Yaşadıklarını az çok hatırlıyorum tabi ki normal şartlarda mutlu olmayı seçerim ama hem haklısın hem mutsuz olacaksın mutlu olacağın bir ortam olsa haklılığının peşine düşme derim ama karşındaki insanın karakteri anlattıklarına göre bu davranışını hakedecek türden değil. Oldu Bi tatsızlık gel uzatmayalım dese yada öyle diyeceğini bilsen gidersin ama gel gör ki gideceksin ve onca yaşanana rağmen bak geldi olacak ve yine psikolojik baskıya devam edecekler en önemlisi de eşinin tavrı açıkça söyle huzursuz bir ortamda senanın etkilenmesini istemiyorum ama ara davet et onlar geleceklerse buyursun gelsinler de bence uzun yazdım kusura bakma ama senin çok hassas olduğunu biliyorum kırılacak ve mutsuz olacaksın sena da 2 aylık değil artık herşeyin farkına varırKırgınlık var . Evet maalesef ailelerle ilgili durumlar soğukluk getiriyor.nzh99 söylemişti sanırım mutlu olmak mı haklı olmak mı diye . Şu sıralar bunu düşünmekteyim hayırlısı bakalım . Bu arada herkes kabuğuna çekildi sanırım nerelerdesiniz yahu sesiniz çıkmıyor nzh99
@bhrumtdru S Sonsuzsukurler
Tam detay bilmiyorum da küçük çocuklar uçuk virüsünü kaldıramıyor çok ağır hastalık geçiriyorlar diye biliyorum. Ağız yaraları aynı olmayabilir ben uçuk için biliyorum. Herpes virüsüydü sanırım.Aaa uçuk mu ben orayı kaçırmışım .ne oluyormuş kibenim de kaç zamandır ağzımın yarası eksik olmuyor . Muhtemelen B12 eksikliği diye tahmin ediyorum
Benim kızım ek gidyaa geçmeden kakasını tutmaya başladı 5 aylıktı 14 gün yapmadı sonra lavma yaptirdik ek gıdadan sonra 4-5 günde yapmaya başladı zorlanarak yapıyor ama tam kabizda diyemem ne verdiysem etki etmedi kayısı zeytinyağı pirasa pancar biraz yer elmasi fayda etti gibi birde 2 gün avakodo verip 2-3 gün vermiyorum o biraz iyi geldi.Kizlar benim kizla bugun cok ugrastik sabah sadece yumurta zeytin peynir tadimlik verdim esimle tartistik kendini cok zorladi popodan yag kiydum siringayla esim o sira panik yapti kiz durmuyor du beceremedim de sonra maama verirken kakasini yapamadiben mamasina yag koymustum esimde kizdi icireceksin yagi diye her neyse bir sicak dus flan yaptim masaj flan bir sonraki mamadan once armut yedirdim oda zeytinyagi icirdi 1 bucuk cay kasigi sonra aksam baya ikindi zorladi yapti ilk basta kati geldi sonra su gibi yapti su birkac gun cok dikkat etmm lazim. Herseyden veriyordum agzina tam yutmaya yemeye alisti bulgur kiyma ekmek vs.. boyle oldu stresten dudagim ucukladi. Cocuklarimiz saglikli olsunlar hic bir sıkıntıları olmasin ins
Opuyorum sizleri
canim geçmiş olsun. kime gittiniz? kısmı felç mi yeni mi oldu tam olarak durumunu anlatabilir misin yardımcı olalım teyzene. hastanelerde durum sıkıntılı bu ara diyim. istersen eve özel fzt gelsin. şu anda geri dönüş kazanmak daha kolay olur zamana bırakmayın ertelemeyin canimUmudum- ”mutlu olmak, haklı olmaktan herzaman daha iyidir” derim. Okuyamadım yoğunluktan. Teyzem var, Hiç evlenmedi , büyük bir çocuk gibidir. Çocukluğumdan beri annemle ilgilenirdik, annemden sonra da herşeyiyle ben ilgileniyordum. Alışveriş vs. Sağ eline felç indi. Zorla doktora götürdüm bu salgında. 3 aldır çocuğumu doktor kontrolüne götürememişler. Sonra da aldık evimize getirdik. Evde bebekler iki oldu. Çok yoruluyorum hiç işim bitmiyor. Allahım şifa versin. Hepimize musmutlu sağlıklı huzurlu, bir yıl diliyorum. Rabbim eksiltmesin arttırsın. Eşimizle çocuklarımızla huzurla...sizleri özledim vallahi. Umarım hepiniz iyisinizdir.
Gerçekten bu dengeyi ayarlamak çok zor. Eşin üzülmesin diye alttan alıp sineye çeksen, sonra ne kadar iyi olursa olsun eşin dahil herkes her yapılanı sindirmeni bekliyor. Yok kendini önemseyip karşı tarafın suçunu dile getirsen bu sefer anlayışsız oluyorsun. Kırk yaşına yaklaştım anca dengeyi çözebildim. Gençlere Allah kolaylık versin. Rahmetli anneannem hep " gençlik bilse, yaşlılık yapabilse " derdi. Ne zaman eskiden yaptığım bir şeyin şimdi yanlış olduğunu düşünsem bu sözü hatırlarım.Küslük yok anladığım kadarıyla.inan sana ne git diyebilirz ne de gitme diyebiliriz. Gittiginde nasıl olur neler konuşulur.en iyi sen tahmin edersin.ama eş tarafıyla küslük esler arası soğukluk getiriyor maalesef..iki taraf da aileler de dahil olmak üzere yıpranıyor.ben de bazı seyler yasadım.sineye cekip idare etmekten başka care bulamadım.ama cok canımı yakan seyleri yeri geldi söyledim.ben cok üzüldüm dedim. Kırmadan dökmeden kırıldığın konulari soylemek de önemli galiba biraz ama iste doğru zamanlama lazım..ama suna eminim seni yalnız bırakmalarına senden çok eşin üzülmüştür..buna adım gibi eminim..
Sagol canim. Bakalim dikkat ediyorum.BKGK diğer şeyleri deokudum da ancak cevap verebiliyorum. Bence de eşin haklı zeytinyağını direkt içir mamadan geçmiyor maalesef. Bi de poposuna zeytinyağı yapmaktansa fitil yapsan. Hatta fitil tükenmişti piyasada tekrar üretime girmiş haberiniz olsun almayan elinde olmayan varsa alsın biz çok sıkıntı yaşadığımız için takip ediyorduk.
Bol sıvı içir bol sebze meyve yedir bisküvi irmik vs uzak dur bir süre bir de her yemeğine tatlı da olsa zeytinyğı kat. Kayısı haşla suyunu için kendisini yedir.
Ya ben biraz abarttim sanirim ek gida isini biraz dikkat etmem lazim. Benim kiz durmuyorki oyle kac gun denedim dahada korktu zaten kakada sert gelinceBenim kızım ek gidyaa geçmeden kakasını tutmaya başladı 5 aylıktı 14 gün yapmadı sonra lavma yaptirdik ek gıdadan sonra 4-5 günde yapmaya başladı zorlanarak yapıyor ama tam kabizda diyemem ne verdiysem etki etmedi kayısı zeytinyağı pirasa pancar biraz yer elmasi fayda etti gibi birde 2 gün avakodo verip 2-3 gün vermiyorum o biraz iyi geldi.
Son 10 gündür hersabah ve öğleden sonra bezini acip tuvalete tutuyorum ıkınma poziyonunda olsun diye 2-3 güne genelde öğleden sonra yapıyor. Son bir kacgundur de sabah yine tutuyorum ama öğleden sonra kendi ikinmaya başladı hemen koşuyorum yapıyor çok şükür
Benim kızın anladığım bağırsak tembelligi var yavaş yavaş yapması gerektiğini öğreniyor
Belki işine yarar bu yöntem
Canım eşinle evden gidecek kadar ağır mı atıştınızUmut ne diyor..farkında mi?
Kardesler her zaman farklı oluyor.Hz Adem in (as) çocuklarından pay biç. Annen doğru söylüyor.kardeslerini degistiremezsin ama sana yapılmasından hoslanmadiğin ne varsa uyarabilirsin.
Kv meselesine gelince.. ya benim kv her geldiginde ay bu kizin kafasi sivri ay bu kiz kime benziyor..ayy parmaklar kopacak ayni annesi.hıh annesine benziyor annesine.. bu niye boyle surasi niye boyle deyip tonla kusur bulup sonra da bana benzetti.kizim kaynanalarin cogu bunu yapiyor takma kafana.simdi gittiginizde Güneş de gordugu tum guzel huylari ya kendine ya ogluna ya kendi tarafindan birilerine benzetecektakilma.bunlar kucuk seyler.aamaaan de gec..he ama lohusa psikolojisindeyken alinmistim ben de.ama simdi lohusalik bitti.hassas olma sen zarar görürsün.ben de cok alindim o zaman.uzulup durdum.kizima cirkin bile dedi ama saka yollu degil.bayagi cirkin bu kiz ayy beyaz tenli mi olacak nedir bla bla bla..sonra kizimin yuzu babaya dondu teni esmerledi huyu cadilasti..ayy cadiligi ayni ben yuzu gozu babaya benziyor.ayy yavruuuum.oldu
Bu arada cirkin derken ileride guzellesecegini de vurguladi hakkini yemeyim
Reflünün ses tellerine zarar verdigini biliyordum ama astım nedeni olması beni korkuttu. Bizim kızda da oglanda da var.normalde makarna gaz yapmaz ama Elif'te hala sindirim problemi var.Hic sorma repertuar geniş
Ohooo sen işi iyice büyüttün..onlari da öğrenirzamanla
Kuzum nu durumda sen arada eşin var diye, esinin hatrina onkara gitmeyi düşünüyorsun ama eşine yine de yaranamam diyorsun.Bu söylediklerinin hiç biri olamaz kiveya veya bile diyemiyorum . Ordu’da değil de Ankara’dalar. Gidip açıkça konuşmam ben daha artık . En son gittiğimde yaptığım şey buydu zaten . Açıkça kırıldığım şeyleri söyledim . Ancak konuşabilmek , derdini anlatabilmek için karşında anlayabilecek insanlar olmalı . Çok ciddi anlamda mümkün değil anlayamazlar , çok cahiller . Kendi doğruları var hep . Mesela ben kuşlar ötüyor desem , kv hayır ben haklıyım der . Heeeelbettee, mecbursun , zorundasın der . Ama ben bak ne güzel dışarı da güneşli desem , Haklıyım ben haklıyım der . Bilmem anlatabildim mi . Belki abarttığımı düşünebilirsiniz, kayınvalidem diye söylediğimi düşünebilirsiniz ama ciddi anlamda akıl olarak sağlıklı bir insan olmadığını düşünüyorum ben onun . Kara çalmak gibi düşünmeyin sakın . Aşağıda sigara içen insandan rahatsız olup kafasına su döken , karşısında ev taşıyan taşımacılardan rahatsız olup balkonda adamlara bağırıp çağıran , küçükken evladına sinirlenip bıçak fırlatan (ki bacağına da denk gelmiş ) bir insandan bahsediyorum . Eşim dahil çocukları çok fena korkuyorlar kv den . Her neyse beni ilgilendiren kısmı eşim . İnansam ki bana hak veriyor hiç umrumda olmaz . Benim aileme kalsa boşver kızım git , boşver kızım sus . Amaaaan bilemiyorum işte bakalım hayırlısı
Evet ne kadar güzel bir sözGerçekten bu dengeyi ayarlamak çok zor. Eşin üzülmesin diye alttan alıp sineye çeksen, sonra ne kadar iyi olursa olsun eşin dahil herkes her yapılanı sindirmeni bekliyor. Yok kendini önemseyip karşı tarafın suçunu dile getirsen bu sefer anlayışsız oluyorsun. Kırk yaşına yaklaştım anca dengeyi çözebildim. Gençlere Allah kolaylık versin. Rahmetli anneannem hep " gençlik bilse, yaşlılık yapabilse " derdi. Ne zaman eskiden yaptığım bir şeyin şimdi yanlış olduğunu düşünsem bu sözü hatırlarım.
Evett canim ne kadar hareket o kadar pirtlama rahatlama.Sagol canim. Bakalim dikkat ediyorum.
Ya ben biraz abarttim sanirim ek gida isini biraz dikkat etmem lazim. Benim kiz durmuyorki oyle kac gun denedim dahada korktu zaten kakada sert gelinceinsallah seninkide duzelir. Cocuktan cocuga degisiyor iste bir yuruyup koşmaya baslasalar bagirsaklarda daha cok çalışır :)
Gecinmek istiyorsan dilini tutacaksin al sana nasiihat sekerparemEvet ne kadar güzel bir sözistemesek de yasanıyor tatsızlıklar.sonucta iki ayrı kültur bir araya geliyor.ayni memleket hatta aynı köy bile olsa kültür değişebiliyor.mesela biz eşimle aynı cografi bolgedeniz ama aileler bambaska
Kurdugun denge hakkında.bize de biraz ipucları verir misin?
Senin bölümün de çok güzel aslındaDoğru diyorsun sekerparem.
Takmıyorum pek ama gidesim de gelmiyor yanina.
Aynilarini benimki de yapti inan bak.
Umuy da iyi simdi kzuenlerle oyunda.
Bakalim gulim hayirlisi olsun hepimiz icin.
Sagol canim beim takmayacam yanlisim benim de var olumlu dunya takip dert rtmeye degmez de nefis iste ofke bazen...
Neyse.bosver.
Elif iyi mi nasil sindi.
Tabi onun sindirimi hassasti ya zaten dogru diyorsun dokunabilir.
Annemdeyim de eve gecicem artik ben de.
Sen napiyorsunn
Ben de aciktan okuordum cocuk gelisimo acti ya auzef bir dahaki donem tekrar basliycam sanirim bakalim
Kafam dagiliyordu en azindan piagetler freudlar.
Ama karşılıklıGecinmek istiyorsan dilini tutacaksin al sana nasiihat sekerparem
Yok yeeeaa
Vaaay araya tuvalet egitimini kaynatmissin nuriyeBenim kızım ek gidyaa geçmeden kakasını tutmaya başladı 5 aylıktı 14 gün yapmadı sonra lavma yaptirdik ek gıdadan sonra 4-5 günde yapmaya başladı zorlanarak yapıyor ama tam kabizda diyemem ne verdiysem etki etmedi kayısı zeytinyağı pirasa pancar biraz yer elmasi fayda etti gibi birde 2 gün avakodo verip 2-3 gün vermiyorum o biraz iyi geldi.
Son 10 gündür hersabah ve öğleden sonra bezini acip tuvalete tutuyorum ıkınma poziyonunda olsun diye 2-3 güne genelde öğleden sonra yapıyor. Son bir kacgundur de sabah yine tutuyorum ama öğleden sonra kendi ikinmaya başladı hemen koşuyorum yapıyor çok şükür
Benim kızın anladığım bağırsak tembelligi var yavaş yavaş yapması gerektiğini öğreniyor
Belki işine yarar bu yöntem
Sağol sekerparem inşallah.Senin bölümün de çok güzel aslındainsAllah hakkinda hayırlı olan mesleği tez zaman da yaparsın canım. Eşinle aran da düzelir insAllah
Aminnn inşallah canim benimmmAma karşılıklı
Herkes bir yandan imtihan oluyor isteAllah evladimizla eşimizle imtihan etmesin canım gerisi dısarda kalıyor çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?