Vücudunu sürekli nemli tutman gerekiyor canım en azından herduştan sonra bebe yağı yada Hindistan cevizi yağı sür faydasınıgörürsün bende de var atopik bünye
Devam etmediği takdirde gitmene gerek Yok ağrında Yoksa problem değilSelam kızlar.
Az önce tuvalette tuvalet kağıdına bir kaç damla kan geldi panik oldum doktorumu aradım. Nöbetçi doktora gideceğimi söyledim. O da bir kaç damla kanamadan bir şey olmaz devam etmediği ağrı olmadığı sürece gitmene gerek yok pazartesi gel bakarız dedi. Şu an daha gelmedi kan veya leke ama panik oldum. Beklesem mi gitsem mi bilemedim.
Ah şu ilaç vermeyen dr larYok canım ilaç kullanmıyorum, doktorum önermiyor. Bazen dediğin gibi su bile içemiyorum direkt çıkıyor. Bazen daha hafif seyrediyor biraz bir şey yiyebiliyorum zor da olsa..
Ayy aminn inşallah yaa gerçekten mucizeBana kafası hariç dokundugunda tepki verir demişti nasıl dokunuluyor onuda bilmiyorumarkadasım 37.haftada göbeginden hareketlerini görüyoruz rabbimin mucizesi teyzem çok hareketli arkadsım hep uykusuz o günleride görcez inş
Bence doktora gidin kırmızı renkteyse özellikle progestan iğne verir belki. Kendinizi yordunuz mu acaba ?Selam kızlar.
Az önce tuvalette tuvalet kağıdına bir kaç damla kan geldi panik oldum doktorumu aradım. Nöbetçi doktora gideceğimi söyledim. O da bir kaç damla kanamadan bir şey olmaz devam etmediği ağrı olmadığı sürece gitmene gerek yok pazartesi gel bakarız dedi. Şu an daha gelmedi kan veya leke ama panik oldum. Beklesem mi gitsem mi bilemedim.
Malum mevsim geçişlerindeyiz bideCanım bunu söylediğin iyi oldu. Kurulukta çok fazla var bende. Dikkat edeyim bundan sonra. Sağolsın
geçmiş olsun canim umarım ciddi bir şey değildir.Herkese günaydın. Her gün yeni bir dertle geliyorum ama vücudumda döküntü başladı. Kaşınıyor kaşınan yer kabarıp kızarıyo. Doktor önce karaciğer enzimlerinden şüphelendi. Ama iki gün önce yaptırdığım tahlilde vardı Allahtan v normaldi. Cildiyeye gitmem gerekiyormuş. Bugün kalçamda yine çıktı 3 noktada. Çok renkli geçiyor hamileliğim ya
Amin sen duanı et sağlıkla gelsin bebegin hepimizin bebekleri sağlıkla gelsin bu güzel gruptaArkadaslarımdan biri nift testi yaptırmış onda bile hata payı çıkmış %95doğru çıkıyomuş nasip inş canım güzel haberlerini alırız bebişlerimizin
Cok cok gecmis olsun. Acil sifalarKızlar mrb.ben de sizler gibi nisan annesi olacaktım. 7 eylülde düşük yaptım. Nasip değilmiş en azından bir müdahale olmadan düştü dedik.meğersem derdin en büyüğü saklanıyormus.pazartesi günü gayet güzel başlayan bir gündü aniden bir ağrıya bayıldım. Sonra kustun acile götürdüler ambulansla.tahliller yapıldı. Bişey çıkmadı beni taburcu ettiler ki daha arabaya binmeden tekrar bayıldım. Aksama kadar acilde bir sürü tetkik yapıldı. En son karında kanama gördüler ve acilen ameliyata aldılar. Meğer dis gebelik nedeniyle tup patlamış. Ucuz kurtuldum. Fiziken iyiyim şimdi ama ruhen çok kötüyüm. Dualarin izi bekliyorum
Ben ilk gebeligimde de cok erken hissetmistim 16. Haftada. Bunda da arada seyirme hissi oluyor. Plasentanin pozisyonu cok onemli. Eger ondeyse hic hissedemeyebilirsiniz butun hamilelik boyunca.Merhaba herkese pek bakamıyorum bu aralar konuya umarım herkes iyidir
13. Haftaya girdik ben hala hissedemiyorum bebeği. Bir iki hafta öncesinde sanki pıt pıt bişeyler atıyordu herhalde gazla karıştırmıştım.
Sırt üstü yatıyorum, yavaş nefes alıyorum ,elim karnımda ama tık yok bazen sadece bi his geliyor sanki bişey kıpırdıyor hafifçe fakat emin olamıyorum.
İki haftadır kontrole de gitmedik iyidir dimi?
Benimle aynı haftada olanlar hissedebiliyor mu?ilk gebeliğim bu arada.
Sizin adınıza sevindim,darısı benim başıma inşallahKızlar şuan sevinçten mi deseniz yoksa heycan dan mıbu mutluluk o kadar güzel ki herşey temiz çıkmış ama yarın biz yinede doktora gidicez şuan o kadar rahatladım ki çok şükür allah herkese nasip etsin tarama testimiz temiz çıkmış risk yok yazıyor . bu mübarek günde çok şükür .
Ben hem retrovertim geriye dönük Yani uterusum hemde plesanta öne doğru yerleşmiş. Ultrasonda bile zor görüyor doktorum. Ense kalınlığı için alttan bakarız şimdiden söyleyim dedi. Benim hissetmem epey zaman alacak öylyseBen ilk gebeligimde de cok erken hissetmistim 16. Haftada. Bunda da arada seyirme hissi oluyor. Plasentanin pozisyonu cok onemli. Eger ondeyse hic hissedemeyebilirsiniz butun hamilelik boyunca.
İlk kese muayenesi için gittiğimde karnımdan baktı göremediği için alttan baktı. Diğer muayenelerde hep karından oluyor. Vajinal muayene kasılmaya sebep olabileceği için özellikle ilk aylar tercih edilmiyor diye biliyorum. Bence karından bakabilir Söyleyebilirsiniz bence bi mahsuru yokKızlar benim doktorum hep alttan kontrol yapıyor, sorun değil de, en son mantar var deyip temizlemeye çalışınca çok canım yanmıştı bir daha alttan bir müdahale istemiyorum. Vajinal ultrasonla bakmak isterse yine gittiğimizde ben itiraz etsem sizce karından bakar mı? Siz diyor musunuz alttan istemiyorum diye..
Insallah canım hepimizin insallah :)Evet ense ve nazal (burun) kemige bakiyor doktor. Guzel sonuclarla gelin
Benim ilk hamileliğimde ilk üç ay hep vajinal bakılmıştı. Doktorum herşeyin çok daha önceden ve doğru görülebildiğini söylüyordu. Bu doktorum ilk haftalardan itibaren karından baktı. Ama benim ilk doğumum neredeyse on yıl önceydi. Belki şu an ultrasonlar da daha iyi olduğu için artık üstten de bakıldığında erken dönemlerde de iyi sonuçlar alınıyor diye artık üstten bakıyorlardır. Siz de neden vajinal baktığını sorun isterseniz. Ama size bir tavsiye doktoru tenkit ederek veya başkalarıyla kıyaslayarak sorduğunuz her sorunun cevabı biraz sert olabiliyor. Bozuluyorlar ve iğneli cevaplar veriyorlar. Sorarken canınız yandığı için istemediğinizi belirtin.Kızlar benim doktorum hep alttan kontrol yapıyor, sorun değil de, en son mantar var deyip temizlemeye çalışınca çok canım yanmıştı bir daha alttan bir müdahale istemiyorum. Vajinal ultrasonla bakmak isterse yine gittiğimizde ben itiraz etsem sizce karından bakar mı? Siz diyor musunuz alttan istemiyorum diye..
Çok ilginç genel olarak bildiğim kadarıyla hep karından bakılıyor ben rahim boyunu ölçtürmek için bir tek alttan muayene oldum geçen hafta bir de ilk keseyi görmek için. Hatta benim plesentam aşağıdaydı alttan muayene benim için çok tehlikeliydi.Kızlar benim doktorum hep alttan kontrol yapıyor, sorun değil de, en son mantar var deyip temizlemeye çalışınca çok canım yanmıştı bir daha alttan bir müdahale istemiyorum. Vajinal ultrasonla bakmak isterse yine gittiğimizde ben itiraz etsem sizce karından bakar mı? Siz diyor musunuz alttan istemiyorum diye..
Bence söyleyin. Benim doktorum da tam tersi, vajinal ultrason ve muayene konusunda çekingen. Ama karnimdan özenle bakar ve her soruma cevap verir. Yani gerekirse doktoru değiştirin. Rahatsız edici olsa gerek.Kızlar benim doktorum hep alttan kontrol yapıyor, sorun değil de, en son mantar var deyip temizlemeye çalışınca çok canım yanmıştı bir daha alttan bir müdahale istemiyorum. Vajinal ultrasonla bakmak isterse yine gittiğimizde ben itiraz etsem sizce karından bakar mı? Siz diyor musunuz alttan istemiyorum diye..
Artık alttan bakmaması lazım. Kanama ya da mantar durumlarında olabilir ya da öne yerleşimlerde gerek duyulabiliyor gözükmezse.. Sen istemiyorum desen de bazı dr illa bakmam lazım diyor. Gerçi hemen başlangıcına koyup bakıyorlar içine sokmuyor o kadar zor bir durum değil. Devlet hastanelerinde ultrason kötü olduğundan göremiyorlar karından bunu dr um söyledi. Kalite çok az göremezsem alttan bakarız dedi ama göründü benim. Kızımda özele gitmiştim hep o dr um hiç alttan bakmamıştı. Ultrasonu buranın en iyisiydi çok rahat etmiştim. Kanamam olduğunda devlete gitmek zorunda kalmıştım gece olduğundan,alttan bakarım yoksa kalbi görünmez dedi diye çıkmıştım ben. Sabahı beklemiştim kendi dr um karından baktı kalbi atıyordu.Kızlar benim doktorum hep alttan kontrol yapıyor, sorun değil de, en son mantar var deyip temizlemeye çalışınca çok canım yanmıştı bir daha alttan bir müdahale istemiyorum. Vajinal ultrasonla bakmak isterse yine gittiğimizde ben itiraz etsem sizce karından bakar mı? Siz diyor musunuz alttan istemiyorum diye..
Neden hep alttan bakıyor anlamadımKızlar benim doktorum hep alttan kontrol yapıyor, sorun değil de, en son mantar var deyip temizlemeye çalışınca çok canım yanmıştı bir daha alttan bir müdahale istemiyorum. Vajinal ultrasonla bakmak isterse yine gittiğimizde ben itiraz etsem sizce karından bakar mı? Siz diyor musunuz alttan istemiyorum diye..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?