- 7 Kasım 2019
- 4.541
- 10.001
- 108
Hergün düzenli komposto ver canım 5-10 ml İnş biranöbe girer düzene.Kullaniyorum onu zaten canim
Ya yapıyorum kabak kayisi ceviz pekmez nr varsa verdim anlamadim 2 haftadir bu sekildeyiz. Insallah duzene girer.
Ben arada kullanmıyorum canım bel ölçüne göre alınıyordu benim aldığım siteden daha sık takacağım artık uzun zamandır takmayıp belim için taktım geçen kolay takıldı bi mutlu oldum demekki küçülmüş göbekKızlar korse kullannan var mı? Hangi beden kullaniyorsunuz? Ben 70 kilo 173 boydayım.bana hangi beden olur sizce?
Hic kullanmadim cok aptallik ettim.toplar.sandim toplamadi karnim.ikinci dogumla sanki hala bos cuval gibi cok sinir bozucu
Canım.sitenin adi neydi? Ben e bebekten baktım ama sizlere de danışayım dedimBen arada kullanmıyorum canım bel ölçüne göre alınıyordu benim aldığım siteden daha sık takacağım artık uzun zamandır takmayıp belim için taktım geçen kolay takıldı bi mutlu oldum demekki küçülmüş göbek
Ben yamuna aldım canım inan o zaman onu çok duydum memnunum ama çok güzel topluyorCanım.sitenin adi neydi? Ben e bebekten baktım ama sizlere de danışayım dedim
Korsesi güzel e bebegin de ovliymis markası
canimmm, biraz beklettim özür dilerim. uzun yazmak için. insallah bidirik izin verir de beceririmD dilzar
Canim dilzarım sana bi konuda danisacağim.ben benim oglana ufaktan dinimizi öğretmek istiyorum ama bıktırmadan.yani cocugu yuruyen ilmihal yapmak gibi bir niyetim yok.öyle cocuklar gördüm.yillar sonra bambaska yollara gittiler.biktırmadan neler yapabilirim?bana biraz bilgi verebilir misin? Ya da faydalanabilecegim bir site var mi bildigin? Senin alanin büyük cocuklar aslinda biliyorumama bir yandan da annesin.Neler yapilir 3.5 yasla
Ben yaptıklarımı yazayim da eksigini fazlasini sen söyle.
Bizi Allahimizin yarattığını, gordugumuz her guzelligi Allahin yarattigini tefekkur ederek Rabbimize hamd etmeyi gosteriyorum.her baktigi yerde Allahi anabilecegi bir sebep buluyoruz.ama tabi bunu gunde birkac defa yapiyoruz.yani.mantik otursun diye.mesela yıldırımın yagmurun oluşumunu konuşup sonra Allah nasıl da yaratmış diye konuyu kapatıyoruz.
Asla cehennemle vs korkutmuyorum.cenneti de anlatmadim zaten.sadece Allahin bizi sevdigini bizim de Rabbimizi sevmemizi sevgimizi iyi bir insan olarak namaz kilarak gösterebilecegimizi soyluyorum.bir ara namazima takmisti.namaz kilma anne diye onume yatiyordu.bunu o zaman soylemistim. Bir de gecen gün islamin 5 sartindan bahsettim.ezberlesin diye degil de tanisin diye.bi de subhanekeyi dinliyoruz youtube dan.mahrecli okunus otursun biraz kafasina diye.ezberlemedi daha
Besmele la ilahe illah ve elhamdulillah biliyor ama besmelesiz baslarsa ben bismillah deyip basliyorum.yani baski kurmuyorum.ornek oluyorum. Ay ben bu konuda biraz endise duyuyorum ya..baskılamadan sevdirerek Rabbini bilsin istiyorum. iilerye donuk bir hatam olursa diye de kalbim carpinti yapiyor ..su an bile kut kut..
Günaydın cblnm folyosunu yutmamış Allahtan:)BKGK bisey olmaz canım.benim.kiz da bu aksam masadan catali kapmış.nasil da görmedim.iyi ki bisi olmadi.bir anlık dalgınlik..Allah korusun..
Bu arada abisi sayesinde kac defa kagit yuttu hic belli degilkaka da hic gormedim de.ama sen folyoli diyorsun..parlar senin ki görürsün
Benim kız da 4 buçuk yaşında şimdilik ben de Allah bizi yarattı bizi çok seviyo biz de onu çok sevdiğimiz için namaz kılıyoruz dua ediyoruz vs diyorum başka mevzulara girmeye kalksam kafasının karisacagi belli çok soru soruyo zaten bı kere Allah bize gelsin demişticanimmm, biraz beklettim özür dilerim. uzun yazmak için. insallah bidirik izin verir de beceririm
3.5 yas sen de bilirsin tam bir somut donem. soyut kavramları anlamak için coook erken. bu açıdan cennet cehennemden bahsetmeyerek cok iyi yapmışsın. soyut kavramları 11 yaşından sonra kavrayabiliyorlar. tabi bu yasa kadar Allah'tandır hic bahsetmemek de olmaz. Allah bizi yaratti, bizi cok seviyor diye sevgi bağlamında anlatmak yeterli olabilir. geri kalanında çocuk soruyorsa cevap vermek, cevap verirken de çok kısa net, asla gerildigimizi belli etmeden cevaplar vermek gerekli. (neden gerilmek dedim, çünkü ben kucuk kizimda biraz geriliyordum. büyük kizim da işler iyiydi, ipler bizim elimizdeydi. ama abla devreye girince küçükte isler karıştı. Allah'in şekli nasil? sekli yoksa yuvarlak mi diye duyunca kisa bir sok etkisi yaratan ama yasina göre oldukça uygun, yine de gülmeden o şoku yansıtmadan cevaplamak gereken bir dolu sorusu oldu ve oluyor)
dediğim gibi sormadikca Allah bizi hep goruyor o heryerde gibi söylemlerden şimdilik uzak durmakta fayda var. Aslında doğru olan bu şeyleri kavrayamiyorlar Allah bizi yarattı ve seviyor yeterli. ama soru varsa olabildiğince basit cevaplar vermek gerekli, karşımızdaki Suleymaniye cami imamı degil, bizi sınav etmiyor, bazen anne babalar iyice bu moda giriyor çünküen basitinden ben kizima yukarıdaki soru için evet Allahin bir şekli yoktur bizim gördüğümüz şeylere benzemez, o yuvarlak da değildir. şimdi bunları tam olarak anlayamayabilirsin, büyünce bunları tekrar konuşacağız diyordum.
kucuk yaşlardaki çocuklara dini günlük rutinler eşliğinde tanıtmak yeterli. bismillah elhamdülillah demek, uyurken dua etmek gibi ki bunlara bayılırlar. ben özel eğitim öğrencileri için araştırma yaparken didiyom TV diye bir site bulmuştum. anaokulu çocukları için güzel etkinlikler videolar da var. özellikle boyama yapıştırma etkinliklerini cok beğendim. videoları da var ama izlemeden izletmemek gerek.
bana göre en önemlisi duygu eğitimi. çocuk dinle ilgili durumlari mutlulukla huzurla ozdeslestirirse din deyince korkmaz. en basitinden anne ile yatarken sarılarak yapılan bir uyku duasi, ona huzur verir ve dua deyince aklına bu huzur gelecektir. beyin cok ilginç bir hatirayi hatirlarken o andaki kokuyla ilgili uyarılmış alan bile uyarıliyor. mesela beraber etkinlik yaparken mutlu olursa, ileride de bu sürede öğrendiği bir bilgiyi mutlulukla hatırlayacak.(bu konuda benim aci bir tecrübem var maalesef)
yardımcı olabildiysem ne mutlu, muhtemelen hep bildigin şeyler ama aklima geldikçe yazarım yine.
Ben Instagram'da Tuğba korse var kopcali ondan aldım ama o da neee nefes alinmiyo ki içinde emzirmek baya sıkıntı oluyo dimdik duruyon Aslı nerene aldin korseyi demeyin o lohusa psikolojisi insan o göbek öyle kalacak diye Yusuf Yusuf oluyoKızlar korse kullannan var mı? Hangi beden kullaniyorsunuz? Ben 70 kilo 173 boydayım.bana hangi beden olur sizce?
Hic kullanmadim cok aptallik ettim.toplar.sandim toplamadi karnim.ikinci dogumla sanki hala bos cuval gibi cok sinir bozucu
İl dışı izin gerek yoktu canım bu tatilde. Bizden isteyen olmadı yani yasak yok. Bilmem Kayseri yle Ankara mı ihtiyaç duymadı yasağa acaba.Geçmiş olsun bakalım aman yollar çok dolu kaçan kaçana kazasız belasız gitmişsin şükür senin içinde çocuklar içinde kardeşin içinde çok güzel olmuş bize il dışı için izin çıkmamıştı iyi sana izin vermişler ilden ile değişiyor demekki tadını çıkar şimdiden iyi yıllar
Aleyküm selamSelam kızlar
Hepimize birlikte geçireceğimiz hayırlı, sağlıklı bir yıl diliyorum ben de
Harala gürele güzel geçiyor bakalım Ankara da. Göktuğ da mutlu
Bizde kastamonuya gidecektik kayınvalidemlerin yanına eşimin müdürü sıkıntı yaptı sorumluluk alamam diye izin vermedi onun için sordum şimdide kara kara ara tatildede çukartmazlarsa diye onu düşünüyorİl dışı izin gerek yoktu canım bu tatilde. Bizden isteyen olmadı yani yasak yok. Bilmem Kayseri yle Ankara mı ihtiyaç duymadı yasağa acaba.
Canım henüz küçükler çok farklı sorular soruyorlar ve verdiğimiz cevaplar onları tatmin etmiyor çok dikkatli olmak lazım sadece örnek olmak ve yaptıklarımızın ne için olduğunu anlatmak lazım aslında işin özü yaşamak ve örnek olmak zamanı geldiğinde zaten onları aileden gördüğü için model alacak yadırgamayacaklar inş. Çok zor bir zamanda yetişiyor evlatlarımız doğru dürüst ve iyi insan olsunlar hak yemesinler vicdan sahibi olsunlar hiçbir canlıya zarar vermesinler iyilerle kesişsin yolları inşD dilzar
Canim dilzarım sana bi konuda danisacağim.ben benim oglana ufaktan dinimizi öğretmek istiyorum ama bıktırmadan.yani cocugu yuruyen ilmihal yapmak gibi bir niyetim yok.öyle cocuklar gördüm.yillar sonra bambaska yollara gittiler.biktırmadan neler yapabilirim?bana biraz bilgi verebilir misin? Ya da faydalanabilecegim bir site var mi bildigin? Senin alanin büyük cocuklar aslinda biliyorumama bir yandan da annesin.Neler yapilir 3.5 yasla
Ben yaptıklarımı yazayim da eksigini fazlasini sen söyle.
Bizi Allahimizin yarattığını, gordugumuz her guzelligi Allahin yarattigini tefekkur ederek Rabbimize hamd etmeyi gosteriyorum.her baktigi yerde Allahi anabilecegi bir sebep buluyoruz.ama tabi bunu gunde birkac defa yapiyoruz.yani.mantik otursun diye.mesela yıldırımın yagmurun oluşumunu konuşup sonra Allah nasıl da yaratmış diye konuyu kapatıyoruz.
Asla cehennemle vs korkutmuyorum.cenneti de anlatmadim zaten.sadece Allahin bizi sevdigini bizim de Rabbimizi sevmemizi sevgimizi iyi bir insan olarak namaz kilarak gösterebilecegimizi soyluyorum.bir ara namazima takmisti.namaz kilma anne diye onume yatiyordu.bunu o zaman soylemistim. Bir de gecen gün islamin 5 sartindan bahsettim.ezberlesin diye degil de tanisin diye.bi de subhanekeyi dinliyoruz youtube dan.mahrecli okunus otursun biraz kafasina diye.ezberlemedi daha
Besmele la ilahe illah ve elhamdulillah biliyor ama besmelesiz baslarsa ben bismillah deyip basliyorum.yani baski kurmuyorum.ornek oluyorum. Ay ben bu konuda biraz endise duyuyorum ya..baskılamadan sevdirerek Rabbini bilsin istiyorum. iilerye donuk bir hatam olursa diye de kalbim carpinti yapiyor ..su an bile kut kut..
Bişey olmaz canım inş sıkıntı yapma Bi anda oluveriyor bişeyler Allah korusun kuzularıYa kizlar karya ufak bir parca kagit yuttu birsey olmaz dimi ya off aksam
Hala geçmedi mi kabızlık nasıl peki huzursuz muKakadan cikar ins. Zaten kakada yapmiyor bu ara 3 gunun sonunda bugun ufak parca cikardi devaminida yapmadi.
Bende aynı yanılgıya düştüm ve şuan çok rahatsız edici bir göbeğim var şu saatten sonra işe yararmı ki ovli vardı e bebekte ama yamuda çok öneriliyor kullanan arkadaşlar faydasını gördünüz mü ne önerirsinizKızlar korse kullannan var mı? Hangi beden kullaniyorsunuz? Ben 70 kilo 173 boydayım.bana hangi beden olur sizce?
Ahh zeyayim zaman deyince icim ürperiyor benim..gelecek kaygısı tasımayi anne olunca ogreniyor insanCanım henüz küçükler çok farklı sorular soruyorlar ve verdiğimiz cevaplar onları tatmin etmiyor çok dikkatli olmak lazım sadece örnek olmak ve yaptıklarımızın ne için olduğunu anlatmak lazım aslında işin özü yaşamak ve örnek olmak zamanı geldiğinde zaten onları aileden gördüğü için model alacak yadırgamayacaklar inş. Çok zor bir zamanda yetişiyor evlatlarımız doğru dürüst ve iyi insan olsunlar hak yemesinler vicdan sahibi olsunlar hiçbir canlıya zarar vermesinler iyilerle kesişsin yolları inş
Çoook teşekkür ederim dilzarım Allah razı olsuncanimmm, biraz beklettim özür dilerim. uzun yazmak için. insallah bidirik izin verir de beceririm
3.5 yas sen de bilirsin tam bir somut donem. soyut kavramları anlamak için coook erken. bu açıdan cennet cehennemden bahsetmeyerek cok iyi yapmışsın. soyut kavramları 11 yaşından sonra kavrayabiliyorlar. tabi bu yasa kadar Allah'tandır hic bahsetmemek de olmaz. Allah bizi yaratti, bizi cok seviyor diye sevgi bağlamında anlatmak yeterli olabilir. geri kalanında çocuk soruyorsa cevap vermek, cevap verirken de çok kısa net, asla gerildigimizi belli etmeden cevaplar vermek gerekli. (neden gerilmek dedim, çünkü ben kucuk kizimda biraz geriliyordum. büyük kizim da işler iyiydi, ipler bizim elimizdeydi. ama abla devreye girince küçükte isler karıştı. Allah'in şekli nasil? sekli yoksa yuvarlak mi diye duyunca kisa bir sok etkisi yaratan ama yasina göre oldukça uygun, yine de gülmeden o şoku yansıtmadan cevaplamak gereken bir dolu sorusu oldu ve oluyor)
dediğim gibi sormadikca Allah bizi hep goruyor o heryerde gibi söylemlerden şimdilik uzak durmakta fayda var. Aslında doğru olan bu şeyleri kavrayamiyorlar Allah bizi yarattı ve seviyor yeterli. ama soru varsa olabildiğince basit cevaplar vermek gerekli, karşımızdaki Suleymaniye cami imamı degil, bizi sınav etmiyor, bazen anne babalar iyice bu moda giriyor çünküen basitinden ben kizima yukarıdaki soru için evet Allahin bir şekli yoktur bizim gördüğümüz şeylere benzemez, o yuvarlak da değildir. şimdi bunları tam olarak anlayamayabilirsin, büyünce bunları tekrar konuşacağız diyordum.
kucuk yaşlardaki çocuklara dini günlük rutinler eşliğinde tanıtmak yeterli. bismillah elhamdülillah demek, uyurken dua etmek gibi ki bunlara bayılırlar. ben özel eğitim öğrencileri için araştırma yaparken didiyom TV diye bir site bulmuştum. anaokulu çocukları için güzel etkinlikler videolar da var. özellikle boyama yapıştırma etkinliklerini cok beğendim. videoları da var ama izlemeden izletmemek gerek.
bana göre en önemlisi duygu eğitimi. çocuk dinle ilgili durumlari mutlulukla huzurla ozdeslestirirse din deyince korkmaz. en basitinden anne ile yatarken sarılarak yapılan bir uyku duasi, ona huzur verir ve dua deyince aklına bu huzur gelecektir. beyin cok ilginç bir hatirayi hatirlarken o andaki kokuyla ilgili uyarılmış alan bile uyarıliyor. mesela beraber etkinlik yaparken mutlu olursa, ileride de bu sürede öğrendiği bir bilgiyi mutlulukla hatırlayacak.(bu konuda benim aci bir tecrübem var maalesef)
yardımcı olabildiysem ne mutlu, muhtemelen hep bildigin şeyler ama aklima geldikçe yazarım yine.
Ay evet ya cok moral bozucu.. dotkorum tayt gibi giyilen al demisti. E bebekten tayt gibi olanlara baktim ama bedeni neye göre seçecegimi anlamadimBende aynı yanılgıya düştüm ve şuan çok rahatsız edici bir göbeğim var şu saatten sonra işe yararmı ki ovli vardı e bebekte ama yamuda çok öneriliyor kullanan arkadaşlar faydasını gördünüz mü ne önerirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?