Ne alakası var senin bakamamanla kuzum kardeş kıskançlığı her yerde var kavga etmeyen kardeşten ne bileyimYalan yok eziyet görüyor her videoyu da paylaşmak istemiyorum. Bu kadın bakamiyor derlerde elimden alırlarsa
Günaydın canım .Günaydın
Bak ya bakımı zor kolay olur mu bari söyleme giderkenMasAllah Civelek Civanımaohh afiyet olsun sifa olsunnn
Babaanne geliyor 2 gündür.evet bakiyor ediyor ama bana sürekli işin zor diyor.ay nasil dayaniyorsun diyor..bu kiz cadı bu oglan fena diye diye gidiyor..benim de nurtopu gibi bir bunalimım oluyor
Bu gece çok daha iyiydi..atak mıydı bilmem ama galiba üşümüş benim kuzum.bu hafta ekstra dikkat ettim.2 gecedir iyilesme var sankimbin şükür Rabbime
Daim olsun insallah canım ben de sevindim inanki
Ben kızım da avent kullandım memnundum diye başka bi markaya bakmadan tekrar avent aldım damlatmiyo ve ucu çok iyi sert değil yumuşacık da değil ben memnunum haydo arada pembe biberona kafayı taksa dabak canım benim kullandığım bu
Aynen canım onlarda olur birde ozalit baskı yapan yerler varsa oradan da büyük kağıtlar bulabilirsin Zeynebin yatağının başında vardı yapar dururduk ne güzel şimdide resmi ve hayal gücü çok iyi ama ilgilenemedim yavrumlaSevindim canım..bir daha tekrar etmez insAllah.gecmis olsun
Evet jadeebu yuzden psikolojik olarak bayagi yıprandım
Ne bileyim ben de anlamadım ki canım..rezeneye basladim bakalım belki üşümüştürtoparlasin bakalım
Zeyay hani kraft kagidi derdik biz staja giderken..devasa kağıtlar alırdık sınıfa duvara yapistirirdim.2 metreye 1 metre ollurdu..bulamiyorum burda onlardan ya. Ben de buyuk fon kartonu yapistiriyorum.ama bu boyama sayfasiydi onu istedi
Ben aventin kullanıyorum. Biberon tutmayan benim ki bi onu içiyor. Oda eh işte keyfi gelince. Ama gayet memnunum. Akıtmıyordu başlarda ama akıtıyor az da olsa. Bardak olarak oioi nin bardakları var. Onlardan öneririm kullanışlılar. Biraz da ondan veriyorum
CanımsınSen hiç öyle yapmazsın merak etme çok güzel bir annesin
İnan kız atakti, disti, kapristi derken bakmadığım zamanlar yetişemediğim zamanlar oluyor. Uykuları denk gelmez aynı anda yemek yemek istemezler. Biri mama derken biri oyun bekler. Biri uyku derken digeri kaka der. Ne bilim elim ayagima çok dolaşıyor. Elimden alırlar diye espiri yaptım, canımı veririm onlardan her ne olursa olsun ayrı olmak istemem. Allah'ta ayırmasın, insan yetemedigini kendi düşünmüyor cocuk düşündürüyor. Sen birsey yaparken o baska birsey istiyor o zaman ister istemez düşünüyorsun. Hatta bazen şartel atıyor, esimin arkasindan ona söylemiyorum. O da ayrı bir cins, yuzune soyledigimde ağlıyor. Allah'ım herkes hassas ama benim hicbirine hakkım yok. Dunya duruyor ben dutdugumda. O nu yaşatıyorlar banaNe alakası var senin bakamamanla kuzum kardeş kıskançlığı her yerde var kavga etmeyen kardeşten ne bileyimooo ben ne sopalar yedim ablamdan üstelik benden 2 yaş büyük umut daha büyük durudan
Ayşeye çok su içiremiyorum bardaktan veriyorum dişine tık tık yapıcam diye oyunla ancak içirebiliyorum var mı suluk önerileriniz aventin ve nuk un suluklarını çok övüyorlar ama kullanan var mı aramızda
Bende byle aldim wee baby nin ama içemiyo ya ısırıyo oyle agzina geliyo su dha. Pipetli yerini nasl iciyolar ki ben bu biberona alabilir miym uç olarak ayri sekildeZeyay1420 ben wee nin pipetlisini aldım migrosta indirimdeydi her gün 2 kere dolduruyorum bitiriyor bardakla bu kadar içemiyordu kabızlığı da geçti çok içinceEki Görüntüle 2773695
Çok üzüldüm umuta ya ama duruya da ayrı üzülüyorum yavrum ya ağlıyor başka bişey gelmiyor elinden kaç ay var aralarında bahar. Bende yakın düşünüyorum da en korktuğun şey yaşadıklarınSen bizim evde olsan demekki canlı görsen umut'tan nefret edersin. Ama oyle olmuyor kıskandığı icin yapiyor kiz. Yazik onada nasıl birsey diyeyim sadece yapma diyorum konuşuyorum, baskada ne yapayım. 4 defa mama sandalyesinden attı. Kendide düştü. Sandalyenin bacaklarını kestim. Hep çare arıyorum baska yapacak birseyim yok. Uzerine kuma gelen kadın kadar uzulurmus, çocuğun kardeşi oldugunda oda uzulurmus.Öyle bir acıymış öyle derler. Bunu duydum aldatılsam nasıl acı cekerim diye. Çok üzüldüm. Oğlum şimdi öyle uzulurken ona kusemem. İkiside canım minimuma indirmeye çalışıyorum zarari. Yazı bekliyorum düzgün yürüyünce anlaşırlar belki
iyi ki varsın ya. ne güzel aydınlatıyorsun. bahardan konu acildi ama benimkiler de 18 ay ara ya cok iyi oldu bu bilgiler. tesekkur ederim. yine diyecem sen hep yaz boyle uzun uzuuuuunN Nehir8077
Canım baharım..umuta uzulmeni anlıyorum umutun acısını anlamani da anlıyorum.ama umutun canını yakan herkesten canını yakarak öc almasıni kolaylaştırıyor olabilirsin.ilerde birini her kiskandıgında onu şıddet kullanarak saf dışı bırakma eğiliminde olur.Duruyu ezdirme
Duruya zarar verdiginde Umuta duvar önünde 2 dk sabit bekleme cezası ver. 2 dk hic konuşma. Orada durmak inan ki onu çok üzecek.2 dk nın sonunda yanina çagır ve onun neden orada olduğunu sor neden ceza aldın de.kendinle hesaplassın.sonra Duruya zarar vermenin yanliş oldugunu senin ona boyle vursan ne hissedecegini sor.ve son cümlen her daim su olsun
Seni seviyorum ama bu hareketin beni üzüyor ve hoşlanmiyorum.bir daha böyle davranma.
Her cocuk yaşi kadar dk beklemeli duvar önünde.durmak istemese de zorla.yaninda bulun.başka odaya gitme.eğer çok aşıri hoplar ise ziplarsa durmamak icin tamam de.eeger bir daha zarar verirsen bu sefer burada 2 dk bekleyeceksin de.ve bir daha zarar verirse 2 dk orada durmali.Umutu taniyorsam bu 2 dk 2 yıl gibi geçecek ona.ve duvara dönük bekletme asla.yuzu size dönuk olmali.
Umutun kıskandiginda siddete basvurdugunda karsiliginda bir yaptirim uygulanacagini bilmesi lazim.annesinin kalbi kirilacagini kardesinjn cani yandigini uzulecegini bilmesi lazim.simdi bunları öğrendi öğrendi yoksa ileride çok zorlanırsin.ister miydin koca genç kız olduğunda Duru Umuttan sudan sebeplerle dayak yesin? Şimdiden bu cesareti verme canım.
Duru da pasif yetismesin..horlanmaktan dovülmekten hoslanir hale gelmesin.bunu oyun zannetmesin.yoksa hayati boyunca bu ezilmişligi yasar.ve bu ulkede ezilmis kadınlar cok fazlaDuru cesaretli bir kadın olsun Umut da kardesine veya baska bir kadına saygi duyan koruyan bir erkek olsun inşAllah..
Çok konuştum affetama senin Durunun heryeri yara bere icinde yazdiginu gorunce dayanamadım..nolur yanlış anlama sen danışmadan yazmış bulundum.seni seviyorum güzen anne merhametli yüregine kıyamam
Kalppare ebru_can_ebru tekrar teşekkür ederim.
Sekercim umut inan o iki dakika veya baska cezaları inan anlaya bilecek durumda değil. Kötü birsey yaptinin farkinda degil. Çocuğa kötülük icin değil oyun oynuyor, onun yapabildiklerini yapmasını bekliyor. Biraz ondan kaynaklı.
Ebrucum pedegog demişsin, haklı olabilirsin ama pedegogtan once eşim bi gorunmesi lazım. Eşim spor hastası bir adam, oğlumu şöyle yetistircem böyle yetistircem derken, cok fazla hareketli yerinde durmayan bir cocuk haline getirdi. Bunu duru icinde yapıyor.
Sekercim benim koltuklarim bile kırık 3 sene oldu alalı. Yaza yenileyeceğim karışma diyor. Umutu bırak eşim dinlemiyor. Esya icin karistigimi dusunuyor.
Koltukları ortaya çeker, engeller kurar, atlatır kosturur çocukları bu bir örnek.3 lü koltuğun üzerine oturur umuta it der. Oğlumun beli agriyacak diye tartistigimida bilirim. Ama anlatmi arkamı donerim arkamdan is becerir.
Bütün evi sürünerek engellerden gecerek gezdirir. Şınav çektirir ne bilim bir çok şey. Simdi duru küçük onun yaptıklarını yapamıyor, umut simariyor kizada yap diyor cekistiriyor. Umut'un canı hiç az değil düşsün kalksın hiç aglamaz cok büyük birsey olmazsa. Ama duru biraz daha hassas, babası onada engeller kuruyor. Bi nevi Survivor bizim ev. Duru abisinin yapmasini istediği seyi yapmadığında bir anda vuruyor. Anlamıyoruz bile. Verilen tepkileride pek anlamıyor, belkide işine gelmiyor. Daha oncede anlattim babası bebek aldım çöpe attı. Kız oyuncakları aldırmıyor, senin söylediğini anlattım. Bu seferde tamam bebekte arabada yok ortak oyuncak kullanacaklar diyor. Çocukları ben tek başına büyütseydim inan daha sakin yetistirirdim diye düşünüyorum. Ama baba faktörü var babamız biraz hoyrat. Ve beni anlamıyor, sanırım anlamak istemiyor. Gün içinde umut duruya hic vurmuyor. Ama baba geldiyse o varken simariyor. Kendini gosterme çabasına giriyor. En sinir olduğum sozude erkekk o karışma sozu oluyor. Boylede bütün yükü eşime atıp sıyrılıyormuşum gibi hissediyorum, benimde hatalarım vardır tabikide. Bunlarida sizler soylediginizde farkediyorum bazen. O yuZden beni elestirmeniz, veya oneride bulunmanız beni üzmez. Aksine mutlu eder, çocuklarıma sizlerden öğrendiklerimle birseyler gostermek beni mutlu eder. Ama inan aralarinda 17 ay var, cok az bu fark. İkiz olsalardı inan bu kadar zorlanmazdım. Güçleri ve davranışları aynı olacaktı. Ama suan oyle degil, biri duz duvara tırmanirken digeri yurumeye çalışıyor. Elimden birsey gelmiyor, helin gibi bende Zaman zaman yetemedigjmi düşünüyorum. Ki öyle zaten ev iside oluyor yemekti oydu. Çoğu gece yapıyorum, yanlarindan ayrilamadigim için. Ozamanda uykusuz oluyorum. Ay ne cok konuştum hakkinizi helal edin.
baharım canım senin is benimkinden de zor valla bi de eş faktörü varmış. bizim ev de survivor ama hani hem enerjisini atsin eğlensin hem de kas motor becerisi artsın diye güvenlikli. misal sol bacağı zayıf diye ona takıldı bu ara. erkek bebek alsanız ya. ben bi arkadaşım örüyordu ona bi civan bebek yaptırdım. arel bile ege diye gezdiriyor onu ( civan ege adı küçüğünün ) . bu kadar katı olmasa keşke eşin. ben renklere de oyuncaklara da açığım. şekerparem sağolsun güzel bilgiler vermiş bende yararlandım. sabir diliyorum bizlere. az kaldı ama kurtaracaklar kendilerini. öpüyorum boncuklariİnan kız atakti, disti, kapristi derken bakmadığım zamanlar yetişemediğim zamanlar oluyor. Uykuları denk gelmez aynı anda yemek yemek istemezler. Biri mama derken biri oyun bekler. Biri uyku derken digeri kaka der. Ne bilim elim ayagima çok dolaşıyor. Elimden alırlar diye espiri yaptım, canımı veririm onlardan her ne olursa olsun ayrı olmak istemem. Allah'ta ayırmasın, insan yetemedigini kendi düşünmüyor cocuk düşündürüyor. Sen birsey yaparken o baska birsey istiyor o zaman ister istemez düşünüyorsun. Hatta bazen şartel atıyor, esimin arkasindan ona söylemiyorum. O da ayrı bir cins, yuzune soyledigimde ağlıyor. Allah'ım herkes hassas ama benim hicbirine hakkım yok. Dunya duruyor ben dutdugumda. O nu yaşatıyorlar bana
Senin yazilarinda beni hep gevşetiyor, cok dogalsin hep doğalsin
sevgi bence 2 yi doldursun öyle gebelik düşün doğana kadar 3 olur bu kadar sıkıntı olmaz. konuşur wc olayı halolur seni anlar.Çok üzüldüm umuta ya ama duruya da ayrı üzülüyorum yavrum ya ağlıyor başka bişey gelmiyor elinden kaç ay var aralarında bahar. Bende yakın düşünüyorum da en korktuğun şey yaşadıkların
Pandemi çocuğu bunlar adaşım bizimki de o kadar sokağa çıkmasına rağmen komşulara bile alıyoruz geneldeTeşekkür ederim canım keşke çok cana yakın bi bebek olsa ama anneye babaya yakıngerisine ağlamaklı hep
Kova burçları zekidir örnekAhanda bir kova burcu dahamisss ile burcdaş severimm severim neseli pratik insanlar vesselam
Canım bir türlü yazamadım çok geçmiş olsun öpüyorum senide kuzuları dacandır köy insani. gelen hastalarla bayılırdım muhabbettine
sağol canim arkodan alayım deniyeym
sağol canim. uzak olsun tüm bebeklerden. zor valla.
civan tam olarak böyle oldu. ne ağladım ya. ne yapacam ben. nasıl olacak diye. eşim de bi mutlu oldu. valla canim çıkıyor şu anda. kolay değil. iyi ki var iyi ki diyorum. inşallah şu rahatlık evresine de geçerim tez zamanda. spiral bende düşünüyorum ama yakın zamanda iki normal doğum korkuttu beni. hafif bi anestezi altında yaptiracam. bi de hormonsuz u dusub canin. hormonlu olanlar da risk var yani felc gecirme durumu bile var. cok uzak gibi geleblilr ama felcli hastlarla calistigimdan bilirim coo zor . ilacsiz olsun mutlaka.
ahh anladim canim bizde buyuk oğlanda öyle yapmıştık. ama şimdi olmuyor ağlasa abisi uyanıyor. bi de masallah ne sesi var apartmani inletir. insallah bir gun biz de oyle uyuruz.
sekerparem artırıyorum şimdi bi de ben de hastayimmmmmnasıl bi gece yaşadık anlatamam. arel uyuyamıyor hasta ben fena civan aramızda bi o bi o noldu ne yaptik uyuduk mu ay h8c bilmiyorum ve hala fenayim.
masallah baharim ne guzel dedin ya seviyorum senin hayata bakis açını
incia 'nın kremini kullanmıştım hiç olmamıştı bu sefer çatlak. gecmi s olsun bu arada çok fenadır acısı
misssim oyun oynamayı mi seviyor suyla. eğer öyleyse bi oyuncak cıkmış ya lavabo. pilli. suyla. tabağı felan da var. bi bak istersen.
sağol canim. valla civandan baslim iki diş ucu belli. dün ısırdı canımı okudu. daha iyi o. kv deyiz ev kalabalık takılıyor o. arel hasta gece uyumadı tüm evi inlettik gündüz uykusu yine öyle. ve joker olarak bi de ben fenalık geçiriyorum. parol alıyorum kaynar içiyorum ama başım fena. hapşırmak dan bedenim yoruldu. ve artık gece fobisi oluştu acaba uyuyacaklar mi kaç kez kalkacaklar diye
HaydoMa laf yok. Afiyet şifa olsunHaydo az önce ablasının küçük petito cikolatasini almış elinde erite erite kenardan çıkarmış ve yemiş ne diyim afiyet olsunçikolata ile bu kadar erken tanışmasını ummuyordum
Canım gelinim biraz eli maşalı olsun bir şey olmaz kayınvalidesi çok çok ezilmiştir sessiz kalmıştır gelinim güçlü olsun öperim gelin ÇiçeğimiAyy işte Elifi tarif etmişsin..ya Hadi Asim yapınca şirin olur oooyy benim minik adamim dersin de ben Elif e ne diyimkız çocuğu ama erkek çocuğu gibi tuhafıma gidiyor elini pençe gibi yapıp koluyla beraber titretiyor aaaaa aaaahhh diye bağırıyor
Abisi gülme krizine giriyor hoşuna gidiyor diye bu sefer daha cok yapıyor
Desene birer kabadayı yetiştiriyoruzgrubun öfkeli kuslari ortaya çıkmaya başladı
Nisan bebeleri sinirli kuşlar yakındaa sinemalardaherkes yerini alsın
Ata hamzadan bir hafta sonra doğdu o zaman biz de atak haftası haftalarındayızUyku düzenimiz çok bozuk mesela daha da devam edecek diyorsun Allah yardımcımız olsun gece oturup oynuyoruz vallahiSize maşallah yemesi uykusu iyiyse süper
Ağlamayla kalkıp uyuyana kadar acayip herşeye mızıklanıyor.
Hamza'nın bu ara yürüme isteği o kadar fazlalaştı ki altını almak için yere yatırmaya çalışınca poposunun yere değdiği an başlıyor tepinmeyebi baktım susamcığım ne zamandır ataktaymış 19 gun sonra bitiyormuş of ki ne off
Gun içinde mızmızdı son 2 haftadır.
Bizde anneannesi kalıyordu. O da diyor ki bu çocuğun dişi ağrıyor.
Evet aynen hem diş sıkıntıları var hem de atakta huzurlu bi gün geçmiyor.
İki haftadır böyle. Atak birebir tutuyor 15 gündür fırtınası devam ediyodu bakalim 19 gun sonra bitecek mi
Allahım hepimizin evlatlarına kolaylık göster. Sağlıkla büyüsün cancağızlar.
Maşallah durumaBenim kızda bu ara çok iyi. Gerçek dogum tarihi ilede doğması gereken tarih ilede bakıyorum. İkisindede atakta çıkıyor. Kurban olurum böyle atağa, böyle devam eder inşallah. Allah'ım bunu yazdığıma pişman olmiyim. Ne zaman guzel yiyor desem, yemez. Uyuyor desem uyumaz oluyor.Şom ağızlı mıyım ne. Ozaman ipek' êde duruyada kocaman bir maşallah.
O Haydo’nun adımlarını severimBen bu gece nerdeyse hiç uyumadım ya berbat bı geceydi artık saat 6 civarı midem bulaniyodu uykusuzluktan böyle olunca illa ki bişey öğrenmiştir denir ya içimden dedim hele bı kayda değer bişey ogrenmemis ol ağzını yüzünü minciririm vee sonuç ellerini bırakıp ayakta duruyo adım atmaya calisiyo birinci adımda denge bozulup popo üstüne dusuyotamam hadi bence iyi bişey uğruna uyutmamis affettim insanlık için küçük bizim için büyük bir adım
Kıyamam kusmuş rahatlamış çiçeğim. Hayvanları biliyorlar . Onlardan zarar gelmeyeceğini hissediyorlar sanırımKızlar bize de dün arkadaşlarım geldi uzun aylar sonrayemek yedik asyaya 2 günlük haşlanmış sebzeden yoğurda karıştırıp verdim bi kokulu geldi burnuma ama brokoli falan hep kokar ya o sandım meğer sebze bozulmuş dışarda diye ben soğukta bişey olmaz sandım biz otururken kız uyudu bi ara uyandı eşim bi gitti beni çağırdı Ayy Asya öyle kusmuş ki ağzı saçı burnu çarşaflar her yer kusmuk içinde hemen yıkadık ettik sonra aklıma geldi sebze bi baktım dibindekiler baya kötü kokmuş ay beni aldı bi vicdan azabı kızın midesini bozdum diye üzüldüm ki öyle anlatamam
Arkadaşımın köpeği var onu getirmiş ay bizimki bi sevdi köpeğe bi sesler bi heyecan sen ne biliyorsun o sevilecek birşeymisafirlere ağlamadı bile köpeğin hatrna
Saol teyzesi. Hepsinin yüzü herdaim gülsün inşallah.
Karya depara geçti desene. Her hareketleriyle mutlanıyoruz ne muazzam şey annelikN Nehir8077 aa gecmisbolsun ya ekranlar tvden pahali vallahi üzüldüm
Jadesi minikbebegim9640 size de gecmis olsun iyiki kusmuslarda rahatlamslar
Aslihaydo oooo masallah yasina girmeden yurur bu tatliss :)
Kizlar benim kizi ayakta tuttuğumuzda 3 5 adim gidiyorma tabi bizimkinde tutunup kalkma vs yok ne zaman yurur artik bilmiyorum bu bile o kadar mutlu ettiki bizi
Sağ ol canım arkadaşım güzel görüşlerin bir gün Nisan anneleriyle hep beraber oturup kahve içmek çay içmek dileğiyle@bharkk maşşallah karta ya adımlamaya başlamışfotoğraflarınız da pek bir güzel Allah bozmasın canım
nzh99 Ata kuzusu ne mutlu maşşallah canım siz de çok güzelsiniz ne samimi, doğalsınız ekrandan geçiyor samimiyet
@ogretmen61 karizmatik oğlumuz da farklı bir yorum getirmiş yürüme arkadaşınamaşşallah ona
Sizden sonra girdim ebe beye ama bizim numaramız kalmamıştı maalesef şimdi mağazasına gidip bakacağızBu arada prima kullanan varsa e bebekte sitede indirim başladı kızlar bilginiz olsun
Bizimki alıştırma bardaklarını genelde üzerini yıkamakta kullanıyor hala minik solunda içmeyi seviyor bir de bardaktan veriyoruzAyşeye çok su içiremiyorum bardaktan veriyorum dişine tık tık yapıcam diye oyunla ancak içirebiliyorum var mı suluk önerileriniz aventin ve nuk un suluklarını çok övüyorlar ama kullanan var mı aramızda
Sağ ol baharcım mutlu bebek onu öyle seviyorum hepsi mutlu olsun inşallahBende bundan kullanıyorum ama benim kiz icince öksürüyor ya halen alisamadi
@misskokulum teskkr ederiz
S Susam_tanesi bizim yurume arkdsida sizinkinden ama kiz süremiyor cok hizli gidiyor bizim kiz hizli diyecegim ama oylede degil anlamadim
@Sonsuz umut canimm o ne sofra ya öylee immmmm canim cekti kizafiyet olsun
@Sonsuzsukurler canimnasilsin sesin cikmiyor ses ver hele
nzh99 Ata cok tatli masallah kuzuyaa
Ne güzel depolamışsınız biz kaçırdık maalesefTakipteyim evet e bebekten alacağım. Bugünde primaya indirim yapmışlardı. Fena gaza geldik7 aylık depoladık heralde. Bayağı uygundu çünkü
Dünürüm mandalinayı soyuyorum dilim dilim veriyorum yiyor şükürMandalinayi nasil veriyorsun misss ? Ben direkt dilim vermedim hıç.portakali karpuz gibi dilimleyip veriyorum.
Mama sandalyesine koyunca en fazla 20 25 dk duruyor canim o da sakinse.o da yemek istiyor.eline ne versem atıyor.oyle pek keyifle durmuyor yani..bizimki de sartlanmis hemen mamma mammam basliyir
Afiyet şeker olsun kardeş canlaraşükür canim iyiyiz. erkencisin bugün. umarım bal yanak da güzelce uyur da dinlenirsin
arel de nuk civanda avent var pipetli. ikisi de iyi ama avent kapaklı olduğu için daha rahat içim.
hadi inşallah . bugün tam sebekti ya. video atsam da goremeyecenmasaya oturttular köfte yedirouorlar ama gormen lazim her lokmaya iki göbek attı civelek
Kaçırdık maalesefKızlar e bebek de prima indirimi var
Canım baharım birkaç sene sonra gerçekten can dost can arkadaş olacaklar az daha sabır sen yine çok iyi idare ediyorsun Allah’ım güç kuvvet versin bu arada televizyona da çok üzüldüm canları sağ olsun ne diyelimSen bizim evde olsan demekki canlı görsen umut'tan nefret edersin. Ama oyle olmuyor kıskandığı icin yapiyor kiz. Yazik onada nasıl birsey diyeyim sadece yapma diyorum konuşuyorum, baskada ne yapayım. 4 defa mama sandalyesinden attı. Kendide düştü. Sandalyenin bacaklarını kestim. Hep çare arıyorum baska yapacak birseyim yok. Uzerine kuma gelen kadın kadar uzulurmus, çocuğun kardeşi oldugunda oda uzulurmus.Öyle bir acıymış öyle derler. Bunu duydum aldatılsam nasıl acı cekerim diye. Çok üzüldüm. Oğlum şimdi öyle uzulurken ona kusemem. İkiside canım minimuma indirmeye çalışıyorum zarari. Yazı bekliyorum düzgün yürüyünce anlaşırlar belki
Kuzum sen Adanada mısın şu an atlayın gelin misafirim olun bir saatlik yol Hanımağamı ağırlayayım
Dünürüm bilim Bilim insanı gibisin mübarek seviyorum seniN Nehir8077
Canım baharım..umuta uzulmeni anlıyorum umutun acısını anlamani da anlıyorum.ama umutun canını yakan herkesten canını yakarak öc almasıni kolaylaştırıyor olabilirsin.ilerde birini her kiskandıgında onu şıddet kullanarak saf dışı bırakma eğiliminde olur.Duruyu ezdirme
Duruya zarar verdiginde Umuta duvar önünde 2 dk sabit bekleme cezası ver. 2 dk hic konuşma. Orada durmak inan ki onu çok üzecek.2 dk nın sonunda yanina çagır ve onun neden orada olduğunu sor neden ceza aldın de.kendinle hesaplassın.sonra Duruya zarar vermenin yanliş oldugunu senin ona boyle vursan ne hissedecegini sor.ve son cümlen her daim su olsun
Seni seviyorum ama bu hareketin beni üzüyor ve hoşlanmiyorum.bir daha böyle davranma.
Her cocuk yaşi kadar dk beklemeli duvar önünde.durmak istemese de zorla.yaninda bulun.başka odaya gitme.eğer çok aşıri hoplar ise ziplarsa durmamak icin tamam de.eeger bir daha zarar verirsen bu sefer burada 2 dk bekleyeceksin de.ve bir daha zarar verirse 2 dk orada durmali.Umutu taniyorsam bu 2 dk 2 yıl gibi geçecek ona.ve duvara dönük bekletme asla.yuzu size dönuk olmali.
Umutun kıskandiginda siddete basvurdugunda karsiliginda bir yaptirim uygulanacagini bilmesi lazim.annesinin kalbi kirilacagini kardesinjn cani yandigini uzulecegini bilmesi lazim.simdi bunları öğrendi öğrendi yoksa ileride çok zorlanırsin.ister miydin koca genç kız olduğunda Duru Umuttan sudan sebeplerle dayak yesin? Şimdiden bu cesareti verme canım.
Duru da pasif yetismesin..horlanmaktan dovülmekten hoslanir hale gelmesin.bunu oyun zannetmesin.yoksa hayati boyunca bu ezilmişligi yasar.ve bu ulkede ezilmis kadınlar cok fazlaDuru cesaretli bir kadın olsun Umut da kardesine veya baska bir kadına saygi duyan koruyan bir erkek olsun inşAllah..
Çok konuştum affetama senin Durunun heryeri yara bere icinde yazdiginu gorunce dayanamadım..nolur yanlış anlama sen danışmadan yazmış bulundum.seni seviyorum güzen anne merhametli yüregine kıyamam
görüyor ve arttırıyorum 4.sevgi bence 2 yi doldursun öyle gebelik düşün doğana kadar 3 olur bu kadar sıkıntı olmaz. konuşur wc olayı halolur seni anlar.
17 ay var sen sen ol 3 sene araları olsun bence. İkisinede ayrı üzülürsün yetisemezsin. Tabiki senin bileceğin bir is ama ikiside ayrı hırpalanıyor. Tabi psndevinin katkısı cok. Butun gun ev sıkıldıkaeÇok üzüldüm umuta ya ama duruya da ayrı üzülüyorum yavrum ya ağlıyor başka bişey gelmiyor elinden kaç ay var aralarında bahar. Bende yakın düşünüyorum da en korktuğun şey yaşadıkların
Ahh canım Baharim benim.. anlıyorum seni canım..biraz zaman gerekiyor sanırım..Duru biraz daha büyüdüğünde babasi da belki ayrımın farkına varır.her evin her anne ve babanın bir öyküsü var.. sen yine de izin verme çok horlamasına..evet vuruyorlar itiyorlar neler nelerKalppare ebru_can_ebru tekrar teşekkür ederim.
Sekercim umut inan o iki dakika veya baska cezaları inan anlaya bilecek durumda değil. Kötü birsey yaptinin farkinda degil. Çocuğa kötülük icin değil oyun oynuyor, onun yapabildiklerini yapmasını bekliyor. Biraz ondan kaynaklı.
Ebrucum pedegog demişsin, haklı olabilirsin ama pedegogtan once eşim bi gorunmesi lazım. Eşim spor hastası bir adam, oğlumu şöyle yetistircem böyle yetistircem derken, cok fazla hareketli yerinde durmayan bir cocuk haline getirdi. Bunu duru icinde yapıyor.
Sekercim benim koltuklarim bile kırık 3 sene oldu alalı. Yaza yenileyeceğim karışma diyor. Umutu bırak eşim dinlemiyor. Esya icin karistigimi dusunuyor.
Koltukları ortaya çeker, engeller kurar, atlatır kosturur çocukları bu bir örnek.3 lü koltuğun üzerine oturur umuta it der. Oğlumun beli agriyacak diye tartistigimida bilirim. Ama anlatmi arkamı donerim arkamdan is becerir.
Bütün evi sürünerek engellerden gecerek gezdirir. Şınav çektirir ne bilim bir çok şey. Simdi duru küçük onun yaptıklarını yapamıyor, umut simariyor kizada yap diyor cekistiriyor. Umut'un canı hiç az değil düşsün kalksın hiç aglamaz cok büyük birsey olmazsa. Ama duru biraz daha hassas, babası onada engeller kuruyor. Bi nevi Survivor bizim ev. Duru abisinin yapmasini istediği seyi yapmadığında bir anda vuruyor. Anlamıyoruz bile. Verilen tepkileride pek anlamıyor, belkide işine gelmiyor. Daha oncede anlattim babası bebek aldım çöpe attı. Kız oyuncakları aldırmıyor, senin söylediğini anlattım. Bu seferde tamam bebekte arabada yok ortak oyuncak kullanacaklar diyor. Çocukları ben tek başına büyütseydim inan daha sakin yetistirirdim diye düşünüyorum. Ama baba faktörü var babamız biraz hoyrat. Ve beni anlamıyor, sanırım anlamak istemiyor. Gün içinde umut duruya hic vurmuyor. Ama baba geldiyse o varken simariyor. Kendini gosterme çabasına giriyor. En sinir olduğum sozude erkekk o karışma sozu oluyor. Boylede bütün yükü eşime atıp sıyrılıyormuşum gibi hissediyorum, benimde hatalarım vardır tabikide. Bunlarida sizler soylediginizde farkediyorum bazen. O yuZden beni elestirmeniz, veya oneride bulunmanız beni üzmez. Aksine mutlu eder, çocuklarıma sizlerden öğrendiklerimle birseyler gostermek beni mutlu eder. Ama inan aralarinda 17 ay var, cok az bu fark. İkiz olsalardı inan bu kadar zorlanmazdım. Güçleri ve davranışları aynı olacaktı. Ama suan oyle degil, biri duz duvara tırmanirken digeri yurumeye çalışıyor. Elimden birsey gelmiyor, helin gibi bende Zaman zaman yetemedigjmi düşünüyorum. Ki öyle zaten ev iside oluyor yemekti oydu. Çoğu gece yapıyorum, yanlarindan ayrilamadigim için. Ozamanda uykusuz oluyorum. Ay ne cok konuştum hakkinizi helal edin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?