolu dolu girmek sitiyorum
Canim benim makina bosch hem yikama hem kurutma ama kurutmada 5kg sadece bebegin kiyafetlerini kurutuyorum cok memnunum. Ablamda bosch kullaniyor sadece kurutma oda memnunYa coook tatlisin sen bahar ya.
Col guzel duzen kurmussun valla bayildim.
Kizdan ben normal ise firsat bulamiorum ki.
Demistin zaten hali ortusunu aklimdA o.
Emeklemesi icin de cok iyi olur bence.
Karya ufaktan yetisiyor desene temizlik duzen islerino goruyor, ogremiyor şimdiden
Benim oglan da varsa yoksa oynayacakmis gibi tum oyuncaklari salona getirir sacar toplamaz.
Kagit keser her yere sacar.
Cok daginik cok rahat sagolsun
Havlu kalmayacak kiz evde.
Bime bez gelmis bugun onlardann aldiraydin.
Kova su iyi fikirmis her yeri hizlica elden geçiriyorsun.
Ama iste cocuklu aile gelince cok fena benim yigenler yani 1dakika durmazlar sabit
Hic normalde is yapasim yok ya.
Camaasir beklior.
Sende kurutma makinesi var mi.
En en uygunundan alMak istiyorum aslinda
Bende dun yogurda muz kattim bugun cok az yapti kakasini. Sabah kahvaltida deneyim bir bisküviyi.BKGK o bisküviler öyle oluyor zaten ben suda kaynatıp blenderda çekiyorum da öyle yiyor benimki taş gibi yoksa. Artık kahvaltılarda bulamaç vermiyorum gerçi bugün sebzeli omlet yaptım güzelce yedi. Öğlen de sarı kırmızı mercimek pirinç ve kemik suyundan çorba yapmıştım dün onu içirdim yanında yoğurtla. Akşama da kıymalı karnabahar yaptım salça tuz eklemedim onu ayırıp yedirecem inşallah.
Muz yediremiyorum benim oğlana zaten hrp katı kakası 2 kere çeyrek muzla denedim keçi kakası gibi çıkardı ıkına ıkına o yüzden vermiyorum çatlak falan oluşur durduk yere Allah korusun. Erik yediriyorum bu ara.
Sagol cnm aklimda olsun :)Ben bu tarifi yapıyorum yulaf unu ve karbonat koymuyorum yumuşacık oluyo valla ben bile yiyorum muz da güzel tat veriyo
Esim guzel olmus dedi. Ben tat alamadim valla :)Canişko çok güzel gözüküyor bence ellerine sağlık
Ee sert olsun ne olacak ki zaten onu (su,mama,süt...) püre yapıyorsun
Tadı güzel olsuysa tamamdır
Terayag irmik pirinc unu tam bugday unu pekmez var he birde yogurtNe koydun ki bisküvinin içine o kadar sert oldu. Tereyağı ve yoğurtla yapıldığında o kuru olmuyor, bayağı da yumuşak oluyor.Bir de yumuşak olması için soda katılabilirsiniz sodada zararlı değil.
Valla yanına girdiğimizle çıktığımız bir oldu diyebilirim . Sonuçlardan sonra konuşalım dedi . Geceleri inliyor uykusunda onu soracaktım bir de ama sonuçları alırken konuşuruz artık dedim . Ha bir de bıngıldağı büyük hala gibi bir şey dedi , d vitaminini kullanıyor musun dedi ki hiç aksatmam . Kafamı karıştırdı@nzh99 kolay gelsin canım. Afiyet olsun Atacığıma bol bol et but şifa olsun
BKGK sizin evlilikte bizim ilk yılları görüyorum. Biranda kavga patlar bağırış çağırış sonra herşey normalleşir. Büyük kızım çok şahit oldu maalesef gençtik o zaman ne kadar yapmayalım dersek de sinirlenince engel olamazdık kendimize. O yüzden kızımın daha korkak, herşeye ağlayan, panik bir yapısı var ne yazıkki. Tırnak yiyordu pandemide bıraktı uzattı oje sürdü falan nasıl seviniyordu. Dersler başlayınca stresten yine başlamış. Bir soru soracaklar bilemiycem diye stres oluyorum kızarlarsa bana diyor. Hiçbir hocası da kızmamıştır henüz sıkıntılı bir öğrenci değil şükür ama çok korkuları var. Ben bunu büyürken ettiğimiz kavgalara bağlıyorum. Küçük kızım daha kendine güvenli onun sayesinde büyük de aştı birşeyleri. Şimdi artık öyle herşeye bağırışmıyoruz daha durağanlaştık tabi aylardır evde olmamız sebebiyle biraz gerilmeler oluyor ama eskiye nazaran çok daha iyi. Bebeklik döneminde evde ne kadar huzur varsa çocuk da o kadar sakin ve kendine güvenen bir karakterde oluyor. Daha dingin olmaya çalışın. Siz unutursunuz ama çocukların bilinç altına yerleşiyor herşey. Sinirlenince ortamı terk edin sakinleşince konulursunuz
Umudum- olsun iyi olmuştur onları da görmek bugün bakalım ne diyecek doktor inşallah bir sıkıntısı yoktur. Sen yine o doğumdaki olaydan falan da bahset endişelerinden doktorun da olur belki farklı bir yorumu yada seni rahatlatır
Amin canım inşallah , size de geçmiş olsun . Bebekler , çocuklar hasta olmasın , onlardan tüm kötülükler uzak kalsın . Canım yanmaz mı çok canım yandı ve sinirlendim aynı zamanda . Kendime de kızdım , zamanında biraz daha üstüne düşsem belki şimdi azalmıştı kusma . Emzirme sevdasına içiremedim verdiği şurupları, ilaçları doğru düzgün . Biraz da acemilikten . Becerebilsem bugün yavrum bunu çekmezdi. Ne emzirmeyi ne çocuğa bakmayı becerebildim. Çok kızdım kendimehasta olan olana. üzüldüm. insanin ici gidiyor. benim 2 sipada hasta. benim de boğazım ağrıyor bugün. amaUmudum- nasıl canin yanmıştır senin de. çok geçmiş olsun. hastalık uzak dursun bebelerimizden
Her sırt üstü yatırmamda ürktü çocuk eve gelince , kucak istedi hep . Akşama doğru unuttu tabi. Amin canım inşallahUmudum- geçmiş olsun Sena kuşuma ne canları var gariplerin kıyamam. Vampir gibiler mahvettiler kuzuyu oy canım oy. İyiden hassaslaşır şimdi. Allah yardımcınız olsun.
Çok şükür evde sakinledi canım , iyiyiz . Gelince zaten ağlamaktan yorgun düştüğünden herhalde , uzun zamandır ilk defa yarım saatten fazla uyudu .Umudum-
Canim senaya kiyamam ya, beceriksizliklerini bebekte niye deniyorlarsa...
Cok yorulmus, uzulmustur..
Cok zor oluyor kan verilmesi cok haklisin..
Gelip gecmis olsun insallah.
Temiz ciksin sonuclar.
Sakinlesebildi mi, simdi nasilsiniz..
Valla perişan oldu yavrum bugun. Gözümün içine baka baka nasıl ağladı .Bizde daha diş de yok sertlik beyazlama hiç bişey yok bi de o aşamaya gelince huniyi takıcam herhalde. Ama benim kızım da herşeye ağzıyla saldırıyor. Bekliyorum ama ne zaman bakalım?
Ayy regl dönemi benim de öyle geçerdi ama bişey diyim mi bu emzirme dönemi de öyle bence. Hormonlar düzene girmeye çalışıyor üstelik regl olmuyorsun ben daha olmadım mesela onun gerginliği var. Hele hele ilk 1,5 ay kesinlikle benzer
Oy kuşum perişan olmuş sen de ondan beter olmuşsundur annelik çok zor. Saçının teli incinmesin istiyor insan.. :/
Hiç aklıma gelmedi canım yenidoğan hemşiresi çağırtmak . Kan alan da yaşça büyük duruyordu tecrübelidir dedim . Belki yenidoğan hemşiresinde de aynı şey olacaktı bilmiyorum . Beyaz tenli diye zor oluyor dedi hemşire . Bu arada bize de sağlık ocağından verilen devit tiBir de marketten dene canım..birlikte en son ne zaman tv izlediniz sarılarak? Bunlarin eksikligi karşılıklı öfkeye dönüşüyorbizden biliyorum
Saglık ocağinin verdigi monovit canim.bu devit ayrı.eczacıya ısrarla sorduk paraben olayını.yok dedi ama
Cnm bn bir sekerpare olarak soruyorum.kuru sekerpareyi vermefin degil mi? Irmikler sert rahatsiz etmez mi?sicak suyla islattin mi?
Umut bir daha yenidogan hemsiresi cagirttir canim.onlar aninda aliyor.bnm evlatlar damarsız bnm gibi hayalet gibiyiz.gecmis olsuninsAllah çözülür
Gecmis olsun helinim ❤
Yavruma da kıyamıyorum sana da..hangimizin annesi soylenmeden büyüttü.ama ölçülü olmakta fayda var.o zaten kendine göre zor zamanlar geciriyor.dusunsene bir cocuk istedigini yiyemiyor.varma üstüne.boyle soyledigin icin sakin bana kızma.seni cok seviyorum..cok hossohbetsin iyikalplisin.ve abarttigin gibi bagirdigini da pek düşünmüyorum.ama oyleyse azıcık azalt.kv geldigi icin biraz dolmuşsun anlasilan.bosver..unut..uzme kendini..agliyorum dedin diye icim bi tuhaf oldu..aglama kiyamam sana ben
Bugun veremedik maalesef idrarı . Kan çıkmıştır muhakkak. İnşallah bundan sonra kan aldıracak ya da serum taktıracak sıkıntılar yaşamayız hiç birimiz . Küçücük yavrular, içim parçalandı .Yenidogan hemsiresi alsa belki daha iyi olur bundan sonrasi icin.
Oglumu delik desik ediorlardi.
Igneyi icinde oynatiorlardi hatta damari bulacam diye.
Salak kadin.
Kavga edip şikayet bile etmistk bir keresinde.
Bebeklerde cok zor oluyor kan alonmasi genelde.
Kan sonuclari cikmistir sanirim.
Idrar da hemen cikardi simdo verebilseydiniz
Ama saat 5 olmus doktor gitmistir.
Kustugu icin mi istedi bunlari, siz mi kontrol edelim dediniz..
Gecti mi kusmasi senanin nasil simdi.
O guzel yuzu guluyordur insallah..
Su dökme olayı iyiymiş ,yarın öyle deneyimUmudum- çok geçmiş olsun kuşumuzun canını acıtmışlar idrar almak sıkıntı hele de kız bebekten. Kızımda almaya çalıştım alamadım poşetle. Bezini açıp yanıma temiz bir kap hazırladım biraz su döktüm. Hemen çiş yapmaya başladı alttan kutuyu tuttum ona yaptı öyle almıştım çişini.
S Sonsuzsukurler canım okb ile normal yaşantını sürdürebilmen inan çok güzel bir aşama. İlaçsız durabilmen çok iyi. Kalıcı olarak düşünme bence yenersin sen bu hastalığıinsan bişeyden sakınırsa o geliyor başına maalesef.
N Nehir8077 Allah kolaylık versin inşallah yakında durucuk büyüyünce umut u bastırır şuan ondan ders alıyor. Küçükler biraz büyünce haklarını öyle bir savunuyor ki büyükleri geçiyorlar
Poşeti takmak sıkıntı olmaz belki de , kaka bulaşır diye endişe ettim ben de . Bugun sabah kaka yapmış olsaydı öğlene kadar takar yetiştirirdim idrarl da . Kaka yapmayınca ha yaptı ha yapacak derken yüz yüze ders saatim geldi benim . Yarına kaldı artık .Canım geçmiş olsun ahhh daha iki aylık değilken idrar yolu enfeksiyonu olmuştu o zaman yaşadım tüm bunları o ağladıkça o kan geldikçe ağladım hemşire Odadan kovdu beni çok zor gerçekten
Canım poşet takmakta bir şey yok dikkat et kaka karışmasın kız bebeklerde rahat alınıyor yapışkan yeri tak torbayı geriye doğru at bezi bağla
Ha birde aklında olsun idrar tahlili için evet ama idrar kültürü için o idar torbaları güvenilir değil (%50den fazla yanlış sonuç) uzmanı bize bekleyin yaperken kutuya alın2 damla bile yeterli demişti
İrmik ve pirinç unu bence koymasanda olur. İrmik ve pirinç ununu muhallebilerde kullanarak yedirebilirsin. İkisi de bisküviyi zaten sertleştirir tam buğday unu bence yeterli.irmiği çorbalarla da kullanabilirsin çorbaları kıvamlaştırmak içinCanim benim makina bosch hem yikama hem kurutma ama kurutmada 5kg sadece bebegin kiyafetlerini kurutuyorum cok memnunum. Ablamda bosch kullaniyor sadece kurutma oda memnun
Bende dun yogurda muz kattim bugun cok az yapti kakasini. Sabah kahvaltida deneyim bir bisküviyi.
Sagol cnm aklimda olsun :)
Esim guzel olmus dedi. Ben tat alamadim valla :)
Terayag irmik pirinc unu tam bugday unu pekmez var he birde yogurt
Gözün aydın ben hiç sevmiyorum adet olmayı. Menopoza girmeyi dört gözle bekliyorum. Tabii sağlık açısından sakıncası yoksaSonunda adet olabildimhiç de özlememişim hamileliğinin ve sonrasının en güzel yanı sanırım
Oglun cok sempatik ve hisli bir cocuk anladigim kadariyla..bence seni anliyordur o sen dert etme..ben bugun kendime kiziyorum diye oglum basima dikildi.anne kendinden ozur dile ve kendini afffet diye tutturduYa sekerim bagiriyorum iste.
Bazen bir an patliorum.
Yoksa col sabrediorum.
Oglum cok zorluyor.
Vuruyor bile bana, neler yapiyor ama ben ona kiyamiorum.
Kiyarsam cok uzuluyorum zaten diye.
Bir de ona baski yapinca uzuluorum.
Ya benim gibi takintli olursa diye uzuluorum.
Ama olmayacak insallah.
Babasi gibi gamsiz gorunuyor suanlik
Ama cok hisli iste, bazen bir seyler diyor sok oluyorum, uzuluorum, sasiriyorum.
Temizlik komusinda onu sıkmamaya col çalışıyorum. Etkilenmesin diye col dikkat ediorim. Gecen gun sahilde 1000 tane kusa 1 kilo bugday yedirdi. Kayaliklarda kedilerle dovustu ellemesin degmesin diye diken ustunde takip ettim. Ama bu sefer de kedi ona surtunmus falan filan bir suru sey.
Dusun dusum boktur isin sozu tam benlik.
Bosver dogru dyorsunk.
Agladim rahatladim zaten bir an duygu patlamasi yasamistim.
Elbet raabbimin bana da merhamet edecegi bir zaman olacaktır, napalim isyan etmek yok..
Sekerpareyi col severim seni de cok seviyorum.
Hassaas sekerim benim canim.
Bir mevi terapistimsin sen benim
Irmikli verdim ya parmak seklinde eliyle tuttu.isirmis hepyarisini yerler yemis.
Bogulacak gibi oldu bazen hemen su verdim yumusadi gitti. Cok irmikk yoktu icinde tabiki.
Benim bu kiz cok merakli birseyler yemeye anasi kilikli.
Ozellikle pecete kablo balon bunlar favorileri
Ama yemek yemeye gelince yemiyor zorla tikiyorum o da yanlis tabi.
Vitamin olayi zaten herkes baska sey soyluor be canim. Ek gida konusu gibi
Eee biraz öyleyimdirSarilarak tv izlemee mi.
Oo cok romantiksin sekerim parem.
Masallah sizeeee.
Sonu baska seykere gider dite ben yanasmiorum adama korkudan
Zaten genelde gicik oluyorum onaaaa
Evet su ile bebe biskuvisi gibi isla.cok tatsız ise muz ez kat.Yedireyim mi ya o sekilde valla tadida tatsiz tuzsuz aynen soyle makarna flan yeselerdi keske su islerimi bitireyim 7. Aya dolu dolu girmek sitiyorum
Ya bahar yaa..benim masum.kizim gitti yerine bir cadı geldi..daha simdiden alt ediyor abisini..yandik bu cadilarlaBence de ilk çocuğun yaşının önemi yok. Yaşı kaç olursa olsun kıskanıyorlar. Ama ben şunu fark ettim. Kızı ben ne kadar koruyup kollarsam, Umut o kadar çok sardı. Tedbiri tam anlamıyla bırakmadan, gözüm üstünde ama ilgilenmiyormuş gibi yaptım. Bana biraz artısı oldu, kızım kendini korumaya çalıştı. Kız direk saçlarına yapışıyor. Isırmaya kalkıyor. Umut'ta kendini biraz biraz çekmeye başladı. Çünkü dikkati üzerine kıza saldırarak çekiyordu. Hatta birkaç kere öyle olduğunda, Duru neden abine böyle yapıyorsun olmaz olmaz dedim, adi oğlumun göğsü kabardı. Haksız olmasına rağmen. Şimdi bu ara kıza pek vurmuyor ama,Ağzının dibine giriyor beni dövdü diyor. Bir de şunu fark ettim umut umut derken, benim kız çok fenaymış. Tahminimce bir kaç aya hakkından gelecek.
Valla süpersin deneyeceğimBen bu tarifi yapıyorum yulaf unu ve karbonat koymuyorum yumuşacık oluyo valla ben bile yiyorum muz da güzel tat veriyo
Aa bak şimdi ben sok..e eczacı da tuhaf..gitmisim oraya bin kere soyledim..kızdim bak simdi.Valla yanına girdiğimizle çıktığımız bir oldu diyebilirim . Sonuçlardan sonra konuşalım dedi . Geceleri inliyor uykusunda onu soracaktım bir de ama sonuçları alırken konuşuruz artık dedim . Ha bir de bıngıldağı büyük hala gibi bir şey dedi , d vitaminini kullanıyor musun dedi ki hiç aksatmam . Kafamı karıştırdı
Amin canım inşallah , size de geçmiş olsun . Bebekler , çocuklar hasta olmasın , onlardan tüm kötülükler uzak kalsın . Canım yanmaz mı çok canım yandı ve sinirlendim aynı zamanda . Kendime de kızdım , zamanında biraz daha üstüne düşsem belki şimdi azalmıştı kusma . Emzirme sevdasına içiremedim verdiği şurupları, ilaçları doğru düzgün . Biraz da acemilikten . Becerebilsem bugün yavrum bunu çekmezdi. Ne emzirmeyi ne çocuğa bakmayı becerebildim. Çok kızdım kendime
Her sırt üstü yatırmamda ürktü çocuk eve gelince , kucak istedi hep . Akşama doğru unuttu tabi. Amin canım inşallah
Çok şükür evde sakinledi canım , iyiyiz . Gelince zaten ağlamaktan yorgun düştüğünden herhalde , uzun zamandır ilk defa yarım saatten fazla uyudu .
Valla perişan oldu yavrum bugun. Gözümün içine baka baka nasıl ağladı .
Hiç aklıma gelmedi canım yenidoğan hemşiresi çağırtmak . Kan alan da yaşça büyük duruyordu tecrübelidir dedim . Belki yenidoğan hemşiresinde de aynı şey olacaktı bilmiyorum . Beyaz tenli diye zor oluyor dedi hemşire . Bu arada bize de sağlık ocağından verilen devit ti
Bugun veremedik maalesef idrarı . Kan çıkmıştır muhakkak. İnşallah bundan sonra kan aldıracak ya da serum taktıracak sıkıntılar yaşamayız hiç birimiz . Küçücük yavrular, içim parçalandı .
Su dökme olayı iyiymiş ,yarın öyle deneyimvalla poşette bir tanecik zaten . İki kutu verildi . Umarım o poşetle iki kutuyu doldurabilirim . Kayseri’de Acıbadem’de kendileri taktı poşeti , iki dolandık geldik biraz yapmıştı yeterli dediler kolay olmuştu o zaman .
Poşeti takmak sıkıntı olmaz belki de , kaka bulaşır diye endişe ettim ben de . Bugun sabah kaka yapmış olsaydı öğlene kadar takar yetiştirirdim idrarl da . Kaka yapmayınca ha yaptı ha yapacak derken yüz yüze ders saatim geldi benim . Yarına kaldı artık .
Hatırlıyorum sizin de iki aylık enfeksiyonu .aynı zamanda biz de vermiştik o zaman idrar tahlili ve idrar kültürü. O zaman bizimki temiz çıkmıştı . İnşallah şimdi de temiz çıkar
Aklıma şey geldi..hani sen biz dertlenince diyordun ya..aman ben de tek olayim evimin duzeni olmasin yeter ki diye ☺ zor valla yavrumcan alışican..ama en azından kafan rahatBugn çok degisik bir gun yasadm diyebilirim. Evi sil süpür yaptm iyice sorun yok snra dolabimi tam sevmedm duzeni yerlestiriyim diyodm ya iste döktm dolabi anam bebe durmadi ayakta uyudu biraktikca uyandı derken yarm saat uyudu iste berbat bi gün oldu resmen ondan snra hiç durmadi sürekli agladi kucagmdan inmek istemedi hiç. Akşam oldu iste hâlâ oyle olunca halasinin geln bana yakin evi omu aradm calpol varsa gelsem alsam durmuyo diye o da agladigini duyunca geliyim sen cikma dedi. Yemek vs hic bisy yapamamistm sagolsn geldi yemegi yapti flan pişirdi gittiler işi varms kocasinin baska zaman gelirz dedi oylelikle aksam ettik ama bi ayrinti oldu o arada kız kapiyi caldi bu sustu ve daha da ağlamadi yalancı gibi göründüm dedim kıza ta evdem getirttim yemegi yapti etti oglm gayet akilli durdu yine de calpol verdm gece perisan olmayalm diye
komşum sagolasin demen yeterli. dediğin gibi sabır. esim 5 gün evde bakalım ne yapacazSonsuzUmut bayıldımmmm maaşallah kızçene. @asli emre geçmiş olsun haydoma. @misskokulumm canımm işler yoğun sürekli daireden çağırıyorlar. Gidip geliyorum. Bir de bir kaç grup misafir geldi gitti. Temizlik pasta börek bulgur işi, Ata nın günlük menüsü, camdır kapıdır nefes alamadım vallahi. Burası çok sıcak gündüzleri hastalık havası, akşam serin oluyor. Oğul balım hastalanmasın diye elimden geleni yapıyorum. Labne yaptım ben , 1 litreye yakın sütten, foto atacağım 1 hafta gider. Peynirsltı suyunu da yemeklerinde kullanıyorum. BKGK artık ne pişireceksem tuzsuz yapıp Ata ya ayırıyorum sonra salça tuz baharat ekliyorum. Ama nane kimyon ve zerdeçal koyuyorum çorbalarına. Helinnnnn yardımcı olabileceğim birşey var mı girme bunalımlara Rabbim ömür versin iki yiğit delikanlı olacaklar az sabır.
amin sagolasin canimAmin insallah.
Size de gecmis olsun insallah.
Zaten hep ust uste gelir geldi mi.
Rabbim sifa versin insallah.
gündüz de oluyor mu ya ben ondan tırsıyorum ve kaçıncı günValla değişiyo ya hala yanındayım uyurken bazen hemen uyuyor bazen 20 dkyı buluyor
zeytinyağında soğan sarımsak havuç patatesi az yulaf unu kavurdum princ koydum et suyu koydum dudukludr pisti blenderdan geçirdimKizlar kahvaltida ne veriyorsunuz ? Corba neler yapıyorsunuz yardima ihtiyacim var tarif kitabi da aldim halen ulasmadi
sagolasin sekerparemBir de marketten dene canım..birlikte en son ne zaman tv izlediniz sarılarak? Bunlarin eksikligi karşılıklı öfkeye dönüşüyorbizden biliyorum
Saglık ocağinin verdigi monovit canim.bu devit ayrı.eczacıya ısrarla sorduk paraben olayını.yok dedi ama
Cnm bn bir sekerpare olarak soruyorum.kuru sekerpareyi vermefin degil mi? Irmikler sert rahatsiz etmez mi?sicak suyla islattin mi?
Umut bir daha yenidogan hemsiresi cagirttir canim.onlar aninda aliyor.bnm evlatlar damarsız bnm gibi hayalet gibiyiz.gecmis olsuninsAllah çözülür
Gecmis olsun helinim ❤
Yavruma da kıyamıyorum sana da..hangimizin annesi soylenmeden büyüttü.ama ölçülü olmakta fayda var.o zaten kendine göre zor zamanlar geciriyor.dusunsene bir cocuk istedigini yiyemiyor.varma üstüne.boyle soyledigin icin sakin bana kızma.seni cok seviyorum..cok hossohbetsin iyikalplisin.ve abarttigin gibi bagirdigini da pek düşünmüyorum.ama oyleyse azıcık azalt.kv geldigi icin biraz dolmuşsun anlasilan.bosver..unut..uzme kendini..agliyorum dedin diye icim bi tuhaf oldu..aglama kiyamam sana ben
canim Allah aşkına bi salin kendinizi zaten çocuk büyütmek zor yapacak iş girla bırak çocuk büyüsün oynasın bu kadar ne kendini ne de onu sıkma. zor yani geçmez öyle hayat. sana olan olur. ben kapalı alana sokmuyorum. parka götürmüyorum. ama cayircimen toprak su izin var. enerjisini atsin. eve gelince bi banyo tamam.Ya sekerim bagiriyorum iste.
Bazen bir an patliorum.
Yoksa col sabrediorum.
Oglum cok zorluyor.
Vuruyor bile bana, neler yapiyor ama ben ona kiyamiorum.
Kiyarsam cok uzuluyorum zaten diye.
Bir de ona baski yapinca uzuluorum.
Ya benim gibi takintli olursa diye uzuluorum.
Ama olmayacak insallah.
Babasi gibi gamsiz gorunuyor suanlik
Ama cok hisli iste, bazen bir seyler diyor sok oluyorum, uzuluorum, sasiriyorum.
Temizlik komusinda onu sıkmamaya col çalışıyorum. Etkilenmesin diye col dikkat ediorim. Gecen gun sahilde 1000 tane kusa 1 kilo bugday yedirdi. Kayaliklarda kedilerle dovustu ellemesin degmesin diye diken ustunde takip ettim. Ama bu sefer de kedi ona surtunmus falan filan bir suru sey.
Dusun dusum boktur isin sozu tam benlik.
Bosver dogru dyorsunk.
Agladim rahatladim zaten bir an duygu patlamasi yasamistim.
Elbet raabbimin bana da merhamet edecegi bir zaman olacaktır, napalim isyan etmek yok..
Sekerpareyi col severim seni de cok seviyorum.
Hassaas sekerim benim canim.
Bir mevi terapistimsin sen benim
Irmikli verdim ya parmak seklinde eliyle tuttu.isirmis hepyarisini yerler yemis.
Bogulacak gibi oldu bazen hemen su verdim yumusadi gitti. Cok irmikk yoktu icinde tabiki.
Benim bu kiz cok merakli birseyler yemeye anasi kilikli.
Ozellikle pecete kablo balon bunlar favorileri
Ama yemek yemeye gelince yemiyor zorla tikiyorum o da yanlis tabi.
Vitamin olayi zaten herkes baska sey soyluor be canim. Ek gida konusu gibi
bende uyusun diye bekliyordum memeden kahkahayla kalkti simdi de sırıtarak ıkınıyor işi uzun belli ki2 saat oldu emsin uyusun koy uyansin.
Emsin uyusun koy uyansın.
Catliycam.
Napicam boyle benne yapmaliyim
ya bende olmadım. ilaç da kullanmıyorum eşim korunuyor ama bu sefer de insan hep bi acaba oluyor. olayım istiyorum valla. 19 kilo gitti adette olayım bakalım benden geriye ne kalacakSonunda adet olabildimhiç de özlememişim hamileliğinin ve sonrasının en güzel yanı sanırım
bebek hemşiresi iste canim yok mu o zaman çocuk doktoru alsın yoksa gerçekten zor. tekrar çok geçmiş olsun.Valla yanına girdiğimizle çıktığımız bir oldu diyebilirim . Sonuçlardan sonra konuşalım dedi . Geceleri inliyor uykusunda onu soracaktım bir de ama sonuçları alırken konuşuruz artık dedim . Ha bir de bıngıldağı büyük hala gibi bir şey dedi , d vitaminini kullanıyor musun dedi ki hiç aksatmam . Kafamı karıştırdı
Amin canım inşallah , size de geçmiş olsun . Bebekler , çocuklar hasta olmasın , onlardan tüm kötülükler uzak kalsın . Canım yanmaz mı çok canım yandı ve sinirlendim aynı zamanda . Kendime de kızdım , zamanında biraz daha üstüne düşsem belki şimdi azalmıştı kusma . Emzirme sevdasına içiremedim verdiği şurupları, ilaçları doğru düzgün . Biraz da acemilikten . Becerebilsem bugün yavrum bunu çekmezdi. Ne emzirmeyi ne çocuğa bakmayı becerebildim. Çok kızdım kendime
Her sırt üstü yatırmamda ürktü çocuk eve gelince , kucak istedi hep . Akşama doğru unuttu tabi. Amin canım inşallah
Çok şükür evde sakinledi canım , iyiyiz . Gelince zaten ağlamaktan yorgun düştüğünden herhalde , uzun zamandır ilk defa yarım saatten fazla uyudu .
Valla perişan oldu yavrum bugun. Gözümün içine baka baka nasıl ağladı .
Hiç aklıma gelmedi canım yenidoğan hemşiresi çağırtmak . Kan alan da yaşça büyük duruyordu tecrübelidir dedim . Belki yenidoğan hemşiresinde de aynı şey olacaktı bilmiyorum . Beyaz tenli diye zor oluyor dedi hemşire . Bu arada bize de sağlık ocağından verilen devit ti
Bugun veremedik maalesef idrarı . Kan çıkmıştır muhakkak. İnşallah bundan sonra kan aldıracak ya da serum taktıracak sıkıntılar yaşamayız hiç birimiz . Küçücük yavrular, içim parçalandı .
Su dökme olayı iyiymiş ,yarın öyle deneyimvalla poşette bir tanecik zaten . İki kutu verildi . Umarım o poşetle iki kutuyu doldurabilirim . Kayseri’de Acıbadem’de kendileri taktı poşeti , iki dolandık geldik biraz yapmıştı yeterli dediler kolay olmuştu o zaman .
Poşeti takmak sıkıntı olmaz belki de , kaka bulaşır diye endişe ettim ben de . Bugun sabah kaka yapmış olsaydı öğlene kadar takar yetiştirirdim idrarl da . Kaka yapmayınca ha yaptı ha yapacak derken yüz yüze ders saatim geldi benim . Yarına kaldı artık .
Hatırlıyorum sizin de iki aylık enfeksiyonu .aynı zamanda biz de vermiştik o zaman idrar tahlili ve idrar kültürü. O zaman bizimki temiz çıkmıştı . İnşallah şimdi de temiz çıkar
Keske salin kendinizi demekle olsa bitse bu isler. Baska turlu anladin sen aslinda canim.komşum sagolasin demen yeterli. dediğin gibi sabır. esim 5 gün evde bakalım ne yapacaz
amin sagolasin canim
gündüz de oluyor mu ya ben ondan tırsıyorum ve kaçıncı gün
zeytinyağında soğan sarımsak havuç patatesi az yulaf unu kavurdum princ koydum et suyu koydum dudukludr pisti blenderdan geçirdim
soğanı sarımsağı havucu yulaf ununu kavurdum suyunu ekledim sonra o suyla yoğurdu aça aça en son yoğurdu da ekledim pişirdim blender yok herşeyi rendelerim
hasta olunca çocuklar soğana sarımsağı sardım
sagolasin sekerparem
canim Allah aşkına bi salin kendinizi zaten çocuk büyütmek zor yapacak iş girla bırak çocuk büyüsün oynasın bu kadar ne kendini ne de onu sıkma. zor yani geçmez öyle hayat. sana olan olur. ben kapalı alana sokmuyorum. parka götürmüyorum. ama cayircimen toprak su izin var. enerjisini atsin. eve gelince bi banyo tamam.
bende uyusun diye bekliyordum memeden kahkahayla kalkti simdi de sırıtarak ıkınıyor işi uzun belli ki
ya bende olmadım. ilaç da kullanmıyorum eşim korunuyor ama bu sefer de insan hep bi acaba oluyor. olayım istiyorum valla. 19 kilo gitti adette olayım bakalım benden geriye ne kalacak
bebek hemşiresi iste canim yok mu o zaman çocuk doktoru alsın yoksa gerçekten zor. tekrar çok geçmiş olsun.
Yavrum annemler geldi onlarla vakit geçiriyorum
Aynisini nenim kizim da yapiyor zeyaycim ya.Umudum- çok geçmiş olsun senacığa ayşenin de kan tahlili vardı cumartesi yenidoğan hemşiresi aldı tek seferde ama ona bile çok ağladı yavrucum içi gidiyor insanın..
BKGK canım yapışıklığı sen mi soruyordun Ayşe de de varmış bugün çocuk cerrahisine gittik ve 2 saniyelik bir işlemle açtılar açılmaması idrar yolu enfeksiyonuna sebep olur geç kalmayın dedi bide krem verdi 2 ay boyunca kullanmamız için artık her bezini değiştirdiğinde kontrol edip elimle açıyorum ama içim gidiyor sanki çok canı yanıyormuş gibi hissediyorum
Ek gıdaya karşı çok istekliydi biz bişeyler yerken çıldırıyordu ama şimdi hiç bişey yemek istemiyor ne versem püskürtüyor oyun yapıyor midesi bulanıyor şu gibi yapıyor ve ağzını kapatıyor sadece ısırmak istiyor o kadar kuvvetli ısorıyorki elmadan falan parça koparıyor damağıyla diş mi acabakardeş kardeşten ne kadar farklı büyük kızımda hiç yaşamadığım şeyler
Oglun cok sempatik ve hisli bir cocuk anladigim kadariyla..bence seni anliyordur o sen dert etme..ben bugun kendime kiziyorum diye oglum basima dikildi.anne kendinden ozur dile ve kendini afffet diye tutturduonlar bize bizden daha cok deger veriyor.
Eee biraz öyleyimdires ile bağ önemli..yoksa öfke sinir giriyor aramıza.yok yere kavga etmeye basliyoruz.biz de ha bre degil de haftada bir de olsa tv izliyoruz bas başa..gerekirse cocuklar.uyuyunca uykudan feragat ederk.
Evet su ile bebe biskuvisi gibi isla.cok tatsız ise muz ez kat.
Ya bahar yaa..benim masum.kizim gitti yerine bir cadı geldi..daha simdiden alt ediyor abisini..yandik bu cadilarla
Valla süpersin deneyeceğim
Aa bak şimdi ben sok..e eczacı da tuhaf..gitmisim oraya bin kere soyledim..kızdim bak simdi.
Aklıma şey geldi..hani sen biz dertlenince diyordun ya..aman ben de tek olayim evimin duzeni olmasin yeter ki diye ☺ zor valla yavrumcan alışican..ama en azından kafan rahat
bitmeyecek biliyorum da belki böyle demek daha mi sinir bozucu oldu kusuru bakma ama başka türlüsü de gelmiyor aklıma diğer türlü hep stres üzüntü yorgunluk yazık size de ondan dedim kırdıysam kusura bakmayasınKeske salin kendinizi demekle olsa bitse bu isler. Baska turlu anladin sen aslinda canim.
Sokakta oynuyorlar zaten eve kapatma ihtimali yok 6 yasinda cocugu tabiki. Dogru degil en basta.
Evet o siritmayi az once yasadik biz de.
Simdi de agliyor yine meme diye kucak diye.
Kisir dongu resmen.
Napacaz bakalim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?