Al canim o kremi evde bulunsun.hirudoid jel canim adi. Her cocuklu evde bulunmasi gerekli bence. Ah kıyamam hala morYok aferin icin soylediklerinden sonra bari ondan alayım demistim. Aferini veren doktor onuda verir heralde. Valla bugun bi yere cikamamda belki yarin cikarim. Hasta degil cocuklar evde bulunsun diye sormustum.
Birde morluk icin krem demistin onu alabiliyormuyum. Morarmadan oncemi kullanmam gerekiyordu. Umutun yuzune bakinca üzülüyorum gecmedi.Eki Görüntüle 2788098 Bu arada sevindim elifin iyi olmasina.daha iyi olur insallah
Oh güzel haber ❤ Allah yardımcısı olsun bundan sonra..insAllah cabucak toparlar..Güzel haberi aldık kizlar yeni doğum yapan annemiz entubeden çıkmış hala yoğun bakımda ama düzeliyormus çok şükürnormal doğum yaparken doğumu kaldırmamış vücut kanaması çok olmuş bı anda ondan böyle olmuş Allah'ım şükür ki iyiye gidiyomus daha iyi olsun evladına kavuşsun
kuzum yaa, nasil da şişmiş. tekrardan geçmiş olsun. şekerpare yazınca ben de alayım o morarma için olandan. buz koyuyorum ben eski usul ama çok ağlıyorlar buzdan. evde bir yanık kremi bir düşme icin birsey olmali aslinda.Yok aferin icin soylediklerinden sonra bari ondan alayım demistim. Aferini veren doktor onuda verir heralde. Valla bugun bi yere cikamamda belki yarin cikarim. Hasta degil cocuklar evde bulunsun diye sormustum.
Birde morluk icin krem demistin onu alabiliyormuyum. Morarmadan oncemi kullanmam gerekiyordu. Umutun yuzune bakinca üzülüyorum gecmedi.Eki Görüntüle 2788098 Bu arada sevindim elifin iyi olmasina.daha iyi olur insallah
Gerçekten cok zor... babam anlatırdi..Osmanlı Rumeliyi fethedince oraya kendi vatandaşini yollamak istemiş.tabi kimse kalkip taa ic anadoludan gitmek istememiş.genelde yörükler yani yerleskesi olmayanlar gitmis derdi.Konyadan gidilmişmiş.yörukler hic ayagina usenmezlermis.ama sadece yorukelr degil..cok degisik yerden giden olmus ama babam bizim atalarimiz Konya civarindan gitmis derdi.yani once memleketini birak git sonra geri gel..ustune savas..esir düş.. cok agir çileler var cok.. Bu Vatan kolay kazanılmamiş ki..heryeri şehadet kokuyor..canım Vatanımızı Milletimizi Allahim korusunEdirneye üniversite yıllarında gitmiştim ama gezmedim dediğin yeri. insallah tekrar nasip olur da giderim. benim de 6 aylik gelmis dediğim dedemin annesi vefat etmiş yolda. mezarı bile yok. cok zor zamanlar. alıştığın memleket bildigin yerleri bırakıp gelmek tekrar düzen kurmak.
canim alıntı yapmistim kj güzel haberi de okudum. Rabbim bebegi annesine, anneyi bebegine bağışlasın. sağlıkla büyütsün bebegjni insallah
Evet haklısın aslinda ilkyardim icin minik bir alan olusturmaliyiz.ama benim gibi telasla o alani unutmamaliyizkuzum yaa, nasil da şişmiş. tekrardan geçmiş olsun. şekerpare yazınca ben de alayım o morarma için olandan. buz koyuyorum ben eski usul ama çok ağlıyorlar buzdan. evde bir yanık kremi bir düşme icin birsey olmali aslinda.
Sağ ol canım Teşekkür ederim. Buz koydurmuyor agliyor diye degil, sadece ağlasa gene basarım buzu. Acımasız davranıyor tekme tokat dalıyor. Nerene denk gelirse yapıştırır e kendine de zarar veriyor. Evet o kremden almak lazım evde bulunsa iyi olur. Iyi dedin Aslında yanık kremi de yara kremi de bulunması lazım. Inşallah hiç lazım olmaz ama olsun önlem alalımkuzum yaa, nasil da şişmiş. tekrardan geçmiş olsun. şekerpare yazınca ben de alayım o morarma için olandan. buz koyuyorum ben eski usul ama çok ağlıyorlar buzdan. evde bir yanık kremi bir düşme icin birsey olmali aslinda.
Teşekkür ederim canim yarin alırımAl canim o kremi evde bulunsun.hirudoid jel canim adi. Her cocuklu evde bulunmasi gerekli bence. Ah kıyamam hala morgecmis olsun. bende elife bir defa sürebildim.durmuyor ki rahat. Ama sisligi sabaha almisti.hala mor bizim de ama o devasa şişlik indi nispeten.ama hala kabarti var simdi de sürülür herhalde.surdukten sonra biraz oyala elini oraya surmesin.hemen kabuklaniyor zaten yara.o zaman serbest bırakırsın.sislik morluk odem alıyormuş bu krem.iburamin aferinden daha hafifmis ve evet etki etti bize.bugun yine ikisinin de burunlari akıyor ama
Oh güzel haber ❤ Allah yardımcısı olsun bundan sonra..insAllah cabucak toparlar..
Benim de birinci dogum cok sıkıntılı geçmişti.yani normal de olsa ameliyatta olsa olabiliyor boyle seyler..Allah yazmamis olsun..
Bu arada kızlar ilahiyat mezunu bir yengemiz var akraba. Bugun bana mesaj atmıs.bugun Recebin 10. Günüymüş.bugun dua ile kaderin kazanin yönü değişirmiş.bugun bol bol hayır dua et dedi.yani kaderinde kötu bir olay bir musibet vara Rabbimden kaldirmasini hayra cevirmesini isteyebilirz.Bir de Recep ayında edilen beddua tutarmış.kimseyi kizdirmamamk gerekliymis bi beddua ederse tutarmişbi de ettigin duaya dikkat et dedi.ola ki ettigin beddua tutar sevdigin birine.sonra üzülürsün dedi. Ben de sizjnle paylasayim dedim.bugun dua ediyirum ben de iste ❤ ❤ ❤ ❤ ❤
Ben bilmiyordum bunu yada hatırlamıyorum kusura bakma. Cok gecmis olsun zor bir durum. Erkekler hersey yolunda giderken bile, cok stres oluyor hatta nerede ise kendilerine teselli bekliyorlar. Eşini düşünemiyorum cok korkmus ve üzülmüştür. Allah korumuş hepte korumaya devam eder inşallahOhh çok şükür çok sevindim. Kanamadan ha vay be.. bu doğum işi gerçekten çok zor yaa insanın başına ne geleceği belli olmuyor.. Benim de normal doğum sırasında çok kanamam olmuştu. Aşırı damarlanma varmış kesi bölgesinde ve dikiş iyi tutmamış sanırım. 2 ünite kan 2 ünite trombosit vermişlerdi. Eşim hep der tekrar operasyon için doğumhaneye aldıklarında sandalyede bayıldın o halde kucağımda çocuk ne düşüneceğimi bilemedim çok korktum diye. Ben aygın baygın durumun ciddiyetini anlamamıştım sadece 2 kere dikişten çok canım yanmıştı. Sonradan anladım ciddi bişey geçirmişim..
Benim rahim kanaması değildi atar damar kanamasıydı bildiğin kıpkırmızı kanS Susam_tanesi cok gecmis olsun canim. ben bilmiyordum ya da unutmuşum. normal dogumun en korkulan şeyidir zaten fazla kanama. bazen de Rahim dogumun bittiğini anlamaz ve kasilmaya devam edermiş, ondan olurmuş kanama.
simdi nasil kan değerlerin? insallah düzelmistir
Ben de çok üşümüş titremiştim. Benim de doktorum tek başına dikiş atamamış hastanedeki diğer kadın doğumcuyu çağırmıştı..S Susam_tanesi sana da geçmiş olsun canım..ağır bir durum yasamassin.. pratisyen hekkm arkadasim gorevinde yeniyken acilde bir hasta dogum yapmis ve ayni durum yasanmis. Kalp masaji gibi masaj baslamis. Kadin dogumcuyu aramislar. 15 dk da gelmis.arkadasim resmen titriyordu kadin olecek sandim..durmuyor durmuyor cildirdim diyorduama kadin dogumcu hemen durdurmus.
O zaman kanamam oldu yazmıştım ama tabi bu detayı biz de bilmiyorduk ne yaşadığımın da farkımda değildim ki sonradan sonradan anladım biz de çok ciddi bişeyler olduğunu. Bi de bebeğin doğduğunu vs de paylaşmıştım sevinçten bunlara odaklanmıyoruzBen bilmiyordum bunu yada hatırlamıyorum kusura bakma. Cok gecmis olsun zor bir durum. Erkekler hersey yolunda giderken bile, cok stres oluyor hatta nerede ise kendilerine teselli bekliyorlar. Eşini düşünemiyorum cok korkmus ve üzülmüştür. Allah korumuş hepte korumaya devam eder inşallah
aynen bekletmek lazım. az daha büyümesi lazım gibiHelinnnnn o daldirmali olanlarda bekletilmesi lazim ama dimi. Benim kizin el ayak durmuyor ki. Uyurken ancak yapılabilir bir bakayim
ay çok şükür çok sevindimGüzel haberi aldık kizlar yeni doğum yapan annemiz entubeden çıkmış hala yoğun bakımda ama düzeliyormus çok şükürnormal doğum yaparken doğumu kaldırmamış vücut kanaması çok olmuş bı anda ondan böyle olmuş Allah'ım şükür ki iyiye gidiyomus daha iyi olsun evladına kavuşsun
doğum ilkine göre ikincisinde daha korkmustum basima ne geleceğini biliyorum ya ama yine de normal doğumdan yana olmuştum. şükür geçti gitti. senin zor olmuş belli olmuyor işte bizi neler bekliyor. her doğum kendine özel gerçekten. coo gecmis olsun susamcim.Ohh çok şükür çok sevindim. Kanamadan ha vay be.. bu doğum işi gerçekten çok zor yaa insanın başına ne geleceği belli olmuyor.. Benim de normal doğum sırasında çok kanamam olmuştu. Aşırı damarlanma varmış kesi bölgesinde ve dikiş iyi tutmamış sanırım. 2 ünite kan 2 ünite trombosit vermişlerdi. Eşim hep der tekrar operasyon için doğumhaneye aldıklarında sandalyede bayıldın o halde kucağımda çocuk ne düşüneceğimi bilemedim çok korktum diye. Ben aygın baygın durumun ciddiyetini anlamamıştım sadece 2 kere dikişten çok canım yanmıştı. Sonradan anladım ciddi bişey geçirmişim..
ay o kremi not düştüm bende alayımAl canim o kremi evde bulunsun.hirudoid jel canim adi. Her cocuklu evde bulunmasi gerekli bence. Ah kıyamam hala morgecmis olsun. bende elife bir defa sürebildim.durmuyor ki rahat. Ama sisligi sabaha almisti.hala mor bizim de ama o devasa şişlik indi nispeten.ama hala kabarti var simdi de sürülür herhalde.surdukten sonra biraz oyala elini oraya surmesin.hemen kabuklaniyor zaten yara.o zaman serbest bırakırsın.sislik morluk odem alıyormuş bu krem.iburamin aferinden daha hafifmis ve evet etki etti bize.bugun yine ikisinin de burunlari akıyor ama
Oh güzel haber ❤ Allah yardımcısı olsun bundan sonra..insAllah cabucak toparlar..
Benim de birinci dogum cok sıkıntılı geçmişti.yani normal de olsa ameliyatta olsa olabiliyor boyle seyler..Allah yazmamis olsun..
Bu arada kızlar ilahiyat mezunu bir yengemiz var akraba. Bugun bana mesaj atmıs.bugun Recebin 10. Günüymüş.bugun dua ile kaderin kazanin yönü değişirmiş.bugun bol bol hayır dua et dedi.yani kaderinde kötu bir olay bir musibet vara Rabbimden kaldirmasini hayra cevirmesini isteyebilirz.Bir de Recep ayında edilen beddua tutarmış.kimseyi kizdirmamamk gerekliymis bi beddua ederse tutarmişbi de ettigin duaya dikkat et dedi.ola ki ettigin beddua tutar sevdigin birine.sonra üzülürsün dedi. Ben de sizjnle paylasayim dedim.bugun dua ediyirum ben de iste ❤ ❤ ❤ ❤ ❤
ya mis ya cesaretini seveyim 10 lt nedir. ben 3 lt alıyorumSabah ne güzel başlamıştık perişan devam etti günüm10 kg süt aldım (neyimeyse ) onu pişir taşır ayır, oğlan paçamda, kız dersine giremedi eba hata veriyor ağlıyor mu, vuuu benim derse kaldı mı 15 dk. Sütlaç ocakta taştım taşacam diyor mu, göktuğ durur mu Bi dolduram altıma da annem görsün iyice gününü demiş mi . Eşimin de traş olası tutmuş ben telefonla konuşurken sıvışmış mı dışarı. Derse 5 dk kala geldi saolsun. Ben evi yatıştırdım şükür geldi. Dedim çok sinirliyim dersten çıkıyım unutturma dövüşecem seninle korkudan oğlanı da aldı dışarı çıkardı. Dersim bitti sinirim geçti oğlanı uyutuyorum akşam yemeği yapacam ayy bu yıl çok yıprandım ben ya
Sizi evden çalışmak çok yordu yaa çok haklısın valla.. 3 çocuk bi de ev işleri biri bebek dersler..Sabah ne güzel başlamıştık perişan devam etti günüm10 kg süt aldım (neyimeyse ) onu pişir taşır ayır, oğlan paçamda, kız dersine giremedi eba hata veriyor ağlıyor mu, vuuu benim derse kaldı mı 15 dk. Sütlaç ocakta taştım taşacam diyor mu, göktuğ durur mu Bi dolduram altıma da annem görsün iyice gününü demiş mi . Eşimin de traş olası tutmuş ben telefonla konuşurken sıvışmış mı dışarı. Derse 5 dk kala geldi saolsun. Ben evi yatıştırdım şükür geldi. Dedim çok sinirliyim dersten çıkıyım unutturma dövüşecem seninle korkudan oğlanı da aldı dışarı çıkardı. Dersim bitti sinirim geçti oğlanı uyutuyorum akşam yemeği yapacam ayy bu yıl çok yıprandım ben ya
Yavrum yaa kıyamam nasıl morrrYok aferin icin soylediklerinden sonra bari ondan alayım demistim. Aferini veren doktor onuda verir heralde. Valla bugun bi yere cikamamda belki yarin cikarim. Hasta degil cocuklar evde bulunsun diye sormustum.
Yoook bunca işin arasında sıvışan koca kişisine karşı yumusamaaa hep yapar bak ben de yangına körükle gidiyo olabilirim amaSabah ne güzel başlamıştık perişan devam etti günüm10 kg süt aldım (neyimeyse ) onu pişir taşır ayır, oğlan paçamda, kız dersine giremedi eba hata veriyor ağlıyor mu, vuuu benim derse kaldı mı 15 dk. Sütlaç ocakta taştım taşacam diyor mu, göktuğ durur mu Bi dolduram altıma da annem görsün iyice gününü demiş mi . Eşimin de traş olası tutmuş ben telefonla konuşurken sıvışmış mı dışarı. Derse 5 dk kala geldi saolsun. Ben evi yatıştırdım şükür geldi. Dedim çok sinirliyim dersten çıkıyım unutturma dövüşecem seninle korkudan oğlanı da aldı dışarı çıkardı. Dersim bitti sinirim geçti oğlanı uyutuyorum akşam yemeği yapacam ayy bu yıl çok yıprandım ben ya
Darısı hepsine insallah
Sağol canım aslında benim bu olay dışında çok kolay geçmişti sancılarımın başlamasıyla doğumun bitmesi arasında 2,5 saat vardı çok hızlı ve kolay oldu. Hemşireler gelip yüzüme biz seni sabaha doğurursun sanıyorduk dediler 21.30 da doğurdum yani sabaha o kadar uzaktım. Nazar değdi diyorum benaynen bekletmek lazım. az daha büyümesi lazım gibi
ay çok şükür çok sevindim
doğum ilkine göre ikincisinde daha korkmustum basima ne geleceğini biliyorum ya ama yine de normal doğumdan yana olmuştum. şükür geçti gitti. senin zor olmuş belli olmuyor işte bizi neler bekliyor. her doğum kendine özel gerçekten. coo gecmis olsun susamcim.
ay o kremi not düştüm bende alayım
dua ile ilgili soylediklerin çok etkiledi beni. yani çok bilmem ben ama zor bir süreçten geçiyorum önemli kararlar alıyoruz eşimle. umarım hayırlısı olur hakkımızda. dua edeyim bende Allahım çocukların şansına yüzümuze gülsün
ya mis ya cesaretini seveyim 10 lt nedir. ben 3 lt alıyorumvalla enerjine sağlık speedy gonzales olmanın hakkını veriyorsun da bencede bu yıl.cok yordu seni keşke eve yardıma gelen birinolsaymis
Ah ali bir genç kızın kokoşluğuna engel oldu deseneEvet zahmetli..hatta horoz da kesilip birine hayrına sadaka diye verilecek..bir de kostek kesmme varmış ama o bizde yOk
Bizim buralağda kizanlağla kızçeleğen yürümesi ünemlidir mare uyyytürenler düzenleris orazlar (horoz ) kiseriz bürekler çürekler acarıs hahaha biraz agiz yapayim dedim
Biz göçmeniz yani ben bulgar goçmeniyim.. esim göçmen değil.Buralarda gocmen(arnavut boşnak bulgar yunan makedon romanya goçmenleri var) gacal pomak vs vs ayrılır.herkesin adeti baska.esimin tarafinda daha degisik ama sade geciyor.bizde durum biraz şasaliben de her yörede var sanıyordum
MasAllah diyelim.aslinda elif de takardi da ali alip kafasina takmaya calismayaydi eyiydi alisirdi belki simdi ali almiyor ama elif aninda sıpıtıyor boynuna geciriyor falan..ben de yanında yokken takamıyorum
Ben de şaşkınım inanin..hepiniz yapacaksiniz sanıp danıştımne alakaysa meger buraya özgüymüş
Bazi çocuga parasetamol ise yaramiyor.iburamin ve dolven tarzi ilaclar iyi geliyor.bu ilaclar bi yandan da iltihabı azaltıyor.bir nevi grip ilacı.oglumun atesini ağrısını hic bir zaman calpol kesmedi.hep dolven verdim.doktor mümkün mertebe verme dedi ama ne yapayım düşmüyordu baska sekilde.oncelik hep calpol olsun dedi. Sonra aile hekimi.iburamin zero yazdı ogluma kızima.cok şükür iyi geldi.hafif uyku ve ishal benzeri kakada artis yaptı ama iyi geldi.sinuzitleri de iyilestiriyor.insaallah toparlar Asım paşamiz ❤❤ ihlamur da ver istersen.ben ihlamur verdikten sonra iyilesme artti.cok ter attirdı.usumesini atar derler.
Doğrudur tekrar gecmis olsun yeni dogum 2 bebek belkide gozumden kactı. Yada b 12 ler dipte bende.Benim rahim kanaması değildi atar damar kanamasıydı bildiğin kıpkırmızı kantabi o an tecrübesizlik öyle sanıyoruz. Doğum bitip üstünden 3 saat geçip tekrar doktorumu karşımda görünce bir aksilik olduğunu anlamıştım.
40 gün sonra bakıldığında iyiydi sonra bir daha baktırmadım ama o zaman 3 ay falan kan ilacı kullanmıştım.
Ben de çok üşümüş titremiştim. Benim de doktorum tek başına dikiş atamamış hastanedeki diğer kadın doğumcuyu çağırmıştı..
O zaman kanamam oldu yazmıştım ama tabi bu detayı biz de bilmiyorduk ne yaşadığımın da farkımda değildim ki sonradan sonradan anladım biz de çok ciddi bişeyler olduğunu. Bi de bebeğin doğduğunu vs de paylaşmıştım sevinçten bunlara odaklanmıyoruz
şükür daha iyi canim. doktor randevusunu iptal ettik. bir iki gün daha gözleyecegim bakalım
Mis ben okurken yoruldum sen ne yapıyorsun öyle. Niye bu kadar hırpaliyorsun kendini. 10 kilo süt birde üstüne sütlaç. Valla ne bilim isin cok zor, birde ekstra is çıkarıyorsun kendine.Sabah ne güzel başlamıştık perişan devam etti günüm10 kg süt aldım (neyimeyse ) onu pişir taşır ayır, oğlan paçamda, kız dersine giremedi eba hata veriyor ağlıyor mu, vuuu benim derse kaldı mı 15 dk. Sütlaç ocakta taştım taşacam diyor mu, göktuğ durur mu Bi dolduram altıma da annem görsün iyice gününü demiş mi . Eşimin de traş olası tutmuş ben telefonla konuşurken sıvışmış mı dışarı. Derse 5 dk kala geldi saolsun. Ben evi yatıştırdım şükür geldi. Dedim çok sinirliyim dersten çıkıyım unutturma dövüşecem seninle korkudan oğlanı da aldı dışarı çıkardı. Dersim bitti sinirim geçti oğlanı uyutuyorum akşam yemeği yapacam ayy bu yıl çok yıprandım ben ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?