- 27 Aralık 2014
- 2.197
- 4.858
- 133
- 35
Aaa iç yağ miAfiyet olsun karalahana mısır ekmeğini bende severim, kimi insan pek sevmez. Bende Kastamonu luyum, annem hic yapmazdı. Komsuda yemiştim cok beğenmiştim. Daha sonra bi akrabamizda yedim hic beğenmemiştim. Meger orijinaline iç yağ katiyirlarmis onu tadını sevmedim.
Hayir ya biz de salça baharat az değildir@Zeyay1420 onu bir mıncırıyoruz ki bayılıyor hırpalanmaktan sıpacıkk
Kayınvalide nereli senin? Karalahana komşum getirmişti sarmasını işte biraz salçayı baharatı az kullanıyor ya Karadeniz liler bizlere yavan geliyor. Yurtta 7 çoğrafi bölgeden arkadaş vardı bie gün kısır yapalım dedik.Karadenizli ayyy çok oldu o salça, adanalı az koydun, mardinli boşalt o kavanozu bakıyım diye diye gücün bitirmiştik. Ama sonucunda karadenizli de çok beğenmişti şenliğiniz birliğiniz daim olsun canım. Ne mutlu annene babana böyle evlatlar yetiştirmişler tutkunsınuz birbirinize turşu kavurmanızın üstüne tanımam bu arada bayılırım
Siz iyi yapilana denk gelmemsiniz kizlarValla benim o kadar bilgim yok. Karalahanayi biliyorum ama pancar mı diyorlar bilmiyorum olabilirde. Her sofrada olcak kadarda ne bilim. O kadarda sevilirmiki. Hepi topu iki defa yedim bir kere begendim. Dolmasını tatmistim biraz acimtirak gibi.
Ben kendim deliyim herhalde , dürtülmeye ihtiyacım olmadan arkada bıraktığım embriyolarımızda aklımFotoğrafı görünce geçti yazıkların
Geçecek kuzum biri yiyecek biri uyuyacak biri emekleyerek derken hepimizin derdi geçecek geriye bir sarılmış bir anne diyen miniş bi öpüş kalacak. Sonra bir deli dürtecek bizi neden bi daha yapmıyorsun baksana çok güzel diye
Evet evet sanırım pancarValla benim o kadar bilgim yok. Karalahanayi biliyorum ama pancar mı diyorlar bilmiyorum olabilirde. Her sofrada olcak kadarda ne bilim. O kadarda sevilirmiki. Hepi topu iki defa yedim bir kere begendim. Dolmasını tatmistim biraz acimtirak gibi.
Kilo derdim yok canım ama vitamin alamıyor , bağışıklığı düşecek korkum . Yoksa kilo daha alamaz yapısı böyle demek . Ayy baştan böyleydi Sena demekle hiç iyi etmedin , umudum kalmadıSena zaten başından beri iştahsız gidiyor ya canim onun da etkisi vat diş zaten belli başlı bir dert bebeklere.
Üzülme beceremiyorum deme bence senanin da yapisi boyle eskiden de yeniyordu dimi yanlış hatirlamiyorum.
Insalalj buyudukce acilir iştahı guzelce beslenir.
Simdi saglikli dimi bir sorun yok.
Anliyorum seni uzuluorsun yemiyor diye ugrasiyorsun cop oluyor zorluyorsun kendine kızıyorsun yanlis mi yaptim diye iki ucu cikmaz sokak resmen.
Ama kilo saglikli olmak demek degil vardir sena hanimin bir bildiği yetiyordur yediği.belki siz de kucukken iştahsizdınız cidden bak huy benzemesi oluyor.
Sagligi yerindeyse kendini suclama sen elinden gelenin en iyisini yapıyorsun
Cok şükürAaa sirta cikmakta nedir yaben genel oldum valla dedim beni direk bayıltın :)
Kalppare .sagol kuzum yapmaya calisicaz birseyler insallah
Kiz ne acilar cekmis yazik gunah ya neysek saglikli bir sekilde dogumu olmus cok sukur
Üzme kendini canım..geçecek bugünler..hatta hatırlamayacağız bile kızların dediği gibiAy ben ağladım bile bugun . Ben yapamıyorum beceremiyorum bu işi diye . İstemediğinde zorlamak istemiyorum ara veriyorum ama her seferinde aynısı olunca daraldım iyice . Alt dişler in nasıl geldiğini pek anlamadık ama üstler zorlayacak gibi
Ayy bizim ayaklar ne şistiydi di mi BaharDoktor banada varis.corabi verdi ama ben giymemstim ne oldugunuda anlamamistim o an sormamistim bile hatta ayaklarim cok sisindlce sanirim.bunu. icin verms demstim
Bu aradaKalppare sen kuzenini anlatınca hatırladım doğum sırası ve sonrası yaşadıklarımı. bazı anlar gözümün önünde ama bazılarını unutmuşum bile iğne kullandığımı da. Hatta eşime sordum niye kullanmıştım diye inanır mısın demek her şey geçiyor unutulup gidiyormuş. Ama kuzumu kucağıma aldığım ilk anı, onu emzirişimi, kucağımda uyuyuşunu, bana anlamlı anlamlı bakışını hala dün gibi hatırlıyorum. Demek neymiş kötü şeyler birbir siliniyor güzellikler bizimle kalıyormuş. Bu aralar yaşadığımız uykusuzluk ağlama krizleri hepsi gelip geçecek yaşadığımız güzel anılar kalacak
Ne güzel ne mutlu size.Allah kardeslerinle arani hep güzel etsin.Ben kara lahana hic yemedim.ciddi bir karadeniz hayranligim vardir evvelden beri.bir karadenizli arkadasim sen karadenizim yesilini seviyorsun, gelsen yasayamazsin.hatta lahana pisirsek kokudan duramazsin demisti.o kadar emin olma demistim.cunku beyaz lahanayla karnabaharla vs aram cok iyidir.bunlar da kokulu yiyecekler.ama hep aklimda..bazen kendi kendime alip tarifini ogrenip denesem mi diyorumBizim yılbaşı menümüzü duysanızabimlerde geliyor hep beraber annemde olacağız geleneksel Karadeniz yemekleri günü yapıcaz millet hindi meze bişeyler yapar bizde karalahana mısır ekmeği ve turşu kavurması yapıcaz sabırsızlıkla bekliyoruz hazırlıklar tamam annemden sonra ilk kez yapıp yiyeceğiz onunda ayrı bir heyecanı var öyle güzel yapardı ki annem bizim geleceğimiz zaman. Hatta birgün kayınvalideme beraber gelmiştik ben eve girer girmek kokuları alıp sevinince kayınvalidem peşimden geldi mutfağa bunlara mı sevindin bende et falan var sanmıştım dedi
Hııım bilemedim..hocam sen de bana taktin hep çalışmadığim yerden soruyonSence ben bu cadıya diş geçirebilir miyim
Di mi yaa insan unutuyor işte çok acayip varlığız. Kardeş yapmayacağım diyenler başta ben. Bu zorlukları unutup güzellikleri hatırlayıp bir kaç yıl sonra kaşınmaya başlayacağız bunu da biliyorum çevremden gördüm çünküCok şükür
Üzme kendini canım..geçecek bugünler..hatta hatırlamayacağız bile kızların dediği gibi
Sen iyi bir annesin..dis çıkarmak zor bir olay.biraz sabır..
Ayy bizim ayaklar ne şistiydi di mi Baharbana verilmemisti.keske verileymis de o korkuyu yaşamasaymışım.o zaman çok destek olmuştun canım.Allah razı olsun
yaa çok tatlısın ne de güzzel yazmışsın.. evet ben de ş an valla nasıl gaz alıyorduk neler yapıyorduk diye hatırlamak için kendimi zorluyorum.daha şurada 9 aylığız ama yine de unutmuş gibiyim eski videolarına baktım.o öyle yatiyor ben kendi kendime konusup sesler cikararak videolar cekmisim iste kizim da anca mimik degisitiriyor falan her videoda ağlıyor hey gidi nasil da büyümüş.simdi kameraya poz kesiyor zıplıyor seviniyor masAllah kuzum
Ne güzel ne mutlu size.Allah kardeslerinle arani hep güzel etsin.Ben kara lahana hic yemedim.ciddi bir karadeniz hayranligim vardir evvelden beri.bir karadenizli arkadasim sen karadenizim yesilini seviyorsun, gelsen yasayamazsin.hatta lahana pisirsek kokudan duramazsin demisti.o kadar emin olma demistim.cunku beyaz lahanayla karnabaharla vs aram cok iyidir.bunlar da kokulu yiyecekler.ama hep aklimda..bazen kendi kendime alip tarifini ogrenip denesem mi diyorum
Hııım bilemedim..hocam sen de bana taktin hep çalışmadığim yerden soruyon
Çocuk tüm iştah hakkını yanlış yerde kullanmışBen kendim deliyim herhalde , dürtülmeye ihtiyacım olmadan arkada bıraktığım embriyolarımızda aklımsenin neyine Çocuk Bir de çift koyalım derler , ona da kanarım ben Sena çiftti, yemiş kardeşini
Evet evet sanırım pancarhemen hemen her sofraya koyardı
Kilo derdim yok canım ama vitamin alamıyor , bağışıklığı düşecek korkum . Yoksa kilo daha alamaz yapısı böyle demek . Ayy baştan böyleydi Sena demekle hiç iyi etmedin , umudum kalmadıçok şükür ilaç kullanıyoruz kusmalar da nadir .
AhahahhaCok şükür
Üzme kendini canım..geçecek bugünler..hatta hatırlamayacağız bile kızların dediği gibi
Sen iyi bir annesin..dis çıkarmak zor bir olay.biraz sabır..
Ayy bizim ayaklar ne şistiydi di mi Baharbana verilmemisti.keske verileymis de o korkuyu yaşamasaymışım.o zaman çok destek olmuştun canım.Allah razı olsun
yaa çok tatlısın ne de güzzel yazmışsın.. evet ben de ş an valla nasıl gaz alıyorduk neler yapıyorduk diye hatırlamak için kendimi zorluyorum.daha şurada 9 aylığız ama yine de unutmuş gibiyim eski videolarına baktım.o öyle yatiyor ben kendi kendime konusup sesler cikararak videolar cekmisim iste kizim da anca mimik degisitiriyor falan her videoda ağlıyor hey gidi nasil da büyümüş.simdi kameraya poz kesiyor zıplıyor seviniyor masAllah kuzum
Ne güzel ne mutlu size.Allah kardeslerinle arani hep güzel etsin.Ben kara lahana hic yemedim.ciddi bir karadeniz hayranligim vardir evvelden beri.bir karadenizli arkadasim sen karadenizim yesilini seviyorsun, gelsen yasayamazsin.hatta lahana pisirsek kokudan duramazsin demisti.o kadar emin olma demistim.cunku beyaz lahanayla karnabaharla vs aram cok iyidir.bunlar da kokulu yiyecekler.ama hep aklimda..bazen kendi kendime alip tarifini ogrenip denesem mi diyorum
Hııım bilemedim..hocam sen de bana taktin hep çalışmadığim yerden soruyon
Benim elim kesin başlar benden öncegaza gelirimDi mi yaa insan unutuyor işte çok acayip varlığız. Kardeş yapmayacağım diyenler başta ben. Bu zorlukları unutup güzellikleri hatırlayıp bir kaç yıl sonra kaşınmaya başlayacağız bunu da biliyorum çevremden gördüm çünküJadesi haklsın yani
Allah iyiliğini versin gızzz koptumÇocuk tüm iştah hakkını yanlış yerde kullanmış
Deli yaaÇocuk tüm iştah hakkını yanlış yerde kullanmış
Ahshahhaahhaja ay tövbeÇocuk tüm iştah hakkını yanlış yerde kullanmış
Ooo ah ne talihsizmis hepsini de ilk kez duydum sekerparem sonucu güzel neyse ki çok şükür ama şimdi bu kız bu travmayı nasıl atlatsin lohusalık başka bı dünya zateenYa bebek de kuzenim de iyi ama olumsuzluklar olmuş.neyse ki iyiler ama kafa da takiyorum. 6 7 defa falan anestezi vermis uyusmamış.sonra baska doktoru cagirmis.kuzenimin bel kayikligi varmış.ikinci gelen doktor bu kadinda bel kayik gornuyor musin surdan yap demis hemen olmuş.ama canim sıkıldı.abla cok ugrastilar artik tir tir titredim diyor canim..bebege giden yanlış anestezi de cabası
Hadi olmadi ne diye 7 defa denersin be adam belli beceremedin bastan neden yardim istemedin.bir de kadin dogumcu gelip karnin cok yunusak bu benim icime suphe dusurdu kendi kendine 1 saatte bie kuvvetlice bastir karnina demis.ben boyle uygulama duymadim.dahaai varis corabi giydirmisler 10 gun giyeceksin demislerdahasi 5 gun boyunca kan sulandirici igne vermisler.bu neden peki
Ote yandan pamuk prenses masAllah her bebek gibi masum minicik
Yemeyen çocuk çok zor ya ama ağlama canım elbet bı düzene girecek düzelecekAy ben ağladım bile bugun . Ben yapamıyorum beceremiyorum bu işi diye . İstemediğinde zorlamak istemiyorum ara veriyorum ama her seferinde aynısı olunca daraldım iyice . Alt dişler in nasıl geldiğini pek anlamadık ama üstler zorlayacak gibi
Bebek bir günde 300 gr vermiş.doktor eve salmamış.çok degil mi?Ooo ah ne talihsizmis hepsini de ilk kez duydum sekerparem sonucu güzel neyse ki çok şükür ama şimdi bu kız bu travmayı nasıl atlatsin lohusalık başka bı dünya zateen
Ayy deme canım..çok geçmiş olsunGunaydiiinnn nöruyonuuuzz ne güzel menüler paylaşmışsiniz hepinize afiyetler olsuun benim eşim görevli bugün ayrı gecircez yine yılbaşını komsularimi çağırıp takiliriz heralde bı sipanakli börek haşhaşlı revani falan yaparım belkibu arada biz yine büyük bir tehlike atlattık haydo oyunparkının gizli kalan bı cebi var oraya küçük bı çatal igneyle Cevşen takmıştım gidip onu çıkarmış ve ağzına koymuş eşim farketti çağırdı hemen iğne ağzında hem de açık bı şekilde durmuyor da alayım kafasını zaptetsek ağzını dilini zaptedemedik dilini oynattikca geriye gitti yutmasindansa diline batsın dedim biraz sert bı şekilde dilinden çektim çıktı çok şükür batmadı da bı yerine ama o anki halimi bı gorseydiniz ya korkuncccc
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?