Düşünme bunları artık oldu bitti o dönemler geçti canım önümüze bakalım ipektoş koşuyor mu artıkSizi evden çalışmak çok yordu yaa çok haklısın valla.. 3 çocuk bi de ev işleri biri bebek dersler..
Sağolasın bu arada evet yalnızdık çok zordu.. zaten evde sürekli uyuyordum bitkinlikten emziriyordum eşim alıyordu bebeği bazen getirmeyip mama veriyordu ben uyuyayım diye. Ondan da sütüm olmadı galiba benim. Geçmiş gitmiş ama insan düşünüp düşünüp şöyle olsaydı daha mı iyi olurdu diyor. Doktorum bile bazen keşke sezaryen olsam dersin demişti..
Oyyy oyy dünürüm her hafta 5 kg alıyorum bitiyor 5 günde süt yoğurt. Bu hafta da gözümü kararttım aldım 2 şişe sıcak kapattım onları 4 gün sonra falan tekrar mayalarım. Sütlaxı da 15 yıldır tutturamazdım eşim isteyip dururdu bir tarif buldum fırında sütlaç yapıyorum çok güzel oluyor ah boğaz dursa ben de boğazlıyım yaMis ben okurken yoruldum sen ne yapıyorsun öyle. Niye bu kadar hırpaliyorsun kendini. 10 kilo süt birde üstüne sütlaç. Valla ne bilim isin cok zor, birde ekstra is çıkarıyorsun kendine.
Enerjine hayranım maşallah diyeyim sana. Bu kadar isin üstüne e bebek iyiymiş. Bari akşam azıcik dinlen. Seni okuduktan sonra şoyle bir düşündüm, kalksam yapacak is varmı diye. Ve say say bitmedi, ve ben tel elimde, tvde esra erol meğer ben hiçbir iş yapıyormuşum.Düşünme bunları artık oldu bitti o dönemler geçti canım önümüze bakalım ipektoş koşuyor mu artık
Yordu canım ama şükrediyorum da ne bileyim oğlanı büyütmek de güzel bir fırsat oldu bana diyorum ama evde de iş hiç mi bitmez be ya.
Oyyy oyy dünürüm her hafta 5 kg alıyorum bitiyor 5 günde süt yoğurt. Bu hafta da gözümü kararttım aldım 2 şişe sıcak kapattım onları 4 gün sonra falan tekrar mayalarım. Sütlaxı da 15 yıldır tutturamazdım eşim isteyip dururdu bir tarif buldum fırında sütlaç yapıyorum çok güzel oluyor ah boğaz dursa ben de boğazlıyım yadün İzmir bomba yaptık betüşle. Hergün bir tatlı tabi gitmez bu kilolar
Sağlık olsun da napalm akşam yemekten sonra bir e bebeğe kaçayım diyorum eşimin traşa kaçtığı gibitekstillerde indirim varmış bikaç bişey alacam oğlana.
Ahh canim ya kıyamam..2. Bebitoyu biraz beklet tam toparlansin vucut. Allah diger dogum ya da dogumlarinda kolaylik versin.hizli dogum olmuş.boyle de tehlikeli diyorlar..benim de aksilikler oldu ama hic soramadim.ama doktorum hep dibimdeydi.neydi noldu anlayamiyor insan..ikinci doğumda ogrendim.ki birinci dogum epey kotu gecmis.bakinca anliyorlar ameliyatta..aman neyse bak birinci kotuyken ikinci guzel gecti.senin de ikinci daha guzel gecsin insAllahBenim rahim kanaması değildi atar damar kanamasıydı bildiğin kıpkırmızı kantabi o an tecrübesizlik öyle sanıyoruz. Doğum bitip üstünden 3 saat geçip tekrar doktorumu karşımda görünce bir aksilik olduğunu anlamıştım.
40 gün sonra bakıldığında iyiydi sonra bir daha baktırmadım ama o zaman 3 ay falan kan ilacı kullanmıştım.
Ben de çok üşümüş titremiştim. Benim de doktorum tek başına dikiş atamamış hastanedeki diğer kadın doğumcuyu çağırmıştı..
O zaman kanamam oldu yazmıştım ama tabi bu detayı biz de bilmiyorduk ne yaşadığımın da farkımda değildim ki sonradan sonradan anladım biz de çok ciddi bişeyler olduğunu. Bi de bebeğin doğduğunu vs de paylaşmıştım sevinçten bunlara odaklanmıyoruz
Ya evet ben de cok etkilendim.bu yasıma geldim böyle biseyden haberim yoktuay çok şükür çok sevindim
doğum ilkine göre ikincisinde daha korkmustum basima ne geleceğini biliyorum ya ama yine de normal doğumdan yana olmuştum. şükür geçti gitti. senin zor olmuş belli olmuyor işte bizi neler bekliyor. her doğum kendine özel gerçekten. coo gecmis olsun susamcim.
ay o kremi not düştüm bende alayım
dua ile ilgili soylediklerin çok etkiledi beni. yani çok bilmem ben ama zor bir süreçten geçiyorum önemli kararlar alıyoruz eşimle. umarım hayırlısı olur hakkımızda. dua edeyim bende Allahım çocukların şansına yüzümuze gülsün
ya mis ya cesaretini seveyim 10 lt nedir. ben 3 lt alıyorumvalla enerjine sağlık speedy gonzales olmanın hakkını veriyorsun da bencede bu yıl.cok yordu seni keşke eve yardıma gelen birinolsaymis
Klasik abi egosu işteAh ali bir genç kızın kokoşluğuna engel oldu deseneyok valla ben ilk defa duydum
Hayırlı ugurlu olsun canim..güzel günlerde kullanin insAllah ❤şükür daha iyi canim. doktor randevusunu iptal ettik. bir iki gün daha gözleyecegim bakalım
sagolasin, valla bugun bayağı çalıştırdım. çocuğu uuuturken, yemek yaparken o da temizlik yaptı.
Ah kıyamam Rabbim evladına sevdiklerine bağışlasın inşallahGüzel kalpli arkadaşlarım bı ricam var arkadaşımın samimi bı arkadaşı dün doğuma gitti ama doğum sırasında bı atak geçirmiş bebek iyi 39 haftada olduğu için sıkıntı olmamış ama annenin durumu kritikmis yoğun bakımda su an entube edilmiş dua edelim Allah'ım güzel mevlam hayırlı şifalar versin diye o evlat annesiz annesi evlatsiz kalmasın çok üzüldüm dünden beri her an aklımda
Bende de sözde ağız yok angarya demem asla falan diye geziyorum ortada köprüyü göprü kriteri griter yapan angaralı ölmemiş içimdeDilzarcım anın çok komikmiş. Ben de sen anlatınca hatırladım. Bizde de k lere hep g derler. Gapı, gomşu, gadın.. gibi. Kardeşim de kibar olacağım diye bir gün gırgır a kırgır demişti, çok dalga geçmiştimgaribim o da g leri düzelteceğim diye gerçek g olanları da düzeltmeye başlamıştı
Sağol balım hepsi pek tatlı gerçi bugün ikindi uykusunu uyumadı delirdikberaber ama olsunS Susam_tanesi masallah kuzuma nasilda yürüyor
Jadesi yaa o saçlarını o hanimefendiligini yerim senin sen ne tatli bir kızsın öyle
Kalppare elif nasil oldu canim yazamadim
@Sonsuzsukurler canim gecmis olsun gecer insallah kendini suclama benim evde kimse olmamasina ragmen kiz yerdeki tozlari yiyor o kadarda oluyor artik bizim koruyamadıgimiz yerde Allahim korusun yavrularımızı hasta olmasinlar dusmesinler istiyoruz ama illaki oluyorlar en hafif sekilde gecirsinler inşallah.
@Aslihaydo ayy canim Rabbim kimseyi annesiz koymasin insallah hemen iyilesir bebegine kavusur
Normal krem sürsem bile açarrengi geçmiş kuzucum bin şükür gözünedenk gelmemiş kötü olmuş amaYok aferin icin soylediklerinden sonra bari ondan alayım demistim. Aferini veren doktor onuda verir heralde. Valla bugun bi yere cikamamda belki yarin cikarim. Hasta degil cocuklar evde bulunsun diye sormustum.
Birde morluk icin krem demistin onu alabiliyormuyum. Morarmadan oncemi kullanmam gerekiyordu. Umutun yuzune bakinca üzülüyorum gecmedi.Eki Görüntüle 2788098 Bu arada sevindim elifin iyi olmasina.daha iyi olur insallah
Sen gonzalesim kendine gel bunlar dokunmaz sanaSabah ne güzel başlamıştık perişan devam etti günüm10 kg süt aldım (neyimeyse ) onu pişir taşır ayır, oğlan paçamda, kız dersine giremedi eba hata veriyor ağlıyor mu, vuuu benim derse kaldı mı 15 dk. Sütlaç ocakta taştım taşacam diyor mu, göktuğ durur mu Bi dolduram altıma da annem görsün iyice gününü demiş mi . Eşimin de traş olası tutmuş ben telefonla konuşurken sıvışmış mı dışarı. Derse 5 dk kala geldi saolsun. Ben evi yatıştırdım şükür geldi. Dedim çok sinirliyim dersten çıkıyım unutturma dövüşecem seninle korkudan oğlanı da aldı dışarı çıkardı. Dersim bitti sinirim geçti oğlanı uyutuyorum akşam yemeği yapacam ayy bu yıl çok yıprandım ben ya
Ne zor anne olmak doğum yapmak ahh... Geçmiş gitmiş şükür ama sana nasıl geçti kim bilir eşin ne korkmuştur benim normal olmadı ona rağmen 7 saat önce olması bile eşimin annemin gözüne korku verdi düşünBenim rahim kanaması değildi atar damar kanamasıydı bildiğin kıpkırmızı kantabi o an tecrübesizlik öyle sanıyoruz. Doğum bitip üstünden 3 saat geçip tekrar doktorumu karşımda görünce bir aksilik olduğunu anlamıştım.
40 gün sonra bakıldığında iyiydi sonra bir daha baktırmadım ama o zaman 3 ay falan kan ilacı kullanmıştım.
Ben de çok üşümüş titremiştim. Benim de doktorum tek başına dikiş atamamış hastanedeki diğer kadın doğumcuyu çağırmıştı..
O zaman kanamam oldu yazmıştım ama tabi bu detayı biz de bilmiyorduk ne yaşadığımın da farkımda değildim ki sonradan sonradan anladım biz de çok ciddi bişeyler olduğunu. Bi de bebeğin doğduğunu vs de paylaşmıştım sevinçten bunlara odaklanmıyoruz
Aynı yürümelere devam. Koşmuyor ama napıyor şaşkoloz biliyor musun, babası ayağıyla topa vurdura vurdura ayakla topa vurmayı öğrenmiş. Sen daha yeni ayakta duruyorsun yeni yürüyorsun bi de topa vurmaya çalışmak nedir yaaDüşünme bunları artık oldu bitti o dönemler geçti canım önümüze bakalım ipektoş koşuyor mu artık
Yordu canım ama şükrediyorum da ne bileyim oğlanı büyütmek de güzel bir fırsat oldu bana diyorum ama evde de iş hiç mi bitmez be ya.
Oyyy oyy dünürüm her hafta 5 kg alıyorum bitiyor 5 günde süt yoğurt. Bu hafta da gözümü kararttım aldım 2 şişe sıcak kapattım onları 4 gün sonra falan tekrar mayalarım. Sütlaxı da 15 yıldır tutturamazdım eşim isteyip dururdu bir tarif buldum fırında sütlaç yapıyorum çok güzel oluyor ah boğaz dursa ben de boğazlıyım yadün İzmir bomba yaptık betüşle. Hergün bir tatlı tabi gitmez bu kilolar
Sağlık olsun da napalm akşam yemekten sonra bir e bebeğe kaçayım diyorum eşimin traşa kaçtığı gibitekstillerde indirim varmış bikaç bişey alacam oğlana.
Öyle mi demiştim ya hiç hatırlamıyorumAhh canim ya kıyamam..2. Bebitoyu biraz beklet tam toparlansin vucut. Allah diger dogum ya da dogumlarinda kolaylik versin.hizli dogum olmuş.boyle de tehlikeli diyorlar..benim de aksilikler oldu ama hic soramadim.ama doktorum hep dibimdeydi.neydi noldu anlayamiyor insan..ikinci doğumda ogrendim.ki birinci dogum epey kotu gecmis.bakinca anliyorlar ameliyatta..aman neyse bak birinci kotuyken ikinci guzel gecti.senin de ikinci daha guzel gecsin insAllah❤ bu olayi hatirlamamakla birlikte cok halsiz oldugunu kalkamadigini vs yazdigini anımsıyorum.hatta tutturmustun bi b3n kotu anneyim cok halsizim falan diye..kiz ölümden dönmüşsün bi de kendine üzüntü yapmissin..ahh bebegim benim kiyamam gecmis gitmis olsun..
Allah diger dogumunda kolayliklar versin ❤
Ya evet ben de cok etkilendim.bu yasıma geldim böyle biseyden haberim yoktuAllah islerinizi hayra cevirsin canim
Klasik abi egosu işte
Hayırlı ugurlu olsun canim..güzel günlerde kullanin insAllah ❤
Ne güzel haber Rabbim anneyle yavruyu birbirine bağışlasınGüzel haberi aldık kizlar yeni doğum yapan annemiz entubeden çıkmış hala yoğun bakımda ama düzeliyormus çok şükürnormal doğum yaparken doğumu kaldırmamış vücut kanaması çok olmuş bı anda ondan böyle olmuş Allah'ım şükür ki iyiye gidiyomus daha iyi olsun evladına kavuşsun
Büyük geçmiş olsun ne zor ya Allah korumuş annemde kv de de çok zor doğumlar yapmışlar doğum esnasında ölmüş yavruları o zamanın şartlarında doğup ölen olmuş kendi hayatları tehlikeye girmiş onun için kesinlikle normal doğum yapmamı istemediler Ayşe de zaten yüksek tansiyondan ötürü plesantanın kopma riski vardı anne ve bebek hayatı tehlikeye girer demişlerdi o yüzden 37.haftaya zor bekletmişti doktorumun şimdi anlatırken dile kolay da ne zor günlerdi çok şükür geçti gitti meleklerimiz sağlıkla yanımızda şimdiBenim rahim kanaması değildi atar damar kanamasıydı bildiğin kıpkırmızı kantabi o an tecrübesizlik öyle sanıyoruz. Doğum bitip üstünden 3 saat geçip tekrar doktorumu karşımda görünce bir aksilik olduğunu anlamıştım.
Hayırlı olsun canım güle güle kullan robocop s6 yı mı aldın fiyatı düştü diyorlardı Bi kullan bakalım tavsiye edecekmisinşükür daha iyi canim. doktor randevusunu iptal ettik. bir iki gün daha gözleyecegim bakalım
sagolasin, valla bugun bayağı çalıştırdım. çocuğu uuuturken, yemek yaparken o da temizlik yaptı.
Hay maşallah sana ve enerjine bende bu akşam tekrar süt sipariş ettim kv oradayken aldığım sütle mayalayamadım bende mi sütte mi sıkıntı vardı bilmiyorum kefir gibi oldu kıvamı bakalım yarın tekrar deniyeceğim ıımmm fırın sütlaç bayılırım ablamda geldi çok güzel yapar hemen bu haftanın menüsüne ekleyelimDüşünme bunları artık oldu bitti o dönemler geçti canım önümüze bakalım ipektoş koşuyor mu artık
Aman bir günde çıksın aradan diye alıyorum canım. Büyük 2 tencerem varmisskokulumm okurken ben yoruldum bacim. Allah yardımcın olsun. ben sütü sali günü 5lt, cuma 2.5lt diye alıyorum. diğer türlü tencerem bile yok, maşallah iyi halletmişsin
Yemeği yedik kaçtım aslı yengem gelmişti dedim yürü yürü foruma gidiyoz indirim bahane intikam şahaneYavrum yaa kıyamam nasıl morrr
Yoook bunca işin arasında sıvışan koca kişisine karşı yumusamaaa hep yapar bak ben de yangına körükle gidiyo olabilirim amaunutma kavgani
idolumsunYemeği yedik kaçtım aslı yengem gelmişti dedim yürü yürü foruma gidiyoz indirim bahane intikam şahanenoluyo kız akşam akşam diyor dedim traşın rövanşını alıyorum ohh ben dünya varmış elimde kolumda bebe olmadan çıkmak
insallah öyle olur canim. çok düşündük çok.hesapladik deneyecez bakalım inşallah Allah yürü ya kulum derSağol canım aslında benim bu olay dışında çok kolay geçmişti sancılarımın başlamasıyla doğumun bitmesi arasında 2,5 saat vardı çok hızlı ve kolay oldu. Hemşireler gelip yüzüme biz seni sabaha doğurursun sanıyorduk dediler 21.30 da doğurdum yani sabaha o kadar uzaktım. Nazar değdi diyorum benkısmet işte yaşanacakmış demekki. Bir daha olursa benzer şeyler olur mu diye korkmuyor değilim. Doktorumdan çok memnun olmamama rağmen sırf bu sebepten aynı doktora giderim diyorum.
Size de kararlarınızda kolaylıklar. Allah sonunu hayır etsin. Büyük kararlar vermek insanı tedirgin ediyor ama yaşayıp görünce de içine girince çok düşünmüşüm o kadar da olmadı diyorsun. Allah iç ferahlığı versin..
Bazen vucut yorulsa da kafa dinlenir ya canım benim de o hesap bir saat çıkıp gelmek de dinlendiriyor beniEnerjine hayranım maşallah diyeyim sana. Bu kadar isin üstüne e bebek iyiymiş. Bari akşam azıcik dinlen. Seni okuduktan sonra şoyle bir düşündüm, kalksam yapacak is varmı diye. Ve say say bitmedi, ve ben tel elimde, tvde esra erol meğer ben hiçbir iş yapıyormuşum.
Yaaa yerim o böcüğüüü ben çok tatlı çıtır pıtır maşallah bir de topa mı vuruyor demekAynı yürümelere devam. Koşmuyor ama napıyor şaşkoloz biliyor musun, babası ayağıyla topa vurdura vurdura ayakla topa vurmayı öğrenmiş. Sen daha yeni ayakta duruyorsun yeni yürüyorsun bi de topa vurmaya çalışmak nedir yaadeliricem ve yiyeceğim ben bu çocuğu hatta hafta sonu babası o kadar koşturdu ki top oynayıp oynayıp uyumuş kucağında yorgunluktan
Ama senin enerjine maşallah ne diyeyimBen 1 kilo alıyorum onu da ikiye bölüp yapıyorum sadece ipeğe kadar
Sıcak suya oturtsaydın tekrar canım katılaşırdı belkiHay maşallah sana ve enerjine bende bu akşam tekrar süt sipariş ettim kv oradayken aldığım sütle mayalayamadım bende mi sütte mi sıkıntı vardı bilmiyorum kefir gibi oldu kıvamı bakalım yarın tekrar deniyeceğim ıımmm fırın sütlaç bayılırım ablamda geldi çok güzel yapar hemen bu haftanın menüsüne ekleyelimben de gittim bugün e bebeğe ama talan olmuş kalmamış hiç bişey yazlık tşört şort tulum falan aldım bende çok çok uygun mağaza indirime girmiş üzerine birde %28 olunca baya ucuza geldi ama ben alt üst falan istiyordum onlardan kalmamış hiç int baktım ama mağaza fiyatlarını görünce orası pahalı geldi
Allah hesabınızı uyursun canım hayırlı kapılar açsın inşallah.insallah öyle olur canim. çok düşündük çok.hesapladik deneyecez bakalım inşallah Allah yürü ya kulum der
Ne güzel ifade etmişsin. Ne zaman hazırsa anne baba o zaman doğru zaman. Anneli babalı sağlıkla mutlulukla büyüsünlerBu işin doğrusu yok. Kişiden kişiye değişiyor, senin ne istediğine bağlı. Ben evlenirken en az beş sene çocuk düşünmüyordum sonra ikisini peş peşe yaparım diyordum. Biri iki yaşındayken öbürünü doğururum en geç diyordum. Eşim hemen istiyordu zor ikna ettim. Gerçekten beşinci sene kızımı doğurdum. Sanırım üç aylık yoktu daha, en az beş sene daha çocuk yok dedim eşime. Hemen kabul ettiİlk çocuk olunca ne olduğunu anlayamıyorsun. Bir de kızım yeni doğan reflüsü ile doğdu. Emdiğinin çoğunu kusar bir saat bile uyumaz tekrar acıkırdı. 6 ay zombi gibi gezdim. Ama ikinciyi geç doğurmamdaki tek sebep zorluk olmadı. Çünkü 6. ay ek gıdalara geçince kusma durdu uykular düzene girmeye başladı ya da ben alıştım Çocuk büyüdükçe hem kolaylaştı hem de zevkli olmaya başladı. O anda bir bebek olsaydı mecburen bebeğe vakit ayıracağım için kızımın o yaşlarını doya doya yaşayamayacağımı düşündüm. 6 yaşında ikinciyi düşünürüm derken bu sefer de iş kurdum. Yok bir sene işyeri otursun diye bekle, iş iyi gitmedi yok düzelir mi kapanır mı diye bekle, onu bekle bunu bekle bizim hesap biraz şaştı. 10 seneyi geçti. Ama şimdi sor hangisi diye gerçekten 6 bile erkenmiş, bu yaş farkından çok memnunum. Herkese göre farklı dediğim bu, şu an 39 yaşındayım bebek bakıyorum. Arkadaşlarım hayatta yapamazdım diyor. Bana da çok rahat geliyor. Kızımla beraber bakıyoruz gibi. Tabi ki zorlukları olmuyor mu oluyor büyük de olsa kızımın da ilgiye, derslerinde yardıma, bazen baş başa kalmaya ihtiyacı oluyor. Hepsine bir vakit bulmaya çalışıyoruz.
Baharcım sabah kahvaltı yapıyor uyandıktan yarım saat sonra falan mutlaka yumurta ve labne bazen yeşil zeytin ve tahin pekmez. Uykuya geçerken emip mama yiyor. Memede birşey yok ama o yine emiyor. Kalkınca yemek çorba ne yapmışsam ona bir küçük kase açlık derecesine göre yiyor. Sonra yine ıyuyacağında mama uyandığında yoğurt ve yemek. Yatmadan meyve ya da meyveli irmik, muhallebi tarzı bişeyler. Ne kadar istiyorsa istemiyorsa tutar sarı inadı açmaz ağzını zaten@Umudum- canim sıkma canini bende fazla vermiyorum düne kadar öğürüyordu biliyorsun ben stres yapmayi korkmayi biraktim oda yemeye basladi. Hala yemedigi seyler oluyor zorlamiyorum hic mamasini yesin simdilik yeter diyorum
Canini sikma moralini bozma bu gunler gecici.
Kizlar bu arada sizler nasil besliyorsunuz suan yani ne kadar porsiyon ve kac öğün.
misskokulumm Goktug u sormuyorum onun masallahi var annesi bu kadar guzel yemekler yaparsa cocuk napsin
Canım şükürüm güneşimiz nasıl oldu. İyidir umarımSagol dilzar
Bilmiyorum somdi yine sicaklasiyor.
Cikiyor yani ama2
38I pek gecmiyor derecede temassiz guvenemiorum.
3 defaishalyapti galiba atlete gecmisti yani biraz.
Ates cikmadan iburamin zero calpol vermelimiyim
Dunden onceki gece sabaha karsi basladi 4 gibibasladi ates ne zaman antibiyotige gecicez kizlar ya.
Domtor yarin gelin olmadi dedi abtibiyotigi zaten yazdi da kakat tahlili yapalim
Dedi devam ederse. Ama ust 2 dis patladi 3 4 gundur onla da uğraşıyor yavrum.
Napicam sasirdim.
Hep memede halsiz ilac icince biraz iyi.
Cok sukur diyeyim yine de.
Offf elim ayagim dolanior sanki belirsizlik
Baharım Allah gücünü arttırsın ne hoşlar maaşallah. Umut kuzumun sünnet işi ne aşamada@bharkk benimkiler böyle yatıyor. Eki Görüntüle 2786671
Hayır olsun kuzum. Rabbim kötülüklerden uzak etsin. Öperim prensesimiGece cok kötü ruya gördüm kizlar karanlik hava parktan geliyoruz esimle esimin yigenleri var annesiyle babasi yok bir yere gitmişler tamam bize gelsinler diyorum binanin icine giriyoruz parktan geldiler ust başlarını degsmeden eve mi alicaz diyor esim bende birsey olmaz evde kiyafet var giydiririz diyorum o sira bakiyorum 2 kat giyinmisler a bak 3 kat giyinmisler problem yok hadi diyorum birde bakiyorun Karya yok diyorum esime karya nerde diye kapidan cikiyoruz disariya dogru sag tarafta birsuru kopek var sol tarafa esim gidiyor orasida canur ve bataklik göletler var ben yerlerde karya karyaa diye ariyorum köpek bana dogru kosuyor bende kopek flan görmüyor gözüm kopege vuruyorum kosup karyaa karyaa diye bagiriyordum nefes nefese uyandim. Hayır olsun insallah. Allahım kotuluklerden uzak tutsun yavrularimizi korusun
O İpek Kozamın ayağına taş gözüne yaş değmesin maaşallahOoo canım kolay gelsin uykusuz ve yorgun bi de teyzene yemek yetiştirmişsin. Sen cennetliksin maşallah. Çocukla misafir de çok zor kolaylıklar..
Ne güzel anlatmışsın
Çok geçmiş olsun çocuklar hasta olmasın gerçekten..
Maşallah Göktuğ a kalabalık evde herkesten bişeyler öprençyordur tabi
Karya ya da maşallah
Daha ne olsun çok güzel maşallah
Ay ne güzel manzara yatağa geçmişsiniz siz düşmüyorlar mı?
Dilzarım çok geçmiş olsun. Şimdi nasıl Aşım paşam. Bu arada annemlerin bir ucu Selanik Makedonya bir ucu Bulgaristan hemşeriyiz oralardanHasta bebeler grubuna Asim da eklendi. dün zaten huysuzdu ama dişe yorduydum. gece uykusuna yatirirken uyudu, ama emiyor hala bir taraftan da inliyor. kesin bir yeri agriyor dedim ki gece iyice koyulttu hastalığı. ne uyudu ne uyandi. kendini oradan oraya atti. ağla ağla bir hal oldu. temassız ates ölçerle ates ölcüyorum, ates 36.5. 36.8 ama Anne elime göre ateşli gibi. sonradan aklıma geldi kendimi ölçtum. 35 gibi benim ates. neyse oyle böyle sabah oldu
aksama doğru , koltuk altiyla ölçüm yapti. ates sayılmaz 37.5 ama genel durum pek iyi değil. kafasını koyacak yer arıyor, yatsa yatamıyor, kalksa kalkamıyor. iyice acizlenince calpol verdim. çocuğum ilk ilacını icti yani. içerken de bir tuhaf etti kendini silkeliyor vs. bakalim pzt kadar gecerse şükür. gecmezse doktor yolları bizi bekler.
bir de bugün körün taşı gibi eşim uyuttu, yatırdı. camı açık unutmuş 1 saati geçmiştir oyle uyumuş cocuk. içim cız etti. zaten hasta iyice kötülemese bari. soğukta yatınca zatürre vs olmaz de mi? çok canim sıkıldı
Kuzum gelin çiçeğim şimdi nasıl. Nasıl koruyacağız kuzuları hiç kıyamıyorumKızlar erva elif düştü yakafasi ceviz gibi sisti saniyeler içinde ☹☹ hemen once buz ardindan krem sürdüm.baktim hali biraz sakinledi calpol da verdim.agridan uyuyamazsa diye ama insAllah dogru yapmisimdir.yururken dolaba cakti kafayı.sivri degildi ama oyma çıkıntısı vardı.bu gece uyuyamam artik
Oyyy çiçeğim oyKızlar alnın sol köşesi..boynuz gibi çıktı..önce yeşil oldu sonra morardı..1 saat uyutmadim ama dayanamadı..ama uyuyamiyorum ben de korkudantam olarak ceviz gibi..saniyeler icinde çıktı
@hansela
SonsuzUmut
N Nehir8077
Ata da uyumuyor ağlıyor uykuda ağlıyor. Diş de çıkmadı ne dişmiş ne zaman çıkacak hiç bilmiyorum
Burda Çukurova’da köstek kırma yaparlar. Bebeğin iki bacağına simit geçirip çocukları koştururlar hızlı gelen simiti böler bebek daha rahat yürür düşmez denir. Yani adeti böyleymiş özellikle Adana’da.Kizlar uykusu varken babası yürütmek istemiş..biraz da uzağına durmus.yururken herhalde uykudan yana dogru devrilmiş.esim de tutamamiş.konsolun kapagima vurmuş.orda oyma imaji veren çıkıntılar varoraya çarpmış.aninda sisti.daha once bir ogrencimde olmuştu.ondan asiri paniklemedim.meger kafatasi kemikleri arasinda lenf dokular oluyormuş.bunlar arabanın sisme yastigi sisrmesi gibi carpma aninda hizla siser kafatasini korurmus.o zaman müdür yardımcımız oyle demisti.o zaman da siddetli paniklemiştim.o gun gelen veli de hocam cok uykusuz ondan dustu herhalde demisti.cocuk resmen dusup kafasini masaya carpmisti ☹ ama ne paniklemistim.ertesi gune inmisti. Elif de de oyle oldu.bugune epey indi.hirudoid jel sürdüm anında.vicks i bilmiyordum.ama goze cok yakin oldugu icin vicksi eliyle gozune surebilirdi.hirudoid hemen kuruyor tabaka halinde kaliyor.tavsiye ederim alin elinizin altinda bulunsun.kucuk carpmalarda ise yariyor.surup birkac dakika dokunmasini engelleiyorum kuruyor.aile hekimimiz yazdı.sorup yazdirabilirsinzi.
Kızlar adım çöregi yaparlar bizim burda..acaba adım çoregi mi yapsam..ama nasil yao biraz mesakkatli el acma borek yani ben adım.pogacasi mi yapsam.
Kıyamam Asım paşamaevet canim tam da bas ucundaki. uyku tulumu kullanmiyor. ev normal şartlarda 24 derece. yatak odalari daha da sıcak. yorgani vardi onu da atmış üstünden. şekerparem aslinda o kadar canim sıkıldi ki şimdi olmamış gibi düşünmemeye çalışıyorum. zaten gribal bir durumu var, bu da artisi olursa ne olur bilemedim.
Şükürüm Ata da ne bulsa ağzına alıyor. Evde ultra temiz değil yetişemiyoruz. Dışaridian toz uçuyor. Bir de bizim bahçe faslımız var. Ekstradan yerden koparıp ot yiyor. Yetişirsen çıkarıyorsun ama basıyor yaygarayı.Duñ gece ates yok gibiydi miss sabah sirti boynu falan dokuntu olmus.
Agzinda pamukcuk gordum.
Bademciginde de gordum beyaz enfeksiyon mu aft mi bilmem.
Afftoral sprey al dedi agzina doktor.
Ishal gibi de oldu prebkyotik başladık.
Bir de ust iki dis patladi.
Ya hepsii ust uste keske hic cikmasaydim evimden diorum kalabalik, ortam degisimi, kiz hep pis yerde eli agzinda. Herseyi yiyor.
Doktor yarin gelin dedi.ates dustuyse antibiyotik başlama dedi.
Döküntüye normal dedi.
Sesi de kisik cok aglattik cok bagirdi bogazi da kizarik ya hala.
Iyiyoz diyeyim miss rabbimin gonlune guc gitmesin. Ama iste yine de yolunda gitmeyen seyler var tabi.
Biraz daha iyi sonsuzsukurler olsun rabbime.
Kaynatam kaynanamdayiz bizim ev kuflu ya soguk bi de cok.
Yasak var esim dukkana gitti mecbur ama hep ne geliosa icimden soyluorum icimin yagi eriyor.
Simdi de Kaynatami yolluorum beze, ilaca.
Cok giciklar ya ama gorsunler torun nasil buyuyor.
Belesten iki torunlari var.
Bulamadan gelmis spreyi gicik bari dukana gitt babasi gelsin ne merhametsiz adamsin sen dedim bir suru bagirdim. Esim de kapadı gitti dukkani oh.
Annem gelmis kizi merak edip sildi agzini karbonatla.
Gunes cok etkilenior artik direk aglior kucaga alininca. Soldu resmen.
Allsh korur sakinma koruma diyenlere uyup serbest biraktim kendimi de sucluorum tabiki olacagi da vardi yani olsun rabbim beterinden korusun.
Umutun da kontrolu cok geçti cok bagiriyor kan verme dedikce.
Neyse missim cok doldum ben. Sen nasilsin.
Sizler nasilsiniz arkadaslar.
Kizlar kusura bakmayın yazamadim ben gelemedim insallah hepiniz, bebekleriniz cOk cok iyidir.
Allaha emanet olun.
Rabbim tum cocuklari maddi manevi her turlu kotulukten hastaliktan korusun insallah bizleri de tabiki.
Göçmenlikten de hemşeriyiz bea dünürüm. Annemin anneannesi şiveli konuşurmuş Kırklarelinde . Kızçeme yap tüm adetleri. Şaşalı olsun ervamın herbişeyciği. Kaynanası da sever ritüelleri.Evet zahmetli..hatta horoz da kesilip birine hayrına sadaka diye verilecek..bir de kostek kesmme varmış ama o bizde yOk
Bizim buralağda kizanlağla kızçeleğen yürümesi ünemlidir mare uyyytürenler düzenleris orazlar (horoz ) kiseriz bürekler çürekler acarıs hahaha biraz agiz yapayim dedim
Biz göçmeniz yani ben bulgar goçmeniyim.. esim göçmen değil.Buralarda gocmen(arnavut boşnak bulgar yunan makedon romanya goçmenleri var) gacal pomak vs vs ayrılır.herkesin adeti baska.esimin tarafinda daha degisik ama sade geciyor.bizde durum biraz şasaliben de her yörede var sanıyordum
MasAllah diyelim.aslinda elif de takardi da ali alip kafasina takmaya calismayaydi eyiydi alisirdi belki simdi ali almiyor ama elif aninda sıpıtıyor boynuna geciriyor falan..ben de yanında yokken takamıyorum
Ben de şaşkınım inanin..hepiniz yapacaksiniz sanıp danıştımne alakaysa meger buraya özgüymüş
Bazi çocuga parasetamol ise yaramiyor.iburamin ve dolven tarzi ilaclar iyi geliyor.bu ilaclar bi yandan da iltihabı azaltıyor.bir nevi grip ilacı.oglumun atesini ağrısını hic bir zaman calpol kesmedi.hep dolven verdim.doktor mümkün mertebe verme dedi ama ne yapayım düşmüyordu baska sekilde.oncelik hep calpol olsun dedi. Sonra aile hekimi.iburamin zero yazdı ogluma kızima.cok şükür iyi geldi.hafif uyku ve ishal benzeri kakada artis yaptı ama iyi geldi.sinuzitleri de iyilestiriyor.insaallah toparlar Asım paşamiz ❤❤ ihlamur da ver istersen.ben ihlamur verdikten sonra iyilesme artti.cok ter attirdı.usumesini atar derler.
Aslıcım çok dua ediyorum. Nasıl oldu anne çıktı mı yoğun bakımdan. Rabbim Şafi ismiyle şifa versinGüzel kalpli arkadaşlarım bı ricam var arkadaşımın samimi bı arkadaşı dün doğuma gitti ama doğum sırasında bı atak geçirmiş bebek iyi 39 haftada olduğu için sıkıntı olmamış ama annenin durumu kritikmis yoğun bakımda su an entube edilmiş dua edelim Allah'ım güzel mevlam hayırlı şifalar versin diye o evlat annesiz annesi evlatsiz kalmasın çok üzüldüm dünden beri her an aklımda
Umudum ya o boncuk gözlere nazar değiyor. KıyamamYok aferin icin soylediklerinden sonra bari ondan alayım demistim. Aferini veren doktor onuda verir heralde. Valla bugun bi yere cikamamda belki yarin cikarim. Hasta degil cocuklar evde bulunsun diye sormustum.
Birde morluk icin krem demistin onu alabiliyormuyum. Morarmadan oncemi kullanmam gerekiyordu. Umutun yuzune bakinca üzülüyorum gecmedi.Eki Görüntüle 2788098 Bu arada sevindim elifin iyi olmasina.daha iyi olur insallah
Sağol canım benim umut cuma sabah 11 de sünnet oluyor. Ata kuzum nasıl iyidir inşallah.Baharım Allah gücünü arttırsın ne hoşlar maaşallah. Umut kuzumun sünnet işi ne aşamada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?