2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
BKGK yine diş mi geliyor ki benimki de emdikten sonra kalkıp oturuyor nasıl uyuyacağını bilemiyor ağlıyordu. Son3-4 gündür emip kendi uyuyor gece uykusuna sallamam istemiyor sallarken yüzüstü dönüp yatakta öylece uyuyor. Gece de şükür kalksa da kendi dönüp uyumayı beceriyor artık. Gece mamasını kestim artık mama vermiyorum çok abartıyor ağlıyor falan hazırlarken duyuyor sesleri. Dün gece 3 kere emmeye kalktı artık olduğu kadar emin uyusun ya sonra sonra memeyi de keserim geceleri. Gündüz emsin yeter

Geçmiş olsun aslıcım. Apandisit ise tehlikeli aman ihmal etme

Vak ya akıllı bıdık benim maşallah kuzeye aydınlık yollara yürüsün

19 ideal sanki ama kalıba göre değişiyor malesef bu yumuşak ayakkabılar var makosen adı sanırım baksana biraha gibi sert olmasın

Kizlae bu karya uyumuyor ya bende kiziyorum artik donup duruyor birde iki sacimi yolup tekrar dönüyor ayagimda salliyorum dikiliyor valla kafayi yicem yine basladik bu huysuzmu benmi beceremiyorum anlamadim ya oturup ağlamak istiyorum.
Baharcım biraz daha sabırlı ol. Mutlaka uykusu vardır ama nasıl uyuyacağını bilemiyor yavrucum. Öyle düşün. İpek de aynı dediğin gibiydi dönüyor dönüyor uyuyamıyor. Şimdi uyandırmadan besliyorum. Dönüp dönüp geri uyuyor. Yavaş yavaş öğreniyorlar. Saatleri düzenledikten gece rüya öğünlerini ayarladıktan sonra gerisi kolaylaşıyor. Bebekler düzeni sever derler gerçekten öyle. Öyle öyle döne döne uyumayı öğrenecek.

Göktuğ kuzum çok akıllı bir oğlan maşallah ona
İpek in de algılar çok açık ama sorulara hiç cevap vermiyor umru değil. Gözün nerde burnun nerde anne nerde baba nerde diye aylardır çalıştırıyorum. Yok. Enn enn fazla baba nerde diyince göz ucuyla bakıyor. Canının istemediğini yapmayacak bu kız belli. Şimdiden belli ediyorlar karakterlerini

18 bize küçük oluyor bez ayakkabılardan var.20 numara iyi oluyor ama Ayaklarını birbirine sürtüp düşürüyor ben giydirmiyorum 2 çorap giydiriyorum üst üste. Kalın çorap biri. Yürümeye başlayınca ilk adım alırım vicconunkiler güzel oluyor hafif esnek olması önemli. Şuan değil de dışarıda yürüyecek kıvama gelsinler bir. Evde giydirmeye tavsiye etmiyor doktorlar zaten

Benimkide öyle arada tek tük atıyor adım yürümeye kalkıyorum oturuyor geri

Ben de kulak çalıştırıyorum gülüyor sadece bir anda gösterecek eminim. İpek de öyle yapar hepsini bir anda gösterir merak etme şimdi kayda alıyorlar

misskokulumm miss deniyorum bizim Göktuğ ile Elif hep aynı gelişim çizgisindeler.dogacaklari tarih arası 2 3 gundu acaba ondan mı?
MaşAllah Göktuğuma bizim ki de baba napıyor deyince eee neenn neeen diyor horlama sesi asamasina gecemedik dur bugun.ogreteyim

Bu arada ufak ufak renk calismasi basladim dun kirmizi ve sari oyuncaklari iki kume yaptik.bi kirmizidan alip oynadik bi saridan.ne ile oynuyorsa rengin adini belirttim ritimle.hani kirmizi hani sari dedim.tabi hemen anlayamaz. Ama algilari gelisir.gorsel zeka kuvvetlenir.bir yerde ki değişikliği fark etmeyi oğrenir.yani biraz algı çalışması..ay boyle deyince de tv de bunlar hep algı çalışması diyorlar ya o programlar geldi aklima

Susam gelisim her zaman sıralıdır.yani ipektosumuz yurume calismasi nedeniyle bedensel gelisim ve psikomotor gelişim calismasi yapiyor. Su an dil gelisimi duraksama asamasinda.hepsini yapamazlar ayni anda.vucut izin vermez buna.sira sıra gider.yurumeyi cozsun bi bakmissin bidir bidir konusuyor..bizim psikomotor gelisim duraksamada su an mesela.hic yuruyesi yok hemen kendini yere atip emekliyir
Duyu organlarini ben de calistim ama baktim olmuyor ara verdim.simdi eller sap sap ayaklar rap rap aslan geliyor kaplan geliyor tip oynuyoruz.elini ayagini ogrendi boyle.bunlar bitince digerlerine gecerim. Zaten su anda kontrollu bi sekilde kulagini bile tutamiyor ki benim kizim.cocugu bosuna zorladim ogrensin diye tel sararı da öğrenemedi mesela..elerini oyle dondurmeye calisinca agliyor

Nasıl eğlenmişler bal kardeşler ya maşallah kız ne güzel doğurdun ha

Evet miss evde ayakkabi giydirdigimde emekleyemedigini fark ettim.bagirip duruyor.emeklemeyen bebek anneleri acaba ayakkabi mi giydiriyor diye dusunmedim degilvicco güzel marka bu arada ben de tavsiye ederim

Tesekkur ederim cok sagolun can kizlar.
uyuyor simdi uyaninca bakicam sesi daha cok gittimi.
Cok terlemis ama değiştirince de usut mu nasil yapsam bilemedim
Kafasi hele su gibiiii

Siz nasilsiniz arkadaşlar
Bebekeriniz insallah cok iyidir.

Çok sağol kuzum annem çalışıyor kendi ödemedi instagramdan bulmuş istemiş

Kız valla yine bilgilendirdin bizi sağol. Doğru diyorsun ben de belgeselde izlemiştim yürüyen bebeklerdeki kelime haznesi daha fazlaydı. Yürüdükten sonra başlıyor herhalde dil gelişimi biraz. Şimdi ona odaklı değil. Renk gruplama ben de yapmıştım öğrensin diye değil de işte şaşırsın diye. Aynı renkler aynı yerde falan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…