AlıntıKızlar benim Elifim çok çığlık atıyor ya..ama sürekli..artık kulak mulak kalmadıbastan acıyla yapıyordu.her çığlığında ona döndüğün için şimdi önce çığlık atıp sonra sırıtabiliyor ama genelde acıyla çığlık atar gibi diş gri gri görünüyor 3 gün bitti çıkamadı..çığlık atmaktan konuşmayi unuttu anne bile demiyor..elinin tersini ısırıp ısırıp çığlık atıyor
Siz de böyle bir durum yaşayan var mı?
Hele 3 gündür falan konuşmamasina ayrıca canım sıkılıyor
Son raddeye asalı o kadar çok oldu ki hep zaman tanıdım yok 1 aylık bi olsun geçecek 3 5 derken 6 aylık olduk yani inşallah basaracaz teşekkür ederim ☺2. Gece az uyanmaya başladı 8.9. Gece gibi hiç uyanmamaya başladı. 11 günde mezun olduk diploma aldık uyku eğitimini tamamladı diyehiç zor değil merak etmeyin yaparsınız, araştırmaya başladıysanız son raddeye gelmişsinizdir ve son raddeye gelen annenin önünde hiç bi engel olamaz kesin başarılı olur
Hem canı yanmasından hem de kendi çığlığı hoşuna gitmesinden devam ediyor olabilir. Hep böyle devam edecek değil yaKızlar benim Elifim çok çığlık atıyor ya..ama sürekli..artık kulak mulak kalmadıbastan acıyla yapıyordu.her çığlığında ona döndüğün için şimdi önce çığlık atıp sonra sırıtabiliyor ama genelde acıyla çığlık atar gibi diş gri gri görünüyor 3 gün bitti çıkamadı..çığlık atmaktan konuşmayi unuttu anne bile demiyor..elinin tersini ısırıp ısırıp çığlık atıyor
sekerparecigim, şekerim balım. bence Elif çığlık atmayı keşfetmiş, sürekli deniyor. bebekler yeni birsey keşfedince bıkana kadar yapıyorlar.Kızlar benim Elifim çok çığlık atıyor ya..ama sürekli..artık kulak mulak kalmadıbastan acıyla yapıyordu.her çığlığında ona döndüğün için şimdi önce çığlık atıp sonra sırıtabiliyor ama genelde acıyla çığlık atar gibi diş gri gri görünüyor 3 gün bitti çıkamadı..çığlık atmaktan konuşmayi unuttu anne bile demiyor..elinin tersini ısırıp ısırıp çığlık atıyor
Valla kuzum diş geçibcegeçer 3 günde çıkmayabilir bak biz aylardır bekliyoruzKızlar benim Elifim çok çığlık atıyor ya..ama sürekli..artık kulak mulak kalmadıbastan acıyla yapıyordu.her çığlığında ona döndüğün için şimdi önce çığlık atıp sonra sırıtabiliyor ama genelde acıyla çığlık atar gibi diş gri gri görünüyor 3 gün bitti çıkamadı..çığlık atmaktan konuşmayi unuttu anne bile demiyor..elinin tersini ısırıp ısırıp çığlık atıyor
Bir ara yasadik hepimiz civildama cagildama donemiydi.simdi babildamadayiz ama gerileme oldu.çok şükür bugun bir defa anne dedi 3 gün sonra ama o da 1 kere..distir diye tahmin ediyorum.o el hep ağızda yüzü hep ekşi..eline kalinca bir pırasa verdim.bi onu dişledi bi mama yedirdim.boyle boyle yiyor.anne sütünü istemiyor.sadece su ve katı biseyler ekmek gibiValla kuzum diş geçibcegeçer 3 günde çıkmayabilir bak biz aylardır bekliyoruzsesi güzel geldiyse kendine biraz abartıyor olabilir benimki bi ara aşırı çığlık atardı bıraktı sonra
Ya çok dikkat etmek gerek.konusma gerilemesi otizm belirtisi..bu aylarda belli edebiliyor kendini.Kalppare Benimki hirrrrr yapiyor bu ara garip garip sesler cikartiyorlar ya.
Bencede hic takilma karya da oyle hatta gecen haftalar konuşmuyor eskisi givi diye uzuluyorum ama yine basladi dededdd daaadaa da demeye
Baştan acıyla bağırıyordu..sonra çığlık atıp gözüme gülmeye basladı sıpaHem canı yanmasından hem de kendi çığlığı hoşuna gitmesinden devam ediyor olabilir. Hep böyle devam edecek değil yageçer elbet takma kafana canım.
Yaa dilzar biliyorum konusmanin evreleri var ama gerileme oldu sanki..gelisimde duraklamalar olabiliyor.mesela motor gelisim ataga gectiginde dil gelisimi dinlenebiliyor.beyin gelisimleri sira ile yapıyor.acaba bu ara oyle bir ara mı..ben de başlıyayım gelisim ile ilgili birkac kitap okumaya.hem kafam dağılır hem ufkum açılır.açıkçasi okulda çok okudugum icin bir bıkkınlık vardi bu tarz kitaplara ama artık geri dönüş yapmanın zamani gelmişsekerparecigim, şekerim balım. bence Elif çığlık atmayı keşfetmiş, sürekli deniyor. bebekler yeni birsey keşfedince bıkana kadar yapıyorlar.
bu dönemdeki seslere konuşma diyemeyiz ki zaten babildama, civildama dönemleri. hele bir sıkılsın çığlıktan yine başlar.
bu ara 30 milyon kelime kitabıni okuyorum tabi fırsat buldukça. 10 aya kadar bebekler hangi milletten olursa olsun aynı sesleri çıkarırmis, sonra kendi dilindeki seslere yönelirmis. gerçi bireysel farklılıklar da vardır illaki. benimki 11 ayda gecer de Elif kuzusu 9 aylik gecer. kitapta kesinmis gibi yazıyor ama dünyada insanla ilgili şeylerin kesinligine inanmıyorum pek. ☺☺
Hic sorma çok cadı çokKalppare insan korkuyor canim ama endiselenme sakin annelik iste bende tedirgin olmustum ama cadiliklari agir basinca kendime geldim
Olmaz canım bizimki de yuttu bugün nerden bulduysa baktım kağıt elinde yemiş ucunuYa kizlar karya ufak bir parca kagit yuttu birsey olmaz dimi ya off aksam
Bir şey olmaz canım bence bizimkide geçen yeleğinden bir parça ip yuttu gördüm ama çıkartamadım küçüktü allahtanYa kizlar karya ufak bir parca kagit yuttu birsey olmaz dimi ya off aksam
Bir şey olmaz canım merak etme oluyor böyle şeyler yapacak bir şey yok kabak komposto vs yapıyor musun birde biogia probiyotik geçen doktor yine yazdı bize bağırsaklarını bozmuştu diyeKakadan cikar ins. Zaten kakada yapmiyor bu ara 3 gunun sonunda bugun ufak parca cikardi devaminida yapmadi.
Kullaniyorum onu zaten canimBir şey olmaz canım merak etme oluyor böyle şeyler yapacak bir şey yok kabak komposto vs yapıyor musun birde biogia probiyotik geçen doktor yine yazdı bize bağırsaklarını bozmuştu diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?