- 11 Şubat 2008
- 7.251
- 17.417
- 773
- 41
Masallah göktuğ a erkenden konusacakBugün öğlen yaptım yemekleri, kızımın da arkadaşının doğum günüymüş dışarıda buluşma kararı almışlar dışarı da sabah beri kar yağıyor soğuk dedim aşağı toplantı odasında oturun hem geniş, hem sıcak, maskenizi çıkarmayın yemek içmek harici. Artık kısırla, makarna salatası yaptım çay demledim indirdiler. Betüş ün de dersi var yavrum meraktan çatladı tenefüslerde mont çizme giyip giyip indi çıktı
Göktuğ la oynadık biraz da yatırdım. Ben de çay bisküvi koydum içtim uzandım. Hiç iş yapmadım canıma değsinuyandı şimdi daha uyuyacakmış salla beni dedi paşazade. Uyudu tekrar.
Bizim oğlan dilleniyor bu aradadışarı bakıp kaaaa diyor karmış. Düştü, gitti, anne, meme, mama, eeee, cıssss, nenniii, kuuu(kuş), tot(top) bunlar şimdilik cepte bugün de düştü ye çalıştı baya salya akıta akıta düşşştüüü düşttüüü diyerek gezdi
Yaaa gördün mü beşikte başlamış sıralamaya bence koltuk kenarını da teşfik et. Düşsün korkma zamanla düşmeyi de öğrenecek. Şuan Göktuğ düşerken de çok dikkatli, kendini salmıyor sıkı tutuyor kafayı kaldırıp düşüyorMasallah göktuğ a erkenden konusacak
Bizde tutunup kalkip siralamaya başladık ama besik icerisinde benim safim koltuk kenarinda kendini birakiyor bende korkuyorum düşecek diye adimlamalar da baya artti ama yurumeden kosmaya calisiyor
Onun disinda mama , baba, gee, mee ( ben demek sanirim ) adee (buda anne )simdilik bunlar
Umudum- canim sıkma canini bende fazla vermiyorum düne kadar öğürüyordu biliyorsun ben stres yapmayi korkmayi biraktim oda yemeye basladi. Hala yemedigi seyler oluyor zorlamiyorum hic mamasini yesin simdilik yeter diyorum
Canini sikma moralini bozma bu gunler gecici.
Kizlar bu arada sizler nasil besliyorsunuz suan yani ne kadar porsiyon ve kac öğün.
misskokulumm Goktug u sormuyorum onun masallahi var annesi bu kadar guzel yemekler yaparsa cocuk napsin
Benimki sabah mama iciyor uyandiginda 1 bcuuk saat sonrada oturuyoruz birlikte kahvaltilik koyuyorum onune domates salatalik peynir cokelek yumurta kasar zeytin her birinden az az eline alip yiyor ama yumrtayi yemiyor ben agzina sokuyorumKız normal yiyor işte sabah öğle akşam yatarken de bir muz yediriuorum hile yapıyorum tok tutsun diye.
Biraz az gibi mamaydı kaç cc yapıyorsun?Benimki sabah mama iciyor uyandiginda 1 bcuuk saat sonrada oturuyoruz birlikte kahvaltilik koyuyorum onune domates salatalik peynir cokelek yumurta kasar zeytin her birinden az az eline alip yiyor ama yumrtayi yemiyor ben agzina sokuyorumseciyor birde.
Sonra uyuyor uyandiktan sonra gun kurusu dut kaynatiyorum ceviz ezip icine yediriyorum sonra tekrar mama sonrada aksam corba yogurt makarna bulgur yada sebze. Acaba az mi yediriyorum versem yer ama bende tembelim sanirm aksama zor corba yada sebze yapabiliyorum. Et ve kofteyede bayiliyor :)
Hastaneler açık canim sen götür bi istersen. Ates 2. Gün geçmesi lazim. Ates olmasa kendin bi çareler bul ama, işin icine ateş girdiginde beklemesen iyi olur.O kizariklik hafifti bahar ya.
Herseu agzinda normal denmişti pamukcuk davardi ya2 hafta once.
Bu iki gunluk is ilk defa ateslendi.
Ilac icince yaramazlik devam da.
Saat gecince bitiyor pili ayni abisi gibi hastaligi.
Doktor yarin var midor hastanede onudedim acik mi diye. Ates dusmezse antibiyotik deedi ya dunden onceki gece basladi ne zamab bitmesi lazim.
Icmezler kuzum icmezler siringayla dene olmadi milim milim cok zorluyor ilav saafleri rsmen bagliyoruz elini ayagini kafasi
Umut nasil olduu gecti mi pipisi sunnete ne zaman karar verdiniz canim
Duru da dovuyor mu abisjni benim.guunes gibi.
Umut da kasiniyor gerci de kiz da isiriyor onu sinirlendigi icin
Benimki de öyle canım kase in yarısını ancak yiyordur çok yemiyor öyle aman aman. Sabah 1 yumurtayla balkabaklı omlet yaptım bitiremedi mesela. Yemediği kalıyor zorlamıyroummisskokulumm he bu arada yiyor diyorumda toplasan iste bulgurdan yarim kaseden az. Makarna yarim kase corba ve yogurt ikisi 1 kase eder. Et kofte onune didikliyorum bir avuc kadar
tabii ki gecer kuzum. biz onlar iyi insan olsun diye uğraşıyoruz. bundan daha büyük ibadet olur mu? Rabbim iki cihanda yüzümüzü agartsin evlatlarimizdan yana.
Yaz canım sıkılınca bu alınca yaz buraya en güzel terapi. Senanın sevdiği bir oyuncağı var mı bebek ve ya peluş hayvan falan acaba senaya hiç teklif etmeden karşısında oyuncağa yediriyor gibi yapsan alkışlasan sevinsen falan işe yarar mı ki oda gözlemleseBizimki en baştan sıkıntılı başladı . Çocuk sonradan tuttu memeyi ama emmek istedi . Süt yetseydi keşke . Mama meme bir arada gidemedi . Biberonu reddetti ben zorla vermeye çalıştım . Belki de o zorlamaların da etkisi vardır. Ek gıdada zaman zaman sabredemedim kendi kendime söylendim . Bunlar mutlaka etkilemiştir . Sevdiği şeyler verin yazanlar olmuş ama inanın yok sevdiği bir şey . Bir bakıyorsun bin de bir de olsa ağzını açıyor. Bir bakıyorsun dün ağzını açtığına ertesi gün kilitliyor . Bir çok şeyin tadına bile bakmıyor . Sevdiği bir şey olsa her gün yapar veririm . Artık tatlısını tuzlusunu da aramıyorum her şey vermeye çalışıyorum belki yerse diye ama yok . Eline sağlıksız şeyler uzattığım da oluyor , yemeyi öğrensin diye ama yok . Tatlı şeyleri bir çok çocuk bayıla bayıla yer . Senin dediğini de yaptık çoğu kez . Eline kapak vs oyalanacağı şeyler verip ağzını açtırıyorduk şimdi onu da yapmıyor . Çok uyanık . Kapakla oyalanırken kaşık geldiği anda bırakıp elleri ile engellemeye çalışıyor . Ya da ağzına gitse bile diliyle itip çıkarıyor . Geçen ki paylaştığım videoda vardı , havucu , verdiğim yoğurdu diliyle itiyordu . Bazen de kaşıkla uzattığım şeyi ağzını açmadan emiyor gibi içine çekiyor. Ne oldu biberon bağımlısı mı oldu bu sefer de anlamadım ki . Biberondan da mama dışında başka bir şey gelse içmiyor o da enteresan. Yapmadığım bir telefonla çizgi film açmak kaldı . Direniyorum onu da yapmamak içinçok uzun yazdım hakkınızı helal edin
En önemlisi o zaten canım sağlıklı olsunlar elbet yiyeceği zaman da gelecekAslında taneli çorbalar yediği günler oldu. Ispanak yemeği , pankek ,yumurta haşlaması ,kızartması , kuru fasülye .. bunları az da olsa yediği olmuştu .üst dişler gelecekken başladı bizim bu reddetmeler . Nerdeyse iki aydır hatta belki daha fazladır da bu şekilde devam ediyor
Veriyorum eline çubuk kraker . Çoğu nu diliyle itiyor ıslattıktan sonra . Tv , tablet , telefon olaylarına direniyorum . Çok şükür ki mamasını içiyor ve sağlıklı diyorum hep .
Sagol dilzarS Sonsuzsukurler gecmis olsun canim, nasil oldu kuzunun ateşi düştü mü?
2 gun nasil yani.Hastaneler açık canim sen götür bi istersen. Ates 2. Gün geçmesi lazim. Ates olmasa kendin bi çareler bul ama, işin icine ateş girdiginde beklemesen iyi olur.
Bizim sünneti aksilik olmazsa önümüzdeki hafta içi yaptircaz.
Sagol canim.S Sonsuzsukurler geçmiş olsun canım yarın özel hastaneler açık sağlık ocakları kapalı.götür doktora keyfi değil ki hasta çocuk mecbur napacaksın. Hastaneler de tedbirli davranıyor zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?