2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Kızlar korse kullannan var mı? Hangi beden kullaniyorsunuz? Ben 70 kilo 173 boydayım.bana hangi beden olur sizce?
Hic kullanmadim cok aptallik ettim.toplar.sandim toplamadi karnim.ikinci dogumla sanki hala bos cuval gibi cok sinir bozucu
Ben arada kullanmıyorum canım bel ölçüne göre alınıyordu benim aldığım siteden daha sık takacağım artık uzun zamandır takmayıp belim için taktım geçen kolay takıldı bi mutlu oldum demekki küçülmüş göbek

Canım.sitenin adi neydi? Ben e bebekten baktım ama sizlere de danışayım dedim
Korsesi güzel e bebegin de ovliymis markası

canimmm, biraz beklettim özür dilerim. uzun yazmak için. insallah bidirik izin verir de beceririm

3.5 yas sen de bilirsin tam bir somut donem. soyut kavramları anlamak için coook erken. bu açıdan cennet cehennemden bahsetmeyerek cok iyi yapmışsın. soyut kavramları 11 yaşından sonra kavrayabiliyorlar. tabi bu yasa kadar Allah'tandır hic bahsetmemek de olmaz. Allah bizi yaratti, bizi cok seviyor diye sevgi bağlamında anlatmak yeterli olabilir. geri kalanında çocuk soruyorsa cevap vermek, cevap verirken de çok kısa net, asla gerildigimizi belli etmeden cevaplar vermek gerekli. (neden gerilmek dedim, çünkü ben kucuk kizimda biraz geriliyordum. büyük kizim da işler iyiydi, ipler bizim elimizdeydi. ama abla devreye girince küçükte isler karıştı. Allah'in şekli nasil? sekli yoksa yuvarlak mi diye duyunca kisa bir sok etkisi yaratan ama yasina göre oldukça uygun, yine de gülmeden o şoku yansıtmadan cevaplamak gereken bir dolu sorusu oldu ve oluyor)

dediğim gibi sormadikca Allah bizi hep goruyor o heryerde gibi söylemlerden şimdilik uzak durmakta fayda var. Aslında doğru olan bu şeyleri kavrayamiyorlar Allah bizi yarattı ve seviyor yeterli. ama soru varsa olabildiğince basit cevaplar vermek gerekli, karşımızdaki Suleymaniye cami imamı degil, bizi sınav etmiyor, bazen anne babalar iyice bu moda giriyor çünkü en basitinden ben kizima yukarıdaki soru için evet Allahin bir şekli yoktur bizim gördüğümüz şeylere benzemez, o yuvarlak da değildir. şimdi bunları tam olarak anlayamayabilirsin, büyünce bunları tekrar konuşacağız diyordum.

kucuk yaşlardaki çocuklara dini günlük rutinler eşliğinde tanıtmak yeterli. bismillah elhamdülillah demek, uyurken dua etmek gibi ki bunlara bayılırlar. ben özel eğitim öğrencileri için araştırma yaparken didiyom TV diye bir site bulmuştum. anaokulu çocukları için güzel etkinlikler videolar da var. özellikle boyama yapıştırma etkinliklerini cok beğendim. videoları da var ama izlemeden izletmemek gerek.

bana göre en önemlisi duygu eğitimi. çocuk dinle ilgili durumlari mutlulukla huzurla ozdeslestirirse din deyince korkmaz. en basitinden anne ile yatarken sarılarak yapılan bir uyku duasi, ona huzur verir ve dua deyince aklına bu huzur gelecektir. beyin cok ilginç bir hatirayi hatirlarken o andaki kokuyla ilgili uyarılmış alan bile uyarıliyor. mesela beraber etkinlik yaparken mutlu olursa, ileride de bu sürede öğrendiği bir bilgiyi mutlulukla hatırlayacak.(bu konuda benim aci bir tecrübem var maalesef)

yardımcı olabildiysem ne mutlu, muhtemelen hep bildigin şeyler ama aklima geldikçe yazarım yine.

Günaydın cblnm folyosunu yutmamış Allahtan:)

Benim kız da 4 buçuk yaşında şimdilik ben de Allah bizi yarattı bizi çok seviyo biz de onu çok sevdiğimiz için namaz kılıyoruz dua ediyoruz vs diyorum başka mevzulara girmeye kalksam kafasının karisacagi belli çok soru soruyo zaten bı kere Allah bize gelsin demişti subhanekeyi ezbere biliyo besmele hamd etme biliyo Bunları Allah için yaptığını da biliyo ama fazlası kafasını karıştıracak diye şimdilik başka bişey demiyorum dediğin gibi 10 yaştan sonra idrak edebilirler ufak dokunuslarla ilerleyelim Kalppare güzel soru balım faydalı paylaşım oldu kendi adıma teşekkürler dilzaaar

Kızlar korse kullannan var mı? Hangi beden kullaniyorsunuz? Ben 70 kilo 173 boydayım.bana hangi beden olur sizce?
Hic kullanmadim cok aptallik ettim.toplar.sandim toplamadi karnim.ikinci dogumla sanki hala bos cuval gibi cok sinir bozucu
Ben Instagram'da Tuğba korse var kopcali ondan aldım ama o da neee nefes alinmiyo ki içinde emzirmek baya sıkıntı oluyo dimdik duruyon Aslı nerene aldin korseyi demeyin o lohusa psikolojisi insan o göbek öyle kalacak diye Yusuf Yusuf oluyo velhasıl korse bı köşede yatiyo boşuna verdiğim bir 180 TL ha ama şu var onu giyince o kum saati görünümu bile motive olmaya yetiyo

İl dışı izin gerek yoktu canım bu tatilde. Bizden isteyen olmadı yani yasak yok. Bilmem Kayseri yle Ankara mı ihtiyaç duymadı yasağa acaba.

Selam kızlar
Hepimize birlikte geçireceğimiz hayırlı, sağlıklı bir yıl diliyorum ben de
Harala gürele güzel geçiyor bakalım Ankara da. Göktuğ da mutlu
Aleyküm selam
Yeni yıl dileğine teşekkür ederiiiiz
Ankara soğuk mu İstanbul'da havalar çok güneşli sanki bahar geldi

İl dışı izin gerek yoktu canım bu tatilde. Bizden isteyen olmadı yani yasak yok. Bilmem Kayseri yle Ankara mı ihtiyaç duymadı yasağa acaba.
Bizde kastamonuya gidecektik kayınvalidemlerin yanına eşimin müdürü sıkıntı yaptı sorumluluk alamam diye izin vermedi onun için sordum şimdide kara kara ara tatildede çukartmazlarsa diye onu düşünüyor

Canım henüz küçükler çok farklı sorular soruyorlar ve verdiğimiz cevaplar onları tatmin etmiyor çok dikkatli olmak lazım sadece örnek olmak ve yaptıklarımızın ne için olduğunu anlatmak lazım aslında işin özü yaşamak ve örnek olmak zamanı geldiğinde zaten onları aileden gördüğü için model alacak yadırgamayacaklar inş. Çok zor bir zamanda yetişiyor evlatlarımız doğru dürüst ve iyi insan olsunlar hak yemesinler vicdan sahibi olsunlar hiçbir canlıya zarar vermesinler iyilerle kesişsin yolları inş

Bende aynı yanılgıya düştüm ve şuan çok rahatsız edici bir göbeğim var şu saatten sonra işe yararmı ki ovli vardı e bebekte ama yamuda çok öneriliyor kullanan arkadaşlar faydasını gördünüz mü ne önerirsiniz

Ahh zeyayim zaman deyince icim ürperiyor benim..gelecek kaygısı tasımayi anne olunca ogreniyor insan
.o kadar zor bir zamana yolluyoruz ki çocuklarımızı.tam donanımlı olsunlar istiyoruz.güzel ahlaklı olsunlr.vicdanli merhametli yardimsever güçlü karakterler olsunlar istiyoruz. En basitinden şu an escinsellik o kadar arttı ki..
Çocuklarımızı Allah korusun.

Ben de su anda örnek oluyorum.aslinda bebekken yanima koyar oyle namaz kılardım.aşina cok şükür.şu an için cok sorgulayıcı degil.kucuk oldugu icin.sizin kızlar büyüdüğü icin zorlayıci sorular baslamiş anladigim kadariyla Allah yardimciniz olsun valla

Çoook teşekkür ederim dilzarım Allah razı olsun en azından bazı şeyleri doğru yaptığımi bilmek beni mutlu etti senin de benim gibi düşunmen beni mutlu etti. Kardesim gecen gün aradı muhabbet ederken arkadasinin 2.5 ve 5 yas kızlarina butun namaz surelerini ezberlettigini namazi abdesti ogrettigini soyledi.o an ki bogazimda ki düğümü anlatamam.kafamda bisuuru soru oluştu.hata mi yaptim bekleyerek diye.telaşla ilahiyatci bir yengemiz var onu aradim.o da bana dinimizde ilim 4 yasa 4 ay kala baslar dedi.oncesinde güzel ornek ol dedi.ezbere calisma sadece dinlet dedi.sonra ddüşündüm akrabalarimizdan ne çocuklar yetisti.o kadar sıkı bir dini egitim verdiler o kadar asiri baski kurdular ki su an cocuklar yetişkin oldu ve hepsi bambaska bi alemde.hem üzülüyor hem ibret aliyorum.en önemlisi galiba güzel ahlak kazandırabilmek ve güzel örnek olabilmek.ne güzel demissin mutlulukla bağdastırilmali diye.evet iste benim de temel düşüncem bu. Bazi aileler cocuklara sinirlenerek öfkeyle dinimizdeki kuralları öğretileri oğretiyorlar.ama bu biraz birine şeker vermek icin hırpalamak gibi.o sekeri koy cebine gun gelir cebinden alır.Bazen masal gibi Peygamberlerimizden onun anlayabilecekleri hikaye gibi anlatıyorum.guzel ahlak örneği olarak.yaptigim cok da bisey yok.örnek olmaya çalışıyorum iste elimden geldigince.
Benim oglan simdi islem öncesi dönemde.sezgisel doneme gececegiz. Somut islemler donemi 7 yasla başlıyor ama evet haklısın çocuklar bence küçükken de somut düşünüyor ama çok sorgulamiyor kabul ediyor.hayal dünyaları daha güçlü.ama 7 yasla biseyleri sorgulama elle tutup gözle görmeye hesap kitap yapmaya başliyorlar.senin kızın sorusunu okuyunca benim de nutkum tutuldu.simdilik oyle bir soruyla karşilasmadım Allahtan nasıl bir cimcime o öyle masAllah benim oglum bir ara Allah kim? Babam mı dedem mi gibi sorular soruyordu.çunku tanidigi en güçlü kişiler onlardı hayir baban ve deden Allah degil dedim.tamam dedi.bir daha sormadi.

Ay evet ya cok moral bozucu.. dotkorum tayt gibi giyilen al demisti. E bebekten tayt gibi olanlara baktim ama bedeni neye göre seçecegimi anlamadim

Ben yamuna aldım ama hiç kullanamadım salak gibi karşı komşumun lafını dinledim sitede yazanı alma ben onu aldım büyük gelmeye başladı bir süre sonra dedi ben de small aldım yeni doğum yapmış halin zayıf olmasına rağmen çoook zor kapattım kopçalarını şimdi denemedim bile herhalde giremem içine. O zaman emzirmek bebekle sürekli oturmak zor oluyor diye takmamıştım pek fazla şu anda zaten olmaz. Alacak olursanız küçük almayın zaten 3 seviyesi var daraltırsınız zayıfladıkça. Ben en büyüğüne çok zor takıyordum yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…