Valla eğer yerse yap 1 yaşa ne kaldı ben bir çok şeyi veriyorum dene benceCanım 11 aylık 9 kilo 4,150 doğdu yemek istemiyor hiç ne yediricem şaşırdım. Annem sütle mama yap ver diyor yaşından önce önermiyorlar doktorlarda bilmiyorum
Yaa doya doya sarıl öp kuzumu artık varmışsındır evineMiss öyle bir anlatmışsın ki kızımı özledim eve ışınlanasım geldi inan ki
Gece çok uyanıyor canım aç mı diye düşünüyordum ben de dün yatmadan önce yedirdim yine uyandı da çok sık değildi o kadarKnuya uzagm giremiyorm bayadr. Ne icin yedirdn gece ile ne alakasi var merak ettm dgrusu
Nasl mayaliyorsn. Hazrlar iyi olmaz galiba beceremeyenlere (mesela ben) dimi
Ovvv küççük bir sevgi pıtırcığı daha@misskokulum ya benim kizda bazen sariliyor bana ama kisa sarilmalar sarilip kaçıyorbugunde yanağımi ısırdı kopariyordu resmen bu disler fena canimizi okudu.
Bende yapıyorum ama reddediyor beni sıpaBranşın da çok iyiymiş kızıma pdr ci ol iyi çalış diyorum şimdiden inşallah olabilir
Ahh ahhh canım gerçekten çok zor seni anlıyorum ama telkin et kendini geçecek büyüyecek vs diye dişler zorluyor bence senayı da. Ben TV açıyorum bu ara Göktuğ da isyanlarda ağlıyor açmıyor ağzını atıyor yerlere TV açıp veriyorum napıyım ya o bağırış çağırış kaldıramıyorum bazen. O videoyu ben de izlemiştim eşime de izlettim aynı kim diye yan yan gülüyorbak diye verirdim kundaktayken mutfakta bakardı arkamda
Bu sorunu biz de yaşadık canım 2.sınfıın sonuna doğru düzeldi satır sonu ayırma, heceleme konuları gelince kavradı ancak. Okuması hızlandıkça anlaşılır olacaktır sıkma canını bol bol okut artık okumaya geçirmek zaten çok zor zoru başarmışsınız.iki kıza da ben yardım ettim şimdiden diyorum eşime oğlanın 1.sınıd sana ait diye nasıl yorulmuşsamama yine kıyamayıp ben devralırım gibi
Ya bu karakter biliyor musun jadem. Tamam çok öpüyorum sarılıyorum sürekli ama o da seviyor sevmese dediğin gibi iter yaptırmaz. 10 dk görüşmesek gelir ehh ehhh kucağıma çıkar ağzını açar yapıştırır yanayım hep salya ama sevgi doluben onu o beni derken yer bitiririm. Sarıl diye gelir bazen kolumun altına. Küçükken dudağımı yanağına yapıştırır kulağına fısıldayarak şarkılar söylerdim o kadar severdi ki hakır hakır gülerdi. Halen yapıyorum çok seviyor.
Ben aklıma geldikçe veriyorum canım cc ölçmedim ama 150 200 cc arası sanırımGünlük ne kadar su veriyorsunuz bebişlere?
Benim kız 6. Aydan beri sürünüyor. Tam bir komando . Kol kası yaptıbazen dizlerinin üstüne duruyor , tam emekleyecek diyorum atıyor kendini tekrar yere , sürünmeye devam . Ellerinden tutup yürümeyi çok seviyordu ancak dengeyi kendi sağlamıyor diye unutturmaya çalıştık . Bu ara favorisi kendi sağa sola tutunup yürümek . Eşyalar arasında geçiş yapıyor . Duvarlara tutunuyor . Yürüme arkadaşı ona eşlik ediyor , bakalım ne zaman yürüyecek
Yok şükür artık bakıyor yine açıyor telefondan Ankara havaları oynuyorlar karşılıklı hiçbir şey bulamazlarsa.misskokulumm önüne çizgi film açmayı denedim , hipnoz olmuş gibi bakıyor . İyi güzel hoş , ağzına kaşık gelirken hipnoz olmuş olsa da elleri hooop devreye giriyor. Bir iki kere denedim Merak edip ama yok onunla da yemiyor .
Senin ki yine bebekle mutfakta arkandaymış . Bizimki o videodan daha fazlası . Hala yapıyor eşim . Çocuğu kucağına verip yemek yapmaya geçiyorum , ben ocağın başındayken omuzlarıma bindiriyor senayı . Sena nın da hoşuna gidiyor , napayım Sena öyle istiyor deyip çıkıyor . Okul işlerini yapıyorum geliyor burnumun dibine girdiriyor çocuğu , kalemi alıyor , telefona el atıyor . Çocuk gelmek istedi deyip bir de içinden çıkıyor ya deli oluyorum .
Ne güzel sende yaz bende pek severim bilmediğim denk gelir belkiAy ne zor yaa. Bu online eğitim bir nesli mahfedecek resmen. İlkokulumdan üniversitesine bir nesil eğitim alamıyor maalesef. Bir an evvel açılsa şu okullar çocuklara yazık oluyor. Gün geçmiyor ki lise2 deki görümcem arayıp sınavdayım şu ne abla diyor. Böyle öğrenme mi olur??? Burda yl lisans yapan arkadaşın sınavlarını odacak yapıyoruz. Yazık ki ne yazık.. ilkokuldakiler sınav yılındakiler sosyalleşemeyenler daha ne sıkıntılar..
Ben de çok sever ve kullanırım da bunu hiç duymamıştım yeni bir şey öğrendim :) :)
höykürerek güldüm buna Asya yaaa atarlı hanım
Canım kilosu yaşıtlarına göre çok düşük değil ama doğum kilosuna göre bakınca biraz az alıyor o zaman. Benim kızım mesela 8100 dü 10.ay kontrolünde. Belki yapısı öyledir minyon olacaktır. Biraz makarna pilav tarzı yap önüne koy oynarken yer belki. Benim kızım en çok onları seviyor.
Ben de ölçmedim suluğu 200 ml lik. Günde 3 kere dolduruyorum sanırım dibinde kalanı döküp taze dolduruyorum. Yemekte içiyor sonra da oturma odasında oluyor suluk kendi gelip gidip içiyorGünlük ne kadar su veriyorsunuz bebişlere?
Ay deme kız düzelmez mi diyorsunAhh Ahhh keşke herzaman oynarsa öyle. Daha çok babası ilgileniyor dersleriyle oda savaş halindeler zaten. İlk başlarda hece konusunda bizde yaşadık o sıkıntıyı dersler dışında farklı zamanlarda sorular sorduk evde ki eşyalar kaç hece hadi hecele falan diye oyunla yarışma ile hallettik şimdi sıkıntı yok çok şükür. Hem bebek hem 1.sınıf zor olur Allah kolaylık versin demişlerdi de bu kadarını beklemiyordum açıkcası yaşlandırdı bizi resmen
Canım genel anlamda ders çalışmaktan sıkılıyor dersi dinlemek istemiyor salonda derse giriyordu biz başında olmasak kapatıp çizgi film izliyor sen düşün gerisini odasını değiştirdik onu oturma odasına aldık bu defada görüntüyü kapatıyor resim çiziyor başka şeylerle oyalanıyor ders dinlemiyor eee babada çıldırıyor bizde derste oluyoruz her an bekleyemiyorum başında. Ayşecik bu sabah kahvaltısınıda doğru dürüst yemedi anlamadım ki dişe yoruyoruz yine çıksada kurtulsak diye de hangi irinden kurtulan biri çıksa öbürü var Zeynep hiç sıkıntı yaşamamıştım dişlerde
Ahh naif Alim sana da mı nazarlara değdi benim cadıyı sen yola getirirsin kibarlığınla derken birbirinizi yemeyin
Tam da onu yazacaktım sen yazmışsın zaten Zeynep de öyleydi hala daha öyle öpmek için izin istiyoruz bazen vermiyor bazen 1 öpme hakkı diyor oda öptüğüm yeri siliyor cadı yada saçından öptürüyor
Ahh keşke hep öyle olsa aslında çok tembel dağınık ve üşengeçtir ama sarmaya dayanamaz annem öğretmişti sürekli beraber sararlardı yemeği de çok sever annem onun için yapardı sürekli akşam anneannem olsa yapardı siz hiç yapmıyorsunuz deyince içim cız etti hazır ablamda varken oturduk sardık
Bende çok sık görmediğim için bu hallerinicanına okuyor ayşenin oyuncak bebek gibi zor alıyoruz elinden kucağında taşımak istiyordu geçende tutmuş altını değiştirmeye çalışıyor ben ablayım herşeyi yle ilgilenmek iyim diyor bide
At verdik katır aldık belayı satın aldıkNe güzel sende yaz bende pek severim bilmediğim denk gelir belki
Gülme susamım ruhum inciniyorbi gün videoya çekeyim görün ya asla sevdirmiyor kendini sevme olayı zaten yok
evet yürüme arkadaşından sonra ayaklarının üstüne tam basmaya başladı baya faydası oldu .Yürüme arkadaşı işe yarıyor gerçekten tutarak gitmeye başladıysa yakındır bence senanın da yürümesi
Sen durumu anlat bana ben hemen söyleyim 1 2Jadesi @Susam_tanesi ayy benim esimde cok atasözü kullanır bende hic kullanmam birde hep laf sokar oyle cok sinir olurum birkac kez kullanayim dedim yanlış soylemisim bana gülüp durdu beni iyice soguttu atasözlerinden flan cok bilmiş
Yaa benim 11 saat var ona bile baya organize olmam gerekiyor ev yemekler oğlan. Bugün ilk saatinde büyük kızım idare etti dersi vardı dinle Bi yandan dedim o da yapamamış çıkmış dersten. 2.dersimde de betüş bakacaktı emeklerken eli kaymış göktuğun bir düşmüş ağzı üstüne çok ağladı çocuklardan izin istedim artık baktım ettim ama zor sustu morarmış üst dişin eti iyice orasını çarpmış sanırım. Öyle böyle geçiyor da zor yani Allah çok dersi olanlara yardım etsin hele bizim gibi küçük bebesi olanlaraValla okuldayken yoğun oluyodum baya ama şu uzaktan eğitim sürecinde daha rahattım gerçekten sizin hakkınız ödenmez ben bikaç kere ders yaptım o bile ne kadar zor geldi sizi düşünemiyorum
Sen en iyisini katkısızını yapmaya çalışıyorsun o da yoruyor seni kuzum benim maşallah sanaVay bak gelinime senAli'm yaşadı
Yemedi içmedi dün ya..sinirlerim hop hop hopladı..bugün hic ısrar etmedim.dogum gunu icin glazür almıştim kentondan.kurabiyelerini süslerim diye.ama gördükarnı da ac oldugundan yakama pacama yapıştı anne kek yap süsle diye bekleyemedi yaptık..ama hic tavsiye etmem resmen ruj gibi tadı var ama ali nam nam diyerek yedi.daha da almam.icime de hic sinmedi sanki boya Ali de boyali kek diyor.haklı cocuk safii boya doğum günü yaklaşıyor..hicbir hazırlıgim yok pesine de ervanın dogum gunu asĺında Alinin dogum gununde suslemeleri hep kendim yapmıştım.elimden geliyor ama simdi nerdeeee..elim degip hazirini bile alamadim daha keske atmayaydım ayy jadee icimi döktüm sana ne uzun olmuş
Ahh bu okullar böyle olmasa çocuklar okulu da dersi de severdi de..yavrulara çile olduAllah yardım etsin güzel kızıma yavrum benim..dersten once 21 ya Vedud ya Allah mı ceksen acaba? sevgisi artsın derslere ne bileyim birden aklıma geldi..belki baska esmalar da vardır dersi sevmesi icin..bakmak lazım google teyzeye
Ali de güreşiyor erva ileyapma oglum.minik diyorum..olsuuuun diyor herseye cevabı var simdikilerin valla Ali de Goktug gibi sevgi pitircigi idi ama huyu suyu bi baska oldu..
Ya bu arada aklıma takılıyor Ali doğduğunda erkeb doğduğu için yuzunde kulaklarinda tuyler vardi.kulaklari dokuldu..ama yuzunde fuallerinde alninda yer yer ciddi tuylenme hala var..sorun olur mu bunlar ya? Bi temizlenmedi..bu ara kafaya taktim
sıralamaya başladıysa ayakta durma çalışır sonra da adım atmalar başlar bağımsız. gayretli gelinim benimBenim kız 6. Aydan beri sürünüyor. Tam bir komando . Kol kası yaptıbazen dizlerinin üstüne duruyor , tam emekleyecek diyorum atıyor kendini tekrar yere , sürünmeye devam . Ellerinden tutup yürümeyi çok seviyordu ancak dengeyi kendi sağlamıyor diye unutturmaya çalıştık . Bu ara favorisi kendi sağa sola tutunup yürümek . Eşyalar arasında geçiş yapıyor . Duvarlara tutunuyor . Yürüme arkadaşı ona eşlik ediyor , bakalım ne zaman yürüyecek
bir şekilde yedirmen gerekiyor denilmesmesi lazım. yani sıkıntı nerdeyse çözüm üretmek lazım. ağız ici aparatlar oluyor uyaran vermek için. ben bi arkadasimla konusayim sana dönecem.Helinnnnn ertelemek istemiyorum ben de ancak bir şekilde yedirmen lazım diyecek olma ihtimalleri yüksek diye gidesim bile gelmiyor . Kan tahlili 1 yaşında yapacaklar onu beklesem mi diye biraz ağırdan aldım . Çocuğun damarını bulamıyorlar perişan oluyoruz . Ama burdan okuduklarımla ister istemez kıyas yapıyorum elbette normal değil . Randevu açılmasını bekliyorum bakalım . Bu durumda Duyu bütünleme ile de neler yapılabilir ki hiç bilemiyorum . İşe yarar mı dersin ? İşe yaracaksa burdan birilerini de bulmaya çalışırım . Hiç sanmıyorum ama araştırırım .
oyyyy neler.olmus öyle. çok geçmiş olsun güzel.gozlum. nazara geliyorlar yaValla yemeyen bebek çok zor . Ama tek sağlıklı olsunlar diye kendimi avutuyorum. Geçen pazar günü kafasının üstüne düştü . Çok kısa süreli bir baygınlık geçiriyor gibi oldu , üstüne bir de kustu . Öyle korktum ki . Çok şükür ki bir şey olmadı . Ya Allah korusun sağlığı yerinde olmayıp hiç besleyemesem diye geldi hemen aklıma . Bu günümüze şükür inşallah iyi olur
Kemiriyor çubuk kraker veriyorum eline . Biraz yiyor biraz itip diliyle geri çıkarıyor . Denemek lazım üzüm işini , alır ağzına geri iter çıkarır gibime geliyor Ama işi belli olmaz benim kızın . İki gündür nasıl mutluyum.buraya da yazmaktan çekiniyorum , hah yedi dediğim an çocuk geri reddediyorYok şükür artık bakıyor yine açıyor telefondan Ankara havaları oynuyorlar karşılıklı hiçbir şey bulamazlarsa.
Allah ım nasıl açılacak bu kızın iştahı ya başka ne olabilir çubuk kraker kemiryor mu hiç denedin mi? Sürünürken yere kuru üzüm falan koysan yumuşak çekirdeksizlerden kuru dut da güzel olur sıcak suyla ıslatıp onları toplaya toplaya yemez mi ki kendi
Demek tek degilmişizBenimki de öyle sürünmesi 3 ay falan sürdü emeklemez artık dedim bianda emeklemeye başladı
Evet ya kotu olur ablamn kız da oyle yutamiyor cocuk bogaznda kaliyo. Domtora gturdu nrmal demis yiyememesi zaman gerek demis snra duzelir dems bakalm gecer insallh yaminikbebegim9640 canım zayıflığına takılmıyorum . Yeyip kilo alamayan da var . Anormal bir durum olması , yemeyi yutmayı öğrenememesi, bağışıklığının düşmesi beni korkutuyor . Süte de bebe bisküvisine de zararlı deniliyor . Sırf öğrensin yesin diye zararlı da olsa eline verdiğim şeyler oluyor . Bakalım hayırlısı inşallah düzelir , yemeyen bebek çok zor .
Benm sıpa da oyle geceler haram oldu resmen uyku yok benmle yatti dun bi o zman uyudum açlk degil ya amasebep ne anlamadm.Yaa doya doya sarıl öp kuzumu artık varmışsındır evineRabbim olmayanlara isteyenlere en yakın ve kolay zamanda nasip etsin inşallah evlat sevgisi bambaşka
Gece çok uyanıyor canım aç mı diye düşünüyordum ben de dün yatmadan önce yedirdim yine uyandı da çok sık değildi o kadar
Kefiri de anası var onu ılık süte atıyorum karanlıkta oda sıcaklığında 12 saat bekletiyorum oluyor. Anasını alıp az bir sütün içine bırakıyorum buzdolabında saklıyorum ki ölmesin.
Ovvv küççük bir sevgi pıtırcığı dahaama dişler tam çıkmadan bu öpme işini tam öğretsem iyi olur benimki de ısırıyor daha çeyrek bir dişi var o bile hissediliyor
Aman maaaşşş Allah yesin yesin demek bak farklı ortam istiyor. Parkta bahçede yemek yedirenleri görürdüm ben de. Karşı komşum vardı kadın 3 öğün bahçeye inerdi bebeğiyle orda yedirirdi napsın. Bardakla içerken benimki de az içiyordu beceremiyordu. Suluğunu hep ortada bırak alsın denesin oynasın döksün zamanla alışır. Benimki halen bazen çok çekiyor ama alıştı öyle böyleKemiriyor çubuk kraker veriyorum eline . Biraz yiyor biraz itip diliyle geri çıkarıyor . Denemek lazım üzüm işini , alır ağzına geri iter çıkarır gibime geliyor Ama işi belli olmaz benim kızın . İki gündür nasıl mutluyum.buraya da yazmaktan çekiniyorum , hah yedi dediğim an çocuk geri reddediyorgüzel uyuyor dediğimde uyumuyor Önceki gün misafir çağırdım onların yanında kek yedi bir iki çay kaşığı . Ağzını açtı diye çok sevindim . O günün sabahında da 3 kaşık omlet yedi . Fazlası yok ama bu bile benim için büyük bir şey . Bugün de arkadaşa gittim , arabaşı çorbası aldım yanıma da . Orda yedi hem de yarısını . Küçük kavanozla yarısını yedi . Maşallah diye diye bir oldum . Ama aynısını evde verdim yine ikinci kaşıktan sonra reddetti . Zorlamadım ben de . Su konusu da sıkıntı . Biberondan su içmiyor . Alıştırma bardağı aldım ayarlayamadı boğazına duruyor . Normal bardakla da yudum yudum içiyor . 50 cc bile etmez o yudumla içtiği.
Anası derken mayası işteDemek tek degilmişiz
Evet ya kotu olur ablamn kız da oyle yutamiyor cocuk bogaznda kaliyo. Domtora gturdu nrmal demis yiyememesi zaman gerek demis snra duzelir dems bakalm gecer insallh ya
Benm sıpa da oyle geceler haram oldu resmen uyku yok benmle yatti dun bi o zman uyudum açlk degil ya amasebep ne anlamadm.
Anası derken
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?