2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Alıntı

Merhaba. Kusura bakmayın bir süredir internetten uzak olduğum için sorunuza ancak cevap verebiliyorum. Kızınızın keyfi yerindeyse, huzursuzluk ve davranışlarıyla ilgili bir problem yoksa endişelenmenize gerek yok. Görmezlikten gelmenize veya tepki vermenize gerek yok, bunun bir sorun olduğunu düşünmeyin, siz normal davranışlarınıza devam edin. Kızınız ses çıkarıyor, etrafı ile iletişim kuruyor, bir süre sonra bu davranışından vaz geçecektir.

Boyle bir aciklama buldum kızlar nette 9.5 aylik bebe ciglik atiyor diye doktor bunu yazmis.

Kalppare Benimki hirrrrr yapiyor bu ara garip garip sesler cikartiyorlar ya.
Bencede hic takilma karya da oyle hatta gecen haftalar konuşmuyor eskisi givi diye uzuluyorum ama yine basladi dededdd daaadaa da demeye

Son raddeye asalı o kadar çok oldu ki hep zaman tanıdım yok 1 aylık bi olsun geçecek 3 5 derken 6 aylık olduk yani inşallah basaracaz teşekkür ederim ☺

Hem canı yanmasından hem de kendi çığlığı hoşuna gitmesinden devam ediyor olabilir. Hep böyle devam edecek değil ya geçer elbet takma kafana canım.

sekerparecigim, şekerim balım. bence Elif çığlık atmayı keşfetmiş, sürekli deniyor. bebekler yeni birsey keşfedince bıkana kadar yapıyorlar.

bu dönemdeki seslere konuşma diyemeyiz ki zaten babildama, civildama dönemleri. hele bir sıkılsın çığlıktan yine başlar.

bu ara 30 milyon kelime kitabıni okuyorum tabi fırsat buldukça. 10 aya kadar bebekler hangi milletten olursa olsun aynı sesleri çıkarırmis, sonra kendi dilindeki seslere yönelirmis. gerçi bireysel farklılıklar da vardır illaki. benimki 11 ayda gecer de Elif kuzusu 9 aylik gecer. kitapta kesinmis gibi yazıyor ama dünyada insanla ilgili şeylerin kesinligine inanmıyorum pek. ☺☺

Valla kuzum diş geçibcegeçer 3 günde çıkmayabilir bak biz aylardır bekliyoruz sesi güzel geldiyse kendine biraz abartıyor olabilir benimki bi ara aşırı çığlık atardı bıraktı sonra

Valla kuzum diş geçibcegeçer 3 günde çıkmayabilir bak biz aylardır bekliyoruz sesi güzel geldiyse kendine biraz abartıyor olabilir benimki bi ara aşırı çığlık atardı bıraktı sonra
Bir ara yasadik hepimiz civildama cagildama donemiydi.simdi babildamadayiz ama gerileme oldu.çok şükür bugun bir defa anne dedi 3 gün sonra ama o da 1 kere..distir diye tahmin ediyorum.o el hep ağızda yüzü hep ekşi..eline kalinca bir pırasa verdim.bi onu dişledi bi mama yedirdim.boyle boyle yiyor.anne sütünü istemiyor.sadece su ve katı biseyler ekmek gibi dün de elma rendeledim öyle yedi.
Kalppare Benimki hirrrrr yapiyor bu ara garip garip sesler cikartiyorlar ya.
Bencede hic takilma karya da oyle hatta gecen haftalar konuşmuyor eskisi givi diye uzuluyorum ama yine basladi dededdd daaadaa da demeye
Ya çok dikkat etmek gerek.konusma gerilemesi otizm belirtisi..bu aylarda belli edebiliyor kendini. ya otizm oldu eyvah falan diye paniklemiyorum ama iste anne yuregi 3 gun hic bi hece kelime cikarmayinca üzüldüm
Hem canı yanmasından hem de kendi çığlığı hoşuna gitmesinden devam ediyor olabilir. Hep böyle devam edecek değil ya geçer elbet takma kafana canım.
Baştan acıyla bağırıyordu..sonra çığlık atıp gözüme gülmeye basladı sıpa bakalim ben de o çığlık atınca o anda ne yapıyorsam ona tarif ediyorum.bak şimdi tabakları koyuyoruz masaya falan diye..bugun bulasik makinasini bosaltirken sepeti makinadan kucagina aldı dişliyor bir de bana sırıtiyor
Yaa dilzar biliyorum konusmanin evreleri var ama gerileme oldu sanki..gelisimde duraklamalar olabiliyor.mesela motor gelisim ataga gectiginde dil gelisimi dinlenebiliyor.beyin gelisimleri sira ile yapıyor.acaba bu ara oyle bir ara mı..ben de başlıyayım gelisim ile ilgili birkac kitap okumaya.hem kafam dağılır hem ufkum açılır.açıkçasi okulda çok okudugum icin bir bıkkınlık vardi bu tarz kitaplara ama artık geri dönüş yapmanın zamani gelmiş

D dilzar
Canim dilzarım sana bi konuda danisacağim.ben benim oglana ufaktan dinimizi öğretmek istiyorum ama bıktırmadan.yani cocugu yuruyen ilmihal yapmak gibi bir niyetim yok.öyle cocuklar gördüm.yillar sonra bambaska yollara gittiler.biktırmadan neler yapabilirim?bana biraz bilgi verebilir misin? Ya da faydalanabilecegim bir site var mi bildigin? Senin alanin büyük cocuklar aslinda biliyorum ama bir yandan da annesin.Neler yapilir 3.5 yasla
Ben yaptıklarımı yazayim da eksigini fazlasini sen söyle.
Bizi Allahimizin yarattığını, gordugumuz her guzelligi Allahin yarattigini tefekkur ederek Rabbimize hamd etmeyi gosteriyorum.her baktigi yerde Allahi anabilecegi bir sebep buluyoruz.ama tabi bunu gunde birkac defa yapiyoruz.yani.mantik otursun diye.mesela yıldırımın yagmurun oluşumunu konuşup sonra Allah nasıl da yaratmış diye konuyu kapatıyoruz.

Asla cehennemle vs korkutmuyorum.cenneti de anlatmadim zaten.sadece Allahin bizi sevdigini bizim de Rabbimizi sevmemizi sevgimizi iyi bir insan olarak namaz kilarak gösterebilecegimizi soyluyorum.bir ara namazima takmisti.namaz kilma anne diye onume yatiyordu.bunu o zaman soylemistim. Bir de gecen gün islamin 5 sartindan bahsettim.ezberlesin diye degil de tanisin diye.bi de subhanekeyi dinliyoruz youtube dan.mahrecli okunus otursun biraz kafasina diye.ezberlemedi daha
Besmele la ilahe illah ve elhamdulillah biliyor ama besmelesiz baslarsa ben bismillah deyip basliyorum.yani baski kurmuyorum.ornek oluyorum. Ay ben bu konuda biraz endise duyuyorum ya..baskılamadan sevdirerek Rabbini bilsin istiyorum. iilerye donuk bir hatam olursa diye de kalbim carpinti yapiyor ..su an bile kut kut..

Ya tamamen benim salakligim cikolata kutusunun icindeki folyo lu koruyucu varya ilgisini ceker diye verdim nasil tv ye daldıysam kagit kismindan ufak cay kasigi kadae bir psrca yutarken yakaladim cikaramadim

Kakadan cikar ins. Zaten kakada yapmiyor bu ara 3 gunun sonunda bugun ufak parca cikardi devaminida yapmadi.

Kakadan cikar ins. Zaten kakada yapmiyor bu ara 3 gunun sonunda bugun ufak parca cikardi devaminida yapmadi.
Bir şey olmaz canım merak etme oluyor böyle şeyler yapacak bir şey yok kabak komposto vs yapıyor musun birde biogia probiyotik geçen doktor yine yazdı bize bağırsaklarını bozmuştu diye

Bir şey olmaz canım merak etme oluyor böyle şeyler yapacak bir şey yok kabak komposto vs yapıyor musun birde biogia probiyotik geçen doktor yine yazdı bize bağırsaklarını bozmuştu diye
Kullaniyorum onu zaten canim
Ya yapıyorum kabak kayisi ceviz pekmez nr varsa verdim anlamadim 2 haftadir bu sekildeyiz. Insallah duzene girer.

BKGK bisey olmaz canım.benim.kiz da bu aksam masadan catali kapmış.nasil da görmedim.iyi ki bisi olmadi.bir anlık dalgınlik..Allah korusun..
Bu arada abisi sayesinde kac defa kagit yuttu hic belli degil kaka da hic gormedim de.ama sen folyoli diyorsun..parlar senin ki görürsün

Kızlar korse kullannan var mı? Hangi beden kullaniyorsunuz? Ben 70 kilo 173 boydayım.bana hangi beden olur sizce?
Hic kullanmadim cok aptallik ettim.toplar.sandim toplamadi karnim.ikinci dogumla sanki hala bos cuval gibi cok sinir bozucu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…