Evet denemedim dememek için sabrettim ama olmadıJadesi 1 saat 15 dk mı iyi dayanmışsın . Bugun bizim eşimle dersler çakıştı yine . 30 dk ders . Sena çıldırdı. Hep de aynı sınıfa denk geliyor . Ne yaptımsa olmadı sakinlemedi, dersi de bitiremedim . Son 15 dk hep ağladı odadan çıkmak zorunda kaldım onu beşiğine koyup ama ne kötü oldum anlatamam . Uyku saatiydi ondan çıldırdı çocuk . Dersi anlatırken bütün konsantrasyonum yerle bir oldu . Ne anlattım çocuklara bilmiyorum en son türev işliyordum ama
Yok kız zorda kalmam da huzursuz olurum işte . Gitmeyeceğim yoksa sonuç olarak . Çok kırıldım ben daha gitmem . Aslında eşim de artık götürmez beni orayaAhhh deme ya çok zor umarım ikna olur gitmezsiniz zorda kalacaksın çünkü
Kuzum ben bıraksam daha ağlardı Çok belliydi inan yoksa o kadar dayanmışım alır mıyım hiçjade sallamanın aslında yararı bile var diyebilirim ama hafif ritmik ve uzun süreli olmayacak. ama işte kilo aldıkça zorluyor. ben arelden ötürü ayakbilegimde ağrı hissediyorum 2 aydır da sallamıyorum gecmedi agri. civan değil de arel 70 dk da uyumuştu ve ağlamıştı oy ne zordu pes edecekken uyumuştu. öyle yağmurun dedigi gibi değiliz ne yazik ki yani birazda ben tam uygulamadım kıyamadım. en azından sallamıyorum. yanında oturuyorum o da uyumaya caliaiyor. civan ne yapacak bakalim. sen de simdi ustelwme istersen az daha buyusun yine denersin.yegenim.cok kolay alistinmisal oda 17 aylik.
ogrenilmis çaresizlik diye okumus hemen vazgecmistim zaten areln2 yasindayken verdim ama belki de bemimkiler zorlamadi yoksa insan zor dayaniyor. o gun 20 dk agladi tüm vücudum yandı valla. ama inan 2 çocukla yorulup stres olup sinirli birine dönüşüp bağırıp korkutmaktansa diye giriyorsun bi yola. kar zara hesabı yani. her türlü bi vicdan azabimiz var yanin
Baya bekledik aslında normalde 8 de yatarız 9 u bekledik ama neyse geçti gittiBelk de uykusu gelmiyordur jadem
Bazi cocuga az uyku yetiyor cidden bak
Benim.oglum oylehizina kimse yetisemez
Olsun sen kendini germe
Hicbirkmiz germeyelimmm
Yerim brn onlari cok kucukler daha ana kuzulariii
Yok canım kızmıyorum birseyde demiyorum, bi kac kez küstüm sana eh yaptın dedim. Sarılıyor öpüyor sonra tekrarlıyor. Kızın her altını temizledigimde, umuta duyuruyorum. Duru kakamı geldi gel gidelim diyorum. Kızı oturtuyorum koşarak geliyor. Ikınma sesi yapıyor geçiyor kızın karşısına ona öğretiyor. Hadi sıra sende diyorum, no no diyor. No no da yeni çıktı. eşimde çok gülüyorsun, biraz ciddi ol seni mutlu sanıyor diyor. Yani anlayamadım kaka benim diye bağırınca ister istemez gülüyorum. Karşılık veriyor çatır çatır komik oluyor. Bu gün kizla pek ilgilenmedim, oda garibim bi tuvalete gittiginde gününden keyif aldı. Bakalım yarin gorumcemi çağırdım, kıza baksın bir saat ben umut'u dışarı cikaricam.
İnşallah canım benim teşekkür ederim bana zaman ayırıp uzun uzun anlattın. Tavsiyelerini uygulayacağım.belki kisa sürer baharcigim. ben gibi olmazsın.
ben takmamistim. takmamami tavsiye etmişti psikolog. aslında takmak anne için daha kolay. bez almak daha rahat cunku. diğer türlü diski sert bile olsa çamaşırı çıkarırken tüm bacakları da pislik oluyor.
2 , 2. 5 gibi tuvalet eğitimi verdim. gayet iyi hersey bitmişti, birden bu başladi. bazi cocuklar kakalarini kendilerinin bir parçası sanarmis. o yüzden tuvalete yapmayı reddedermis. ayak gibi el gibi bir parçaları olduğunu zannettikleri için onu kaybetmek istemezlermis. psikolog daha cok beni telkin etmişti. sinirlenme, kızma, seni kızdırmak için yapmıyor vs vs. ileride travma olur. tabi hic kızmamayi ben beceremedim. hele küçük kizim bıcır bıcır bilmiş bilmiş konuşur,altına yapar. etraftan gelen sözler de cabası. şükür gecti gitti be bahar, hikaye gibi anlatıyorum bak simdi. geçecek. Allah yardımcın olsun.
Teşekkür ederim canım ilgisini arttirdim inşallah düzelir.Baharcım kuzenimin kızlarının arası 13 ay büyük kızı şimdi 4 yaşında küçüğü bezleniyor diye oda tuvalet eğitimini tamamladığı halde bile isteye bulduğu yere yapıyordu tuvaletini ki kuzenim çok titizdir mahvolmuştu bana da bez tak diyordu ilgi çekmeye çalışıyordu demem o ki zor bir durum ama geçecek inş. Öncelikle sebebini Bi anlamak lazım kıskançlıktan mı ilgi çekmek için mi ya da başka bir neden mi kolaylıklar diliyorum ve tek tesellim geçecek diyebilmek ama öyle ama böyle
Abovv ben hic yakinmiyim ozaman. Kardeşinde az çekmemiş. Elimizden geleni yapmaya çalışacağız eşimle birlikte. Bakalım hayırlısı olsun. Bende komik bir anım olarak anlatırım inşallah. Teşekkür ederim tavsiyelerini uygulayacağım.N Nehir8077 panik yapma canım geçer bu dönem wc eğitiminde geeri dönüşler olabiliyor. Sabırlı ol beze tekrar dönme.duru uyurken yada babası ilgilenirken sen umutla vakit geçirmeye çalış. O da bebek henüz ana kuzusu. Hırçınlığı hep kıskançlıktan. Elbet bu günler de geçecek sabır sadece.sana kızkardeşimin kızının b.k macerelarını anlatayım da biraz şükür etsoyunur bezini açar kaka yapmadan. Sonra sağa sola yapardı. Yada kakasını beze yapıp annesi özelllikle namaza durunca her yere sürerdi. 2 yaşını doldurmamıştı. İkizi var birbirlerini çok sever ve kıskanırlar aynı zamanda. Bir gün kız gene yapmış marifetini evi temizlemiş annesi yemek yapmaya girmiş arkasından oğlan gelmiş anneeeee eeeeggggg diye ağzında kızın marifeti . Napacak öyle böyle alıştı eğitim verdi ödül verdi derken geçti gitti o günler de. Çok kişi yaşıyor bu tür sıkıntıları.
Sağol canım benim duruyu oturtuyorum surekli. 2 defa hatta duru çiş yaptı. Kiza öğretmeye erken başlamış oldum. Bakarsın bir taşla iki kuş. Aslında içim rahatladı sizlere yazınca. Bilen çocuk başa sarınca açıkçası korkmuştum. Bir cogunuz başına gelmiş ve geçmiş. Bu bana guç verdi.Canim ben de yasadım o dönemikardesi dogdugu zaman altına yapiyordu.gozume baka baka..ben de bebegim diye aglayarak hırsla yapıyordu.gecici bir donem korkma. Acaba Duru yu lazimliga oturtsan aa Duru bile ogrendi ama Umut hala ısrar ediyor falan mi desen.kiskaniyor ya belki hayır lazimlik benim der belki. Bi bakiyormussun Duru tuvalet egitimi alıyormuş Umutu kiskandiralim derken
Takmaktan korkuyorum ya hep takmami isterse. Bir iki hafta uğrasiyim bakalım. En son çare takarım. Gece yapmıyor çünkü, inatlaştini unuyor uykusunda galiba. Dışarı cikaricam yarın bakalım disardada yapacakmi.canim ben olsam arada yani özellikle kaka saatleri civarında oyun gibi bağlardım hem gönlü olsun hircinlasmasin hem de temizlemesi kolay olsun. umutu öv duruya anlat tesvik et. ya can sıkici ama sakin kal inada binmesin.
Evet canım sordum eşime orasıymış denizle arasında bir yol var dedi hatta beraber gelicektik ama benim hamileliğim riskliydi uzun yolu göze alamadık inş kesişir yollarımızYerinde yemenizi isterim. Hastalık bitsin buyurun misafirim olun. Eşin hizmetiçi eğitim enstitüsünde seminere gelmiştir. Evim aynı bahçede enstitü ile. Bak adresi de verdim beklerim .
Başımın üstünde yerin var şekerparem. Benim Tekirdağ da Tekirdağ köftesi yemişliğim var.
Ne güzel olur Helinciğim.
Hadi gözünüz aydın sağlıkla gelmiş bebiş dünyaya sağlıkla büyüsünArkadaslar haber geldi..kuzumuz dogmusayy cok agladim..bi hoş oldum
Bizde ara ara yaşıyorduk ama bu aralar iyi çok şükür bol bol yoğurt yiyor iki gündür de Trabzon hurması veriyorum oda iyi geldiKalppare canim yapti kakasini Karya ama kizara kizara bagira bagira yapti neyse saglik olsunda yarin bsikuvi vermiycem bakalim 1 gunden birsey olmaz biraz bagrsaklari dinlensin
Çok zorladı bugün ya Bi günleri Bi günlerini tutmuyor ne yazık ki. Bu arada profil foto. süperEvet biz de böyleyiz ya neden acaba
Ne yapsan olmuyor
En azından denemedim demezsin zor bir süreç ama yazık yavrulara ya benim de içim gider dayanamam onca ağlamaya iyş bile dayanmışsın daha sonra yine denersin ya da başka bir yöntem önerirEvet denemedim dememek için sabrettim ama olmadıya kıyamam bu dersler çok fena oluyor sizde çalışınca
Kartpostal gibiydi içim açıldı size de iyi gelir diye paylaştımVoooovvv
Canım bozma moralini senin verememenle alakalı oldunu düşünmüyorum. Her çocuk farkı kendi belirliyor zamanla. Valla iki çocuğum var ikisinede uyku eğitimi vermedim. Akisina göre hareket ettim. Umut 2 yastan sonra odayı ayırdı. Kız onun sayesine erken ayırdı. Umut sallanmaktan hoslanmaz, duruyuda salla sabaha kadar banamisin demez. Sen bosuna üzüyorsun kendini. Ben 10 dk ka bile dayanamam. O yuzden hic aklimin ucundan geçmedi uyku egitimi almak. Ben yemek yaparken bile gık dese işimi bırakıyorum. Oyle ağlarken yanında almadan duramam. Eğitim verenlere sözüm yok ama herkes te bir olmuyor, cocuklar belirliyor. Bence ne kendini ne Asya'yı strese sokma derim. Zamanla kendi uyuyacağı zamanda gelecek.Kızlar çok moralim bozuk uyku eğitimini bilin bakalım kim veremedi umut olmak isterdim size ama olamıycam malesef1.15 dk sabrettim ağladı ama ne ağlamak öyle böyle değil veren arkadaşları tebrik ediyorum 40 45 dk olsa dayanırım ama 1.15 dk bile dayandığı için tebrik ediyorum kendimi. Napayım birevladım var sallarım dedim. Yüzümü kara çıkardı cadı ömrümden ömür gitti gözünüzü korkutmak istemem ama benimki de çok ağladı be
Bence kocan sana strateji yapıyor kestirirsen kıskanmaz. değilse bu kadar kıskanç adam başkalarının çok beğeneceği şeyi niye illa ısrar etsin kiYok be canim yuzustu cok az duruyor donuyor istemiyor oyle durmak suyuda bol bol iciriyorum mama da her zaman verdigim mama hemde azalttim yani ek gidadan sonra. Neyse saglik olsunda duzelir insallah
Bu arada resimdede cok hossun. Saclarimi kestirdin. Bende gidemiyorim kuafore kaldim boyle valla. Esimde tutturmus sacini.kisacik keselim cok yakisir diyor birde beni gaza getirmeye calisiyor cok hos olursun herkes kiskanir. Ben cok seviyorum kisa sac cok rahatlarsin aay susmuyor ya
Acaba uyku saatleri mi doğru değil?Aslında ıararrım bundandı canım gün içinde hiç problemi yok uykuya gidince deliriyor yemesi iyi şükür oynuyoruz da tek sorun uyku
Evet ya ne çıkmaz dişmiş çok zorladı bu sefer ilk dişler öyle değildi. Senacık tam sevmeli ya maşallah kuzuma nasılda tatlı havuç ve pırasa veriyorum bende r an önce rahatlar lar inşSena da öyleydi bugun. Daraldım en son dikkatini dağıtmaya çalışıyordum video çekerekdaha yeni uyudu . Diş sanırım eli ağzında deli dana gibi ne yapacağını şaşırdı. Dolaptan soğuk havuç verdim de ağzında oynaya oynaya uyudu şükür .
Acil sezeryana alındı canım.donmedi bi de suyu azalmış.Ay sağlıkla doğursun iyidir inşallah kuzum merak etme döndü mü bebek peki normal mi doğuruyor
Bence gun icinde gobek usti debelenmesi icin biraz oyala canım.bagirmasina aldırma.karya da Elif gibi biraz sinirli bir tabiatta.ellerinden tut yuruyun hareket olsun biraz.yulaflı biseyler ver birsure biskuvi yerine.belki de biskuvi dokunuyordur.icindeki bir katki maddesi dokunuyordur belki.yulaf ezmesi kaynat icine pekmez atKalppare canim yapti kakasini Karya ama kizara kizara bagira bagira yapti neyse saglik olsunda yarin bsikuvi vermiycem bakalim 1 gunden birsey olmaz biraz bagrsaklari dinlensin
Tesekkur ederim canim.masallah naifligi fotodan bile belli oluyor
Annem de tutturdu kizi oturtmaya basla diye bana.Duru ne tepki veriyor.acaba denesem mi? Oglan cok zorladi beni.inat evresindeydi.kiz daha kolay our diyorlar.doktorlar 2 yas öncesi önermiyorlar bir yandanSağol canım benim duruyu oturtuyorum surekli. 2 defa hatta duru çiş yaptı. Kiza öğretmeye erken başlamış oldum. Bakarsın bir taşla iki kuş. Aslında içim rahatladı sizlere yazınca. Bilen çocuk başa sarınca açıkçası korkmuştum. Bir cogunuz başına gelmiş ve geçmiş. Bu bana guç verdi.
Valla bize resmi bile yettii..seni dusunemiyorum bileKartpostal gibiydi içim açıldı size de iyi gelir diye paylaştım
O eski fotom da ondan. Hamilelikten once
Duru oyun sanıyor banyoda oturmayı birşey sanıyor. Ben umut'u halledeyimde kızı düşünmüyorum. 1 sene daha yapsin beze. Şuan ortalığı bk götürüyor ken, aynı sıkıntıları onda yaşamayı gözüm hiç kesmiyor. Dene bir iki istersen ama anlamıyorlar.Acil sezeryana alındı canım.donmedi bi de suyu azalmış.
Canım kendimi üzme..olmasi gerekeni denedin oyle düşün.ben de atlattım dün diye üzülüyorum.zor bela kurduğum düzen alt üst oldu.uykuya direniyorsabah erken kaldirdim.saati saatine uyuttum gunduz.ama gece gene direniyor
Bence gun icinde gobek usti debelenmesi icin biraz oyala canım.bagirmasina aldırma.karya da Elif gibi biraz sinirli bir tabiatta.ellerinden tut yuruyun hareket olsun biraz.yulaflı biseyler ver birsure biskuvi yerine.belki de biskuvi dokunuyordur.icindeki bir katki maddesi dokunuyordur belki.yulaf ezmesi kaynat icine pekmez atbiraz lifli gidalardan gidin bir süre.benim kiz da kabiz oldu galiba.şu saat
Oldu uyumuyor ıkınıyor.zeytinyagi da verdim.ayak bilegim agridi sallamaktan
BKGK S Sonsuzsukurler Aslihaydo
Umudum- Jadesi S Susam_tanesi
Zeyay1420
Tesekkur ederim kizlar❣ ama kızimizdan hala haber yok.açıkçası endiseliyim biraz.sadece ekrana yansitmışlar dogdu diye.baska da bilgi yok.insAllah iyilerdir.kötü bir durum olsa esi muhakkak bilgilendirirlirdi diye düşünüyorum.
Tesekkur ederim canim.
Annem de tutturdu kizi oturtmaya basla diye bana.Duru ne tepki veriyor.acaba denesem mi? Oglan cok zorladi beni.inat evresindeydi.kiz daha kolay our diyorlar.doktorlar 2 yas öncesi önermiyorlar bir yandan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?