2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Canım benim güzel yürekli Yeşimim..Allah yardımcın olsun canim.Allah teyzene acil sifalar versin
Amin şekerparem . Benden başka 2 erkek kardeşi abim de dahil 5 yeğeni daha var. Samsun dan arayıp alışveriş listesini telefonla alıp sanal marketten gönderiyordum. Allah’ın sabisi. Keşke artık hep kalsa da aklım kalmasa ama evim de evim diyor. Uzak değiliz 1,5 km aramız ama her an yanında olmak başka.

@
Kolay gelsin canım Allah şifa versin inşallah. Yaşlı insanlar evlerinden kolay kolay ayrılamıyor. Kendi biraz idare eder olmadı gider gelirsiniz bir süre.

Tahmin etmiştim mutlu olmaktan yana tercih kullanacağını hayırlısı bakalım zaman ne gösterecek .
Eşinin tutumu çok önemli yine. Gittiğinde tabiki gelecekti havalarına girerse, şımarır da bak nasıl da geldin vs derse hiç gitmemek hayırlı olur bence. Ama geldiğin için teşekkür ederim benim için çok önemliydi derse o zaman gitmelisin.
Bizim de evliliğimizin 6.yılıydı eşimin babası senin kayınvalidenin yaptığına benzer hareketlerde bulundu bana da sonrasında özür diledi falan ama nafile tabi. Neyse eşim haklı buldu senelerdir gidelim vs muhabbeti hiç yapmadı sonrasında ben yılda 10 gün gider gelirim çocuklar babanne dede görsün diye. Dedeleriyle aynı sofraya oturmam. Saygısızlık da etmem ama konuşmam. Bu eşime yetiyor teşekkür ediyor. Ben gitmesem göremezler torunlarını. Eşimle hep bir huzursuzluk halinde oluruz. Biz bir şekilde orta yol bulduk inşallah siz de çözüm bulursunuz canım

Olsun en azından yakınmış canım.Allah sifa versin insAllah..o da çekinir durmaz yanınızda.ne mutlu ki sizler varsınız

Saat 11 de uyandı.salla besle gaz çıkart alt temizle gene salla gaz al gene salla 9 aylık mi 9 günlük mü?
Makarna yedi azıcık bu aksam..hay Allahim ne dokundu ne dokundu barbunya yemisti gecen aksam birkac tane.o zaman bile bu kadar dokunmamişti ya
Neni söylüyorum ee sıkıldım ee dandini demekten..dedim.degisiklik olsun basladim camlibelden ciktim yayan diye.kız kafayi kaldırıp bana ne diyon sen ya diye baktı bi neyse devam ettim ki bi parantez acayım bogazim patladi ne zormuş ustune bi de kısık sesle neyse devami cok amlamsız bi ninni oldugu icin degistirdim.ee huu sen uykular ver Allah bol soğanlı börulceli ninni atem tutem ben seni ffalan.dedim gene klasigimize dönelim.dandini diye baslayinca kızim alkışa baslamasın mı ohh sonunda kaset başa sardı der gibi
Hahaha ay ne koptum
Bu gece yedikleri hep ağzında.uyuyamiyor.nerden verdim o makarnayı

Kızlar reflünün çocuklarda sinuzit astım bronsit faranjit larenjit aft bademcik iltihabı alerjik rinit balgam sümük yapabilecegini biliyor muydunuz? ben bugun öğrendim ve bebeklerde reflü muhtemelen oluyormus.sadece bazısi sessiz ilerliyormus. Reflu iyilesmezse bu bahsedilen hastaliklara cevirebildigini söylüyor.yonca tabak diye alerji profesorunun makalelerini okudum.forumda biri önermiş. Okul cagi hastaliklari hakkinda da güzel acıklamalari var. Kitabi da varmış.kısa zamanda almak istiyorum. Bu arada okudugunuz cocuk egitimi gelisimi bakimi ile ilgili kitaplar varsa faydali bulduklarinizi yazar misiniz.beni etiketlemeyi unutmayın.siparis vermek istiyorum.

Kendimi olacak o kaadr da ki oya basar gibi hissettim. Beni etiketlemeyin unutmayin anacım hadiii baaaay

Son düzenleme:
Hayırlı geceler kızlar.
Nasılsınız.
Inşallah iyisinizdir.
Kıymetlileriniz, bebekleriniz inşallah cok cok iyidir..
Ben annemdeyim 2 gündür eşimle biraz bozuştuk buraya geldim oglum evde tek bunalmasin diye burda da ben bunaliyorum.
Aile çok önemli çok büyük nimet aslinda insallah en hayirlisi, en güzeli nasip olsun hepimize.
Iyi diyeyim iyi olayim durumu yani.
Sağlık olsun da her sorum çözülür inşallah.

Oğlum ve kızım mutlu çocuklarla oynuyorlar.
Ben de erken uyudular neyseki simdi okuycamm inşallah.

Burda tam üstüne düşemiyorum ekgida işinin az biraz tadimlik yiyor.
Genekde emme ve su içiyor umarim ac kalmıyordur.

Tek dişimiz baya uzadi. Yanindaki de geliyor. Isirmayi oyun saniyor baya acitiyor kizim.

9 aylik olmamiza az kaldi. Aşı icin konusucam bu hafta.
Instagramda guncel anne de yaptirin demis, acaba kizamik salginimi hortladi tekrardan Allah korusun esirgesin evlatlarimizi.

Instagram da guzel oluyor doktor acisindan ama benim yok. Girilmiyor da uye olunmadan. Anmemden bakiyorum cok zaman alan bir şey cok bilgi var.

Sizce kardesler ayni anadan babadan nasil bambaska dunyakarin insani olabilir.
Uzuluorum anmem herkesi olduğu gibi kabul et Allah goruyor sen kazanirsin diyor. Kirildigim kadar kirmak istiyorum aslinda.

Ooo sekerparem sen de he tek kisilik dev kadrosun resmen.
Ne ninniler turkuler soylemisin bebise yavrum kendini dugunde sandı herhaldeki alkisa baslamis

Makarna yapmaz ya yapar mi.
Yagli miydi yagliysa belki ben cunku aksam yagli bi tatli yedim midem agzimda yaniyor cok.

Reflu evet neden olabiliyormuş onlari okumuştum ben de cok fena bir sey ya. Ay o hamilelikte neydi son zamanlar hele.rabbim.sifa versin

Burdayim hocaamm.
Yoklama kaçağı oldum 2 gündür.
Ne güzel demişti dimi ben de hakli olmayi seçtim ama yine de mutlu değilim.
Rabbim herkese farli bir imtihan veriyor işte.

Ben de ayni snein gibiyim.
Hic gitmek görüşmek istemiyorum.
Kaynanam kizimi 7 aylikken gördü ilk 1kere koydeydi. Ben hamileyken eltime ordan da köye geçmişti.
1 kere gördü yine eltime gitti torununa bakmaya.
Içim hiç ısınmıyor.
Daha neleri neleri var.
7 aylikken de görüşmezdim kizimi göstermezdim bana kalsa ama esimin annesi dedim.
Bu daha sismandi fotoda zayifmis.
Sacina bak sunun saci yok.
Kime benziyor ya bu.
Ayaklari ne kadar buyuk.
Boynu kısa size sallayin demedim mi.
Erkeğe benziyor bunun tipi.
Gözleri yesildi hani kahverngi gibi olmus
Bebegime bunlari diyen bana ne kuaurlar bulur siz düşünün.

Neyse hic icim istemiyor yariyiltatilinde kaynim ve torunuyka gelecekmiş ben hic gitmek istemiorum gormek de.
Bilmiyorum napicam.

Sen neye karar verdin, nasil dusuuyorshn
Bana da soylersin ben de kararsizim.
Tabi senin gitmen kalmali olacak.
Virus de var gitmeyelim desen olur mu.
Veya gidince gezersiniz ordu da cok yer var gezilcek diye.
Veya gidersin acikca kirildigin, kizdigin şeyleri anlatirsin bakalim ne diyecek.
Veya onlar gelsin.
Veya sen gidersin muhattap olmaz duymazdan gelirsin sinir bozucu laflarini veya duyar karsilik verirsin.
Veya eşinle anlaşsan huzurumuz kacmasin gitmeyelim illa bir gerginlik olur evde olalim desen..

Kendime de yaptim tabi bu veyalari bakalim. Hayirlisi olana karae veririz inşalllah.

Oy canim benimm.
Inşallah rahatlar karya kuzum simdi.
Aminn canim amimn inşallah.
Kaka en başta bekleyip suyu bagirsak emince katilasmistir baharcim. Birkacgun yapmayinca yani.
Artik duzelir insallah senn ferah tut icini.

Oyy yeşim Allah razi olsun senden.
Ne güzel, geniş kalbin var.
Rabbim sifa versin teyzene insallah.
Biraz da ikinci cocugunla geçim versin mi desem kii
Cocuklar buyuyunce dertleri de buyur derler ya ondann sen zaten guleryuzlu tatlidillisin ben olsam ben de beben olurdumm seninnnn
Rabbim kolaylik versin, yardimcin olsun inşallah kuzum.

Kalppare
D dilzar

Sağolun canlar.
Çok önemli güzel oldu bu paylaşımlar.
Ben de çok istiyorum rabbimi onlara layigiyla anlatabilmeyi ogretebilmeyi.
Innsallah evlatlarimiz hayirli durust insanlar olurlar.
Ayni sekilde tarihini türklüğünü falan da ogretebilirsem ne mutlu.
He sonra ingilizce fransizca da öğretebilsem.
Ama benim.oglan da hic o yonde ia yok.
O kicinin ustune oturup da ders calismaz cunku

Canım eşinle evden gidecek kadar ağır mı atıştınız Umut ne diyor..farkında mi?
Kardesler her zaman farklı oluyor.Hz Adem in (as) çocuklarından pay biç. Annen doğru söylüyor.kardeslerini degistiremezsin ama sana yapılmasından hoslanmadiğin ne varsa uyarabilirsin.
Kv meselesine gelince.. ya benim kv her geldiginde ay bu kizin kafasi sivri ay bu kiz kime benziyor..ayy parmaklar kopacak ayni annesi.hıh annesine benziyor annesine.. bu niye boyle surasi niye boyle deyip tonla kusur bulup sonra da bana benzetti.kizim kaynanalarin cogu bunu yapiyor takma kafana.simdi gittiginizde Güneş de gordugu tum guzel huylari ya kendine ya ogluna ya kendi tarafindan birilerine benzetecek takilma.bunlar kucuk seyler.aamaaan de gec..he ama lohusa psikolojisindeyken alinmistim ben de.ama simdi lohusalik bitti.hassas olma sen zarar görürsün.ben de cok alindim o zaman.uzulup durdum.kizima cirkin bile dedi ama saka yollu degil.bayagi cirkin bu kiz ayy beyaz tenli mi olacak nedir bla bla bla..sonra kizimin yuzu babaya dondu teni esmerledi huyu cadilasti..ayy cadiligi ayni ben yuzu gozu babaya benziyor.ayy yavruuuum.oldu
Bu arada cirkin derken ileride guzellesecegini de vurguladi hakkini yemeyim
Reflünün ses tellerine zarar verdigini biliyordum ama astım nedeni olması beni korkuttu. Bizim kızda da oglanda da var.normalde makarna gaz yapmaz ama Elif'te hala sindirim problemi var.Hic sorma repertuar geniş
Ohooo sen işi iyice büyüttün..onlari da öğrenir zamanla

Amin inşallah . Bakılana da zor rahat edemiyordur , senin de aklın kalıyor . Ah ne zor . Allah teyzene de sağlık sıhhat versin inşallah bir an önce .
Sen peki hangi tercihi kullanacaksın.
Eşimin tutumuna bağlı olarak karar vereceğim
İşte sıkıntı da burda bence zaten . Eşim sadece bu konu için değil , evliliğim boyunca ne sıkıntı yaşadımsa hepsinde haklıdır , özür dilemeyi hiç bilmez. Yine haklı olduğunu düşünüyor . Ben saygısızlık etmişim . Oysa ki sadece olanları dile getirdim .özellikle dile getirirken kelimelerimi seçerek konuştum. Susacakmışım ben 6 yıldır yaptığım gibi .Kadın üstüme atladı döverim diye , ötesi Var mı. Üstüne bana hakaret etti. En son çıkarken ben de bir şey söyledim o raddeye gelince tek pişmanlığm o . Ki daha lohusa sayılırdım ben O zamanlar . Sena 2 aylıktı . Zoruma giden eşimin tavrı zaten . Ben gitsem sesimi çıkarmasam , o mutlu olur . Ama ben mutsuz olurum . Kayınbaba ile sıkıntı yaşasam senin yaptığın gibi olur belki ama kv olunca nasıl konuşmayacaksın . Yiyorsun, içiyorsun , oturup kalkıyorsun birlikte akşama kadar . Düşmanım olsa yeyip içip çekilemem , işine gücüne yardım ediyorsun . Hani illa ki konuşuyorsun . Ki ben zaten yüz yüze gelince tavır bile koyamam kendimi biliyorum . Her neyse işte eşim dese ki sen haklısın ama böyle böyle dese daha bu kadar uzatmazdım umrumda bile olmazdı . Hayırlısı bakalım ne yapacağım bilmiyorum . Sıkıntı bastı yine

Kızlar herşeyi okuyamadım ama bunu görünce acil yazmak istedim belki bilmiyorsundur BKGK uçukla sakın karyayı öpme bebeklerde çok tehlikeli bir virüs.
Aaa uçuk mu ben orayı kaçırmışım .ne oluyormuş ki benim de kaç zamandır ağzımın yarası eksik olmuyor . Muhtemelen B12 eksikliği diye tahmin ediyorum

Bu söylediklerinin hiç biri olamaz ki veya veya bile diyemiyorum . Ordu’da değil de Ankara’dalar. Gidip açıkça konuşmam ben daha artık . En son gittiğimde yaptığım şey buydu zaten . Açıkça kırıldığım şeyleri söyledim . Ancak konuşabilmek , derdini anlatabilmek için karşında anlayabilecek insanlar olmalı . Çok ciddi anlamda mümkün değil anlayamazlar , çok cahiller . Kendi doğruları var hep . Mesela ben kuşlar ötüyor desem , kv hayır ben haklıyım der . Heeeelbettee, mecbursun , zorundasın der . Ama ben bak ne güzel dışarı da güneşli desem , Haklıyım ben haklıyım der . Bilmem anlatabildim mi . Belki abarttığımı düşünebilirsiniz, kayınvalidem diye söylediğimi düşünebilirsiniz ama ciddi anlamda akıl olarak sağlıklı bir insan olmadığını düşünüyorum ben onun . Kara çalmak gibi düşünmeyin sakın . Aşağıda sigara içen insandan rahatsız olup kafasına su döken , karşısında ev taşıyan taşımacılardan rahatsız olup balkonda adamlara bağırıp çağıran , küçükken evladına sinirlenip bıçak fırlatan (ki bacağına da denk gelmiş ) bir insandan bahsediyorum . Eşim dahil çocukları çok fena korkuyorlar kv den . Her neyse beni ilgilendiren kısmı eşim . İnansam ki bana hak veriyor hiç umrumda olmaz . Benim aileme kalsa boşver kızım git , boşver kızım sus . Amaaaan bilemiyorum işte bakalım hayırlısı

Evet canim damagada baktim cok sukur burada okumustum daha once sagol
Oy canim benimm.
Inşallah rahatlar karya kuzum simdi.
Aminn canim amimn inşallah.
Kaka en başta bekleyip suyu bagirsak emince katilasmistir baharcim. Birkacgun yapmayinca yani.
Artik duzelir insallah senn ferah tut icini.
Insallah canim.sagol

Kızlar herşeyi okuyamadım ama bunu görünce acil yazmak istedim belki bilmiyorsundur BKGK uçukla sakın karyayı öpme bebeklerde çok tehlikeli bir virüs.
Canim evet biliyorum Karyayi uyuttuktan sonra cıktı stresten sanirim ama dikkat edicem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…