- 7 Kasım 2019
- 4.541
- 10.001
- 108
Bugun... Anneciğim bizi bırakıp gideli 7 yıl oldu.. Güzel kadınım ela gözlüm adı gibi nurlar içinde yatiyodur inşallahBen bugünlerde öncesinde sonrasinda bir hafta kadar hep o anları yaşıyormuş gibi oluyorum kizlar o yüzden pek giremedim yazamadım da.. Okuyabilirseniz bı Fatiha
Canim. Allah rahmetiyle muamele etsin Annecigine. okurum tabi kiBugun... Anneciğim bizi bırakıp gideli 7 yıl oldu.. Güzel kadınım ela gözlüm adı gibi nurlar içinde yatiyodur inşallahBen bugünlerde öncesinde sonrasinda bir hafta kadar hep o anları yaşıyormuş gibi oluyorum kizlar o yüzden pek giremedim yazamadım da.. Okuyabilirseniz bı Fatiha
Okudum canım Allah rahmet eylesin..Bugun... Anneciğim bizi bırakıp gideli 7 yıl oldu.. Güzel kadınım ela gözlüm adı gibi nurlar içinde yatiyodur inşallahBen bugünlerde öncesinde sonrasinda bir hafta kadar hep o anları yaşıyormuş gibi oluyorum kizlar o yüzden pek giremedim yazamadım da.. Okuyabilirseniz bı Fatiha
O dediğin paslanma bütün yiyeceklerde oluyor ama bazılarında daha az oluyor hatta yaşlanma denen şey de bu aslında. Bir ara alkali beslenmeye çok takmıştım Ayşegül Çoruhlu num bütün kitaplarını okuyup instagramdan takip ediyordum herşeyi hatmetmiştim ama öyle beslenmek o kadar zor ki. İnek sütü ürünleri ve glutenli hiç bişey yenmeyecek et tavuk vs yanında bir sürü çiğ sebze yenecek vs. dediğin gibi paketli ve işlenmiş ürünler sıfır. Ama tabi hayat kalitesi ve enerji inanılmaz artıyor.Çok şükür düzelmenize sevindim canımbiz de süt harici hersey ufak ufak veriyoruz.ben de maalesef rahat değilim ..ister istemez psikolojik olarak normal davranamiyoruz.her halukarda alerji ihtimali kafamizin icinde kocaman bir soru işareti. bir yazı okudum şöyle diyordu.besin alerjisi olan çocuklara dikkat edin.ileride toz alerjisi astıma yatkınlık oluyormuş.bunlar icin onlem almak gerekli.vucutta toksin degeri artacak gıdalardan uzak tutmaliymişiz.ve bol su icirmeli tabi buyudukce.simdi kucukler cok icemiyorlar.
Toksin icin sunu diyordu, nasil bir ates yandiginda geriye kulü kalır, vucut bir gidayi tuketince geriye toksini kaliyormus.paketli gida daha cok kul demekmis.ve bu da vucuda pas etkisi yapar diyordu.bu pası çözmek icin bol su oneriliyor ve tabi dogru beslenme.yani biz çocuklarımızı büyütürken biraz fazla hesap kiitapla büyütmek zorundayızolsun onlar saglıklı olsunlar da
Kesinlikle anlıyorlar. İpek de her eline peçete alışında elinden alıyorum yoksa yiyor. Bugün peçeteyi eline geçirmiş baktım ağzına almıyor seyrediyorum. Gözümün içine baka baka cırt cırt yırtıyor sonra da ağzına götürüyor ama alelacele öyle böyle değil farkında elinden alacağımın. Ay çok fenalar bunlar yaAllah yardım etsin ya kuzum. Benim oğlan da cızır cızır sürekli ya uykusunu da alıyor karnı da tok ama gündüz genelde vız vızzzz ediyor bağırıyor çığlık atıyor hiçbişey le oyalanmıyor. Akşam hepimiz oturuyoruz ya o zaman biraz daha dingin gibi koltuklara tutup kalkma oturma alıştırması yapıyor kendi kendine. Biz de huyu böyle diye kabullendik artık zaten 9.ayda artık huyları iyice belirginleşirmiş. Bugün bir çikolata kutusu geçirmiş eline ver onu Göktuğ hayır dedim ıhhhhhh ıhhhhhh diyor kutuya sarılıyor kendini sıkıyor vermeyecem karışma diyor resmen. İyi tamam dursun ama ağzına almak yok dedim. Gizli gizli alıyor koparınca aldım elinden de ağzından da sıpa ya herşeyi acayip anlıyorlar.
Ben tots and more sayfasından aldım canım sertifikalı, dişten sonra aldım faydayı pek anlamadım ama salyası hala çok ona etkisi olmadıKehribar kolye alacağım. Var mi güvenilir aldığınız bir yer. Faydası olur belki diş ağrısına iştahsızlığına. Deneyim diyorum en azından
Saol kuzum amin inşallah. Ata cığın hiç yükü yokmuş vallahi. Allah yar ve yardımcımız olsun.Oyy yeşim Allah razi olsun senden.
Ne güzel, geniş kalbin var.
Rabbim sifa versin teyzene insallah.
Biraz da ikinci cocugunla geçim versin mi desem kii
Cocuklar buyuyunce dertleri de buyur derler ya ondannsen zaten guleryuzlu tatlidillisin ben olsam ben de beben olurdumm seninnnn
Rabbim kolaylik versin, yardimcin olsun inşallah kuzum.
Saol helincim. Pazar günü olmuş . Çamaşır toplarken birden sağ eli tutmamaya başlamış. Beni aramadı. Ben Pazartesi yemek götürdüm. Dedi rahatsızlandım. Baktım el hiç tutmuyor. İnat da. Doktora gidelim yok, bize gidelim yok. Geçer diyor. Çarşamba zor bela nörolojiye götürdüm. YENİŞEHİR HASTANESi. Tomografi ve ultrason bakıldı. DR onun yanında açıklama yapmadı onu arabaya indirsin sonra ilaç alma bahanesi ile dr a çıktım. Dedi bir sürü kitle görüldü tomografide. İlaçları kullansın haftaya renkli film çekeriz dedi. Patolojik bir durum mu diye sordum. Öyle olursa işin rengi değişir dedi. Sonuçları doktor arkadaşım var ona attım. Dedi damar tıkanıklığı. Kan pıhtılaşma yapmış felç gelmiş. İlaçla geçmez anjiyo yapılır belki stent takılır dedi. Kendisi rüzgar vurdu geçer diyor hala. Ata nın toplarından veriyorum aç kapa yaptırıyorum. Yarın evine gidecek durmuyor. Zaten şahtı şahbaz oldu. Perşembe gideceğiz . Bugün YENİŞEHİR hastanesinin bir doktoru koronodan vefat etmiş. Elim yüreğimde. Rabbim şifa versin.canim geçmiş olsun. kime gittiniz? kısmı felç mi yeni mi oldu tam olarak durumunu anlatabilir misin yardımcı olalım teyzene. hastanelerde durum sıkıntılı bu ara diyim. istersen eve özel fzt gelsin. şu anda geri dönüş kazanmak daha kolay olur zamana bırakmayın ertelemeyin canim
Bizde dün öyle oldu 12-13.00 uyudu sadece ve 23.00 zor uyuttumBugun 12 den 12:35 e kadar tek uyku yaptı . O saatten beri de uyanık . Nasıl dayanıyor bilmiyorum ki. Bir sıkıntısı var gibi ama anlayamıyorum ki
Ah ne güzel uyurdu o zamanlar . Ama o zamanlar bilinçli değilmişim . Çocuk iki uyku yapardı . Sabah kalktıktan sonra bir uyku , diğeri de öğlen 13:30 gibi uyurdu ki akşam 17 den önce uyanmazdı .halbuki 2 saat sonra uyandırmam gerekliydi. Gece hele uyandırmak ne mümkündü . Uyansaydı geceleri emmeye de devam ederdik belki sütüm de artardı . Biberonla bile beslenemiyordu . Ağzında biberon beklerdim . O uyurdu ama ben başında beklerdim onu besleyeceğim diye . Ne günlerdi valla. Hele verem aşısı sonrası uyanmamıştı da acile götürdük , tatmin olmadık aldık Kayseri’ye götürmüştük burdanBizde dün öyle oldu 12-13.00 uyudu sadece ve 23.00 zor uyuttum
Ahh bu Sena bebekken (hala bebek 1. Bebeklik evresi diyim) uyanmazdı şimdi de uyumuyor öyle mi
Evet ya hatırlıyorumAh ne güzel uyurdu o zamanlar . Ama o zamanlar bilinçli değilmişim . Çocuk iki uyku yapardı . Sabah kalktıktan sonra bir uyku , diğeri de öğlen 13:30 gibi uyurdu ki akşam 17 den önce uyanmazdı .halbuki 2 saat sonra uyandırmam gerekliydi. Gece hele uyandırmak ne mümkündü . Uyansaydı geceleri emmeye de devam ederdik belki sütüm de artardı . Biberonla bile beslenemiyordu . Ağzında biberon beklerdim . O uyurdu ama ben başında beklerdim onu besleyeceğim diye . Ne günlerdi valla. Hele verem aşısı sonrası uyanmamıştı da acile götürdük , tatmin olmadık aldık Kayseri’ye götürmüştük burdan
Allah rahmet eylesin. Ebediyete giden tüm geçmişlerimiz ve anneciğin nurda yatsın. Okudum . Mekanı cennet olsun.Bugun... Anneciğim bizi bırakıp gideli 7 yıl oldu.. Güzel kadınım ela gözlüm adı gibi nurlar içinde yatiyodur inşallahBen bugünlerde öncesinde sonrasinda bir hafta kadar hep o anları yaşıyormuş gibi oluyorum kizlar o yüzden pek giremedim yazamadım da.. Okuyabilirseniz bı Fatiha
Deme öyle canım hepimiz bunaldık . Eşin de bunalmıştır . Belki üstüne hasta da olunca daha da daralmıştır . Erkeklerin geneli öyle sanırım . Hastalanınca pek bir nazlanırlar. Allah can sağlığı versin de bu günler de geçsin gitsin inşallah . Ben geçen sene 29 ekimden beri evdeyim . Ben de çok daraldım gerçekten . Dışarı kafamı uzatmak lüks oldu benim için . Sena bile değişiklik istiyor . Komşum gelince deli oluyor beni de götür diye . Kapıyı anlar oldu artık . Maske ye koşullandı , maskeye seviniyor yavrularKızlar ya eşim bazen beni çıldırtıyor ben geçen nezle oldum Eşime de bulaştırmışım 2 günde iyileştim bugün eşim nezle görmeniz lazım ya resmen 2. Çoçuğum gibi neymiş ilgilenmemişim ben hasta olduğumda o öyle değilmiş dalga geçiyormuşum gülüyormuşum resmen tartıştık ya ne yapayım hasta msın dediğimde daha çok nazlanıyor ayyy valla bazen çok yoruyor her şey beni birde hep evde olmaktan kimseyle görüşmemekten çok bunaldım geçen bir arkadaşı çağıracaktım eşiyle beraber oturmaya yok corona varmış mutasyon geçirmiş bulunduğumuz şehirde de çıkmış falan yıldım valla kusmasım var bazen hayata
Evet ya bende maske takınca susuyor zilli haftada bir oda bende ya 2 yoldur ful evdeyim ohh komşularınız bar ne güzel benim kimse yok hep orta yaşın üstü insanlar birde her katta 2 daire çok iletişim kuramadım bir üst komşum var oda annemden büyük 1-2 gelmişliği var o da geçen senedenDeme öyle canım hepimiz bunaldık . Eşin de bunalmıştır . Belki üstüne hasta da olunca daha da daralmıştır . Erkeklerin geneli öyle sanırım . Hastalanınca pek bir nazlanırlar. Allah can sağlığı versin de bu günler de geçsin gitsin inşallah . Ben geçen sene 29 ekimden beri evdeyim . Ben de çok daraldım gerçekten . Dışarı kafamı uzatmak lüks oldu benim için . Sena bile değişiklik istiyor . Komşum gelince deli oluyor beni de götür diye . Kapıyı anlar oldu artık . Maske ye koşullandı , maskeye seviniyor yavrularDün komşu geldi , giderken onun kucağını istedi beni de götür diye . Gel diyorum pas vermiyor . Nasıl zoruma gitti , rüyama bile girdi
Ayy sorma miss nasil giristiysek eve karya uyudu 1 saat esim koltuk ortulerini kaldiriyor ben elimde camasir suyu bez mobilyalar yerler esim haliyi topluyor ben baska birsey yapiyorum yemegimide yaptik hallettik cok sukur ama biliyorlar bizim titiz oldugumuzu diyecektim cocuklarin ust bas degstirelim diye nasil gelistiyse cocuk tuttrdu amcama gidelim gidelim diye babasi zaten benden huy kapiyor en son küsmüştük baya gorusmedik karya nin doğumundan sonra merhaba merhaba yan bloktalar bizim neyse esimde tamam hadi cikalim deyince birsey diyemedim halida ortude yoktu kaldirdik halilari yikamaya gidecek yarin ama onlarda düşünmüyor cok sinir oldum o an esime de kizdim ods beni uyarsaydin diyor bosluguma geldi diyor bende uzatmadim napayim baktim söyleniyor onlara baya tamam gecti gitti temizledik bitti iste dedim. Ahh ne uzattim oyle iste :) valla dedigin gibi ufak cocuk zor esimin yigeni baktim kiza cekirdek uzatiyor parkta görmesem agzina sokacak. Allah korusun cocuk iste anlamiyorlarBKGK bitirmişsin bile temizliği Maşşallah. İçin nasıl edecekse öyle yapman iyi olmuş yoksa duramazdın sen
@sekerpare5939 benim oğlan da baya canını acıtıyor yazdık bugübn çokca vurdu kendini sağa solaAllah esirgeesin hepsini. Az önce koltultan tutup kalktı yeğenim de tutup koltuğa çıkarıyordu ben de bırak o kendi yere oturup kalkıyor dedim. Bırak dememi fırlat anladı sanıırm bi fırlattı çocuğumu yüzüstü yere yanağı kızardı ağlado biraz. Yeğenim de ağladı 4 yaşında o da teyssee otursun diye öyle yaptım ben diyor yazık aklı ermiyor işte. Siz küçük ablası abisi olanlar aklıma geldi yazık dedim hergün böyle olsa napacaktı geldi geçti yarın sabah yolcuyuz nasipse eve doğru
Aah canim erkekler oyle benim esimde hasta olmasin inler durur bebekten beter. Gecen basi agriyor git uyu dedim gozumun onunden ciksin yeter o halleri insani strese sokuyor. Su donemde kimseyle gorusmemek en iyisi canim ben karya kuzenlerini gorsun diye disariya davet ettim basima gelmeyen kalmadiKızlar ya eşim bazen beni çıldırtıyor ben geçen nezle oldum Eşime de bulaştırmışım 2 günde iyileştim bugün eşim nezle görmeniz lazım ya resmen 2. Çoçuğum gibi neymiş ilgilenmemişim ben hasta olduğumda o öyle değilmiş dalga geçiyormuşum gülüyormuşum resmen tartıştık ya ne yapayım hasta msın dediğimde daha çok nazlanıyor ayyy valla bazen çok yoruyor her şey beni birde hep evde olmaktan kimseyle görüşmemekten çok bunaldım geçen bir arkadaşı çağıracaktım eşiyle beraber oturmaya yok corona varmış mutasyon geçirmiş bulunduğumuz şehirde de çıkmış falan yıldım valla kusmasım var bazen hayata
Ayy hatirliyorum canim gunler cabuk geciyor ama senin kiz uykuyu seviyor bence biraz zamn gecsin duzene girerAh ne güzel uyurdu o zamanlar . Ama o zamanlar bilinçli değilmişim . Çocuk iki uyku yapardı . Sabah kalktıktan sonra bir uyku , diğeri de öğlen 13:30 gibi uyurdu ki akşam 17 den önce uyanmazdı .halbuki 2 saat sonra uyandırmam gerekliydi. Gece hele uyandırmak ne mümkündü . Uyansaydı geceleri emmeye de devam ederdik belki sütüm de artardı . Biberonla bile beslenemiyordu . Ağzında biberon beklerdim . O uyurdu ama ben başında beklerdim onu besleyeceğim diye . Ne günlerdi valla. Hele verem aşısı sonrası uyanmamıştı da acile götürdük , tatmin olmadık aldık Kayseri’ye götürmüştük burdan
Okudum aslım Allah rahmet eylesinBugun... Anneciğim bizi bırakıp gideli 7 yıl oldu.. Güzel kadınım ela gözlüm adı gibi nurlar içinde yatiyodur inşallahBen bugünlerde öncesinde sonrasinda bir hafta kadar hep o anları yaşıyormuş gibi oluyorum kizlar o yüzden pek giremedim yazamadım da.. Okuyabilirseniz bı Fatiha
Ah sorma benimki de öyle sürüne sürüne TV ünitesinin orda ayağa kalkıyor koltuk kenarları kapı cam her yerde ayağa kalkıp kendini bırakıyorValla ben de sadece sallarken yaziyorum..cok hareketli..koltuktan tutunurken elini birakip arkya donmek istiyor ve tabi ki donemiyor..sürekli taak caat paat yerdeyizhayir amaci ne anlamadim ki valla surekli basim dönüyor benim de..kalbimde de bu çarpıntı tutuyor anlamadim neden
Asyama gecmis olsun l.simdi iyidir insAllah
Ah kıyamam ben yeğenineBKGK bitirmişsin bile temizliği Maşşallah. İçin nasıl edecekse öyle yapman iyi olmuş yoksa duramazdın sen
@sekerpare5939 benim oğlan da baya canını acıtıyor yazdık bugübn çokca vurdu kendini sağa solaAllah esirgeesin hepsini. Az önce koltultan tutup kalktı yeğenim de tutup koltuğa çıkarıyordu ben de bırak o kendi yere oturup kalkıyor dedim. Bırak dememi fırlat anladı sanıırm bi fırlattı çocuğumu yüzüstü yere yanağı kızardı ağlado biraz. Yeğenim de ağladı 4 yaşında o da teyssee otursun diye öyle yaptım ben diyor yazık aklı ermiyor işte. Siz küçük ablası abisi olanlar aklıma geldi yazık dedim hergün böyle olsa napacaktı geldi geçti yarın sabah yolcuyuz nasipse eve doğru
Sorma miss bi kıpırdaklık geldi bize de çığlıklar geri döndü yine başladık operayaAllah yardım etsin ya kuzum. Benim oğlan da cızır cızır sürekli ya uykusunu da alıyor karnı da tok ama gündüz genelde vız vızzzz ediyor bağırıyor çığlık atıyor hiçbişey le oyalanmıyor. Akşam hepimiz oturuyoruz ya o zaman biraz daha dingin gibi koltuklara tutup kalkma oturma alıştırması yapıyor kendi kendine. Biz de huyu böyle diye kabullendik artık zaten 9.ayda artık huyları iyice belirginleşirmiş. Bugün bir çikolata kutusu geçirmiş eline ver onu Göktuğ hayır dedim ıhhhhhh ıhhhhhh diyor kutuya sarılıyor kendini sıkıyor vermeyecem karışma diyor resmen. İyi tamam dursun ama ağzına almak yok dedim. Gizli gizli alıyor koparınca aldım elinden de ağzından da sıpa ya herşeyi acayip anlıyorlar.
Ah kuzum ya nasıl dayanıyorlar bende anlamıyorum küçğcükler halbukiBugun 12 den 12:35 e kadar tek uyku yaptı . O saatten beri de uyanık . Nasıl dayanıyor bilmiyorum ki. Bir sıkıntısı var gibi ama anlayamıyorum ki
Evet bu zamanda temixlikteki hassasiyetimiz daha da arttı hadi çocuk küçükse bilmiyor desek anne baba niye uyarmaz ki ablamda çok hassastır temizlik noktasında eve girince dışarıdan gelinen kıyafetler kirliye atılır el yüz yıkanır güzelce temiz kıyafet giyilir bütün yeğenleri bilir huyunu hepsinde alışkanlık olduKizlar cok sinirlyim cook kendimi zor tutuyorum bırakıp gidicem bu adami. Abisi vr yigenleri ile dışarı ciktik dun biliyorsunuzdur görüşmüyorduk denk geldik sonra onlara gittik.ama bizim hic biryere oturma kalkma vs durumumuz olmadi disarida her neyse bugun parka giderken ben cagrdim geldiler donustede esim eve cagirdi ama cocuklar hep parkta kaydiraklara ciktilar banklarda oturdular vs eve geldik birsey diyemedik tabi halının ustunde ortu yok cocugun yer halisi oyuncaklar ortada heryere degdiler zaten yeni temizlemistim evi kafayi yiyecegim
Acını öyle içimde hissettim ki Rahmet olsun anneciğine ve tüm ölmüşlerimizin ruhuna okudum bendeBugun... Anneciğim bizi bırakıp gideli 7 yıl oldu.. Güzel kadınım ela gözlüm adı gibi nurlar içinde yatiyodur inşallahBen bugünlerde öncesinde sonrasinda bir hafta kadar hep o anları yaşıyormuş gibi oluyorum kizlar o yüzden pek giremedim yazamadım da.. Okuyabilirseniz bı Fatiha
Güzel yürekli merhametli arkadaşım Rabbim kat kat mükafatını versin Atacığıda sana ve ailene hayırlı evlat etsin inşallahSaol kuzum amin inşallah. Ata cığın hiç yükü yokmuş vallahi. Allah yar ve yardımcımız olsun.
Saol helincim. Pazar günü olmuş . Çamaşır toplarken birden sağ eli tutmamaya başlamış. Beni aramadı. Ben Pazartesi yemek götürdüm. Dedi rahatsızlandım. Baktım el hiç tutmuyor. İnat da. Doktora gidelim yok, bize gidelim yok. Geçer diyor. Çarşamba zor bela nörolojiye götürdüm. YENİŞEHİR HASTANESi. Tomografi ve ultrason bakıldı. DR onun yanında açıklama yapmadı onu arabaya indirsin sonra ilaç alma bahanesi ile dr a çıktım. Dedi bir sürü kitle görüldü tomografide. İlaçları kullansın haftaya renkli film çekeriz dedi. Patolojik bir durum mu diye sordum. Öyle olursa işin rengi değişir dedi. Sonuçları doktor arkadaşım var ona attım. Dedi damar tıkanıklığı. Kan pıhtılaşma yapmış felç gelmiş. İlaçla geçmez anjiyo yapılır belki stent takılır dedi. Kendisi rüzgar vurdu geçer diyor hala. Ata nın toplarından veriyorum aç kapa yaptırıyorum. Yarın evine gidecek durmuyor. Zaten şahtı şahbaz oldu. Perşembe gideceğiz . Bugün YENİŞEHİR hastanesinin bir doktoru koronodan vefat etmiş. Elim yüreğimde. Rabbim şifa versin.
Zaman ne çabuk geçiyor hatırlıyorum aşı sonrası o telaşını annelik işte napardın çok uyuyunca endişelen uyumayınca endişelen tam hunilik halimizAh ne güzel uyurdu o zamanlar . Ama o zamanlar bilinçli değilmişim . Çocuk iki uyku yapardı . Sabah kalktıktan sonra bir uyku , diğeri de öğlen 13:30 gibi uyurdu ki akşam 17 den önce uyanmazdı .halbuki 2 saat sonra uyandırmam gerekliydi. Gece hele uyandırmak ne mümkündü . Uyansaydı geceleri emmeye de devam ederdik belki sütüm de artardı . Biberonla bile beslenemiyordu . Ağzında biberon beklerdim . O uyurdu ama ben başında beklerdim onu besleyeceğim diye . Ne günlerdi valla. Hele verem aşısı sonrası uyanmamıştı da acile götürdük , tatmin olmadık aldık Kayseri’ye götürmüştük burdan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?