2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Devam etmediği takdirde gitmene gerek Yok ağrında Yoksa problem değil

Yok canım ilaç kullanmıyorum, doktorum önermiyor. Bazen dediğin gibi su bile içemiyorum direkt çıkıyor. Bazen daha hafif seyrediyor biraz bir şey yiyebiliyorum zor da olsa..
Ah şu ilaç vermeyen dr lar sırf bundan kendi dr uma hala gitmedim. Bulantılarım bi geçsin..ilaç içmesem ayakta duramıyorum.

Bence doktora gidin kırmızı renkteyse özellikle progestan iğne verir belki. Kendinizi yordunuz mu acaba ?

geçmiş olsun canim umarım ciddi bir şey değildir.

Cok cok gecmis olsun. Acil sifalar

Ben ilk gebeligimde de cok erken hissetmistim 16. Haftada. Bunda da arada seyirme hissi oluyor. Plasentanin pozisyonu cok onemli. Eger ondeyse hic hissedemeyebilirsiniz butun hamilelik boyunca.

Sizin adınıza sevindim,darısı benim başıma inşallah benimde 2 ekimde ikili tarama testim epey bir stres yaptim umarim iyi cikar

Ben ilk gebeligimde de cok erken hissetmistim 16. Haftada. Bunda da arada seyirme hissi oluyor. Plasentanin pozisyonu cok onemli. Eger ondeyse hic hissedemeyebilirsiniz butun hamilelik boyunca.
Ben hem retrovertim geriye dönük Yani uterusum hemde plesanta öne doğru yerleşmiş. Ultrasonda bile zor görüyor doktorum. Ense kalınlığı için alttan bakarız şimdiden söyleyim dedi. Benim hissetmem epey zaman alacak öylyse

Kızlar benim doktorum hep alttan kontrol yapıyor, sorun değil de, en son mantar var deyip temizlemeye çalışınca çok canım yanmıştı bir daha alttan bir müdahale istemiyorum. Vajinal ultrasonla bakmak isterse yine gittiğimizde ben itiraz etsem sizce karından bakar mı? Siz diyor musunuz alttan istemiyorum diye..

İlk kese muayenesi için gittiğimde karnımdan baktı göremediği için alttan baktı. Diğer muayenelerde hep karından oluyor. Vajinal muayene kasılmaya sebep olabileceği için özellikle ilk aylar tercih edilmiyor diye biliyorum. Bence karından bakabilir Söyleyebilirsiniz bence bi mahsuru yok

Benim ilk hamileliğimde ilk üç ay hep vajinal bakılmıştı. Doktorum herşeyin çok daha önceden ve doğru görülebildiğini söylüyordu. Bu doktorum ilk haftalardan itibaren karından baktı. Ama benim ilk doğumum neredeyse on yıl önceydi. Belki şu an ultrasonlar da daha iyi olduğu için artık üstten de bakıldığında erken dönemlerde de iyi sonuçlar alınıyor diye artık üstten bakıyorlardır. Siz de neden vajinal baktığını sorun isterseniz. Ama size bir tavsiye doktoru tenkit ederek veya başkalarıyla kıyaslayarak sorduğunuz her sorunun cevabı biraz sert olabiliyor. Bozuluyorlar ve iğneli cevaplar veriyorlar. Sorarken canınız yandığı için istemediğinizi belirtin.

Çok ilginç genel olarak bildiğim kadarıyla hep karından bakılıyor ben rahim boyunu ölçtürmek için bir tek alttan muayene oldum geçen hafta bir de ilk keseyi görmek için. Hatta benim plesentam aşağıdaydı alttan muayene benim için çok tehlikeliydi.

Bence söyleyin. Benim doktorum da tam tersi, vajinal ultrason ve muayene konusunda çekingen. Ama karnimdan özenle bakar ve her soruma cevap verir. Yani gerekirse doktoru değiştirin. Rahatsız edici olsa gerek.

Artık alttan bakmaması lazım. Kanama ya da mantar durumlarında olabilir ya da öne yerleşimlerde gerek duyulabiliyor gözükmezse.. Sen istemiyorum desen de bazı dr illa bakmam lazım diyor. Gerçi hemen başlangıcına koyup bakıyorlar içine sokmuyor o kadar zor bir durum değil. Devlet hastanelerinde ultrason kötü olduğundan göremiyorlar karından bunu dr um söyledi. Kalite çok az göremezsem alttan bakarız dedi ama göründü benim. Kızımda özele gitmiştim hep o dr um hiç alttan bakmamıştı. Ultrasonu buranın en iyisiydi çok rahat etmiştim. Kanamam olduğunda devlete gitmek zorunda kalmıştım gece olduğundan,alttan bakarım yoksa kalbi görünmez dedi diye çıkmıştım ben. Sabahı beklemiştim kendi dr um karından baktı kalbi atıyordu.

Neden hep alttan bakıyor anlamadımbi terslik yok inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…