Burda siddetli yagir var ha bre gok gürlüyor..cocuklar bizi esir aldı.oglan babayi birakmiyor kiz beni..yandim bu geceGece yazcam takipte kalınızyaşayıp gorelim
Yok canım estafurullah senin verdiğin bilgiler çok kıymetli. Katılıyorum ama hep düşünüyorum bebekle uğraşırken şimdi bi tane daha oyun yemek ilgi bekleyen bir çocuk daha olsa napardım diye. Tabi ki küçük bebek olduğu için bazı şeylere daha çok ihtiyacı oluyor bu arada büyükler ihmal edilir mi? Ne kadar anlatsak da o bebek desek de içi bilir derler ya içten içe hisseder mi farkı? Bilmiyorum şu an için bana çok zor geliyor. İdeal bir yaş farkı var mı emin değilim. İyice büyümeden anlar olmadan zor geliyor o zaman da rahata alışmış oluyorsun tekrar başa dönmek zor. İkisinin kardeş gibi oynaması vakit geçirmesi zor.Susam benimkilerin arasi tam 3 yaş.basta cok zorlandım..çünkü Alinin tuvalet egitimi bile duraksamıştı..ama simdi 4 bitecek..simdi olmuş olsaydi sanki daha rahat olurdu.o sıkıntı biraz aileden kaynakli olmuş.küçük kıskanmasın diye büyüğü, büyük kıskanmasın diye küçüğü görmezden gelmek yanlış.o da kucakta büyüdü bu da büyüyecek.ben gun içinde ikisini de kucaklıyorum.sarılıyoruz kıskanma minumuma insin diye.
Esim ve abisinden ornek vereyim misal...abisi hep yemek secermis anne üzülüyormuş.bu yuzden benim koca da annesi uzulmesin diye ne bulursa yermis.annesi de ee kucuk herseyi yiyor zaten deyip hep buyugun istediklerini yapmis veya büyüğe ozel sofra hazirlamis.kucuk olani umursamamış.buyuge sinitzel yapip kucuge sulu tavuk yemegi vermis.yahu ne var kucuge de yapsan..ama hep icinde kalmis ama bir kere bile bişey diyememiş.yillar sonra annesine soyledi..ayy kadın birden oyle uzuldu ki.dusunemedim deyip elini gogsune bir vurmasi var..pismanligini hissettim.ve 3 gun uyuyamadim ben dedi bana uzuntuyle.
Bizim de kimbilir ne hatalarımız oluyor ama farkina bile varmiyoruz.simdi boyle kucukleri savununca sanki buyugu dusunmuyor gibi oldu ama esit davranmak onemli onu demek istedim.ben evin buyuk cocuguyum.bizim evde kardeslerime ve bana ayni yemek konurdu esit miktarda.hic ayrim yapilmadi.ayni anda sevilir ayni anda uyurduk.hasta olan en kucugumuz biraz ilgiyi fazla alirdi ama kiyamazdik.zaten hasta derdik.
Ayyhh benim bugun çenem cok düşük..affedin
Dünürüm az daha sabir ne kaldi şunun şurasindaCanım inşallah bu Pandemi de geçecektir. Beklerim her zaman. Sosyal mesafeyi korur otururuz. Mersin’e gelirseniz haberim olsun. Bahçemiz var orda ağırlarım sıkıntı olmaz. Ciğer kebabı da efsaneydi afiyet olsun
Damadın da kantarın topuzunu kaçırdı sevgili dünürüm. Az uyuyor. Gece uykuda ağlıyor. Normalde ağlamayan bir bebe olunca ağlaması bize garip geliyor. Burası narenciyenin vatanı. Ben de çok yerim portakal mandalina. Beraber yiyoruz hamdolsun. Rabbim yavrularımızı iyi insanlarla karşılaştırsın. Anneli babalı büyütüp meslek sahibi oldukları yuva kurup çoluğa çocuğa karıştığı günleri göstersin inşallah
Verene yaradana hamdolsun. Rabbim engelli yavrusu olan annelere de güç kuvvet versin.
Şükürüm özlettin. Bizim Ata da hacıyatmaz grubuna katıldı. Dişi hala çıkmadı. Ne bulsa ağzında. Bugün ben çalışırken bilgisayar kablosunu kemiriyordu. Geri geri gidiyor emekleme yok. Çekmece dolap açıp karıştırıyor çok tatlı görüntü ama çok da tehlikeli. Siz nasılsınız. Umut nasıl Güneş nasıl. Sevgiler gönderirim.
Kıyamam Rabbim gücünü arttırsın
Evet hayalcim öyleymiş. Ne yapalım canları saolsun da ne çok isteyerek dünyaya getirdik nasip oldu, hamdolsun sabır ederiz sağlıkla büyüsünler. Öperim Hamza’yı @minikbebegim9640 maaşallar Kadir’e. Ata da çok deli yatıyor. 360 derece dönüyor. Düşmesinler de döne döne yatsınlar.
Büyüğün gönlünü hos tutmak boynumuzun borcu..kıskanıyor tabi ki..üzülüyor da..ama bunlar insana has duygular..şimdi tatmasa ilerde tadacak ve belki bas edemeyecek..simdi bas etmeyi ögrenirse daha tatli atlatır.hem cogunu unutur da.nasil matematik ogrenirken mantıgi hic unutmayiz ama o mantigi bize ogreten problemleri hatirlamayiz.ayni iste.haa bilinc alti coğunu tutar..o nedenle cocuk unutur deyip yanlis davranmamak lazım.cocukların olayları hatirlama yaşi 3tür.3ten oncesini genelde unuturlar.Yok canım estafurullah senin verdiğin bilgiler çok kıymetli. Katılıyorum ama hep düşünüyorum bebekle uğraşırken şimdi bi tane daha oyun yemek ilgi bekleyen bir çocuk daha olsa napardım diye. Tabi ki küçük bebek olduğu için bazı şeylere daha çok ihtiyacı oluyor bu arada büyükler ihmal edilir mi? Ne kadar anlatsak da o bebek desek de içi bilir derler ya içten içe hisseder mi farkı? Bilmiyorum şu an için bana çok zor geliyor. İdeal bir yaş farkı var mı emin değilim. İyice büyümeden anlar olmadan zor geliyor o zaman da rahata alışmış oluyorsun tekrar başa dönmek zor. İkisinin kardeş gibi oynaması vakit geçirmesi zor.
Açıkçası benim hem 2 yaş küçük hem de 13 yaş küçük 2 kız kardeşim var. İki türlüsünü de bildiğim için korkuyorum. Özellikle 2 yaş olan kardeşimle arkadaş gibiyiz çok şükür varlığına ama ben üniye gidene kadar hep sürtüşmelerimiz olurdu. Ben hiç kardeşsiz olduğumu bilmem kendimi bildim bileli hep o vardı. Diğer yandan hep arkadaştık oynardık. Büyüdük sırdaş olduk ama kıskançlıklar kavgalar annemin arada kalmaları ne biliyim zor geliyor bana.
canim arkadaşım örüp satıyor zaten. instagramda sayfası da var da sen kullanmıyorsun. bende kendim araştırdım böyle böyle olsun dedim yaptı sağolsun. tombik yaptırdım bilerek.Amin canım amin ne güzel dua
yandın Asli yandın ayakta durmak icin sabahi eden çocuk basamak için ne eder bilemedim isin esprisi bişi olmaz herhalde ya
Anlıyorum seni evet cok erken başlamışinsAllah milli bir sporcu olur ama boks olmasa olmaz mı hem boksçular pek sağlıklı olmayabiliyor ilerleyen yaslarda bu gidisle Duru da savunma sporlarında kendini gelistirecek gibime geliyor bahar ne dersin Allah korusun yavrularınızı görünür görünmez tüm kazalardan insAllah canım
Yaaa o kaar sirin kiAliye gosterdim aaa benim sapkali bebegime benziyor dedi.Elif e gosterdim ayyh o gözleri görmeliydin Helin yaaa resmen kalp kalp oldular..kisildi gozler acildi agiz..agiz dolusu gülüyor.evdeki bebeklerine boyle tepki vermemisti ben bulursam alayim bari tesekkur ederim canim..gule gule oynasin kuzucuklar
Oyy oyu gelinlerin balısi bu bu cimcimeeemasAllah kızima
Bize huni cok yakisiyor dünürüm devaaaamKızlar eşim baston bebek arabası istiyor bu çok hantal diyor öneriniz var mı acaba. Bu arada S sevgi456890 bu arada ebebek mağazasına gidip bez stoğu yapmış bulunmaktayımKalppare dünürüm huni kafada bizim zaten hiç çıkarmıyoruz
Oyy yavrularima kıyamamcanim arkadaşım örüp satıyor zaten. instagramda sayfası da var da sen kullanmıyorsun. bende kendim araştırdım böyle böyle olsun dedim yaptı sağolsun. tombik yaptırdım bilerek.işin ilginci arel ege diye alıyor seviyor ama civan egeye vermiyor sevdiler yani istersen numarasını atarım sana da yapar. instagramda da sayfasının adı pembenekamigurimi
Oh dinlen keyfini çıkar. Eşini de Allah kavuştursun.misskokulumm çok şükür kutsal topraklara adım attım anneme geldik , eşim bıraktı , onu Ankara’ya gönderdim
İnşallah siz evdeyken yürür. İlklere tanık olmak çok güzel ve önemli. Zaten gayretli İpek kozam maaşallah.Kızlar ipek de ayakta dururken ileri gitmek isterse hep yere çömelip emekliyordu. Bugün artık adım atmaya çalışıyor ama denge yok henüz hemen yere iniyor. Ama deniyor belli, az kaldı sanırım. İlk adımlar yakındırBiz görmeden yürüyecek diye akşamları uğraşıyoruz, görelim diye başından ayrılmaz olduk
Ahahah kuzum ya yerimPart 3
Nasıl byle rahat ediyo anlamadim ayaklar tepeden nrmalde de inmiyor gece de indirmiyor yahu
Nerde yazıyor acaba bu atak haftaları. 16 Nisan doğumlu 4 5 gündür uykular haram olduYeşimcim oğlanların arasında 1 hafta var ama her bebekte atak haftası aynı sürede değil her bebeğin değişik sürelerde sona erdiğini yazıyor Harika Haftalar.
Herhalde atak süresince bi miktar daha uykusuz geceler geciricez napalim tek çare sabır daha çok sabır...
Ya çok sevindim. İyi yapmışsın. Güzel indirimdi gerçekten de. Bizim 800 TL tuttuKızlar eşim baston bebek arabası istiyor bu çok hantal diyor öneriniz var mı acaba. Bu arada S sevgi456890 bu arada ebebek mağazasına gidip bez stoğu yapmış bulunmaktayımKalppare dünürüm huni kafada bizim zaten hiç çıkarmıyoruz
Arasını bulmalı işte. En güzel özetleyen cümle sanırım. Zor olmalı ama oldurulur oldururuz inşallahBüyüğün gönlünü hos tutmak boynumuzun borcu..kıskanıyor tabi ki..üzülüyor da..ama bunlar insana has duygular..şimdi tatmasa ilerde tadacak ve belki bas edemeyecek..simdi bas etmeyi ögrenirse daha tatli atlatır.hem cogunu unutur da.nasil matematik ogrenirken mantıgi hic unutmayiz ama o mantigi bize ogreten problemleri hatirlamayiz.ayni iste.haa bilinc alti coğunu tutar..o nedenle cocuk unutur deyip yanlis davranmamak lazım.cocukların olayları hatirlama yaşi 3tür.3ten oncesini genelde unuturlar.
Esim en kucuk ben ise en buyuk kardesim.. ikimiz de birbirimizi uyariyoruz.o bana kucuk boyle hisseder diyor ben ona büyük boyle hisseder diyorum.bazen Elif abisine vuruyor.ona da aa Elif yapma abiye vurma hadi cici yapalim diyorum.Alinin bi hosuna gidiyor ki sorma gerim gerim geriliyor
Küçüğü koruyalim derken büyüğü incitnemek gerek..büyüğü kırnayalim derken buyuğu horlatmamak lazim.arasini bulmali iste.
canim o çocuğun tiynetinde varmış kıskançlık. yas aralari bir olsa da kıskanırdı, 10 olsa da kıskanırdı.misskokulumm D dilzar benim kuzenlerimiz arası 4 yaş ikisi de kız. Büyük olan küçüğü o kadar kıskanırdı ki. Küçük yerlerde büyüdü kucağa alındığını bilmem. 4 yaşında doğru düzgün konuşmaya başladı. Ağlama krizlerine girerdi yazık dikkat çekmek için. Büyük çook kıskanıyor diye böyle oldu. İlk çocukları 10 senede falan olmuştu o yüzden onda ilgi fazlaydı kardeşi kaldıramadı herhalde. Hala daha bişey olsa büyük olan kıskanır, beni seviyor musun anne, babam beni aramadı özlemiyor falan diye başlar o yüzden ben 4 yaştan da biraz korkarım.
Evet ya pandemi bebeleri insan sevmiyor mu ne seven varsa naptınız kızlar nasıl alıltırdınızPandemi çocuğu bunlar adaşım bizimki de o kadar sokağa çıkmasına rağmen komşulara bile alıyoruz genelde
Kova burçları zekidir örnekAslihaydo örnek misskokulumm
Canım bir türlü yazamadım çok geçmiş olsun öpüyorum senide kuzuları da
HaydoMa laf yok. Afiyet şifa olsun
Canım gelinim biraz eli maşalı olsun bir şey olmaz kayınvalidesi çok çok ezilmiştir sessiz kalmıştır gelinim güçlü olsun öperim gelin Çiçeğimi
Ata hamzadan bir hafta sonra doğdu o zaman biz de atak haftası haftalarındayızUyku düzenimiz çok bozuk mesela daha da devam edecek diyorsun Allah yardımcımız olsun gece oturup oynuyoruz vallahi
Maşallah duruma
O Haydo’nun adımlarını severim
Kıyamam kusmuş rahatlamış çiçeğim. Hayvanları biliyorlar . Onlardan zarar gelmeyeceğini hissediyorlar sanırım
Saol teyzesi. Hepsinin yüzü herdaim gülsün inşallah.
Karya depara geçti desene. Her hareketleriyle mutlanıyoruz ne muazzam şey annelik
Sağ ol canım arkadaşım güzel görüşlerin bir gün Nisan anneleriyle hep beraber oturup kahve içmek çay içmek dileğiyle
Sizden sonra girdim ebe beye ama bizim numaramız kalmamıştı maalesef şimdi mağazasına gidip bakacağız Bizimki alıştırma bardaklarını genelde üzerini yıkamakta kullanıyor hala minik solunda içmeyi seviyor bir de bardaktan veriyoruz
Sağ ol baharcım mutlu bebek onu öyle seviyorum hepsi mutlu olsun inşallah
Ne güzel depolamışsınız biz kaçırdık maalesef
Dünürüm mandalinayı soyuyorum dilim dilim veriyorum yiyor şükür
Afiyet şeker olsun kardeş canlara
Kaçırdık maalesef
Canım baharım birkaç sene sonra gerçekten can dost can arkadaş olacaklar az daha sabır sen yine çok iyi idare ediyorsun Allah’ım güç kuvvet versin bu arada televizyona da çok üzüldüm canları sağ olsun ne diyelim
Kuzum sen Adanada mısın şu an atlayın gelin misafirim olun bir saatlik yol Hanımağamı ağırlayayım
Dünürüm bilim Bilim insanı gibisin mübarek seviyorum seni
O neeYa çok sevindim. İyi yapmışsın. Güzel indirimdi gerçekten de. Bizim 800 TL tuttubol bol yapsınlar inşallah prima uygulamasını biliyorsun değilmi fişleri yüklüyorsun puan veriyorlar falan
Evet canım ya o kitap banada çok güzel diye bir öğrencim hediye etmişti ama aklım fikrim hep kitapta ayşeyi uyutup ya okuyayım diye fırsat kolluyorummerak ettim acabaaa içimdeki müzik mi? Ben okumadım ama sağolsun kizim sayesinde okumuş kadar oldum. zaten duygusal, aglaya aglaya bir hal oldu. yeni kitaplarını hep esprili seçtik o yüzden.
Evet canım ya melek onlar eğitim sistemimiz daha yeni yeni güzel imkanlar sunmaya başladı inş bundan sonra kendilerini keşfedecek leri güzel ortamları oluryaa bende isterim 🖐pandemi olmayaydı keske
tabi eklerim simdi
ah özel cocuklar melekler bir tebessumlerine sebep olmak o kadar guzel ki ve o kadar saf temiz bir sevgi ki onlardaki. Allahim hem onlara hem de annelerine yardim etsin
sagol canim iyiyim şükür. karyanin sacina dokunmayin artik prenses o
masallah ta bi de nasıl emin kendinden.
Kitap okumayı çok seviyorum da Bi de etkisinde kalmasamBen de doğumdan sonra bir dönem okumuştum buna benzer bir kitap canım Peteydi adı. Erkek bir beyin felci hastasının yaşamını anlatıyordu dediğin gibi herkes hem de zihinsel engelli sanıyordu ailesi de yurda bırakmıştı falan çok etkilenmiştim. Çok çok binlerce şükür hep dilimde her yeni yaptığı şeyle şükrümüz artıyor minnoşun
Evet canım geçen yıl bizede ayrıntılı ultrasonda bedensel ve zihinsel engelli doğacak kas sisteminde sıkıntı var yürüyemecek vs.. vs neler demediler ki Allah tan gelen başımız üstüne demiştik ama çok büyük bir sorumluluk imtihan çok şükür sağlıkla kucağımıza aldıkCanım inşallah bu Pandemi de geçecektir. Beklerim her zaman. Sosyal mesafeyi korur otururuz. Mersin’e gelirseniz haberim olsun. Bahçemiz var orda ağırlarım sıkıntı olmaz. Ciğer kebabı da efsaneydi afiyet olsun
Damadın da kantarın topuzunu kaçırdı sevgili dünürüm. Az uyuyor. Gece uykuda ağlıyor. Normalde ağlamayan bir bebe olunca ağlaması bize garip geliyor. Burası narenciyenin vatanı. Ben de çok yerim portakal mandalina. Beraber yiyoruz hamdolsun. Rabbim yavrularımızı iyi insanlarla karşılaştırsın. Anneli babalı büyütüp meslek sahibi oldukları yuva kurup çoluğa çocuğa karıştığı günleri göstersin inşallah
Verene yaradana hamdolsun. Rabbim engelli yavrusu olan annelere de güç kuvvet versin.
Şükürüm özlettin. Bizim Ata da hacıyatmaz grubuna katıldı. Dişi hala çıkmadı. Ne bulsa ağzında. Bugün ben çalışırken bilgisayar kablosunu kemiriyordu. Geri geri gidiyor emekleme yok. Çekmece dolap açıp karıştırıyor çok tatlı görüntü ama çok da tehlikeli. Siz nasılsınız. Umut nasıl Güneş nasıl. Sevgiler gönderirim.
Kıyamam Rabbim gücünü arttırsın
Evet hayalcim öyleymiş. Ne yapalım canları saolsun da ne çok isteyerek dünyaya getirdik nasip oldu, hamdolsun sabır ederiz sağlıkla büyüsünler. Öperim Hamza’yı @minikbebegim9640 maaşallar Kadir’e. Ata da çok deli yatıyor. 360 derece dönüyor. Düşmesinler de döne döne yatsınlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?